NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Peter LeysArchief
 • Alle berichten


  27-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beiaard

  Het Leuvense Groot Begijnhof krijgt een beiaard van 45 klokken

  DSC01596.JPG

  Voortaan telt Leuven vier zingende torens.

  De K.U. Leuven heeft haar tweede beiaard. Het nieuwe instrument is een uitbreiding van het automatisch klokkenspel van 16 klokjes, dat sinds 1998 in de dakruiter van de Sint-Jan-de-Doperkerk hangt. Voortaan klinkt in de straatjes van het Groot Begijnhof volwaardige beiaardmuziek, gespeeld op 45 klokken door middel van een stokkenklavier.


  26-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scala

  Milk Inc. bouwt feestje met Scala en Silvy De Bie

   

  Milk Inc. heeft in het Sportpaleis van Antwerpen het eerste concert gegeven in een reeks van zes. De dance-act zette de zaal in vuur en vlam met nieuwe en oude hits.

  Milk Inc. opende meteen de "Blackout"-show met de klassieker "Take us back in time".
   Linda Mertens kreeg op het podium even later het gezelschap van Scala. Het meisjeskoor bracht samen met een springende frontman Regi "I fail". Daarna werd Mertens door Scala begeleid op "Sleepwalker" en "Land of the living".

  Ook hartsvriendin en Sylver-zangeres Silvy De Bie was van de partij. Zij zong met Mertens "I don't care". Het ervaren tweetal amuseerde zich kostelijk en en riep "everybody scream". Het publiek schreeuwde zich hees.

  Tussendoor peperde Regi de show met een medley van onder meer "Afflito" van Fiocco en "No good" van The Prodigy. Het visuele aspect werd deze keer letterlijk rond "BLACKout" opgebouwd. Aan het publiek werd ook op voorhand gevraagd geen witte kleding te dragen.


  25-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan te bevelen concert  Sint-Michielsconcert - 450 jaar Bisdom Mechelen

  Datum dinsdag 29 september 2009
  Aanvang 19u30
  Activiteit Sint-Michielsconcert - 450 jaar Bisdom Mechelen
  programma:
  August De Boeck – Fidelis namque
  Emiel Wambach – Justorum animae
  Jules Van Nuffel – Veni sponsa Christi
  Lodewijk De Vocht – Prelude en Fuga (orgelsolo)
  Staf Nees – Virgo parens
  Vic Nees – Signum magnum

  Uitvoerders:
  Capella Sanctorum Michaelis et Gudulae o.l.v. Inge Feyen
  Schola Cathedralis Bruxellensis o.l.v. Herbert Beirens
  Thibault Boudart, beiaard
  Jozef Sluys & Xavier Deprez, orgel
  Isabelle Acheroy, Olivier Berten & Elisabeth Guinand, zang

  toegang gratis
  Lokatie Sint-Michiels- & Sint-Goedelekathedraal
  Gemeente Brussel
  Organisatie Bisdom Mechelen
  Meer info www.cathedralestmichel.be  24-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Paul Byloo 60

  Jean-Paul Byloo werd geboren in Veurne in 1949.
  Na zijn humaniorastudies te Veurne studeerde hij aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, waar hij de eerste prijzen notenleer (klas Gaston Van Damme), piano (klas Abel Matthys), harmonie (klas Jeanne Vignery), contrapunt (klas Roland Coryn) en fuga (klas Gery Bruneel) behaalde.
  Byloo studeerde koordirectie aan de Kurt Thomasstichting in Den Haag en moderne compositietechnieken bij Lucien Goethals.
  Hij besloot zijn muziekstudies aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel met een eerste prijs met onderscheiding voor compositie in de klas van André Laporte.
  Cantabile
  Van 1972 tot 1982 was Byloo leraar notenleer en piano aan de Stedelijke Muziekacademie van Veurne. Byloo dirigeerde het Beauvarlet Kamerkoor uit Nieuwpoort (1975-1985) en de Cantores Servadie uit Diepenbeek (1985-1988).
  Sedert 1982 is Byloo directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Geel en leraar notenleer aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.
  Sinds 1992 doceert hij vormanalyse en instrumentatie aan het Brusselse Conservatorium.
  Momenteel woont hij in Geel.

