Inhoud blog
  • Verder onderzoek 2
  • Het Laatste oordeel heeft reeds plaatsgevonden
  • Verder onderzoek 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Alles maar dan ook alles

    31-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verder onderzoek 2
    Ook interessant is de Openbaring 20 1-15. Hierin spreekt men dat een deel van de mensen zullen opstaan om samen met Jezus, duizend jaar te regeren. De anderen blijven nog slapen.
    Deze is nog belangrijker. 12 Ik zag de doden, jong en oud, voor de troon staan. Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden.
    Doden, jong en oud stonden samen voor de troon.
    Als de eerste groep samen met Jezus zou regeren, weten de anderen dat niet.
    Pas als dat allemaal is geschied zal voor de anderen het L.O plaatsvinden. Dus toch voor iedereen op het zelfde moment.
    Conclussie : ook het duizendjarige rijk moet hebben plaatsgevonden.

    31-08-2012 om 14:09 geschreven door Pravda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Laatste oordeel heeft reeds plaatsgevonden

    “ Ik zeg u, vandaag zult

    gij met Mij in het paradijs zijn “


                 Het Laatste Oordeel heeft al plaatsgevonden


    Voorwoord

    Er is over het Einde der tijden al veel geschreven, al veel gefilosofeerd,  aangenomen en weer verworpen. Ik zal trachten vanuit deze zin “Ik zeg u, vandaag nog zult gij met Mij in het paradijs zijn”  mijn standpunt weer te geven dat - het Laatste Oordeel - reeds heeft plaatsgevonden.
    Ook als men de vertaling “ Ik zeg u vandaag, gij zult met Mij het Paradijs betreden” als de juiste zou beschouwen,kan dit niets afdoen van mijn stellingname.
    Ik zal door vermelding van verschillende passages uit de Bijbel en ervaringen met Wetenschappelijke grondslag te combineren, deze zienswijze trachten aan te tonen.
    Het is niet mijn bedoeling de gangbare Christelijke of Islamitische dogma’s tegen te spreken, maar alles in een andere context te plaatsen; zo, dat mijn stelling kan aanvaard worden.
    Ik vertrek echter van het standpunt dat alles vanuit het huidige Zijn, of de huidige beleving, moet worden gezien.


    Stelling

    Onmiddellijk na de dood zal men beoordeeld worden.In een tijdspanne van minder dan één seconde. Of men wordt niet beoordeeld, maar zal het dan helaas niet beseffen.

    De onbekende toestand.

    Sinds geruime tijd zijn de drie zichtbare dimensies bekend : lengte, breedte en hoogte. De niet zichtbare dimensie, Tijd* is relatief nieuw.
    Naar analogie met - de Tijd* - spreken gelovigen over de Eeuwigheid. De Eeuwigheid betekent voor hen dat er een of andere vorm van Zijn is,  het onbekende Bewuste,  en dat aan die
    Toestand geen einde meer komt.
    Hoe men in die Toestand kan komen, wat men er voor moet doen, is verschillend van religie tot religie.
    Er zijn twee strekkingen : de een neemt aan dat na het sterven, de overledene zich van niets meer bewust is. ( over de dingen die gebeuren onder de Zon ) . Anderen denken dat hij of zij op een of andere manier zich toch nog bewust is wat ondergaan wordt.
    Het is niet aan mij om richtlijnen te geven of om er verder op in te gaan, omdat deze verhandeling  er zeker niet over handelt.
    Eeuwigheid kan ook vervangen worden door Immer of Altijd.
    Eenvoudig is het echter niet die toestand na het overlijden een naam te geven. Dus houd ik mij aan “ Toestand “.
    Omdat in het Immer geen tijd* bestaat kan men hier niet meer spreken over de vierde dimensie, omdat die er dan niet meer is.
    Wat er dan wel is hebben wij het raden naar, het is een Toestand.
    Dit korte hoofdstuk kan hierna afgesloten worden omdat de inhoud niet relevant is aan mijn stelling.

