NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Pater Daniėl Maes in het Syrische klooster Mar Yakub
 • Schuldig verzuim?
 • 'Te snel geėuthanaseerd'
 • Dwaasheid en vooringenomenheid
 • Grensoverschrijdend gedrag
  Zoeken in blog

  RASP

  17-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniėl Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  XII/46

  Vrijdag 17 november 2017

  Terug in Mar Yakub in de Syrische woestijn

  Zaterdagnamiddag ben ik samen met Marc veilig geland in Beiroet. In één trek reden we naar de Libanese en Syrische grens en arriveerden om 23.00 u. in Qara waar we met open armen werden ontvangen. Tijdens ons verlof hebben we, dank zij de edelmoedigheid van velen, ongeveer alles kunnen verzamelen en doen wat nodig was, behalve de hulp aan de Venezolaanse families. Iets opsturen is blijkbaar onmogelijk en iets meegeven met een missionaris is  zeer beperkt omdat die zelf al zoveel moeten meenemen voor hun eigen mensen. Er wordt nu een andere mogelijkheid overwogen.

  Echo-team II

  De inspirerende cursus die tijdens  de  tweede helft van september hier gegeven werd over management, positieve selfbuilding en  samenwerking, kende een vervolg: echo-team II.  Deze tweede  twaalfdaagse vorming liep al ten einde toen wij toekwamen en de deelnemers waren al aan hun examen bezig.  Het is eigenlijk een bijdrage aan de heropbouw  van Syrië. De bezieler, Mohamad Ghazal heeft een groep van 90 jongeren die gevormd zijn om mensen op te leiden. Ze gaan ook naar arme  buurten om kinderen te leren kleine dingen te maken, zoals kettinkjes en die te verkopen zodat ze voor zichzelf leren zorgen. Het zijn eigenlijk hoog ontwikkelde maatschappelijke werkers.

  De nieuwe eerste minister

  En maandagvoormiddag moesten we ons voorbereiden om de nieuwe Syrische eerste minister Imad Khamis te ontvangen. Hiervoor kwamen ook enkele afgevaardigden van onze centra in Qara. Naast de leiders en de deelnemers van de cursus, waren er de gehandicapten, enkele vrouwen van de breigroep (er zijn nu al 200 vrouwen in Qara en Yabroed die hiermee hun gezin kunnen onderhouden!)  en vertegenwoordigers van S.O.S. Chrétiens de l’Orient, de verantwoordelijken voor deze streek. Uiteindelijk arriveerde een dertigtal wagens, waarvan een aantal geblindeerd. Ze reden eerst in volle vaart het klooster voorbij naar de gasontginning een eindje verder. Kort daarna waren ze al terug. Er werd een indrukwekkende haag gevormd met jongeren die allen een jasje droegen met dezelfde kentekens voor én achter: een groot kruis met vier bollen, het teken van onze  gemeenschap en het teken van de UNFPA, United Nations Population Found. Bovendien hadden ze nog eens een tiental grote platen bij met dezelfde tekens, uitleg én foto’s van de verschillende werkingen. (Wanneer die platen later tegen de muur geplaatst werden, blies de wind hen een voor een omver). De ontvangst was heel hartelijk. Er waren bovendien nog vier andere ministers bij. De nodige foto’s werden gemaakt en daarna kreeg de hoge gast een reeks micro’s voor zich met mensen die vragen stelden. Het was een gedrum van jewelste. Een meneer, die keurig Duits sprak nam mij plots bij de hand, alsof hij me niet wilde verliezen in de menigte. Iemand had hem gezegd dat ik Duits sprak. Het was de Syrische minister van financiën die in Duitsland gestudeerd had en blij was zo nog eens hardop te kunnen communiceren. Hij nodigde me uit hem in Damascus te komen bezoeken. De  eerste minister zelf zei dat dit het beste bezoek was van alle bezoeken die hij in landelijke streken had afgelegd. Na de nodige wederzijdse begroetingen vertrokken de hoge gasten weer. Ondertussen zorgden twee “bakkers  voor het nodige eten. Plezierig om zien, hoe ze de platte broden vormen, er kaas en ik weet wat er allemaal nog op doen, op de bolvormige gloeiende plaat gooien, omdraaien en aanbieden. Iedereen kreeg wat hij/zij nodig had. Ondertussen werd ook thee geserveerd. Een hartverwarmende dag voor allen. En ’s avonds kwam dit bezoek op de Syrische tv, zo werd ons verteld  (we nog steeds vrij van tv-, radio- en gazet).