  Het werk van Byloo werd bekroond in compositiewedstrijden van o.a. Sabam, Cantabile, de Provincies West-Vlaanderen en Antwerpen en de Koninklijke Academie.
  Zijn composities werden in première gebracht op het Festival van Vlaanderen, Ars Musica Brussel, de Nacht van Radio 3 en de Belgisch-Nederlandse Muziekdagen.
  Byloo componeerde plichtwerken voor belangrijke muziekwedstrijden en kreeg talrijke compositie-opdrachten van vooraanstaande solisten, kamermuziekgroepen en orkesten.

  De nieuwe oogst. Nationale koorcompositie 2005Talrijke eenvoudige koorwerken en liedbewerkingen werden uitgegeven door ANZ Antwerpen en door uitgeverij De Noteboom.
  Er werden opnames gemaakt van koor-, kamer- en orkestwerken door de VRT.

  De werken van Byloo werden uitgevoerd in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Hongarije.

  Ad multos annos!


  23-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!

  Muziekfestival Neerpelt krijgt een prijs

  Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt krijgt de Prijs van de Europese burger. Die prijs wordt uitgereikt door het Europees Parlement aan 37 personen en verenigingen die zich inzetten voor meer Europese integratie en samenwerking.

  "Het festival doet al sinds 1953 verwoede pogingen om de grensoverschrijdende contacten te bevorderen tussen de jeugd", zegt bestuurslid Leon Houben. "Daarom heeft Europees parlementslid Ivo Belet (CD&V) ons voorgedragen voor de prijs. Personen krijgen een medaille, verenigingen een gedenkplaat."

  De officiële overhandiging van de gedenkplaat volgt volgende week woensdag in het Hubertus-theater in Neerpelt. Eerder kreeg ook de federatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest al de onderscheiding.


  22-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessante activiteiten

  Marnixring Max Wildiers organiseert een literaire avond met Katelijne van der Hallen, ter gelegenheid van de presentatie van haar nieuwe dichtbundel “Woordzang”, met CD.

  Programma

  • Inleiding door prof. Dirk De Geest (KUL)
  • Roel Dieltiens, cello
  • De dichteres licht haar literair werk toe
  • Beluisteren van enkele CD fragmenten
  • Uitgever L. Peeraer overhandigt de eerste exemplaren
  • Receptie met signeersessie

  Praktisch
  Plaats :Stadhuis Mortsel
  Inkom : gratis
  aanvang : 20u.00
   

   

  In 1990 hielden Paul en Herwig Vagant hun meer dan dertigjarige zangcarriere voor bekeken. Wie durfde toen denken dat ze na 14 jaar stilte hun aparte plaats in de wereld van het Nederlandstalige luisterlied opnieuw zouden innemen?

  In 2003 brachten De Vaganten hun eerste en tot nu toe enige CD uit. Daarvoor werden 17 best-of-te liedjes uit de lange carrière van de kleinkunstgroep geselecteerd. Eindelijk werden die unieke pareltjes uit onze Nederlandse literatuur zoals o.a. "Heer Halewijn", "Dinska Bronska", "Galgenlied" en ook hun eigen creaties zoals het "Lied van de dorpsidioot" en "Vrouwen voor de vrede" uit de vergeethoek gehaald. Het waren zeventien liedjes waarmee ze in historische kleinkunsttijden de "cultuurcentra van destijds" veroverden maar die toch steeds vergeten werden door de samenstellers van alle "ultieme cd-kleinkunstcollecties".

  In april 2004 vond de derde editie plaats van Houden Van in het Antwerpse Sportpaleis. Dat was voor Paul en Herwig het startsein om terug aan te knopen met hun vroegere Vagantenleven.

  Vandaag staan Paul Vagant en Herwig Vagant dus opnieuw op de planken. Alsof ze wel even met vakantie waren maar nooit echt zijn weggeweest. Ze beseffen beiden goed genoeg dat ze aan hun laatste rechte lijn begonnen zijn. Maar met nog altijd diezelfde diepe overtuiging en hetzelfde vakmanschap brengen ze hun programma met niet alleen een selectie van hun allermooiste liedjes maar ook met vele nieuwe songs waaronder het recht uit het hart geschreven nummer "De leste rechte lain". Het was hun eerste liedje in onvervalst Antwerps dialect ... maar ook niet hun laatste.

