Inhoud blog
  • Gods Woord om te beluisteren...
  • Geert Wilders...
  • Vrij zijn!...
  • Het Gerecht...
  • België
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het Levende Woord
    Geloven in deze moderne tijd.
    15-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gods Woord om te beluisteren...
    http://godisecht.podomatic.com/

    15-01-2011 om 19:28 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Men leest en hoort veel over hem...maar het meeste gaat hij over tongen van mensen...vooral christenen...maar...wie is deze man nu eigenlijk?...boeiend is hij in alle geval...dat staat vast!.
    Gisteren zag ik een reportage van de vpro over Wilders ...en wat ik daar zag was niet zo fraai!.
    Ik zag een totale vpro negeer situatie...gepantserde wagens met een politicus erin die mijn wenkbrauwen méér en méér laten fronsen heeft!...vermits dit toch één van de boegbeelden aan't worden is in de Nederlandse politiek.
    Wat ik eruit kon afleiden is het volgende...hij wordt enorm gesteund door organisaties uit het buitenland die zijn geldschieters in processen en op partijvlak steunen. Zowel afkomstig uit America en ook uit Israël...dan vraag ik mij ergens af...is dit dan nog Nederlandse politiek? ...eerder een wereldse operatie die ergens een raar gevoel teweeg brengt.
    Overal wordt hij als een nieuwe politieke leider geprofileert in deze wereld met zijn witte kuif...hij heeft op 11 september zelfs een toespraak gehouden op ground zero in New york in verband met het twin tower terrorisme...hij geeft toepraken in Engeland...en zo gaat hij de wereld af!...is dat dan nog Nederlandse politiek?.
    Hij praat met grote politieke leiders uit Israël om de Palistijnen ( Filistijnen vroeger) in een onherbergzaam gebied in Jordanië te gaan settellen als volk...is dit dan nog Nederlandse politiek?...ik vraag het mij ongerust af?.
    Ik las dat zogezegde profeten door God geïnspireert werden om op deze Limburgse politicus te stemmen...ik heb er eerlijk gezegt mijn bedenkingen bij?.
    Zei Jezus niet ...dat er in de eindtijd vele profeten en goeroes zullen opstaan die zullen zeggen dat ze in naam van God zullen gaan spreken? ...maar dat het helemaal niet van Hem komt?...dus voorzichtigheid is hier zeker van toepassing...want er lopen veel wolven tegenwoordig in schapenvacht rond...die vooral uit zijn op geld verdienen via Gods Woord.
    Jezus zei Zelf...dat ze niets mochten vragen voor hun diensten...dat er voor hen gezorgt zal worden...en dat is ook zo!...wie écht God dienen...hebben niets te kort!...integendeel!.
    Lees over het leven van Corrie Ten Boom...zij bezat na de tweede oorlog niets meer...alles was weg!...gezin...woonplaats...geld...maar God zorgde voor haar tot aan haar dood!...ze kwam niets te kort!...zo werkt God!.
    En zo zal God ook werken bij de kinderen die écht bij Hem horen...dus mensen toets alles als christen...want niet alles lijkt zoals men zegt en beweerd...er wordt enorm gelogen in deze wereld...en misleid...U weze gewaarschuwd!!!...Amen.

    13-09-2010 om 12:39 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrij zijn!...

    Vrij zijn!...een woord dat zoveel in zich heeft...en waarop zelfs ons leven gebaseerd is en zelfs onze dood staat...zowel in het christelijke geloofsleven ... als in de wereldse wereld...als in welke andere religie dan ook!. Gewoon vrij zijn!...vrij van zonden...vrij van straf...vrij van mensen dwinglandijën...vrij van slavernij...vrij van Systemen...vrij van religies...gewoon vrij zijn...eigen keuzes mogen maken...het meest belangrijke dat er gebeuren kan in een mensenleven.

