Inhoud blog
  • Niet buiten MOETEN is ook vrijheid!
  • REPORTERS IN ONZEN BLOK
  • ONZEN BLOK STAAT IN GAZET VAN ANTWERPEN
  • Waar staan we voor mensen?
  • GRATIS KOFFIE!!! Mannekes, mannekes...
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Phille's kijk op... alles!
    Weetjes, verkeersinformatie en goedbedoelde raadgevingen van een actieve gepensioneerde
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet buiten MOETEN is ook vrijheid!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste lezers, velen onder u zullen er al mee geconfronteerd zijn geraakt: storm en de bijbehorende schade. In het Kielpark gisteravond gierde de wind langs de blokken. Mensen die hun hondje uitlieten vlogen weg. En nu natuurlijk verkeersellende. Water op de ring, een camion gekanteld in de tunnel naar de A12... en alles staat vast. Ik plak de toestand hieronder.
    Maar beste vrienden gepensioneerden en mensen die een beetje onder de voet zijn en thuis ziek liggen (ik heb het ook gehad vandaar weinig geblogt)... LAAT ONS BLIJ ZIJN DAT WIJ NIIET BUITEN MOETEN! We kunnen allemaal een stukske klagen, en veel ervan is waar...maar laat ons vooral niet vergeten op momenten als deze wat een luxe het is is zelf te bepalen wat ge doet of niet doet. Is dat de vrijheid waar we als jongelingen van droomden? Nee, dan dachten we dat vrijheid was de wereld rondhotsen, overal uw broek aanvegen, wet noch gebod respecteren. Nu weet ik dat vrijheid is opgebouwd uit kleine vrijheidjes. Soms onherkenbaar... dingen die je niet moet doen. Beslissingen die je dagelijks neemt. Of de vrijheid om de wereld niet te veroveren, maar gewoon thuis te blijven. Denk daar vandaag maar aan..als kleuterkes naar school MOETEN, mensen in hun auto's in de file staan omdat ze naar Brussel of zo MOETEN, mannen die achter de vuilkar MOETEN lopen, thuisverpleegsters die door dit weer MOETEN om de ongelukkigen onder ons te komen helpen. BEDANKT! En nu een warm kommeke koffie. Hopelijk betert het straks, het weer alvast.

    Antwerpen R1 (Ring 2) File vanaf St. Anna Linkeroever tot Antwerpen-West 10:46 13/12/2011
    situatie 1 Antwerpen R1 (Ring 2) File vanaf Antwerpen-West tot Kennedytunnel 11:30 13/12/2011
    situatie 2 Antwerpen R1 (Ring 1) File ter hoogte van Borgerhout 11:38 13/12/2011
    situatie 3 Antwerpen - Gent E17 - A14 Ongeval(len) ter hoogte van St.-Niklaas-West Linkerrijstro(o)k(en) versperd 11:00 13/12/2011
    situatie 4 Antwerpen R1 (Ring 1) File vanaf Antwerpen-Centrum tot Linkeroever 11:38 13/12/2011
    situatie 5 Antwerpen R1 (Ring 2) Ongeval afgehandeld ter hoogte van Antwerpen-Centrum 11:20 13/12/2011
    situatie 6 Antwerpen R1 (Ring 1) Wateroverlast vanaf Antwerpen-Noord tot Antwerpen-West 10:49 13/12/2011
    situatie 7 Antwerpen R1 (Ring 2) Wateroverlast vanaf Antwerpen-West tot Antwerpen-Noord 10:46 13/12/2011
    situatie 8 Antwerpen R1 (Ring 2) Ongeval(len) ter hoogte van Linkeroever 11:33 13/12/2011