    Beredenering van de stelling

    Voor mij zijn miljarden mensen gestorven en na mij zullen er nog miljarden sterven. Het geboren worden en sterven zijn voor velen natuurlijke processen. Als ik geboren ben door de wil van een Schepper met de mogelijkheid naar de Toestand te gaan ( wat best kan ) vraag ik mij enkel af hoeveel mensen Hij die mogelijkheid wil geven.
    Tot nog toe is voor mij het meest logische antwoord, onbeperkt.
    Er zijn steeds mensen geboren en er zijn steeds mensen gestorven. En dat zal zo lang duren tot de Aarde ophoudt te bestaan.
    Wanneer de Aarde zal ophouden te bestaan, of waardoor hij zal ophouden te bestaan weet niemand.
    Zou de Schepper op een bepaald ogenblik enkel de Aarde, niet de Maan, Jupiter, Mars of andere creatie’s  van Hem vernietigen? Of zou hij alles wat gemaakt is laten verdwijnen? Het kan. Het is ook best mogelijk van niet.
    Eigenlijk zijn deze vragen slechts als aanloop naar mijn stelling. Want, zijn doen hier niet ter zake.
    Het is echter zo dat ik vanuit deze overpeinzingen vanzelf de vraag ging stellen:
    - wat is de Dood ? -
    De Dood is de zwaarste  vorm van coma. The Coma of no Return.
    Velen hebben al gehoord, gelezen, misschien zelfs ondervonden wat het betekent in coma zijn.
    Het is een toestand van aanwezigheid in de Tijd*, met afwezigheid van het Bewustzijn. Het lichaam is er nog, neemt nog deel aan het Zijn, maar de geest neemt er geen of slechts een klein deel aan. De geest verblijft in een toestand die men nadien niet exact beschrijven kan. Na coma spreekt men ook van hersendood. Hierin duidelijk - dood. Dit is al zeer nabij de eigenlijke dood. Alhoewel sommigen verklaren dat er mensen toch nog kunnen ontwaken uit de hersendood spreken alle doktoren dit tegen. Het is ook niet aan mij om hier stelling in te nemen.
    Dan is, volgens mij, een bijna doodervaring niet hetzelfde als coma. Want bij een bijna doodervaring werkt de geest nog op een of andere manier. Dit is voer voor neurologen.
    Na een bijna doodervaring kan men in coma vallen, maar zal alleen de ervaring onthouden voor, en niet de periode in de coma.
    Bewusteloosheid, coma, hersendood, allemaal toestanden waar het Bewustzijn niet of slechts een klein deel actief is.
    Na het ontwaken uit bewusteloosheid en men heeft geen andere ernstige letsels, stellen velen de vraag :” Wat is er gebeurd ?” Het antwoord kan door betrokkene zelf worden gevonden of het moet hem of haar worden verteld.
    Ook iemand die enkele weken in coma heeft gelegen voelt zich vreemd dat hij of zij tussen het oplopen van de coma en het ontwaken zich niets meer herinnert. Of toch bijna niets meer. Alles afhankelijk van de graad van de coma.
    Door deze vaststellingen kwam ik tot mijn stelling : onmiddellijk na het sterven vindt het Laatste Oordeel plaats, want een dode kent geen tijd, ook al ligt hij of zij reeds duizend jaar ( naar onze tijdwaarneming ) begraven. Voor hem of haar vindt het Laatste Oordeel terstond plaats.
    Want, zelfs betreffende eerder aangehaald  over de twee strekkingen :
    - de een neemt aan dat na het sterven, de overledene zich van niets meer bewust is. ( over de dingen die gebeuren onder de Zon ) .
    - Anderen denken dat hij of zij op een of andere manier zich toch nog bewust is wat ondergaan wordt.
    Dan nog geldt de stelling. Aan u uit te vinden waarom.


    Verklaring van de stelling

    Eerder concludeerde ik dat als het Laatste Oordeel echt is men dit zou beleven vlak na de dood.
    Dus, heeft het laatste oordeel al plaatsgevonden voor miljarden en zal het voor ons tezelfdertijd plaatsvinden als al die anderen. Want in de Dood heerst geen tijd er is slechts een Toestand.
    Ik heb lang gezocht om een vergelijking te vinden die aantoonbaar is. Maar omdat die Toestand niet wetenschappelijk waarneembaar is, kan men haast geen vergelijkingen maken gebaseerd op het huidige Zijn. Want dan en dan alleen als men zeker overgaat in die Toestand heeft de stelling waarde.
    Cru zal ik het volgende voorbeeld geven. Als ik afsterf, wordt ik onmiddellijk geoordeeld, terwijl mijn familie nog aan mijn doodsbed staat. En als dan een ander familielid sterft, jaren later, zullen wij samen het Oordeel beleven.  Dit omdat de Toestand ongekend is en nooit zal te verklaren zijn tot op de dag...
    Even laten bezinken.


    Indicatie’s uit de Bijbel

    Mt. 3:1, 2 "En in die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judea en zeggende: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij."

    Mt. 4:17: "Van toen af heeft Jezus begonnen te prediken en te zeggen: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij."

    De opwekking van Lazarus en enkel anderen.


    4 Toen Jezus dit hoorde zei hij: ‘Deze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God, zodat de Zoon van God geëerd zal worden.’