    Elk mens hier op aarde wordt op één of andere manier geboren in onvrijheid...men komt terecht in één of ander machtsysteem... die ons als baby...kind of volwassenen hun wil opleggen...daar kan men niet aan onderuit. Waar men geboren wordt of waar we als landgenoot bij gaan horen ...we komen in de tang van één of ander Systeem terecht. Het éne Systeem kan harder zijn dan het andere...hoe extremistischer het régime... regering of geloofssyteem...hoe minder men mag in die contreiën. Vaak gaan religies en politiek naast elkaar op...het éne geeft die wetten en regels...de andere weer heel iets anders...soms lopen religie en politiek door in elkaar...maar dan begint het poppetje er méér gaan te dansen...of moet ik de mensen zeggen...dan begint er iets naar boven te komen dat zich méér in de richting van oorlogen gaat evoluëren en dan is het hek helemaal van de dam. Volk tegen volk!...oorlog...men hitst volk op tegen volk...mens tegen mens...man tegen man......en zo vernietigend dan de ene de andere...met alle ellende en misérie die we nu zien op deze aardbol.

    Blijkbaar zit het in de mens...dat men gelijk wil krijgen...of zijn gelijk wil halen...hoeveel bloed is er nu al niet gevloeit om dit gegeven..." Ik heb gelijk!"...maar hebben ze dan ook gelijk?...en dat is nu " DE "vraag die ieder rationeel mens zich heden ten dage afvraagt. Overal wordt erover nagedacht...over gediscutieërt...over ruzie gemaakt...en voor gedood!...maar wie heeft nu "DE Waarheid" in pacht?...that's the question? zei Shakespeare...en hij zal't geweten hebben!.

    Vrij zijn van mensen...nog zoiets...wie is er in zijn leven nu ooit écht vrij geweest van mensen druk?...als men geboren wordt in een onderdrukkingssysteem van ouders die overheersend zijn in hun opvoedingsmethode...dan maken ze je via manipulaties afhankelijk van hun ego...dat gediend en gerespecteerd moet worden...of men wordt gestraft...men wordt als mens genegeerd...alles wordt hun wil en hun wet!...ergens heeft dit weg van "God" spelen in het gezin...vader en moeder heersen via bang maken en schuldgevoelens opwekken...want je hebt hun arme "Ik" gekwetst!...en men zal het voelen wees gerust!...arme vader en moeder...terwijl ze niets anders doen dan het slachtoffer spelen om zo de macht te kunnen behouden.
    Vrij zijn als mens om onze eigen vrije keuzen te mogen maken? het komt zéér zelden voor!...als men liefdevolle opvoedende begrijpende ouders heeft valt dat goed mee ja!...maar veleer komt dit zeer zelden voor!...Kiest men een ander geloof bijvoorbeeld als de ouders of de stam waar men bijhoord?...komen er problemen!...gegarandeert!...zo ook als men gaat kiezen voor een andere god...of voor " DE GOD" ...hier de God van Israël bedoeld.
    Die God zegt in Zijn Woord: " Dat men van alles vrij kan komen in zijn leven"...vrij van mensen...vrij van slavernijën...maar vooral!...vrij van zonden...nog het grootste probleem van ons als mensen...vrij worden van onszelf!...het slechte zondige in ons!. Lees Romeinen 3: 11-18 daar staat het!...Niemand is zonder zonden...iedereen in deze wereld is even slecht!...daar kunnen wij niet onderuit!....zo worden we geboren...in zonde!. Mensen die in deze toestand blijven of willen blijven zullen belanden in het eeuwige vuur staat er in Gods Woord...in de Hel...samen met de duivel en zijn demonen...die enkel haten...alles wat ze tegenkomen haten ze!...en verscheuren ze!...MAAR!...er is een weg die ons eruit kan brengen!...die weg is via Jezus Christus!...dit is géén sprookje zoals sneeuwwitje en de zeven dwergen...maar een realiteit!...de Bijbel staat er vol van!.
    Wie dus Jezus Christus aanneemt als zijn of haar PERSOONLIJKE Verlosser van hem of haar zondenschuld...zal door God aangenomen worden als Zijn kind...en gered worden van het eeuwige vuur en gaan terechtkomen in het Aards Paradijs...waar God woont ...waar vrede is...rust...liefde...en een samenwerken met andere broers en zussen in God ...en met God Zelve. Geen haat meer...geen oorlogen meer...enkel vrede...liefde en véél warmte in vriendschappen...zo Wil God het!.