  Zelf op bezoek

  Deze week gingen we ’s avonds op bezoek bij abou Chalil, de verantwoordelijke voor de agricultuur op het terrein. Tot heden woonde hij met zijn vrouw en vier kinderen in onze nieuwbouw. Inmiddels is er achteraan tegen de ringmuur een nieuw huis voor hem gebouwd. Het is een moslimgezin dat nauw met ons samenleeft. Hij wilde dat we zijn huis zouden inzegenen. Toen we zeiden dat het best een groot en mooi huis is, antwoordde hij dat het pas mooi geworden is door ons bezoek. Een ander gevleugeld woord van hem: “of we christen, moslim of jood zijn is niet zo belangrijk, belangrijk is dat we elkaar liefhebben, dan zal God de vrede geven aan dit land.  Het gastvrij onthaal ging gepaard met de nodige oosterse zoetigheden.

  Olijvenoogst

  Er zijn vele honderden olijfbomen op het terrein en de oogst is deze week al volbracht.  Vele bomen dragen, omwille van de oorlog, nog maar weinig of geen vruchten. Sommigen geven echter bijzonder grote olijven. Er zijn zwarte en witte, dikwijls aan dezelfde boom. Wanneer een boom vele olijven draagt wordt  een plastiek op de grond gelegd en de  olijven worden er afgetrokken of afgeslagen. Ook deze oogst geeft een gevoel van vreugde. In Syrië waren er al duizenden jaren geleden olijfbomen. Het samen olijven eten is een symbool van vrede.

  Dood en heropstanding van Qousseir

  Vandaag zijn we met drie van de gemeenschap gaan helpen bij de  voedseluitdeling in Qousseir, tegen de Libanese grens, onder Homs. In vogelvlucht slechts 40 km, langs de weg wel 70 km. Voor de oorlog was Qousseir een stad van 45.000 inwoners, overwegend moslim met ¼ christenen, die in grote harmonie samenleefden. Terroristen hebben er verschrikkelijk gemoord en vernield, wat doet denken aan de foto’s die ik in Aleppo maakte. Nu zijn er nog een 500 christelijke families en enkele moslims, alles samen minder dan 5.000. Maar de bevolking (ook de moslims) keert geleidelijk terug. De voedselbedeling vanuit zes vrachtwagens gebeurde op het grote plein voor de Grieks-melchitische (katholieke) kerk. De pastoor was enkele weken geleden nog met een groep gelovigen bij ons. Tevens  bezochten we het hoofd van de school, een goede vriend, die tijdens de oorlog anderhalf jaar bij ons woonde. Het was een blij weerzien van hem en heel de familie. Fier toonde hij de school waarvan de inboedel vernield werd, nu weer het nodige heeft en al 200 leerlingen telt. Ze staat ook bekend als de beste school van de streek. Bij het naar huis rijden zagen we  onderweg iets van de erge verwoestingen. Toch zijn hoop en vreugde onder de bevolking merkbaar. Ook Qousseir zal herleven, al kan het een langdurig proces worden.