    24 ‘Ja, ‘zei Marta, ‘ik weet dat hij bij de opstanding op de laatste dag zal opstaan.’
    25 Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft,

    Laat de doden hun doden begraven; maar ga gij heen en verkondig het Koninkrijk Gods?.
    Lucas 9:57-62

    In Prediker 12.7 staat geschreven :
    ... en het stof wederkeert tot de aarde, zoals het geweest is, en de geest wederkeert tot God, die hem geschonken heeft.
    En dit ; Prediker 9 : 5-6. De wijze prediker Salomo heeft eveneens over dit probleem nagedacht en kwam tot de volgende conclusie: dat in de dood geen gedachtenis of geen bewustzijn meer is.Genesis 2 : 7. De voorwaarde tot het bewuste leven Is de verbinding van de geest met het lichaam. Wanneer de geest van het lichaam gescheiden wordt, houdt het bewustzijn ook op.Psalm 146: 4. Bij de dood verlaat de geest het lichaam en de mens keert weer tot de aarde.
    Johannes 6...40 :

    En dit is de wil van Hem die Mij gezonden heeft dat iedereen die de Zoon aanschouwt, en in Hem gelooft het eeuwige het eeuwige leven heeft en Ik zal hem opwekken op de laatste dag.




    Stelling getoetst aan de Bijbel informatie

    - onmiddellijk na het sterven vindt het Laatste Oordeel plaats, want een dode kent geen tijd*, ook al ligt hij of zij reeds duizend jaar ( naar onze tijdwaarneming ) begraven. Voor hem of haar vindt het Laatste Oordeel terstond plaats.

    Psalm 146: 4. Bij de dood verlaat de geest het lichaam en de mens keert weer tot de aarde.

    Dat het lichaam nog blijft tot volledige ontbinding of verbranding en de geest bevindt zich in de Toestand

    Johannes 6...40 :En dit is de wil van Hem die Mij gezonden heeft dat iedereen die de Zoon
    aanschouwt, en in Hem gelooft het eeuwige het eeuwige leven heeft en Ik zal hem opwekken op de laatste dag.

    Zonder veel tegenstand kan men hier uit opmaken dat het zou kunnen gaan over de laatste levensdag. Want elders is er wel degelijk sprake van de Laatste Oordeel dag.

    Mt. 3:1, 2 "En in die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judea en zeggende: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij."
    Mt. 4:17: "Van toen af heeft Jezus begonnen te prediken en te zeggen: Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij."

    Waarom zouden en Johannes en Jezus toen reeds hebben gezegd - het Koninkrijk der hemelen is nabij?
    Noch hij, Johannes, noch Jezus wist de datum. “Enkel de Vader in de hemel kent die” zei Jezus. En de voortekenen die zij aangeven vinden al duizend of meer jaren plaats.
    Het zou kunnen dat beiden enkel voor ogen hadden dat men zich moest behoeden voor een onverwachte dood met daarna het Oordeel, of zij bedoelden wel degelijk dat na het sterven men onmiddellijk geoordeeld werd.

    De opwekking van Lazarus :
    4 Toen Jezus dit hoorde zei hij: ‘Deze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God, zodat de Zoon van God geëerd zal worden.’

    24 ‘Ja, ‘zei Marta, ‘ik weet dat hij bij de opstanding op de laatste dag zal opstaan.’
    25 Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft.

    Jezus antwoordde, dat deze ziekte niet op de dood uitloopt. ( Op coma misschien? )
    Volgens mij was Lazerus een werktuig om de kracht van God te laten zien, zonder dat hij echt gestorven was.  En Maria zei Hij “ wie in Mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft.” Eigenlijk wuift Hij - de laatste dag - hier weg.

    Lucas 9:57-62
    Laat de doden hun doden begraven; maar ga gij heen en verkondig het Koninkrijk Gods?.

    Sterker nog zijn de woorden die Hij gebruikte tegen een volgeling in spe hierboven geuit.
    Hiermede wilde Hij volgens mij aanduiden dat iemand die reeds overleden is er niet meer is,  en al is overgegaan naar de Toestand.
    Want, als Lazarus werkelijk dood was zou hij de eerste zijn die opgewekt werd en op meerdere plaatsen wordt beschreven dat Jezus de eerste en enige is.
    Nog teksten die aanhalen dat in het OT nooit over een globale opstanding werd gesproken :
    in Prediker 12.7 staat geschreven :
    ... en het stof wederkeert tot de aarde, zoals het geweest is, en de geest wederkeert tot God, die hem geschonken heeft.
    En dit ; Prediker 9 : 5-6. De wijze prediker Salomo heeft eveneens over dit probleem nagedacht en kwam tot de volgende conclusie: dat in de dood geen gedachtenis of geen bewustzijn meer is.Genesis 2 : 7. De voorwaarde tot het bewuste leven Is de verbinding van de geest met het lichaam. Wanneer de geest van het lichaam gescheiden wordt, houdt het bewustzijn ook op.Psalm 146: 4. Bij de dood verlaat de geest het lichaam en de mens keert weer tot de aarde.