  Uiteraard hebben De Vaganten nu grijs (Paul) en minder haar (Herwig) maar hun stemmen stralen nog altijd diezelfde jonge warmte uit. Chris De Winter begeleidt de twee Vaganten reeds een paar jaar schitterend op basgitaar, Ierse fluit en dwarsfluit. Maar er is meer : vanaf 2009 doen Paul en Herwig ook een beroep op de (Wijnegemse) virtuoze violiste Veerle Dierckx.
  Dank zij de inbreng en het vakmanschap van Chris en Veerle klinken De Vaganten als nooit tevoren!

   


  19-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek digitaal

  Studiedag Muziek Digitaal: inschrijvingen geopend!

  Volledig programma online

  Muziek DigitaalOp 28 oktober 2009 organiseert Muziekcentrum Vlaanderen in de Beursschouwburg (Brussel) i.s.m. het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media de studiedag "Muziek Digitaal". De studiedag focust op muziek in het digitale tijdperk: hoe beïnvloedt de opkomst van digitale technologie de (re)productie, distributie en consumptie van muziek? Bekijk het volledig programma en schrijf je nu in!

  Meer dan twintig sprekers uit Vlaanderen, Nederland en het Verenigd Koninkrijk gaan in op thema’s als nieuwe inkomstenmodellen, auteursrecht in het digitale tijdperk, online promotie en marketing, de relatie tussen computergames en muziek, het profiel van eindgebruikers en het potentieel van mobiele digitale technologie voor de muzieksector. Doorheen de studiedag zullen ook jonge internetondernemers die werken rond muziek zichzelf voorstellen in de Startup Corner.

  De studiedag wordt afgesloten door een toespraak van Vlaams Minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege.

  Het volledige programma vind je op www.muziekdigitaal.be/programma

  Praktisch
  De studiedag vindt plaats op 28 oktober 2009 van 9u30-19u00 in de Beursschouwburg te Brussel. Inschrijven kan via www.muziekdigitaal.be/inschrijven. Het inschrijvingsgeld bedraagt 30 euro. Snel zijn is de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt!

  Meer info: www.muziekdigitaal.be


  17-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edgar Tinel

  Tinelcomité
  Sinaai
  Mevrouw,
  Mijnheer,
  Beste muziekliefhebber,
  Beste Tinel-fan,
  Beste vrienden,
   
   
   
  Het eerste grote werk van Tinel, dat we in het kader van het Tinelproject uitvoeren, is Godelieve.
  Op zondag 15 november om 3 uur wordt dit werk in de St.Catharinakerk van Sinaai uitgevoerd.
  In Gistel gebeurt dat op zaterdag 21 november om 19.30 u. In de lente van 2010 volgen nog
  uitvoeringen in Breda, Den Bosch en Gorinchem. 
  De uitvoeringen worden georganiseerd door de Stichting Edgar Tinel, het Tinelcomité en de
  Werkgroep 550 jaar St.-Godelieveprocessie Gistel.
   
  250 uitvoerders nemen deel: het Toonkunstkoor en het Princenhage's Mannenkoor uit Breda,
  het Kamerkoor BonTon uit Den Haag, het JeroenBoschkoor uit 's-Hertogenbosch en het Tilburgs
  Begeleidingsorkest, allen o.l.v. Paul van Gulick.
  Solisten zijn: Mirjam Schreur, Florieke Beelen, Ton de Kort en het Kwartet Vocamabile o.l.v.
  Bruno De Jonghe.
   
  Meer info volgt later. U kunt altijd terecht op www.tinelconcerten.eu  We hopen u op deze uitzonderlijke concerten te ontmoeten. Het is een unieke kans om dit
  meesterwerk te kunnen beluisteren.
   
  Onze beste groeten,
   
   
              Jef Blommaert                                    Jo De Vos
                  Voorzitter                                            Secretaris
  15-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koordag

  De Dag van (jouw) Koor en (jouw) Stem


  De Dag van (jouw) Koor en (jouw) Stem is een mooie gelegenheid voor elke koorzanger die meer uit zijn stem wil halen, voor elke dirigent die meer uit zijn koor wil halen, voor iedereen die houdt van zingen...Koor&Stem West-Vlaanderen nodigt je op zaterdag 19 september graag uit in het Sint-Lodewijkscollege te Brugge voor een dag boordevol boeiende workshops.


