Reizen via postkaarten
Inhoud blog
  • Geschikte Avatar
  • De vraag : voldoet Postcrossing aan mijn verwachtingen ?
  • Wat is nu eigenlijk Postcrossing ?

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Mijn ervaringen met Postcrossing
    14-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschikte Avatar

    Avatar komt van het Sanskriet en betekent in de hindoeïstische filosofie het incarneren of het verschijnen van een (abstracte) god in de wereld in de persoon van een levend wezen.


    Een avatar plaats je in je gebruikersprofiel bij je naam of nickname. Het kan je eigen foto zijn, een voorstelling van een andere levende persoon, je huisdier, een versiering enz….

    Ik merkte op dat mijn keuze van de avatar de toekomstige kaartschrijver beïnvloedt. Zo werd helemaal geen rekening meer gehouden met de uitgebreide omschrijving op mijn profiel maar enkel gekeken wat ik als avatar geplaatst had.

    Toen ik een foto plaatste van mijn 2 katten, kreeg ik wekenlang kattenkaarten. Verving ik de avatar door een beeld uit de natuur, kreeg ik de allerleukste vergezichten en toen ik er bloemen op plaatste mooie ruikers.


    Ik ga er dus van uit dat avatars een inspiratiebron zijn bij de keuze van het onderwerp van de te verzenden kaart. Wat zijn mensen soms impulsief.




    BELARUS

    TAIWAN

    DUITSLAND

    FINLAND

    NEDERLAND

    JAPAN

    DUITSLAND

    ROEMENIE

    JAPAN

    14-06-2015, 00:41 geschreven door PJ

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vraag : voldoet Postcrossing aan mijn verwachtingen ?

    ° het blijft afwisselend en spannend want je weet nooit naar wie je gaat schrijven en van wie je ontvangt;

    ° je stuurt naar sommige landen vaker omdat daar gewoon meer mensen mee doen;

    ° de komst van de postbode wordt weer interessant;

    ° ik deed leuke contacten op over heel de wereld. Soms stopt het bij een "thank you for the card" en soms volgt een e-mail uitwisseling of een Facebook toevoeging;

    ° je reist vanuit je luie stoel, hoewel echt reizen nog altijd wel leuker is maar we zijn dan ook Rockefeller niet noch familie van de Rothschilds;

    ° postkaarten shoppen blijft een plezier; je vind ze opeens overal : in een treinstation, in een museum, op een festival, in een antiekzaak, op een rommelmarkt;

    ° postzegels worden weer hip;

    Niets dan voordelen ?

    Neen, want soms kom je ook minder vriendelijke postcrossers tegen. Soms vergeet een Postcrosser wel eens een kaart te registreren. Ik stuur dan een "friendly reminder", helemaal niet kwaad bedoeld.  Mensen die de engelse taal niet echt machtig zijn en daardoor op je vraag niet willen of kunnen reageren beschouwen dit soms als een dwingend verzoek om een verloren kaart toch te registreren.

    Anderen sturen je zo'n advertentiekaart die je overal gratis kan krijgen, zonder tekst, niet eens "happy postcrossing". Niets op tegen ware het niet dat als ik hun profiel even nalees daar klaar en duidelijk instaat " No ad cards please and write a message on the back of the card, nothing worst then just Happy Postcrossing". Dan denk ik : wat je zelf niet wil, doe je een ander ook niet aan.

    Gelukkig gaat het hier maar om een kleine groep en ze zorgen op hun manier dan weer voor vermaak, verwarring.... of ergernis.

    Veruit de meeste postcrossers zijn gewoon fijne mensen die nieuwsgierig zijn naar andere mensen en culturen. Heerlijk om te zien dat er ook mensen in Azie zijn die dezelfde humor hebben of dat er net zulke prettige gestoorden rondlopen in Belarus. En wat wordt er veel gelezen!! Bijna iedereen houdt wel van een goed boek. Ook wordt er veel gereisd, gefotografeerd, gesport, naar muziek geluisterd en een filmpje gekeken. Sommige mensen hebben hele persoonlijke beschrijvingen, bij andere spat de energie door je beeldscherm en bij sommige heb je meteen een klik en is het jammer dat er 13.000 kilometer tussen zit anders hadden we vast als vrienden ergens in een kroeg van een biertje of een lekker glas wijn kunnen genieten.