    Johannes 6...40 : En dit is de wil van Hem die Mij gezonden heeft dat iedereen die de Zoon aanschouwt, en in Hem gelooft  het eeuwige leven heeft en Ik zal hem opwekken op de laatste dag.

    Met die Laatste dag wordt volgens mij bedoeld - de laatste dag van zijn leven -.
    Het sterkste argument dat mijn stelling staaft is de dialoog aan het kruis. “ Ik zeg u, vandaag zult gij nog met Mij in het paradijs zijn.
    Zelfs als er zou staan : Ik zeg u heden, gij zult met mij in het Paradijs zijn, wordt de stelling nog niet ondergraven.

    Zo zijn er meer indicaties die de mogelijkheid bieden de stelling te staven. Er zijn ook teksten die deze stelling zullen tegenspreken, dan nog vind ik, is de stelling juist.
    De lering is dat doden slapen tot het Laatste Oordeel? Zich van niets bewust zijn? Nog meer bewijs van mijn stelling. Al ontwaken ze na duizend jaar, drie minuten en één seconde, is het voor hen toch gelijk aan onmiddellijk na de dood.
    Stel u voor dat in de dood allerlei ervaringen worden opgedaan, dan zouden we toch mogen verwachten dat de paar mensen die uit deze toestand weer zijn teruggekomen (zoals b.v. het dochtertje van Jaïrus en Lazarus) daarover heel veel zouden hebben gemeld. Zij waren immers
    'ervaringsdeskundigen'. Maar het zwijgen van de Schrift hierover is 'oorverdovend'! Een stilzwijgen dat verklaard wordt door de mededeling dat de doden 'slapen' en zich dáárom van niets bewust zijn.

    De lering dat een dode toch nog in een andere vorm blijft bestaan  zou in de Toestand kunnen zijn , maar wordt op meerdere plaatsen tegengesproken in de Bijbel zelf waar ze zo vaak spreekt over een slaaptoestand.
    Dus terwijl die miljarden voorgangers al het Laatste Oordeel meemaken, leven wij nog in deze
    dimensie, zonder dat de doden weten over ons levenden en wij levenden weten over de doden. Vele Psalmen, Evangelies, tot zelfs de Openbaring zijn en is voor interpretatie vatbaar.
    Feit is, dat er iets gebeurd na de Dood volgens de Bijbel.











    Stelling versus Wetenschap versus Mediums


    Zou de wetenschap de stelling kunnen verwerpen? Ja, indien zij enkel aanneemt dat er na het overlijden niets meer is. Aanneemt, dus geen bewijs heeft of er is wel iets, noch dat er niets is.
    De Medische wetenschap heeft vastgesteld dat personen die hun bewustzijn voor langere of korte tijd verliezen, steeds met een leemte achterblijven over een tijdspanne.
    Hier op afgaande en de logica volgend, is er ruimte voor mijn stelling.
    Ondanks geloof van vele mensen heeft nog niet een Medium  het bewijs geleverd, naar Wetenschappelijke normen dat zij echt kontakt kunnen hebben met afgestorvenen.
    Gewoon al door het feit dat doden in een Toestand komen die geen affiniteit meer heeft met het Zijn, kan het dus niet dat men van gene zijde wordt toegesproken of tekens krijgt.

    Kan de stelling een dwaling zijn?

    De stelling kan enkel een dwaling zijn als er geen leven is na de dood. Zij kan volgens mij op geen enkele ander wijze worden ontkracht. Want als een overledene  de vier dimensies heeft verlaten gaat hij of zij over in een Toestand, die niets meer te maken heeft met het Zijn,

    <span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Consolas; font-size: 15px; font-style: normal; font-

    27-08-2012 om 14:33 geschreven door Pravda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verder onderzoek 1
    Natuurlijk ga ik na de aanzet van deze stelling verder op zoek naar bewijzen ( sic ) dat de stelling wel gegrond is. Nog meer ga ik in teksten van zowel Bijbel als Koran, die toch in dezelfde lijn liggen ( een martelaar wordt direkt naar een x-aantal maagden gebracht en hoeft geen oordeel af te wachten en zo meer.Hoe meer ik analyseer, hoe meer ik van de juistheid van mijn stelling overtuigd geraak.

    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Pravda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • Verder onderzoek 2
  • Het Laatste oordeel heeft reeds plaatsgevonden
  • Verder onderzoek 1


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!