  We voorzien 4 sessies van telkens anderhalf uur met keuze uit boeiende workshops:

  Workshops

  • WORKSHOP A - ‘hedendaagse zettingen van volksmuziek’ (Bart De Mylle),
  • WORKSHOP B - ‘eenvoudige meerstemmige liturgische liederen’ (Jos Bielen),
  • WORKSHOP C - ‘Gregoriaans vanuit het kwadraatschrift’ (Joachim Kelecom),
  • WORKSHOP D - ‘kennismaking en voorstelling van hedendaagse koormuziek’ (Ludo Claesen),
  • WORKSHOP E - ‘kennismaking met polyfonie’ (Ignace Thevelein),
  • WORKSHOP F - ‘spreekkoren’ (Sabine Haenebalcke),
  • WORKSHOP G - ‘mannenkoren’ (Jan Vuye),
  • WORKSHOP H - Engelse kerkmuziek - Margaret Rizza (Wim Verdonck). 
    

  Inschrijvingen


  Het aantal deelnemers per workshop is beperkt, vlug inschrijven is de boodschap!

  Sessie 1 (09.30u. tot 11.00u.): keuze uit A, B, C, D
  Sessie 2 (11.00u. tot 12.30u.): keuze uit A, B, C, D
  Sessie 3 (13.30u. tot 15.00u.): keuze uit E, F, G, H
  Sessie 4 (15.00u. tot 16.30u.): keuze uit E, F, G, H

  Per sessie kies je telkens 1 workshop uit die je wil bijwonen,zodat je op het einde van de dag 4 verschillende workshops hebt bijgewoond.

  Koor&Stem West-Vlaanderen. Chris Castelein, tel 0486/ 57 43 48, west-vlaanderen@koorenstem.be.
  Inschrijvingsformulier hier: www.sint-jacobshuys.be/koorstem-west-vlaanderen/inschrijvingsformulier-19/9.
  Prijs: €10 per persoon, broodje en koffie of frisdrank tijdens de middagpauze inbegrepen. Gelieve 10 € over te maken op rekening 775-5650212-80  van Koor&Stem West-Vlaanderen.  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koorwedstrijd

  Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen - Maasmechelen

  Van vrijdag 25 september tot zondag 27 september 2009 vindt de 10° Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen-Maasmechelen plaats. Het openingsconcert wordt op vrijdagavond verzorgd door barokensemble Currende o.l.v. Erik Van Nevel, met werken van Henry Purcell. De koorwedstrijd loopt overdag op zaterdag en zondag. 15 topkoren wedijveren met elkaar om te schitteren in de schouwburg van het CC van Maasmechelen! Daarnaast zijn er avondconcerten met de wedstrijdkoren gepland en is er een programma voor de kids.  Openingsconcert door barokensemble Currende
  Vrijdag 25 september, 20.015 uur, Sint-Pieterskerk (Leut)

  Koor, solisten en orkest brengen bijna uitsluitend sacraal werk. De solisten debiteren teksten op welsprekende wijze in de aparte taal van Shakespeare met prachtige melodieën. Zachte emotie en uitbundige lofzang maken dat in dit programma een heel klankkleurengamma geëvoceerd wordt d.m.v. koorwerk,hymnen en psalmen. Het orgel brengt solo enkele "voluntary's". Dit zijn improvisatorische klavierwerken waarin affect, versiering en toccata-achtige elementen met elkaar afwisselen.

  Wedstrijdzingen, met drie Vlaamse koren!
  zaterdag 26 en zondag 27 september van 10u00 tot 16u20

  De deelnemende koren zijn gemengde koren uit Tsjechië, Litouwen, Bulgarije, Duitsland, Denemarken, De Filippijnen en Vlaanderen en gelijkstemmige koren uit Hongarije, Belarus, Tsjechië, Zwitserland, Bulgarije en Vlaanderen (Vocaal Ensemble Reflection, Makeblijde en Vocaal Ensemble Cantando).
  De Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen richt zich door zijn strenge selectievoorwaarden vooral tot amateurkoren van een hoog kwalitatief niveau, maar ook nieuwkomers met goede vocale competenties worden bij de selectie zeer gewaardeerd.
  Juryleden zijn: Kurt Bikkembergs (Vlaanderen), Theodora Pavlovitch (Bulgarije), Enrique. Azurza (Baskenland), Lone Larsen (Zweden), Aarne Saluveer (Estland), Johan van Bouwelen (Vlaanderen) and AlexanderVujic (Servië).  