    13-12-2011 om 11:58 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REPORTERS IN ONZEN BLOK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren hingen er hier drie journalisten aan de bel. Onzen blok zou in een reeks komen. Ik herinner me dat ze hier vorig jaar een reportage zijn komen draaien over vrouwen alleen met zorg voor hun man...nee hoe heet dat: mantelzorgers. Mij laat dat woord altijd denken aan een vestiairemadam. Mantelzorgers, waar halen ze het. Nu goed toen zijn ze Odette komen filmen. Nu is dat blijkbaar op tv geweest en komen er hier tv-ploegen en reporters van gazetten bellen om te vragen hoe het hier echt is. Wat zeg je dan? Komt binnen! Voor mij de kans om al mijn documentatie over de architectuur in de stad en zo, de aanleg van de ring en het nieuw gerechtshof boven te halen. Ze spitsten hun oren nogal, en maar vragen of ze mijn foto's mochten fotograferen. Kwaliteit telt precies ni meer. Enfin, ik geef een parlé over het dichtslibben van de ring en wat ze daarover moeten schrijven. Denkt ge nu dat ze een gewone man zijn mening respecteren? Nee ze gaan hier nog verder rond, hun kas vol slagen aan koekskes, borrels en pralinen en schrijven dan "DE MENSEN PRATEN NIET MEER SAMEN". Wat weten die daar nu van? Ashleyken van het vijftiende met haar hondje in het artikel in de Gazet van Antwerpen, daar doe ik altijd een klapke mee. Over het frakske van haar kefferke Shana en zo. Krystyneken uit Polen, schoon blond madameke... gaan ze daar aan vragen dat ze haar vuilzakken soms in de gang zet? Ze is uit Polen, kunde meer propere mensen vinden!?! Sterker ze wilden per se weten of ze een wasmachien had en of haar geburen voor de mannen waren en af en toe veel lawaai maakten.
    Zijn dat nu vragen? Hebben ze niks beters te doen? We hebben bij haar een stevige vodka moeten gaan drinken, het vrouwtje was helemaal over haar toeren. PERSMUGGEN!
    Later weer meer over het verkeer. De blaffetuur zit vast ik heb geen zicht zo.

    groeten van Rosalie (roept ze uit de keuken)

    08-12-2011 om 09:32 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZEN BLOK STAAT IN GAZET VAN ANTWERPEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat waait hier binnen? De Gazet van Antwerpen en er staat een grote reportage in over onze blok op het Kiel in Antwerpen. Tof!
    Later meer commentaar!

    07-12-2011 om 10:46 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar staan we voor mensen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen bloggers en lezers,

    Wat fijn dat er reeds 200 bezoekers geweest zijn op mijn blog. Mijn vrouwtje Rosalie vraagt zich soms (helaas luidop) af waarom ik hier tijd in steek. Wel nu weten we het, voor de mensen. Het is belangrijk in deze tijden dat we ons niet alleen informeren via de gewone media en ons laten bang maken dag na dag door de gazetten. We moeten ook in contact blijven met de kleine fijne dingen in het leven, iemand die vreugde put uit zijn hobbies, blij is met zijn kleinkinderen of op reis iets schoons ontdekte. En vooral... we moeten ons optrekken aan de moed en de manier hoe anderen zich staande houden in goede maar ook in slechte tijden. Het gaat minder, het is crisis en dat voelen we in de portemonnee. Wordt het terug armoe gelijk mijn ouders hebben gekend? Moeten we de broeksriem aanhalen? Sommige luxe opgeven? Ik weet het niet. Maar ik zie bij ons in de blok, dat terug meer gepensioneerde vrouwen die hier of daar een kuiske gaan doen, de strijk doen voor anderen, wat een extraatje oplevert. We helpen mekaar en dat is schoon. Dat moet. Tijd nemen om een klapke te doen, eens bij Odette haar man blijven als zij commissies moet doen. Bij vrouwen die er alleen voor staan hun electriciteit nakijken of een lekkende kraan repareren, een nagelke kloppen...zo'n dingen. Het maakt de wereld vriendelijker. Vandaag heb ik zelf wat hulp nodig. Ik voel mij wat grieperig en Rosalie installeerde mij met een potje thee met honing op de zetel. Ik zal dus niet degelijk kunnen rapporteren over de toestand op de ring. Dan zou de zetel op een verhoog moeten staan! Maar ik zal er snel bovenop zijn, want buurvrouw Viv die altijd wel speciale middelkes heeft voor alles, zegt dat het thee is van een indische wortel of zoiets en mij rap zal genezen. We zullen zien...zei den blinde.

    Alvast deze mededelingen...