    Wie wil niet op zo een plaats wonen?...in alle geval ik wens U er vanharte welkom!...hoe méér zielen...hoe méér vreugde niet waar!...Amen.


    13-09-2010 om 12:37 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Gerecht...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Gerecht is tegenwoordig niet meer recht maar krom!...hoe méér ik zie hoe alles zich in't rechtsysteem geëvolueerd heeft...hoe méér ik mij begin vragen te stellen ofdat er nog een überhaupt  Recht is. Ik hoorde vandaag door mijn man het volgende vertellen...één van zijn kennissen ( die cipier is in een gevangenis )vertelde hem het volgende. Onlangs heeft hier in ons dorp een jonge kerel samen met nog drie andere copanen een meisje verkracht...ze hadden haar van de fiets getrokken...verkracht...en voor dood achtergelaten...maar ze leefde nog!...gelukkig!. Nu moet die persoon na een lange druk tot bekentenis voor de Rechtbank verschijnen...en nu heeft hij één van de beste advocaten genomen van ons land...100 000 belgische franken al om te beginnen!...hij krijgt een voorkeursbehandeling in de gevangenis...en dat noemt men dan gerechtigheid!...en het slachtoffer? ...kan dit allemaal maar lijdzaam toezien en aanhoren. 
    Mijn jongste zoon...is op zijn deeltijds onderwijs werk als zestien jarige verkracht geworden door een man van rond en bij de 35...wij een klacht neergelegt...en wat werd het resultaat?...bemiddeling!...we mochten naar de rechtbank komen...onze uitleg doen...en wat gebeurde er?...de zogezegde arme man had geen inkomen...we hebben een klein bedrag gekregen...dat hij in stukken ging afbetalen...op zijn verzoek! lieve mensen werd het bedrag bepaald!...niet wij bepaalde!...maar hij!...de dader!...zover zijn we dus al!. Hij heeft zijn schulden betaald ...en daarmee is de kous af!. Niet dat we op wraak zinden ...maar geloof me...een mensenleven is op de Rechtbank niet veel waard ...geloof me!...nog minder dan 1000 euro.
    Ook ken ik een man die door zijn eigen moeder gecollokeerd is in de psychiatrie...omdat hij op een gegeven dag hallucineerde...later bleek hij een hersentumor te hebben na een epilepsie aanval...de goedaardige tumor werd verwijderd...maar hij verblijft nog altijd in collokatie...omdat hij ooit nog eens een epilepsie aanval zou kunnen krijgen volgens de arts aldaar. Hij moet dan om het jaar voor een Rechtbank verschijnen met een vrederechter...hij krijgt een advocaat aangewezen op de dag zelve...die hem totaal niet gesproken heeft...en zo moet hij dan voor deze rechtbank verschijnen...verweer heeft geen enkele zin...het verdict staat al vast!...er komt nog een jaartje bij...en zo zit die man nu al 4 jaar in collocatie!...van Recht gesproken!...in die instelling worden veel zelfmoorden gepleegt!...ik verschiet daar niet van!...welke boodschap geeft men daar ook aan die mensen?...schandalig vind ik het!.
    Het Gerecht?...is dat tegenwoordig nog een Rechtvaardige instelling? NEE!!!...integendeel!.
    Onlangs verhuurde mijn vader een huis hier in ons Dorp...er kwamen nederlanders in wonen...ze sloopten bijna het hele huis...en plots waren ze verdwenen!. Mijn vader naar een advocaat...hij stuurde zogezegt een deurwaarder om vaststelling te doen...die is nooit geweest...maar mijn vader heeft wel kunnen betalen...en de advocaat die totaal niets gedaan heeft dan zijn factuur sturen...moest hij ook betalen!...zo zijn advocaten tegenwoordig!...en zo kan ik oneindig verder gaan!.
    En in dat Gerecht moet men dan tegenwoordig vertrouwen hebben? tarara.