    Sommige kaarten heb je al binnen 2 dagen, sommige landen doen er standaard 30 dagen over. Een kaart naar China was 60 dagen onderweg. Ondertussen had ik al een tweede kaart gestuurd. Want dat doe ik ook : één kaart komt niet aan, dan probeer ik een tweede onder omslag en meestal lukt het dan wel.

    Het blijft ook niet bij kaarten alleen :

    - iemand uit Indië verzamelt € centjes van alle € landen;

    - iemand uit de USA stuurde mij bloemzaadjes die ik heb gezaaid in mijn tuin. Leuk detail de omslag was doorprikt door de postdiensten. Die dachten daar zeker één of ander wit poeder in te vinden. Gelukkig voor mij bleven er nog genoeg zaadjes over om te zaaien;

    - theebuiltjes heb ik ook al ontvangen - leuk want chrysantenthee kende ik nog niet en gemberthee deed mij het heel warm krijgen;

    - en dan heb je nog verzamelaars van postkaarten enkel met treinen, kastelen, klederdrachten, wapens, vliegtuigen...... Het maakt het kopen van kaarten alleen ingewikkelder maar oh zo spannend !

    13-06-2015, 16:14 geschreven door PJ

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En hier is ze dan : de eerste kaart die ik ontving, zowat één jaar geleden, via Postcrossing. Ze werd mij toegestuurd door Paul, toen nog onder de indruk van het spel van de belgen in de voetbalmatch België / U.S.A....." very entertaining" zoals hij het zo mooi zei.

    Ik heb nu wel een probleem : de kaarten stapelen zich op en ik heb nog weinig overzicht van wat ik van wie kreeg. Er moet dus geklasseerd en gerangschikt worden per categorie om weer een overzicht te hebben. Een werk van lange adem..... waar ik de tijd voor neem.



    12-06-2015, 23:43 geschreven door PJ

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nu eigenlijk Postcrossing ?

    Het is een website waar je inschrijft en waar je ansichtkaarten gaat versturen naar mensen over heel de wereld die ook ingeschreven staan bij Postcrossing. Als je een adres aanvraagt om een kaart aan te versturen krijg je een uniek id-nummer voor de kaart. Als je kaart is aangekomen en geregistreerd wordt door de ontvanger dan krijg jij van een willekeurig iemand ergens op de wereld een kaart toegestuurd. Mooi toch..... bijna te mooi om waar te zijn.

    Dus zowat een jaar geleden begon ik er aan, eerst argwanend, dan verwonderd en tenslotte enthousiast.

    Ik hou van deze ansichtkaartenketting, want dat is het uiteindelijk, die mensen van verschillende origine bijeenbrengt. Ik hou van het even binnenkijken in de ziel en de leefwereld van een persoon die ik niet ken maar leer kennen door een ansichtkaart en een leuke tekst. Onbekende werelden openen zich, totaal verschillend van mijn eigen leefwereld.

    Zelf heb ik meer dan 50 jaar wereldwijd postkaarten, gevoelens en gedachten  uitgewisseld met familie en vrienden van plaatsen die ik bezocht. Nu ontdek ik personen met minstens reeds één begininteresse : Postcrossing. Personen die graag schrijven en die passie met mij willen delen. Personen die kaart na kaart mensen samenbrengen in het ontdekken van een land, een plaats, een levensmoto.

    Het is dus niet enkel een manier om de wereld te verkennen, meer een manier om personen te ontmoeten die ik anders nooit zou gekend hebben. En ook een manier om mezelf te ontdekken en mijn mooie land te beschrijven. Ondertussen heb ik zoveel ansichtkaarten ontvangen vol liefde, zoenen en schouderklopjes dat ik ervan overtuigd ben dat vrede een postkaart is die de wereld rondreist. Postcrossing maakt de wereld vriendelijker en interessant, leert ons ontdekken en reizen vol avontuur.

    12-06-2015, 23:23 geschreven door PJ

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/06-14/06 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!