NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gegevensbescherming
Mijn favorieten
 • terug naar KVE50 plus
 • 28-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Algemene Verordening Gegevensbescherming

   

  Belangrijke mededeling vanwege het bestuur van KVE 50 plus CRE-AcTIEF vzw

   

  Op 25 mei 2018 is ook in onze vereniging de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Die verordening van de Europese Unie handelt over de bescherming van de regels rond privacy.

  De Raad van Bestuur heeft op de vergadering van 17 mei 2018 raadslid Leo Rombouts aangeduid als coördinator voor de verwerking van de persoonlijke gegevens van onze leden. Hij staat in voor de bewaring ervan en waakt erover dat ze uitsluitend worden gebruikt voor de doeleinden die aan onze leden bij hun toetreding in de vereniging werden meegedeeld.

  Voor KVE 50 plus CREAcTIEF vzw is dat niet zo ingewikkeld, vermits alle leden destijds zelf hun mailadres en enkele andere gegevens hebben verstrekt om maandelijks informatie te kunnen krijgen over de activiteiten die we inrichten en tevens voor de noodzakelijke mails en formulieren die voortvloeien uit hun deelname aan die activiteiten. We denken dan bijvoorbeeld aan verzekeringen, aan de reservering van hotelkamers, aan het bestellen van vliegtuig- of treintickets, aan de betaling van de lidgelden en dergelijke meer. De verkregen gegevens worden verwijderd wanneer een lid ontslag neemt of wanneer een lid door het bestuur wordt geschrapt, bijvoorbeeld wanner hij/zij - na aanmaning en na inachtneming van een redelijke termijn - het jaarlijkse lidgeld niet betaalt.

  Op dit ogenblik beschikken wij over de volgende gegevens: voornaam, naam, adres, geboortedatum, telefoon- en/of gsm-nummer en/of mailadres, alsook dezelfde gegevens van de (eventuele) partner. 

  In geen geval worden persoonlijke gegevens doorgegeven aan derden die niets met de organisatie te maken hebben.  

  Belangrijk!

  Indien je als lid van KVE 50 plus CREAcTIEF vzw niet langer wenst dat wij deze gegevens in onze bestanden bijhouden, moet je onmiddellijk Leo Rombouts hiervan op de hoogte brengen via zijn mailadres (leo.rombouts@telenet.be). In dat geval is de consequentie natuurlijk dat je vanaf dan geen digitale informatie meer ontvangt. Indien je niet reageert op dit bericht vóór 30 juni 2018, gaan wij ervan uit dat de eerder gegeven toestemming van kracht blijft.

   

  Er is ook een nieuwe regelgeving rond de verspreiding van persoonlijke foto’s. Die regeling geldt niet voor personen die toevallig op een foto staan wanneer een foto van de omgeving wordt gemaakt of bij het fotograferen van een landschap, een monument, een bezienswaardigheid of dergelijke. Ze geldt ook niet voor groepsfoto’s. Voor individuele foto’s moet telkens toestemming worden gevraagd aan de persoon in kwestie alvorens ze openbaar wordt gemaakt.   

   

  28-09-2018, 22:43 Geschreven door privacy


  Inhoud blog
 • Algemene Verordening Gegevensbescherming


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!