  Met luide leugens de waarheid verstikken

  Dat schijnt meer dan ooit de leidraad te zijn van de westerse media, ook van onze vrt, in verband met Syrië. Van verschillende zijden kreeg ik artikels over het Syrische leger dat zogenaamd de bevolking verplicht te vertrekken of te sterven, nadat de mensen bijna al uitgehongerd werden (door het leger natuurlijk). Lees het uitvoerige (Nederlandse) antwoord hierop in bijgevoegde link over de gewetenloosheid van de westerse media, (En dit nog). Over het feit dat Syrië en Irak in enkele dagen tijd de terroristen grondig hebben opgeruimd, wordt in onze media niet gesproken. Over de heldenmoed van de soldaten, de offers van het Syrische volk, de grote inspanningen om hen die nog in nood verkeren alle mogelijke humanitaire hulp te geven, over de hel, de  gruwelen, de  verwoestingen door de terroristen, over de welbewuste massaslachtingen van onschuldige burgers door de VS coalitie, over de wijze waarop de VS de voornaamste IS leiders wel degelijk in veiligheid brengt, over het enthousiasme van de Syriërs bij de bevrijding door het leger, over de heropbouw waaraan over heel het land gewerkt wordt en de 440.000 Syriërs die sinds  begin dit  jaar al terugkeerden, over de landen die opnieuw contact zoeken met Damascus… in onze media geen woord. En deze waarheid moet verborgen blijven of bedolven worden onder de leugens opdat de media zichzelf in stand kunnen houden. Wat een waanzin die zich moeizaam  blijft  voortslepen, nog steeds gedragen door (een weliswaar slinkende menigte van) gedrogeerde zombies. Ziehier enkele pittige uitspraken die veel meer overeenkomen met de werkelijkheid zoals wij die hier ter plaatse ervaren:

  “Alles wat de VS, Europa en de  NAVO nu doen is op briljante wijze gepland… ’t Is een brutaal, sinister en moordend plan, maar louter strategisch gezien is het briljant. En ze verdwijnen nooit uit zichzelf. Ze moeten bestreden en overwonnen worden. Zo niet, zullen ze  blijven: in Afghanistan, in Syrië en elders . (Andre Vltchek, 3 november 2017: https://www.mondialisation.ca/le-peuple-afghan-en-a-vraiment-assez-de-la-barbarie-imperialiste-occidentale/5616582). “De echte oorlog tegen de  terreur wordt door de westerse media verzwegen. Dat is niet verwonderlijk. Deze is immers het werk van Damascus, Rusland, Hezbollah, de militaire raadgevers van Iran, van Bagdad, de sjiitische milities , in feite van de  4 + 1 en niet van deze marionetten-coalitie, geleid door de VS, waaronder het bastaardhuis van Wahabiten en de Verenigde Arabische Emiraten. Het gaat om het werk dat het laconieke verhaaltje   van Washington heeft verpletterd  (Pepe Escobar, 12 november 2017,    https://www.mondialisation.ca/leiil-vaincu-en-syrie-et-en-irak-mais-les-medias-de-masse-lignore-totalement/5617947). Ja, Syrië is overwinnaar. “Deze overwinning heeft Syrië ruimschoots verdiend! Wat een bewonderenswaardig volk en wat een uitzonderlijk leger, ondanks al wat chagrijnige geesten zeggen! Alle goesting zal wel verdwijnen door te zeggen: als er één staatsman is die verdient op aarde te zijn,  dan is het wel deze  president, die de hoop wist te incarneren, trouw bleef aan zijn verplichtingen en het land naar de overwinning leidde. Syrië heeft, volgens alle voorspellingen, de oorlog gewonnen. Het moet nu de vrede nog winnen. Dit dappere land heeft voor ons gevochten. Het beschikt over alle nodige vereisten om met succes deze nieuwe uitdaging aan te gaan opdat deze oorlog “niet voor niets  zou zijn, wat God moge verhoeden! Het zal de beloning zijn die veel beter dan de  wraak, de offers kan vergoeden van de ontelbare slachtoffers, doden zowel als levenden  (Michel Raimbaud, 7 november 2017: https://www.mondialisation.ca/la-benediction-syrienne/5616995. Dit hartverwarmend artikel is de moeite van het lezen waard. Michel Raimbaud was Frans ambassadeur in verschillende landen. Zijn laatste werk: “Tempête sur le Grand Moyen-Orient , Editions Ellipses, Parijs 2017).

   

   

  Westers cynisme voor humanitaire rampen

  De huidige wereldwanorde moet dienen om een nieuwe wereldorde op te leggen. En deze wanorde is voor verschillende volken niets minder dan een humanitaire ramp voor tientallen jaren.