    De pedofielen zaak in de Kerk...nog zoiets!...niemand heeft iets gedaan!...maar de tapes bewijzen het tegendeel!...dat is tegenwoordig Kerk en Staat!...leugenaars die enkel uit zijn op geld en macht!...en de slachtoffers kunnen naar gerechtigheid fluiten!...zo is de wereld tegenwoordig!...niets dan corruptie en leugens...het rijk van de duivel...Amen.
    ( Romeinen3:11-18)
    " Niemand is rechtvaardig, ook niet één, er is niemand, die verstandig is, NIEMAND, die God ernstig zoekt; allen zijn afgeweken, tezamen zijn zij afgeweken, tezamen zijn ze onnut geworden;
    er is NIEMAND, die doet wat goed is, zelfs niet één.
    Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen, hun mond is van vloek en bitterheid vol.
    snel zijn hun voeten om bloed te vergieten, verwoesting en ellende zijn op hun wegen,
    en de weg des vredes kennen zij niet.
    De vreze Gods staat hun niet voor ogen.
    Zo erg is het met ons mensen dus gestelt...en alleen Jezus Christus kan ons uit deze vloek bevrijden!...en niets of niemand anders!...en al maar goed dat Hij het voor ons gedaan heeft!...anders zouden we allemaal voorgoed verloren gegaan zijn!...dit beseffen maar héél weinig mensen blijkbaar!...Hoe belangrijk Jezus Christus Kruisdood wel is!...Amen.

    12-09-2010 om 12:31 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Een klein land met momenteel vijf regeringen...19 burgemeesters in Brussel...drie taalgrenzen ( Nederlands, Frans en Duits)...Elf provincies en  zoveel steden...met één koning en een Parlement dat niet meer weet waar de mosterd te halen!...dat is ons landje België!. Een samenraapsel van drie landen waar een koning werd aangesteld in samenspraak met Groot Britannië...Frankrijk...Nederland en Duitsland. Men wist nog een adellijke stam wonen ergens  in Beieren...de Von Saxen Coburg Gotha ( Familie van koningin Victoria)  zij zouden dan de koningstroon gaan dragen over België...het werd( tegen zijn goesting) Leopold de eerste!. Hij is België binnen gekomen via Frankrijk...en na de eed afgelegt te hebben werd hij dus onze eerste koning...Hij mocht in Brussel zijn intrek nemen in het Paleis van Willem van oranje...dat later vergroot werd door koning Leopold de tweede...die zijn rijkdom ging halen in Africa. ( Belgisch Congo) ...waar wij nu heden ten dagen nog de prijs voor moeten betalen!.
    Leopold de eerste was toen in die tijd machtig!...zijn wil was altijd wet!...hij is getrouwt met koningin Louise-Marie die vrij vroeg gestorven is.. later had hij een  minnares  waarvan hij de naam noemde op zijn sterfbed...dat staat zo in het boek "De Kroniek van België".
    Toen kwam Leopold de tweede...de " Congo" koning...héél België heeft hij bebouwt...vernieuwt en gearchitectuurt...door middel van diamanten...Antwerpen werd de spil van deze diamantenstroom en de koning bouwde...Hij wist dus  wél waar Abraham zijn mosterd haalde..en de adel werd rijker en rijker. Maar op opvolgelingenschap had hij weer minder geluk...en zo werd zijn neef Albert de eerste de derde  koning van België...samen met koningin Elisabhet ( de muziek koningin). Mijn grootvader heeft deze koning persoonlijk gekent...en ook meegestreden in Wereldoorlog II...tot in 1934 deze koning in de Ardennen zijn leven verloor...mijn grootvaders  beste vriend was er bij...hij was namelijk toen ordonants bij die koning.
    Toen kwam Leopold de derde op de troon...maar na de koningskwestie werd hij afgezet door het Parlement en kwam Prins Karel als Regent op de troon tot Boudewijn de eerste oud genoeg was om op zijn vaders troon te gaan zitten...als jonge ongetrouwde knaap van 20 jaar...en hij heeft ons land geregeert tot hij in 1993 plots overleed aan een hartstilstand in Motrill ( Spanje) waar hij toen zijn vakantie doorbracht.