    Antwerpen R2 (Ring 1) File vanaf Waaslandhaven-Zuid tot Beverentunnel 08:45 07/12/2011
    situatie 8 Antwerpen R1 (Ring 2) File vanaf Antwerpen-Oost tot Deurne 08:45 07/12/2011
    situatie 9 Antwerpen R1 (Ring 2) File vanaf Antwerpen-West tot Antwerpen-Centrum 08:43 07/12/2011
    situatie 10 Antwerpen R1 (Ring 1) File vanaf Antwerpen-Noord tot Borgerhout 08:31 07/12/2011

    07-12-2011 om 09:32 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRATIS KOFFIE!!! Mannekes, mannekes...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo kan dat niet verder. Elke morgend wordt Antwerpen geworgd door een verkeersknoop!
    Begin hier maar es aan... alles sta vast gewoon.
    Maar ik lees lees 122 km file in Vlaanderen!
    En dan zeggen ze dat er werkloosheid is, wat gaan die mensen dan doen? Naar Plankendael of wa?
    Of misschien hun kinderen allemaal naar verschillende scholen brengen omdat ze die achter de hoek niet ingeschreven kregen!
    Sorry maar zo kan het niet verder. Het verkeer observeren is boeiend zolang het een stroom is, maar verstopping stinkt. Goed dat we op het tiende wonen want daar beneden hebt ge nu geen adem meer.
    Vooral richting Holland zit het weer vast! 9u11 en iedereen moet naar Breda of wa?
    Waarom vanmorgen niet de tijd nemen om naar de sinyerklaascadeaus te kijken, den trein al eens te proberen, wat extra chocolate te eten. Nee die boterham mee in de auto en daar zitten ze dan zonder koffie!
    Als het tegen 10u niet opgelost is, dan bel ik maar naar wie.
    Hier ik trakteer een koffie...

    Ring 2 Antwerpen (R1) Ongeval afgehandeld ter hoogte van Linkeroever 08:46
    A12
    Antwerpen -> Brussel
    File vanaf Meise tot Strombeek-Bever 09:00
    A12
    Brussel -> Antwerpen
    File vanaf Boom tot Aartselaar 08:03
    A12
    Brussel -> Antwerpen
    File vanaf Boom tot Aartselaar 08:58
    E17 - A14
    Gent -> Antwerpen
    File vanaf Haasdonk tot Antwerpen-West 09:00
    E19 - A1
    Antwerpen -> Brussel
    File ter hoogte van Machelen 08:59
    E19 - A1
    Antwerpen -> Brussel
    File ter hoogte van Zemst 09:01

    Ring 2 Antwerpen (R1) Ongeval afgehandeld ter hoogte van Linkeroever 08:46
    A12
    Antwerpen -> Brussel
    File vanaf Meise tot Strombeek-Bever 09:00
    A12
    Brussel -> Antwerpen
    File vanaf Boom tot Aartselaar 08:03
    A12
    Brussel -> Antwerpen
    File vanaf Boom tot Aartselaar 08:58
    E17 - A14
    Gent -> Antwerpen
    File vanaf Haasdonk tot Antwerpen-West 09:00
    E19 - A1
    Antwerpen -> Brussel
    File ter hoogte van Machelen 08:59
    E19 - A1
    Antwerpen -> Brussel
    File ter hoogte van Zemst 09:01

    06-12-2011 om 09:15 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kan u er een gezicht opplakken!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit ben ik... wij zullen mekaar nog wel leren kennen.
    Phille.
    Ik hou van:


    tv kijken (canvas)
    computeren
    statistieken maken
    op bezoek gaan
    wandelinkske maken
    mijn Rosalie

    05-12-2011 om 16:03 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goede maandag!

    Hier uw internet buurman Phille. Ik ben een actieve, gepassioneerde gepensioneerde bewoner van de blokken in het Antwerpse Kielpark. Wat ze u ook mogen wijsmaken, het is er fijn wonen. Vanuit ons gezellig appartement op de tiende verdieping valt er altijd wat te zien. Bij goed weer de hele stad tot aan Doel zelfs. Anders de toestand op de ring. Er is veel om te doen, maar de toestand is dan ook ernstig. Soms kruipen dee camions voorbij. En maar uitlaatgassen produceren.
    Let wel: het is niet omdat ik een kritische blik heb op de zaken en een wakkere burger ben, dat ik verzuurd zou zijn. Niets is minder waar.
    Samen met mijn vrouwtje Rosalie geniet ik van het leven. We hebben fijne contacten in den blok en vervelen ons nooit. Elke dag moet je leven alsof het de laatste was.
    Onze buurman is in een soort coma gesukkeld na een camionaccident en zal precies nooit meer dezelfde zijn. Dan beseft ge dat ge het er moet van pakken zolang ge kunt.
    Veel sterkte aan zijn moedig vrouwtje Odette. Tot straks op de koffie!

    05-12-2011 om 10:50 geschreven door Phille

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    Archief per week
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!