  Nog even en de IS is uitgeroeid. De hogere kaders hebben als ratten hun zinkend schip verlaten of werden door de VS in veiligheid gebracht. De Israëlische kopstukken gaan naar Israël. De Franse van Al  Nousra en (later) Fath al Sham naar Frankrijk, de  Engelse naar Engeland,  de speciaal opgeleide Amerikaanse vechtjassen naar hun illegale bases, de militaire raadgevers van de NAVO naar hun bases, de Wahabiten naar Saoedi-Arabië, de Qatari naar Qatar en de Koerden van Barzani, geleid door de Israëlische Mossad die hun droom zagen uitgeenspatten, weten niet goed waar naartoe.

  Het Syrische volk bloedt maar blijft overeind in een land dat tot een ruïne werd gemaakt door de criminele westerse coalitie, dat IS heeft opgericht om zijn eigen belangen op te dringen. En wat doen het westen en de EU? Zij zwijgen of maken groot kabaal omdat ze ergens in een Russische berichtgeving een verkeerde foto gevonden hebben. Wat doen Frankrijk en de VS in deze catastrofe? Luid verkondigden de hoogste gezagsdragers dat Bachar al Assad niet  waard was op aarde te leven. Ondertussen wordt hij als geen ander, bemind en gedragen door zijn eigen volk. Politici overschrijden alle grenzen van het menselijk fatsoen. Ze hebben voorheen de terroristen bewapend, betaald en gesteund. De Syrië-strijders werden impliciet aangemoedigd, met medeweten van de  geheime diensten. Nu wil de elite de steun van de openbare opinie door openlijk te zeggen dat de overblijvende terroristen best in Syrië creperen. Ondertussen blijven er duizenden vrouwen en kinderen over van IS-strijders, die door de VS werden misbruikt.

  Het westen heeft – zoals bedoeld – chaos gezaaid en – zoals gehoopt –catastrofe geoogst. De bedrogen terroristen, die niets te verliezen hebben, zullen nu zelf uit eigen initiatief de aanslagen in het westen organiseren. Het is de boemerang van de terreur die naar zijn oorsprong terugkeert. En nogmaals zullen het de gewone mensen zijn die de zware prijs zullen betalen en slachtoffer zullen zijn, terwijl het de heersende elite is die voor hun eigen belang vuur en bloed hebben gezaaid.

  Soms is er een onafhankelijk schrijver die scherp verwoordt hoe wij hier al jaren de situatie beleven, aanvoelen en beoordelen. Ziehier enkele citaten van de Franse psychoanalist en filosoof, Jean-Yves Jézéquel.

   

  “Moet men nog duidelijk maken dat het Rusland is dat voor de sociale opvang en de humanitaire hulp heeft gezorgd van de weeskinderen van de IS en hun weduwen?...

  Israël, de VS, de NAVO, Frankrijk, de UK, Turkije, de EU, Saoedi-Arabië en Qatar zijn in choc en onderling grondig verdeeld. Nu moeten al deze landen verschijnen voor een internationaal gerechtshof als voor een nieuw Nürnberg. Er moet recht geschieden jegens onschuldige volken die uitgemoord en gemarteld werden door het westen, dat nu verslagen is…

  Het cynisme, de huichelarij en de  schande zijn op grote schaal de vaste kenmerken geworden van de  westerse, imperialistische en neokolonialistische[U1]  politiek, die uitgegroeid is tot een omvang van perversie zoals de geschiedenis van de mensheid nooit  eerder heeft gekend…

  De bedoeling was chaos  zaaien, een wereldwijde wanorde om een nieuwe wereldorde te kunnen opleggen. Deze chaos is gerealiseerd maar zal onvermijdelijk als een boemerang terugkeren. In plaats  van  een nieuwe wereldorde zal er rekenschap gevraagd worden en de  eerste “begunstigde  hiervan zal de EU zijn…  (Jean-Yves Jézéquel, 8 november 2017, https://www.mondialisation.ca/france-syrie-lultime-elegance-des-coupables-et-des-perdants/5617269).                                                                                                                                                                      