    Dan werd er verwacht dat Prins Filip op de troon zou gaan komen ( Boudewijn's wens) maar dit gebeurde niet!...Albert de broer van Boudewijn werd koning...en is zo is het Albert de tweede geworden....met alle gevolgen vandien!.
    Zijn koningsschap is een ceremonieële toestand geworden en nu regeerd het Parlement... niet meer de koning zoals vroeger maar het Parlement...en dat Parlement heeft er nu zo een klerezooi van gemaakt waar ze niet meer schijnen uit te komen!.
    De koning zijn job staat op het spel...ons land staat op het punt in twee te breken in een  Vlaams en Waals gewest...maar wat wil je? met zoveel regeringen?...staat er niet in Gods Woord een huis dat verdeelt is gaat kapot...dat is gewoon zo!...en dit HUIS is verdeelt...en hoe!. De verkiezingen hebben het er alleen maar erger op gemaakt...en hoe het nu verder moet?...misschien één burgemeester in Brussel?...In New York en Londen doet men dit al jaaaren zo!...Een betere geldverdeling misschien? ...Vlamingen en Walen evenveel?...Terug bedrijven aanlokken die onze economie terug gaan aanzwengelen? ...terug werk en zekerheden...enz...enz...
    We hebben toch voor onze politiekers gekozen om ons landgenoten te helpen verbeteren?...en niet om ons de dieperik verder in te drukken omdat blijkt dat ze aan de top corrupt zijn en het geld liever hebben dan de mensen?...want dan is men toch verkeerd bezig!...plus zal elk parlementslid verantwoording mogen afleggen bij de Levende God van alles wat ze gedaan hebben...eerlijk gezegt zou ik niet in hun schoenen willen staan...zoals het nu allemaal aan't lopen is? ...nee bedankt!!...Amen. 

    12-09-2010 om 12:24 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In liefde opvoeden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds vier jaar en dag nu probeer ik mijn twee kleinkinderen Milan en Lawrence samen met mijn dochter en schoonzoon als ze werken zijn, op te voeden tot mensjes die God in hun leven leren kennen...omringt worden door een deken van liefde en warmte en grenzen...en hen er te zetten als mens en persoonlijkheid. Niet gemakkelijk geloof me!... Dat een kind een zondeloos zieltje heeft ?... daar ben ik nu allang achter dat dit totaal niet zo is!....Integendeel zelfs !...Het is net als in Gods Woord staat...een mens wordt in zonden geboren ja!...en dit nu in te tomen is een volle dagtaak...geloof me!.
    Zelf kom ik uit een nultolerantie opvoeding waar alleen vaders wil wet was...geen verzet mogelijk!...elke tegenstand daar tegen werd vlakaf afgevlakt met straf ...zelfs met vernederende lijfstraffen...waar ik nu nog moeite mee heb om het te verwerken. Ik weet mijn ouders deden het op hun manier...volgens hun tijdsgeest...zonder een persoonlijke God te kennen maar wel met een instelling die Rooms Katholiek was. Ze volgden gezinsgroepen...mijn moeder zong in het zangkoor...mijn ouders waren bij de kwb en kav...mijn moeder speelde er toneelstukken...organiseerde festijnen...de Kerk overheerste er enorm. Maar hun opvoeding? daar heb ik wel mijn enorme bedenkingen bij nu!. Wat ze naar de buitenwereld lieten zien was niet in overeenstemming hoe ze thuis waren...Thuis was het echt een hel...en op toneel de komiek ten top!...dat was mijn moeder. Altijd zagen...klagen...en frustreren...nooit kon men er goed bij doen...zeker ik niet!. En zo leeft men dan zijn leven in pijnen...in verwijten en in zelfs zelfmoordgedachten...praten met hen kon ik niet...ik heb eenzaam met mijn ziel rondgezworven tot en met!...ik geef dat eerlijk toe. Maar het kan ook anders!...en dat probeer ik nu ergens anders te gaan doen dan mijn ouders. Dus een totale omkeer van een nultolerantie opvoeding naar een liefdevolle opvoeding...geleid door God in Jezus Christus. Want God leidt !...wees gerust!...bij mij toch!.
