Ik ben gvdn, en gebruik soms ook wel de schuilnaam gabrielle.
Ik ben een vrouw en woon in antwerpen () en mijn beroep is gelukkig gepensioneerd.
Ik ben geboren op 25/08/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen schilderen schrijven.
naar de franse chansons gaat mijn voorkeur, poalo conte en rocco granata voor het italiaanse genre, amalia rodigues ea brengt mij in beroering met de fado, de klanken van cesaria evrora brengen mij rust. wereld muziek kan mij ook boeien ...
vorige week tijdens mijn boodschappen zag ik toevallig bij de beenhouwer "tete de veau" liggen. nooit zelf gekocht want in onze familie werd het als een eer beschouwd dit zelf van a tot z te bereiden. bij ons was het "tete de veau" maar anderen noemden het, kalfskop in tomatensaus- tortue- plat special...
mijn moeder en haar zus, tante M, die volgende maand trouwens 100j word, maakten het altijd samen. zoals de namen verschillen, zo ook de recepten, ieder veranderde het basis recept naar eigen manier
mijn nichtje AM heeft goed naar haar moeder en grootvader, die beenhouwer was, geluisterd en zet de traditie voort. zelf doe ik het niet, bij gebrek aan aanhangers hier, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik alleen de fijne stukjes opat hetgeen,volgens kenners, een aanslag op het geheel is.
als er werd beslist tot de grote "maneuvers" kwam er een werkplan in aktie, we waren in de jaren 1950, hadden geen diepvries of frigo, wel een gewelfde kelder waar het lekker fris was,
mijn moeder werd naar de hoofstad gestuurd, ergens achter het beursgebouw was er een beenhouwerij waar enkel ingewanden verkochten werden, deze waren al gekookt en het kookvocht werd erbij geleverd.
in de kelder werd alles opgeborgen in de " garde manger",open kastje afgemaakt met fijne vliegengaas. de eieren, van onze kippen, werden al een week bijgehouden,kwestie de schaal gemakkelijk te verwijderen. de verse champignons, nog een rariteit, waren besteld in het dorp, iemand uit de gegoede burgerij kweekte die als "hobby"... de tomatenpuree en madeira waren aanwezig in de keuken, tevens de grote gelegenheids kookpot.
van de kop werd alles gebruikt, juist de ogen niet !!!, en het was een heel werk om alles in fijne blokjes te snijden, de leuvense stoof lieten ze met rust en kokkerelden op het elektrisch vuur. alles werd in kommen gedaan ,afgedekt, en verhuisd naar de kelder, tupperware was nog in aantocht...
een gezellig samenzijn werd georganiseerd, en de 'tete de veau ' werd warm opgediend... er was meeeeeeeeeeeer dan genoeg... de volgende dagen stond het weer op het menu, nu koud op de boterham... en weer eens warm.... maar te veel is trop... spijtig van de diepvries...