  En dit nog:

  vEn overvloed aan video’s en informatie aan de hand van ons vorig berichtje. Ook onze boekvoorstelling op de boekenbeurs kun je beluisteren. Verder informatie over “het ander nieuws :  http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-49/ 

  vHet exclusief interview van 6 november 2017 gerealiseerd  door De  Stille Waarheid:https://destillewaarheid.nl/2017/11/13/vlaamse-pater-in-syrie-onthult-media-leugens/

  vNiet Syrië maar de VS-coalitie gebruikt chemische wapens tegen  burgers en is schuldig aan misdaden tegen de mensheid; om de  bevrijding van Syrië te beletten trachten de media telkens weer zich recht te houden door hun monsterleugens: http://www.golfbrekers.be/syrie-gewetenloosheid-der-media/

  vIn Raqqa heeft de VS coalitie gezorgd dat ‘n 250 IS strijders en ‘n 3.500 families met massa’s wapens   veilig konden  vertrekken om elders aanslagen te plegen: https://www.hln.be/nieuws/buitenland/honderden-is-strijders-en-hun-families-kregen-gewapende-aftocht-uit-raqqa-dankzij-geheime-deal~a6648d61/#comments

  vVoor wie het nog niet goed zou begrepen hebben: http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/11/BBC-Amerika-redde-duizenden-ISIS-strijders-die-nu-naar-Europa-gaan

  vDe VS blijven hun geliefde IS onverminderd en onvoorwaardelijk  beschermen: http://www.golfbrekers.be/syrie-wie-bedriegt-wie/

   

  vEen goede info over Libanon als mogelijke nieuwe conflicthaard. Onthoud wel dat het Syrische volk zelf, overwegend soennitisch, ook nu niet tot een burgeroorlog zal kunnen verleid worden maar een voorbeeld wil blijven van een harmonieuze samenleving: https://nos.nl/artikel/2202346-saudi-arabie-is-op-oorlogspad-tegen-iran.html.Een uitgebreide Engelse uitleg: http://www.zerohedge.com/news/2017-11-11/if-saudi-arabia-situation-doesnt-worry-you-youre-not-paying-attention

   [U1]

  17-11-2017 om 23:13 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schuldig verzuim?

  Veronderstel: een vrouw heeft weet van de zelfdodingsgedachten van haar man, zij verwijst hem niet door, hij pleegt zelfdoding, schuldig verzuim?

  Veronderstel: een man met zelfdodingsplannen heeft het daarover met een vriend, de vriend stelt daarvan niemand anders in kennis, schuldig verzuim?

  Veronderstel: een vrouw vertrouwt haar therapeut toe dat ze kampt met zelfdodingsgedachten, de therapeut doet zijn best om haar daar vanaf te brengen, de therapeut verwijst haar niet door, de vrouw pleegt zelfdoding, schuldig verzuim?

  Veronderstel: een jongeman vertelt aan zijn ouders over zijn wanhoopsgedachten, de ouders schakelen een therapeut in, de therapeut verwijst naar een psychiater, de psychiater doet een beroep op zijn bekende collega van de universiteit, maar deze laat na door te verwijzen naar een nog beroemdere collega aan een buitenlandse universiteit, de jongeman pleegt zelfdoding, schuldig verzuim van de binnenlandse psychiater?

  Veronderstel: de mensen van de 'zelfmoordlijn' ...

  17-11-2017 om 23:07 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Te snel geėuthanaseerd'

  Scott Kim, een Amerikaanse psychiater en bio-ethicus, heeft onderzoek gedaan naar de manier waarop België en Nederland omgaan met euthanasie, specifiek in de psychiatrie. Hij hield in Antwerpen een lezing en zei o.a.:

  'Er zijn mensen te snel geëuthanaseerd, terwijl ze nog jaren kwaliteitsvol hadden kunnen leven. Wie neemt het op voor deze slachtoffers van de euthanasiewetgeving?'