    Milan is een klein vlegeltje met een enorme grote wil...en dat nu in goede banen leiden is een heel uitdaging!...ge moogt gerust zijn!. Hij heeft iets met stopcontacten en stekkers...draait men de rug is hij er mee aan't spelen ...onbewust van elk gevaar dat daar achter zit. Eerst vermaande ik hem op strenge voet...het deerde hem niet!...Daarna trok ik hem aan zijn oor...een groot lawaai maar helpen? nul de botten. Nu kreeg ik onlangs een tijdschrift in mijn handen over " Een positieve opvoeding ? Het werkt!" ...ik natuurlijk mij erover geïnformeert en toegepast en inderdaad!...het werkt!. Inplaats van altijd het negatieve te belichten in een kinderleven...nu het positieve gaan belichten in dat klein leventje...het complimentjes geven, als het iets gedaan heeft...het in alle rust bij je nemen en uitleggen " jonge, zo werkt het niet!...het kan ook anders!...op een andere fijne manier...maar er als volwassen persoon vooral in kalmte en in liefde bij blijven...dat is nog de moeilijkste weg...vermits we niets anders geleert en gehoort hebben hoe onze ouders riepen in boosheid tegen ons!...dus dat is een hele andere weg!.
    Ook heb ik nu twee pijlen getekent in mijn dagboek...één pijl links...en één pijl rechts met daartussen een Kruis...het Kruis van Jezus Christus.
    Links staat het woord " Haat" ...rechts staat het woord "Liefde" en daar onder heb ik nu alles geschreven wat met het woord " Liefde" te maken heeft. Bijvoorbeeld...vergeven...samenwerken...knuffellen en nog zo van die dingen....en aan de linkerkant heb ik niets geschreven...omdat ik daar niet meer aan wil meedoen...en ik weet dat "Haat" enkel en alleen van de duivel komt...onze vijand in Christus...en die weg is niet de goede weg...zodus!.
    Liefde is de weg!...God is Liefde...en Liefde overwint!...en nu probeer ik elke dag ...in alle rust zo mijn twee kleinkinderen op te voeden...in zachtheid...vriendschap en liefde...een hele omkeer wat vroeger mijn opvoeding betreft...en met wat ikzelf gedaan heb naar mijn eigen kinderen toe!.
    Wijsheid komt pas met de jaren zegt men altijd...dat is ook zo! ...Ik dank God er enorm voor in Jezus Christus Naam dat ik het nu mag " ZIEN"!...zonder Hem zou ik nog altijd wandelen in de "haat" straat!...en geloof me! ...dat is de weg zeker niet!...helemaal niet!...Amen.

    12-09-2010 om 12:18 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik was een hypocriete prediker!...!...
    http://www.cip.nl/video/video_detail.asp?id=17744

    27-08-2010 om 14:54 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De werking van de Heilige Geest!...
    http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=17663

    27-08-2010 om 14:52 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vatikaan...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Het Vatikaan...een instelling opgericht door Constantijn de Grote die als eerst Romeimse keizer het christendom erkende ...bouwde in 324 de eerste sint-Pierskerk ...later in 1506 werd de oude basiliek afgebroken en heropgebouwt door Bramantes in opdracht van Paus Julius II in de vorm van een Grieks kruis...enkel de boog fundamenten waren gegoten...onder Rafaëls leiding werd alles weer gesloopt en terug opgebouwd en zo ontstond het Latijn kruis schip. De volgende bouwleider werd Antonio de Sangallo die de Kerk weer liet slopen bouwde de absis die de koepel en de bogen zouden gaan steunen... na diens dood nam Michelangelo als bouwheer de bouw over...hij bouwde op geld van aflaten en behield de vorm van het Griekse kruis...hij gebruikte de plannen terug van Bramantes...later werd het schip nog verder uitgebreid door architect Carlo Maderna...de Kerk werd nog groter gemaakt...het reusachtige baldakijn werd door Gian Lorenzo Bernini gebouwt...maar merkwaardig staat de Kerk verkeerd...De ingang is in het oosten en het altaar staat in het westen.