  Zaterdagavond om 20u15 is er een multiculturele Muzaïek en soundmix for kids in het CC. Het koorweekend wordt afgesloten op zondagavond 19u met optreden van Combo SAWM, de wedstrijdkoren, proclamatie en bekendmaking van de laureaten.


  13-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Missen ....

  Beste muziekliefhebber,

  Graag willen we u uitnodigen op ons maandelijks Missa Festival van zondag 27 september.

  Musica Nova uit Boom onder leiding van Paul Dinneweth brengt ons de 'Missa in Honorem Sancti Joseph' van L. De Vocht

  Zoals steeds om 11.15u in de St- Elisabethkerk te Gent

  Allen van harte welkom

  Het Bestuur CMG

  Hierbij ook nog eens de volledige lijst met de verschillende data, uitvoerders en missen van het Missa Festival parcours van dit jaar

   

  25 oktober 2009
  Missa Brevis van T. De Leeuw
  Dulcisona (Gent)
  Dirigent Marian Steyaert

   

  22 november 2009
  Mass for four voices van W. Byrd
  Cantabile (Gent)
  Dirigent Andrew Wise

   

  13 december 2009
  Missa in Jazz van P. Schindler
  Vocaal ensemble Kalliope (Gent)
  Dirigent Sabine Haenebalcke

   

  24 januari 2010
  Nieuwjaarsconcert Collegium Musicale Gandavense
  Aperitiefconcert om 11u in zaal Parnassus (Oude Houtlei)

   

  28 februari 2010
  Missa 'Ancor che col partire' van P. De Monte
  Bladelin Ensemble (Brugge)
  Dirigent Patrick Beuckels

   

  28 maart 2010
  Messa a 4 voci da capella van C. Monteverdi
  Gemengd koor Cantate (Aarschot)
  Dirigent Tinneke Verlooy

   

  25 april 2010
  Missa Recollection van G. Feremans
  Vocaal Damesensemble Arabesk (Gent)
  Dirigent Marc Van den Borre

   

  30 mei 2010
  Missa Media vita A5 van N. Gombert
  El Grillo (Gent)
  Dirigent Inge Bollaert


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Witte

  75 jaar De Witte van Sichem

  Vandaag is het exact 75 jaar geleden dat de film De Witte, met Jef Bruyninckx, in première ging. Alhoewel er geen echt concrete cijfers voorhanden zijn, kunnnen we ervan uitgaan dat deze film meer toeschouwers lokte dan de offciële recordhouder "Loft".

  Vanaf 13 september kan je in het gemeentelijk museum van Duffel naar een tentoonstelling over de film De Witte en hoofdrolspeler Jef Bruyninckx. De productie van deze eerste Vlaamse succesfilm was puur pionierswerk, een vat vol sterke verhalen en prachtige anekdotes. Historicus Dirk Van Engeland schreef er een boek over: 'Voor altijd De Witte'.

  Vergeten we niet dat de muziek voor deze film geschreven werd door niemand minder dan Renaat Veremans.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NEKKA

  Nekka vzw krijgt Visser Neerlandiaprijs


  Nekka, organisator van onder meer de Nekka-Nacht, Houden Van-Griffelrock en de Nekka-Wedstrijd krijgt dit jaar de Visser-Neerlandiaprijs. De vzw krijgt de prestigieuze cultuurprijs "voor de jarenlange inzet om het Nederlandstalige lied te ondersteunen en promoten."

  De prijs is genoemd naar de Nederlandse filosoof en jurist Herman L.A.Visser (1872-1943) en wordt sinds 1955 uitgereikt door het Algemeen Nederlands Verbond (ANV) dat zijn nalatenschap beheert. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 5 december 2009 tijdens de finale van de Nekka-Wedstrijd in de AB in Brussel.

  Naast Nekka vzw zijn de andere winnaars Gilde Samenspraak als taalproject van Gilde Nederland in Utrecht, de Stichting Cornelis Dopper uit Mussel en het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek vzw uit Antwerpen.

