Voor vier personen : 2 kippenbillen, 1 bol mozzarella (125 g), 10 sneetjes chorizo, 1 aubergine, peper en zout, 1 kl balsamico, 1 teentje knoflook, 1 koffielepel tijm, 1 koffielepel rozemarijn, 1 courgette, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 koffielepel basilicum, 1 venkelknol, 1 gezouten ansjovis, sap van 1/2 citroen, 1 courgette en enkele tomaten. Voor het pizzadeeg : 1 kg bloem, 450 g water, 1 dl olijfolie, 40 g gist, 20 g zout. 1.Meng de bloem met gist en het lauw water. Voeg daarna het zout en de olijfolie toe. Kneed het deeg. Dit kan perfect in de broodbakmachine gekneed worden. Laat het deeg twee uur rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Verdeel het deeg in vier gelijke delen en rol elk deel rond uit. 2.Snijd het lichtjes gebakken vlees in dunne plakjes. 3.De geschilde aubergine stoven in olie met p&z,geutje balsamico. Voeg er de helft van de look, tijm en rozemarijn aan toe. Pureer alle ingrediënten. 4.De courgette schillen, in stukjes snijden en in olie stoven samen met sjalot en basilicum. Eveneens pureren. 5.Snijd de venkel in stukjes. Stoof deze in olijfolie met de rest van de look, citroensap en ansjovis. Pureren. 7. Verwarm de oven voor op 220° C. Leg de deegbodems op een bakplaat en bak ze 10 minuten. Bestrijk de bodems met de drie purees. Schik er de stukjes kip op, chorizo, tomaat, mozzarella en laat nog 10 minuten bakken.
Terwijl het deeg aan het kneden is en rijst kan je de puree op voorhand klaar maken. Het lijkt veel werk, maar dat valt heel goed mee. Laat het deeg niet te lang in de oven. Bij mij begon hij te rijzen en ik kreeg blazen in het deeg. Even doorprikken kan wat helpen. Ansjovis heb ik niet gebruikt.