    En over dit Vatikaan ga ik het nu eens hebben!.
    Nu ondertussen Vatikaanstad geworden...met een eigen leger...de Zwitserse wacht...een eigen Bestuur...met de Paus als hoogste gezagdrager...en alle Kardinalen...Bisschoppen en Pastoors en hulptroepen onder zich... een enorm rijke staat met een eigen bankwezen opgericht en dat gespijst geworden is door miljoenen mensen die er ter kerken gaan. De schaal gaat rond...mensen geven en de Pastoor stort op rekening der Vatikaan...zo werkt het systeem...via het Bisdom...als men van dom kan spreken?... een pure win win situatie dus!...maar wat ze er allemaal mee doen?... dat weet God alleen!.
    Want laten we nu eerlijk zijn...als er rampen zijn ergens ter wereld...hoor je dan zoals hier bij de regering die plots met miljoenen beginnen te smijten...terwijl ze toch altijd zeggen we moeten besparen en de kas is bijna op!...het Vatikaan heeft geld gestort om de slachtoffers te kunnen helpen in die landen?...Nee!...dit heb ik nog nooit gehoord!.
    Wel komen er dan plots rekeningnummers op tv van katholieke hulporganisaties...en de gewone mens weer maar in compassie storten...en wat doet het Vatikaan met al dit opgehaalde geld??? ...ik weet er de botten van!.
    Doen ze er wel iets mee? ...ik vraag het mij af!...is het alleen maar een open handen operatie of geven ze ook wat van hun rekening?.
    Want het is crisis hé mensen...ook tegenwoordig bij de nonnen en pastoors...ze moeten één stukje brood minder eten dan vroeger en één glas wijn drinken...terwijl ze er vroeger twee kregen...misschien dat ze daarom er zo triestig bij lopen tegenwoordig...de miswijn is méér water geworden dan wijn!...net andersom dan bij Jezus waar water in wijn veranderde.
    En overal ziet men katholieke geldinzamelpunten...Caritas...Vredeseilanden...11-11-11...Oxfam...Wereldwinkels...Sahel vroeger...enz...enz...het kan niet op!...Ze weten héél goed met wat ze bezig zijn! ...en allemaal worden ze gesteund door vrijwilligers die gratis voor hen inkomsten verzamelen...zo werkt die Kerk...onder het mom van mensenlievendheid!...dat ze preken in de Kerk...de arme negertjes...wete wel!...maar de negertjes hebben er amper iets van gezien!...hun landen liggen er nog altijd onderontwikkeld bij zoals vroeger!...dat is de realiteit!.
    Nu het pedofielen schandaal van enkele bischoppen en pastoors die heet werden tijdens de catechismusles en jongetjes gingen lastigvallen nadien en er dwingende sex mee deden...dat is ook de Rooms Katholieke Kerk...maar als het op gerechtigheid aankomt...weten ze plots van niets!...dossiers worden ongeldig verklaard en door het gerecht afgewezen...mensen die inplaats van bijgeleerd hebben over God...vernederd en sexueel vernedert werden...nu aan hun neus kunnen trekken wat rechtvaardigheid betreft ...en nooit één euro zullen zien van Kerk en Staat...dus zijn we eigenlijk weer terug bij af!...net zoals vroeger!...de Kerk alle macht en de gewone man maar betalen...zonder ZELF één euro te zullen zien!...en dat noemd zich dan Kerk!...Heb uw naasten lief als u zelf!...Waar is hun gerechtigheid dan?...want zoals ze nu bezig zijn...zijn het een boel hypocrieten die enkel geïnteresseerd zijn in geld en niets anders dan geld...en nog eens geld...en van het mensdom trekken ze zich geen fluit aan!...dat ze lijden...geleden hebben onder hun bewind?...daar trekken ze zich niets van aan!...Amen.

