Inhoud blog
  • Jong van geest gezocht (m/v)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Power of universe
    Geef uw leven nog een doel.
    23-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong van geest gezocht (m/v)
    Beste Lezer(es)  

    Alvast bedankt om onze blog te bezoeken!

    Wij zijn nog per provincie op zoek naar een m/v die zijn / haar levenservaring wil delen met de vrijwilligers in België, hen wil informeren en begeleiden alvorens zij op reis vertrekken naar Brazilië, Togo, Tanzania of Ecuador.

    Daarnaast zijn alle mensen die jong van geest zijn en die bijv.:

    * creatief kunnen koken

    * of doe-het-zelver-zijn

    * of iets weten van tuinonderhoud

    * of iets kennen van computers of internet

    * of zelf zelfstandig zijn geweest

    * of goed Frans / Engels kennen

    * of kunstenaar zijn

    * of een andere interessante kennis of vaardigheid bezitten

    ook van harte welkom om van één week tot zelfs enkele maanden deze kennis te delen met de lokale bevolking en/of kinderen uit de sloppenwijken van Brazilië, Togo, Tanzania of Ecuador. Voor deze kansarme regio's hebben we te maken met het gemis aan opportuniteiten.  Er zijn geen ziektes, er is geen ondervoeding (enkel te eenzijdige voeding), geen dramatische psychologische gebeurtenissen.  We zijn dus op zoek naar deze gemotiveerde vrijwilliger voor de verdere uitbouw van ons Educatief en Cultureel Centrum (E.C.C.) die 4 dagen op 7, gedurende een zelf te kiezen periode van enkele weken of maanden, kennis kan delen.  Hoe je dit aanpakt staat je volledig vrij, uiteraard in samenspraak met de kinderen en /of lokale bevolking.  Alle infrastructuur binnen het E.C.C. staat hiervoor ter beschikking.  Indien je ter plaatse beslist liever creatief bezig te zijn met de kinderen, of taal- en computerlessen te geven dan kan dit.  In de drie vrije dagen zijn er uitstappen mogelijk, sommige zijn gratis maar ze zijn niet verplicht. Een van de drie dagen krijg je de mogelijkheid om gratis een opleiding Portugees te volgen. Wij zorgen uiteraard voor een comfortabel verblijf: propere wc's en badkamer, een wasmachine en een volledig uitgeruste keuken. Ook zal iemand je helpen bij het onderhoud van het huis, enkel voor je slaapkamer zul je zelf moeten zorgen.  Een keukenhulp zal je helpen om in de ochtend je eten klaar te maken. Tijdens de middagonderbreking zullen we eten in het restaurant van de school en de avondmaaltijd kun je zelf verzorgen of je kunt je laten helpen door de keukenhulp. Een bbq is in samenspraak mogelijk.  We vragen je enkel de plaatselijke zeden en gewoonten te respecteren en denk eraan dat je tussen de lokale bevolking staat en niet erboven. 

    Wij zijn geen reisbureau die op de rug van vrijwilligers geld wil verdienen, maar helpen je indien gewenst graag de weg te wijzen naar een goedkoop vliegtuigticket e.a. benodigdheden.   Voor vrijwilligers die het ganse jaar door zich engageren voor het project naar hun keuze is zelfs een mogelijkheid om jaarlijks gratis mee te reizen om dit project te bezoeken.

    Zonder je te hoeven verplaatsen van website geven we nog graag eens wat concrete info over deze vzw mee.  Je kan trouwens rustig eens alles nalezen op www.powerofuniverse.org !!!

    Power of Universe Foundation’ (P.O.U.) is een vereniging zonder winstoogmerk (v.z.w.), die zich tot doel heeft gesteld om op mondiaal vlak de levenskwaliteit van kinderen te verbeteren, dit zowel op sociaal, cultureel als medisch vlak en ongeacht onderscheid van ras, politiek en cultuur (publicatie Belgisch Staatsblad d.d. 02.01.07).

    ‘      Daartoe wil Power of Universe Foundation’ zich in kansarme gebieden  o.a inzetten voor de realisatie van naschoolse vrijetijdscentra, waar kinderen spelenderwijs educatieve en culturele opportuniteiten aangeboden worden en daardoor op verschillende manieren richting kunnen geven aan hun verdere levensloop.  

    Doch niet enkel de kinderen genieten van de opportuniteiten,  het volledige concept is gebaseerd op ´Community based development´ 

    Alle kansarme kinderen en teenagers, van 9 tot 20 jaar oud, die willen genieten van een gezonde, sportieve en artistieke opvoeding zijn welkom. Iedere participant wordt ondersteund in zijn fysische en psychische noden zodat zij of hij werkelijk een ‘levenskampioen’ kan worden. 

              Met dit alles  voor ogen werkte Geert Demeulemeester, stichter en voorzitter van P.O.U. v.z.w., een duurzaam ontwikkelingsconcept uit (educatief cultureel centrum(E.C.C.)), en starte een eerste  proefproject op in Caucaia (Brazilië). In geen tijd werd met sucses een centrum voor naschoolse activiteiten voor de locale scholieren uitgebouwd.

              Het initiatief sloeg duidelijk aan, algauw namen honderden kinderen deel aan de meest diverse activiteiten en ook de plaatselijke bevolking werd nauw bij de zaak betrokken, voldoende redenen om na lange voorbereidingsfase  definitief met het project van start te gaan


    Wens je vrijblijvend eens wat concretere info? Stuur dan een email naar trevor@powerofuniverse.org of telefoneer gerust voor een gezellige babbel over dit alles: 0497/35 09 09
     


















    23-06-2009 om 15:34 geschreven door powerofuniverse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (14)


    Archief per week
  • 22/06-28/06 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!