16-12-2011 GELEZEN op : KEUKENKRUIDEN Velt publiceerde op 6 oktober 2011 een heel klein boekje over keukenkruiden in de siertuin Keukenkruiden hebben naast een lekker smaak en geur ook een mooie bloeiwijze of een opvallend blad. Dat maakt ze tot leuke planten voor een bloemenborder. Dat stelt Velt in de 40 pagina’s tellende gids Sierlijk en kruidig. In een beknopte inleiding lees je over het groeperen van planten die eenzelfde standplaats vragen (zon, bodem). Je leert hoe een kaal stuk grond begroeid raakt met eenjarigen, gevolgd door doorlevende planten, ruigteplanten en uiteindelijk bomen. In de rest van het boekje worden deze types planten voorgesteld, gegroepeerd volgens eenzelfde logica : eenjarige keukenkruiden voor in de zon en de schaduw, doorlevende keukenkruiden voor in de zon en de schaduw, ruige keukenkruiden voor in de zon en tenslotte mediterrane keukenkruiden voor in de zon. Aantrekkelijke foto’s, praktische informatie en kleine keukentips maken je warm om meteen aan de slag te gaan. Wie verder wil leren hoe je een ecologische tuin aanlegt vindt achteraan het boekje een verwijzing naar het boek “Stappen naar een ecologische tuin : aanleg en beheer” van Geertje Coremans LINKS : - ONDERHOUD Bladgewas = Verzorgen, Opbinden, Wieden, lichte BODEMBEWERKING (hakken, schoffelen, ondiep spitten, ploegen, eggen) BLADKRUIDENgewas: Tajerblad Savooiekool Oost Indische kers Citroenmelisse Morgenster Knolselderij Sjalot Kikkererwt Narras Pumpkin tree Saffloer Teff Sieruien