  17-11-2017 om 07:19 geschreven door Gust Adriaensen


  15-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwaasheid en vooringenomenheid

  Ene meneer Verstrynge, docent (?!) ethiek aan de VUB, voelt zich geroepen om zijn licht te laten schijnen over de aanklacht wegens 'schuldig verzuim' tegen een priester die het biechtgeheim niet wilde schenden, toen een man hem toevertrouwde dat hij zelfdodingsintenties had en nadien ook uit het leven stapte.

  Die docent ethiek en toegepaste ethiek heeft overduidelijk de bedoeling de zweep nog eens te leggen over Kerk en Sacramenten, en ook in deze casus te gewagen van machtsstructuren en machtsmisbruik. De dwaasheid en vooringenomenheid ver voorbij. Bovendien is het voor de heer Verstrynge een fluitje van een cent kerkelijke wetten en het beroepsgeheim opzij te schuiven en is de teneur van zijn benadering, ook al kent hij het dossier niet: deze priester is schuldig aan plichtsverzuim.

  Overigens vind ik de mediatisering van deze zaak én de aanklacht tout court onverantwoord. Degenen die de indiener van de klacht geadviseerd hebben dat te doen, beseffen niet wat voor consequentie dat heeft voor de indiener. 'Schuldig verzuim' wordt toegespitst op één vertrouwenspersoon, die geprobeerd heeft te helpen. Maar zeker in zelfdodingsgevallen komen ook andere mensen in aanmerking. Hoe zit het met partners, naaste familieleden, school- en werkomgeving, dokters, vrienden?

  En bij welke hulpverleners of instanties, waarnaar eventueel doorverwezen wordt, stopt de mogelijke aanklacht van 'schuldig verzuim'? Is er 'schuldig verzuim' wanneer een partner, een ouder, een kind, een leerkracht, een vriend, de mensen van de 'zelfmoordlijn' weet heeft van zelfdodingsgedachten of -voornemens, en om allerlei redenen het niet kan opbrengen of niet in staat is, zelfs al is er geen sprake van beroepsgeheim, anderen daarvan op de hoogte te brengen? En als zelfs na verscheidene doorverwijzingen, een persoon toch zelfdoding pleegt, maakt de laatste hulpverlener zich schuldig aan 'verzuim' omdat hij of zij niet nog eens doorverwezen heeft naar...?

  Tot slot: de heer Verstrynge beseft klaarblijkelijk niet dat zijn ongenuanceerde, vooringenomen stellingname, het werk van alle hulpverleners verdacht maakt en hypotheceert. Wanneer de vertrouwensrelatie en de (afgesproken) geheimhouding onderuit worden gehaald en er de dreiging is van een gerechtszaak, zullen nog minder mensen een beroep doen op hulp.

  15-11-2017 om 13:13 geschreven door Gust Adriaensen


  14-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grensoverschrijdend gedrag

  Filosoof Ignaas Devisch:

  'Om grijze zones te vermijden, stel ik voor grensoverschrijdend gedrag eenduidig te omschrijven als wat de ontvanger van de boodschap als onwenselijk ervaart. Natuurlijk kunnen intenties anders aankomen dan ze bedoeld zijn en de misverstanden hierover zitten ingebakken in onze communicatie. Maar dan spreken we niet over dwingend insisteren op handelingen die anderen niet wensen. Een goed maatschappelijk klimaat bestaat erin dat iedereen de kans en de positie krijgt om de eigen grenzen kenbaar en bespreekbaar te maken, zodat het ongewenste niet plaatsvindt of stopgezet wordt. Eén bericht kan verkeerd aankomen, maar dan moeten er geen honderd meer volgen. Zo niet spreken we van grensoverschrijdend gedrag.'

  14-11-2017 om 22:43 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.twitter@pontifex

  'We cannot change the world alone, but together we can spread the joy of the Gospel by staying close to those most in need.'

  14-11-2017 om 17:33 geschreven door Gust Adriaensen


  13-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Steven Van Offel, arts in opleiding, pleit in een krantenartikel onder de titel 'Weg met de tweepersoonskamer', voor het geleidelijk doen verdwijnen van de twee- en meerpersoonskamers in ziekenhuizen.

