campers,4x4,motoren
Inhoud blog
  • Vivium ?
  • and now for something completely different...
  • Wat hebbewe daar voor nodig ( Piet )
  • Euh, dan maar zelf bouwen ?
  • OVERLANDERS

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    een zelfbouw camper van en voor de actieve 60 plusser
    07-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Een blog, op SeniorenNet; een nieuw begin? Eigenlijk niet, meer een vervolg. Ik heb , of moet ik zeggen , had, een blog op een ander netwerk, over hetzelfde onderwerp.
    Maar daar draaide alles meer om geld, zoals steeds vaker gebeurd in onze huidige maatschappij. Lastig voor een wat rebelse zestigplusser ( 62 ) zoals ik. Een oude mei '68-er. Met een uitgesproken eigen mening en rechtvaardigheidsgevoel. En soms "bizar" volgens mijn Franstalige lieve mooie vriendin.
    En iedereen wordt wel eens aangeraden om zijn plaats te kennen. Bon . Kijken of dat hier is.
    Dus, goede morgen allemaal, ( dagallemaal zou reclame zijn ) even uitleggen wat de bedoeling is.
    Veel mensen denken of dromen wel eens van reizen, vrij reizen zonder te moeten, in de loop van onze levens zijn er tal van praktische bezwaren die daar een stokje voor steken. En wanneer men voldoende ervaring heeft en tijd zijn er weer andere obstakels die het uit de dagelijkse sleur of gezapig leventje stappen moeilijk maakt.
    Een mobilhome of camper, rondzwerven, nieuwe horizonten, ontmoetingen ervaringen... .Tsja...maar wat kost dat, en zelf iets bouwen of verbouwen zal betaalbaarder zijn, kan dat , hoe begin je daar aan.
    Simpel, je begint er aan, of zoals mijn 89 jarige moeder nog steeds zegt: Je kan neer zetten en je handen gebruiken .

    Even voorstellen; een man, bouwjaar'49, gezond van lijf en leden, technische opleiding en levenslange knutselaar, leergierig, die een zetel ziet als iets waar men in plaats neemt voor de aanvang van de laatste eeuwige reis. Drietalig en een doorzetter. Cursus bedrijfsbeheer met attest in 2008 en vrachtwagenrijbewijs C<7,5 T,  theorie en praktijk op 4 dagen in 2009. Nooit te oud om te leren dus en als ik dat kan, lukt dat voor iedereen.

    Ik ben de bouw van mijn 4x4 camper gestart zo'n vier jaar geleden , had toen nog wel wat anders te doen en daardoor is de eindfase, het proefrijden nu pas begonnen.
    Men spreekt wel eens van een "expeditievoertuig" maar die benaming vind ik wat overdreven. Het gaat dus om een soort mobilhome met alle comfort, wat iets anders is dan luxe, die in staat is om ook te rijden waar de weg eindigt, voor wie erg weinig obstakels of ondergronden een echt probleem vormen. Het gebruikte chassis en mechaniek, met aanpassingen, is dat van de bekende Unimog 404, vele mannelijke collega's hebben in legerdienst nog met dat voertuig leren rijden .
    Het idee was om bewoonbaar te zijn voor langere tijd, met alle nodige voorzieningen, bij temperaturen van -20 tot +50. Toch compact ivb met brandstof verbruik en toegankelijkheid van kleine wegen, bvb overzetten van rivieren in dunbevolkte streken, oog voor het milieu, zo veel mogelijk onafhankelijk van stopcontacten en andere voorzieningen op campings ed. En om het leuk te maken, eigenhandig zelf bouwen, van koplamp tot achterlicht EN volgens de richtlijnen en wetgevingen voor verkeer en veiligheid die via de EG worden gedicteerd en in dit land van kracht zijn of worden.

    A peace of cake? Nou, niet echt maar 't valt wel mee....



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-02-2011
    Zelfbouwcamper
    Krijgen we uitvoerig relaas hoe de verbouwing verliep ?

    10-02-2011, 14:41 geschreven door Jean


    Archief per week
  • 21/02-27/02 2011
  • 07/02-13/02 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!