  Nekka vzw is bijzonder verheugd deze prijs te mogen ontvangen. Het betekent niet alleen een erkenning van de jarenlange inzet van de vele vrijwilligers die onze vereniging dragen, maar ook een welgekomen financiële steun. Het geld zal geïnvesteerd worden in de komende Nekka-wedstrijd en de ondersteuning en begeleiding van de finalisten. Op die manier hopen we, in navolging van onder meer Yevgueni, Buurman, Mira en Hannelore Bedert, opnieuw een jong talent de kans te geven door te groeien naar een professionele muziekcarrière.

  In totaal hebben zich 89 groepen via vi.be ingeschreven voor de zesde editie van de Nekka-wedstrijd. De preselecties vinden plaats op 26 en 27 september 2009 en dit op drie verschillende locaties: café Trefpunt (Gent) , podiumcafé Rood-Wit (Berchem) en de Club van de AB (Brussel). Hieruit stromen 12 groepen door naar de halve finales op 24 oktober 2009 in 30CC Leuven en op 31 oktober 2009 in Academie Hemiksem. Uiteindelijk strijden 6 groepen voor de overwinning op 5 december 2009 in de grote zaal van de AB in Brussel. De winnaar van de wedstrijd zal samen met centrale gast Raymond Van het Groenewoud op het podium van de volgende Nekka-Nacht staan.


  09-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm aanbevolen concert !

  concert marnixring vrijdag 9 oktober Komen (kapel 20.30u)
  Het wordt georganiseerd door de Marnixring Internationaal en Brussel Kats en staat in het teken van Frans-Vlaamse en Vlaamse componisten : Mortelmans, Roussel, Ryelandt, Lalo, De Pillecyn. Vooraf is er een receptie in Huize Robrecht te Komen. Zie ook webstek marnixring.


  03-09-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg zingt weer

  Limburg Zingt !

  Datum woensdag 23 september 2009
  Aanvang 14u00
  Activiteit Limburg Zingt !
  Programma Zangnamiddag met optreden van het Norma Kwartet. Kaarten 5,00 euro
  Lokatie Zaal Drieschaar, Schuttenbergstraat
  Gemeente As
  Organisatie VVVG Limburg
  Meer info 016/57.25.81 - nadia@vvvg.be


  31-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangavond (05-09-2009 20:00:00 VVB Denderleeuw )

  Jan, mijne man, zou ruiter worden. Komt, vrienden, in het ronde. Tinneke van Heule. Vier weverkens zag men ter botermarkt gaan. In de stille Kempen, op de purperen hei. Muzikale begeleiding door de Folkgroep “TANTRIS”. WAAR: KASTEEL DENDERLEEUW STATIONSTRAAT 7 9470 Denderleeuw.
  Denderleeuw
  Info: Patrick Deboever (patrick.deboever@vvb.org) 0475/39.26.90


  24-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uniek concert !
  Niet te missen!


  20-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival: Laus Polyphoniae

  Voor Festival betekent de laatste week van augustus het einde, maar het zal een einde in schoonheid zijn, want Lut Van der Eycken biedt u vijf schitterende concerten aan van het festival Laus Polyfoniae in Antwerpen. Het thema van het festival dit jaar is “Capella Sistina”, met het accent op het muzikale repertoire dat aan de pauselijke kapel verbonden is.

   

  Maandag 24/8: openingsconcert met Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe met muziek van Cristobàl de Morales.

  Dinsdag 25/8: concert door Cantar Lontano met recent ontdekt werk van Ghiselin Danckerts

  Woensdag 26/8: Collegium Vocale Gent onder leiding van Philippe Herreweghe met muziek van Josquin des Prez en de pauselijke kapel

  Donderdag 27/8: concert door Oltremontano oner leiding van Wim Bécu met een programma “zilveren trombones voor de paus”

  Vrijdag 28/8: concert door het Gesualdo Consort Amsterdam o.l.v. Harry van der Kamp met een programma rond Michelangelo.


  18-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale Marnixring Zuid-Oost-Vlaanderen
  13/09/2009
  MONUMENTALE MUZIEK SOLISTENCONCERT
   
  Marnixring Zuid Oost Vlaanderen
  Plaats Sint Amanduskerk
  Aspelare
  Beginuur 16:00
  Gastsprekers   KEVA
  Meer info

  Monumentale muziek - solistenconcert

  Ingevolge het faillissement van een gekende Brusselse muziekuitgeverij konden wij beschikken over een aantal authentieke partituren (manuscripten) vooral uit de periode 1945-1950 welke nooit werden uitgegeven. De curator welke het faillissement behandelde zag er geen financiële mogelijkheden in zodat deze manuscripten via een papiercontainer voor recyclage zouden worden afgevoerd.