  Volledig akkoord met deze arts in opleiding. Weg met de meerpersoonskamers in ziekenhuizen, tenzij de patiënt dat per se wenst. Er bestaan allerlei wetjes en regeltjes , zogezegd om de 'privacy' te beschermen. Ambtenaren zijn ertoe gehouden, die regeltjes tot in het absurde te volgen. Probeer maar eens bv. voor het middenveld- en vrijwilligerswerk, adressen vast te krijgen. Ondertussen weten privéfirma's haarfijn wanneer iemand geboren wordt of sterft of huwt of gevormd wordt, enz.

  De echte en zwaarste aanval en inbreuk op de privacy gebeuren evenwel  door (dood)zieke mensen in meerpersoonskamers in ziekenhuizen onder te brengen en ze daar dan nog dubbel en dik voor te laten betalen.

  13-11-2017 om 12:06 geschreven door Gust Adriaensen


  10-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grensoverschrijdend gedrag

  Het woord 'heksenjacht' duikt onvermijdelijk weer op in commentaren en reacties bij het ontslag van Bart De Pauw wegens grensoverschrijdend gedrag.

  Het is m.i. een van de meest misbruikte woorden. Het is te horen en te lezen wanneer mensen of instanties die er belang bij hebben, misstanden minimaliseren en de beteugeling ervan niet al te krachtig willen aanpakken. Denk aan de sociale en fiscale fraude (geen heksenjacht aub!), aan de milieudelicten (geen heksenjacht aub!), aan de inbreuken op de ruimtelijke ordening (geen heksenjacht aub!), aan de verkeerscriminelen (geen heksenjacht aub!)... en aan grensoverschrijdend gedrag (geen heksenjacht aub!).

  Een tweede bedenking is dat er vanwege de media nauwelijks verhulde sympathie voor en geloof in De Pauw worden geëtaleerd. Men verliest daarbij uit het oog dat dergelijke houding en teneur, verdachtmaking en isolering van de vrouwen die hun beklag hebben gedaan, impliceren. Op de sociale media kan je die verdachtmaking en soms vulgaire agressie, woordelijk lezen. Slachtoffers worden schuldigen en omgekeerd.

  Een van de domste en agressiefste reacties op de zaak De Pauw is ongetwijfeld die van acteur Marc Van Eeghem. Deze man schreeuwt namelijk van de daken dat 'de VRT als het deze lijn aanhoudt drie vierde van zijn personeel op straat kan zetten'.

  Met andere woorden: Van Eeghem beweert dat 75% van de VRT-personeelsleden zich schuldig maakt aan de activiteiten die De Pauw zelf, nu al bekend heeft. Acteur Van Eeghem beseft niet goed van welke omvang de beschuldiging is die in dergelijke vergoelijkende , minimaliserende en veralgemenende uitspraak zit.

  Als het VRT-personeel, van hoog tot laag, enig zelfrespect bezit, moet het hiertegen direct en krachtig reageren. En wat De Pauw betreft: dergelijke 'verdedigers' berokkenen hem meer kwaad dan goed.

  10-11-2017 om 21:50 geschreven door Gust Adriaensen


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Daniėl Maes in het Syrische klooster Mar Yakub