    24-08-2010 om 16:08 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een moeder...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Een moeder kan je grootste vriend zijn of je ergste nachtmerrie!...men heeft het zelf niet voor het uitkiezen...men wordt gewoon in haar armen gelegt...en daarmee kunnen we het dan op hoop van zegen gaan doen...vol verwachting voor opbouw en vertrouwen te leren...of afzien dag na dag...met het ene verwijt na het andere!.
    In liefde trouwen velen dromen ervan...maar bij velen gaat het soms héél anders!. Ons moeder is zwanger!...grote paniek in de familie!...de bruiloft wordt geregelt...en het avontuur kan gaan beginnen!. Mensen die elkaar niet écht leren kennen hebben ...hebben sex gehad!...ons vader loste één scheut teveel en nu zitten ze met de gebakken pataaten. De ene familie lost dit liefdevol op...een kleinkind opkomst...vreugde in de familie...een andere familie ontwikkeld een ruzie...die jaren later nog nazinderd...een groot verschil!.
    Oma is boos!...haar dochter heeft iets gedaan wat niet mocht!...foei foei foei dochter!...dan beginnen de verwijtens salvo's...met véél tranen en leed ten gevolge...dochterlief zal't geweten hebben...want oma is diep teleurgesteld. Alles wordt geregeld onder verwijten en beschimpen en de foetus wordt groter en groter. Er wordt zo weinig mogelijk aan de foetus gedacht...de vreugde periode wordt omgetoverd tot een begrafenis...terwijl er toch iets héél moois binnenkort te gebeuren staat...een nieuw mensje gaat geboren worden...een wezentje dat zelf niet gevraagt heeft er te zijn...maar wel opkomst is...en recht heeft op leven...ook in vreugde!...ook in liefde!.
    Maar dat gebeurd niet!...Oma blijft boos...vader weet geen raad met de situatie...en gaat het zoveel mogelijk als hij kan op een ander zoeken...drinken of ook het kind verwijten maken...terwijl hij ZELF de schuldige is!...had hij zijn broek toegehouden was er niets gebeurd!...en was er géén ellende in zijn leven geweest!...arme heetgebakerde man!!!.
    Het geboren ongewenste kind probeerd dan zo goed en zo kwaad het kan te leven of te overleven vaak. De ouders zijn en blijven hard...het kind mag nooit iets leuks doen!...altijd weer die verwijten...jij kunt dat toch niet!...ga maar op een ander spelen.
    Maar ze verwachten later wel de beste punten op school...ze laten je maar lopen...échte gesprekken worden er nooit gevoerd...maar er wordt wel altijd van je hulp verwacht...doe je niet wat ze vragen...krijg je het ene verwijt na het ander naar je hoofd geslingert...of vlieg je zonder eten je bed in!...de slavernij is nog lang niet afgeschaft in het Westen!...geloof me.
    Dan wordt het kind groter...onzeker en vol met minderwaardigheidscomplexen...bang en kluizenaarsachtig...daar komt dan nog vaak de pesterijën van klasgenoten bij...en men begint zich innerlijk héél alleen en eenzaam te voelen...opstandig en rebels en vol leugens!. Want om iets te kunnen verkrijgen moet men gaan liegen...gaan stelen...want anders heeft men niets!...want wat er beloofd was...krijgt men niet!...en zo wordt de hoop die je ergens koesterd ...kéér op kéér weer de grond ingeboord...tot het punt aangebroken is van grote wanhoop...men overweegt zelfmoord. Men wil weg uit dit leven...waar men toch al niet in welkom was...en zo strompelen tegenwoordig vele mensen door het leven. Ontmoedigd...afgewezen...bepest door vijanden en familieleden...en plots hoort men dat er iemand zelfmoord gepleegt heeft...een schok gaat door de familie...tranen vloeien...men wordt begraven...en dat was het dan!...een mensenleven.
    Een mensenleven dat evenveel kansen had moeten krijgen als ieder ander...maar het mocht niet zijn...ons moeder en haar moeder besliste er hatelijk anders over!...Amen.

    23-08-2010 om 15:26 geschreven door Regenboogroos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/01-16/01 2011
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!