  In de bibliotheken van muziekconservatoria bevinden zich eveneens tal van onuitgegeven werken en/of partituren die haast niet meer worden uitgevoerd. Ook in de archieven van muziekacademies en muziekmaatschappijen bevinden zich nog waardevolle stukken. Daarenboven is het voor hedendaagse musici zeer moeilijk om hun creaties en composities openbaar te krijgen. Het programma zou bestaan uit werken, solonummers met begeleiding (piano, orgel) of orkestratie van Vlaams (Belgische) kunstenaars, met aandacht voor werk van vroegere en hedendaagse Zuid Oost-Vlaamse kunstenaars. De regio Zuid Oost Vlaanderen herbergt een schat aan materiaal en mogelijkheden. Aldus brengen we ook de creatie van/of (nieuw) gecomponeerd werk van een regionale kunstenaar. Als solisten treden beroepsmuzikanten op afkomstig of wonend binnen de regio Zuid Oost-Vlaanderen of met een sterke cultureel- ,sociaal-, maatschappelijke binding binnen deze regio. Tevens zouden wij ook een vrij onbekend muziekinstrument op de voorgrond willen plaatsen.

  De bedoeling is er een jaarlijks weerkerend evenement (op monumentendag) van te maken; eventueel telkens op een andere Ninoofse locatie. Van de audiocaptatie van het concert wordt ook een CD uitgegeven.

  Organisatie 2009.

  Creatie van nieuwe/en opvoeren van composities van Koen Severens uit Aspelare.

  Instrument in de kijker : contrabastrombone

  Solisten:

  - Lieven Dobbelaere, cornet/trompet, dirigent KEVA, als solotrompettist en cornetist heeft Lieven al verschillende prijzen gewonnen, zowel nationaal als internationaal, speelt trompet, cornet en bugel in gezelschappen zoals het Symfonieorkest van Vlaanderen, De Vlaamse Opera en de Beethoven Academie. Als principal cornet speelt Lieven in Brassband Panta Rhei o.l.v. Dhr. Paul Voet en in Metropole Brassband o.l.v. Dhr. Guy Audenaert, met Brassband Willebroek in 2006 in Belfast en in 2007 in Birmingham Europees Kampioen speelde en er uitgeroepen werd tot beste solist-cornetspeler van het tornooi.

  - Koen Severens, 1ste trombonist solist orkest van de Muntschouwburg.

  - Peter Kestens, docent pianobegeleiding Kon. Muziekconcervatorium Brussel.

  - Jos Mertens, orgelist.

  - Roger De Knijf, Radio 1, verzorgt de presentatie.

  Na het concert worden uitvoerders, genodigden en toehoorders uitgenodigd op de receptie in de refter (Mariazaal) van de nabijgelegen vrije basisschool.

  TOEGANG GRATIS

   
   

   

   

   


  17-08-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude muziek

  Björn Schmelzer en Sigiswald Kuijken corresponderen over oude muziek

  De jongste jaren is in Vlaanderen een levendig debat ontstaan rond de toekomst van de oude muziek. Op zondag 30 augustus organiseert Musica, Impulscentrum voor muziek, samen met Muziekcentrum Vlaanderen, AMUZ (festival van Vlaanderen-Antwerpen) en Rema (Réseau Européen de Musique Ancienne) een debatnamiddag over de toekomst van de historische uitvoeringspraktijk. Naar aanleiding hiervan publiceert Knack een artikelenreeks rond oude muziek en een correspondentie tussen Sigiswald Kuijken en Bjorn Schmelzer.


  Bezoekers ....

  Zin om een boodschap door te geven? Dit kan hier.


  Interessante sites op het net
 • Algemeen Nederlands Zangverbond
 • Koor en Stem
 • Studiecentrum voor Vlaamse Muziek
 • IMSLP: partituren op het net
 • Leven en werk van Jef TINEL
 • Partituren op het net (CPDL)
 • Componisteninfo (Matrix)
 • Componisteninfo (Cébédem)
 • Muziekcentrum Vlaanderen
 • Peter Leys op Soundcloud

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!