  XII/45

  Vrijdag 10 november 2017

  Boeiende vakantieweek

  Naast aangename contacten met familie en vrienden hadden we al enkele interessante gesprekken en interviews. Zo was er in Antwerpen een bezielde ontmoeting met VOS, de vereniging van oud-strijders die inmiddels VOS – Vlaamse Vredesvereniging geworden is met jong en oud. Ze is in principe apolitiek maar ijvert wel voor een “ministerie van vrede   in de Vlaamse en uiteindelijk ook in de nationale regering. Moge hun inzet voor vrede en  Vlaanderen vele goede vruchten dragen. Vervolgens heeft een man een uitgebreid interview met mij gerealiseerd. Zodra ik de link krijg geef ik deze door.  Hij wil zelf onbekend blijven, er geen naam of geld mee verwerven. Hij wil enkel de waarheid, de rechtvaardigheid en de vrede  dienen. Moslim van Afghaanse oorsprong,  is hij in Nederland opgegroeid, en nu wonend in Londen. Vandaar kwam hij over om in de abdij een opname te realiseren. Uit een onverwachte hoek komt soms een verrassend idealisme. Verder had ik een gesprek met een voormalige medewerkster van een Nederlandse openbare omroep, die nu het ware nieuws wil vertellen dat verborgen bleef. Het worden drie boeken. Het eerste is een kanjer van meer dan 600 blz. met zeer vele foto’s , die ik graag aanprijs: Janneke Monshouwer, Ander nieuws. Wat het Journaal niet uitzond. Deel I, 2016 (ISBN/EAN: 978-90-822571-0-6). En precies deze Nederlandse omroep wilde de volgende avond een interview realiseren. Ik had de indruk dat ook deze omroep stilaan afstand neemt van de medialeugens omtrent Syrië. In elk geval kon ik vrij mijn bevindingen uitspreken in een aangenaam interview. Je vindt de link hier onder. Tenslotte was er nog een aangenaam interview met de oprichter van “doorbraak , gegroeid uit de Vlaamse beweging. Wanneer ik de link krijg zal ik ook deze doorgeven. En van de uitgever van De Blauwe Tijger vernam ik dat het boek “Poetin en Assad hebben ons leven gered  op de  boekenbeurs zijn  best verkochte  boek is (hoewel ons  boek “Hoe een paus gelijk kreeg , een stuk levenswerk, mij veel meer ter harte!).

  En dit nog[U1] :

  vOns vorig bericht geïllustreerd met video’s over het einde van IS in Syrië en Irak, over de bevrijding van Deir Ezzor en de terugkeer naar het normale leven, over Trump die moet  toegeven dat de VS zelf IS gemaakt hebben, over de Italiaanse douane die 24 miljoen drugspillen onderschept, bedoeld voor IS en over  president Assad die, omstuwd door klein en groot, in Damascus als gewoon burger rondwandelt om “Made in Syria , eigen producten, te promoten: http://www.golfbrekers.be/een-verslag-uit-syrie-zonder-poco-bril-48/

  vOver de eindstrijd tegen IS met Russische steun, de vondst van grote hoeveelheden wapens én chemisch materiaal in Deir Ezzor:  http://www.golfbrekers.be/syrisch-oorlogsfront-2/

  vEen lachwekkende Amerikaanse legerleiding die niet kan zeggen of er nu 55.000 of 1.000 Amerikaanse soldaten in Syrië vechten: http://www.golfbrekers.be/no-boots-on-the-ground/

  vEen interview met de NOS vorige dinsdagavond laat: https://www.nporadio1.nl/nos-met-het-oog-op-morgen/onderwerpen/432560-poetin-en-assad-hebben-ons-leven-gered

  vEen goed overzicht van  een Duitse cabaretgroep, dus met de nodige humor:  http://www.golfbrekers.be/de-oorlog-in-syrie-een-overzicht/

  vAleppo herleeft:http://www.golfbrekers.be/aleppo-herleeft-3/

  vToespraak van Poetin, Valdai, 19 oktober 2017 met een grondige kijk op de huidige geopolitieke situatie, netjes in het Nederlands vertaald:https://www.geotrendlines.nl/poetin-aantal-landen-probeert-midden-oosten-naar-eigen-inzicht-vorm-geven/

  vAanbevolen: toespraak van dr. L. Kiebooms, de Seksualisering in een pornografische wereld: wat u moet weten. Vandaag, vrijdag 10 november om 19.30 u, Xaverianenstraat 1 A, 8200 St-Michiels (info@tegenstroom; 0499223981).

  P. Daniel

   [U1]

  10-11-2017 om 10:10 geschreven door Gust Adriaensen


  08-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.twitter@pontifex

  'War always causes serious damage to the environment. We must not mistreat our common home, but take care of it for future generations.'

  08-11-2017 om 17:58 geschreven door Gust Adriaensen
  Archief per week
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 25/06-01/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 01/01-07/01 2007

  Blog als favoriet !

  Archief
 • Alle berichten

  Archief per jaar
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!