Beurs/ Beleggen / Sparen voor pensioen




E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Financiën
24-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer oud worden - deel 4 - Besluit

-         BESLUIT :

Het komt erop aan zoveel mogelijk “adviseurs” , die u meer dan een 0,6 procent kosten (inbegrepen de kosten die zij veroorzaken ) BUITEN TE HOUDEN . Hou buiten al degenen die meer dan dat voormeld percentage willen afkabbelen . Kijk maar naar uw tabel van de samengestelde intresten wat het verschil van rendement is wanneer u gedurende 20 jaar ( niet lang , nog geen vierde van je leven ) 100.000 € belegt aan 5  in plaats van 7 % binnenhaalt . U zult 95.192 € MINDER ONTVANGEN aan een gemiddelde opbrengst van 5 % in plaats van 7 % .

Had uw grootvader dit geweten dan waart u al lang rijk geweest .

Wat uw geld opbrengt is belangrijker dan het beginkapitaal zelf : als u uw geld kunt doen renderen aan 7 % per jaar zal enkel het intrestgedeelte na 20 jaar bijna driemaal het geïnvesteerd bedrag bedragen . Laat de heren die “ uw beginkapitaal  waarborgen “ zelf hun geld op die manier beleggen . Ze zouden beter uw rendement waarborgen : het gaat over driemaal meer geld .

Ook een uiterst interessante mogelijkheid om van een financiële rustige hoge ouderdom te kunnen genieten , bestaat erin met een deel van uw centen deel te nemen aan een tontine of een aanwasconstructie met één of meerdere personen . Zo kunt u gezamelijk een eigendom kopen , het vruchtgebruik in onverdeeldheid laten , de eigendom  verhuren en samen de huur innen en verdelen .Telkens wanneer een van de tontineleden sterft , kan de huur verder verdeeld worden onder de overlevenden……... Tot de laatste sterft en dan gaat de eigendom terug naar de oorspronkelijke erfgenamen van ieder gewezen lid . Het grote voordeel bestaat erin dat degene van de groep die het geluk heeft haar of zijn honderdste verjaardag te vieren , niet van de honger zal omgekomen en onafhankelijk blijft én van de financiële goodwill van zijn familie én/of het OCMW .  De mogelijkheden van Tontine - Aanwas zijn onuitputtelijk :  tontine - aanwas is mogelijk voor zowel voor onroerende als roerende goederen en is aanpasbaar aan ieder zijn behoeften en vergt geen dure adviseurs .  (Deze constructie is bijna een must voor alleenstaanden  én voor degenen die toch ergens wat bemiddeld zijn , doch vrezen dat ze wat krap gaan zitten als ze ( zeer ) oud worden , ook is het soms uitstekend voor  het probleem van een gehandicapt kind te verzachten…..) . Deze constructie is zo geniaal omdat zij  gecreëerd werd door de rechtsgeleerden en niet door onze fameuze wetgever , die altijd maar de Financiële Instellingen bevoordeeld “ om de burger te beschermen “ (sic) .

 

 

In dit artikel is geen rekening gehouden met sommige beleggingsvormen die fiscale voordelen verschaffen . Pensioensparen en lange-termijn-sparen zijn zeer interessant  om de eenvoudige reden dat zij aftrekbaar zijn . Deze zijn het niet door de winstgevendheid van de voorstellen u aangeboden door de Financiële Instellingen maar enkel en alleen door hun fiscale aftrekbaarheid . Het geld wordt gedraineerd naar de Financiële Instellingen die het vertikken goede producten aan hun klanten aan te bieden en die er slechts een middel te meer in zien om  in de eerste plaats zichzelf te verrijken .

Zo , Dames en Heren Lezers , ik wens u allen meer dan honderd jaar toe in gezelschap van indexsparen , tontine-aanwas  en onroerende eigendom ( en nog wat pensioen , wat pensioensparen en lange-termijn-sparen ). Als u deze vormen van beleggen uitdiept , zult u en niet een ander van uw geld genieten .

 

Ik zou u danken dit artikel ter kennisname aan vrienden en kennissen door te willen mailen .

Tevens vraag ik u zoveel mogelijke kritiek te geven op dit artikel zodanig dat ik met uw hulp de inhoud kan verbeteren , uitbreiden en/of aanpassen .

 

Pierre.callu@gmail.com                                                        21

 



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)

T -->

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!