Inhoud blog
  • Provincie Antwerpen
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Regionaal Nieuws
    van Antwerpen
    21-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEO EN GEORGES

          KONTACT                

     

    LEO SPAEY                                                

     

    REPORTER                                                           

    KLEINE DOORNSTRAAT 45                                               

    WILRIJK                                                                                

    TEL/0485 41 26 75                                                            

    regionaleredactie@antwerpen.be                   

    leo.spaey@antwerpen.be                                  

                     

    GEORGES PEETERS

    INTERNATIONALE PERSFOTOGRAAF

    georges.1947@skynet.be

    GSM/0475 31 01 24

    Cockerillplaats 48

    HOBOKEN 2660

    BLOG:REGIONAAL NIEUWS-BLOGS-SENIORENNET

                           

      

                 

     

     

                                                      

                                                                                

         

                                                                                                          

                             

                                                                                                              

                                

       

     

                                        

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Stichting Kempens Landschap

    14 | 06 | 2023

    Eerste horde voor opwaardering kasteeldomein Westmalle is genomen


    Stichting Kempens Landschap krijgt groen licht om samen met de gemeente Malle een premiedossier uit te werken voor het unieke ronde koetshuis op het kasteeldomein van Westmalle. Dat maakte het agentschap Onroerend Erfgoed bekend. Stichting Kempens Landschap diende een conceptnota in voor de restauratie van de rondbouw. Het volledige premiedossier moet in februari volgend jaar worden ingediend. In juni 2024 wordt de definitieve beslissing bekendgemaakt.  

     


    Het 19de eeuwse ronde koetshuis op het kasteeldomein van Westmalle is een beschermd monument dat enig is in België. Het staat al jaren leeg en is daardoor toe aan restauratie.

     

    Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “Het gebouw deed dienst als koetshuis met paardenstal en woonhuis. Maar het is vooral de vorm die het enig in zijn soort maakt en dus een uniek stukje erfgoed. Door de jarenlange leegstand, zijn de balkstructuren aangetast met verzakkingen en scheuren tot gevolg. Een kleine totaalrestauratie van deze merkwaardige rondbouw zou na aankoop een belangrijke eerste stap zijn in de opwaardering van de kasteelsite. Dat onze conceptnota is weerhouden stemt ons dan ook hoopvol.”

     

    Maatschappelijke meerwaarde

    Stichting Kempens Landschap is met het kasteeldomein niet aan zijn proefstuk toe. De erfgoedorganisatie heeft binnen de provincie Antwerpen verschillende kasteeldomeinen in beheer zoals Hof ter Laken en Hof ter Linden. Sanne Van Looy, burgemeester van Malle: “Met Stichting Kempens Landschap hebben we een ervaren partner aan onze zijde. Zij werken een integrale visie uit en gaan dan stap voor stap te werk. Voor het kasteeldomein van Westmalle is zo de eerste horde genomen. Het doet ons alvast dromen van een nieuwe plek in onze gemeente waar onze inwoners kunnen beleven, ontmoeten en ontspannen.”   

     

    Het is die maatschappelijke meerwaarde die ook in de smaak viel bij de jury van de themaoproep. De rondbouw schept mogelijkheden voor een nieuwe invulling met bijvoorbeeld horeca of een exporuimte. De volgende stap is op zoek gaan naar een partner om de toekomstige bestemming in te vullen.

     

    Het ronde koetshuis met paardenstal en woonhuis is uniek in België: foto Erfgoed en Visie

     

    Innovatief en duurzaam
    Het dossier wist de jury ook te bekoren door zijn innovatief en duurzaam karakter. Jan de Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap legt uit: “Duurzaamheid uit zich niet alleen in het gebruik van materialen en technieken, maar ook in het feit dat een herbestemming kan gerealiseerd worden zonder aanpassing in de indeling en opbouw van het gebouw.”

     

    De premie van het agentschap Onroerend Erfgoed is goed voor 375.000 euro. Stichting Kempens Landschap krijgt nu acht maanden de tijd om het premiedossier verder uit te werken samen met het lokaal bestuur van Malle. In de zomer van 2024 weten we of het ronde koetshuis de premie effectief krijgt.

    Beleidsverantwoordelijken:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    Sanne Van Looy, burgemeester Malle

    Philippe De Backer, directeur Stichting Kempens Landschap

     






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    7 | 6 | 2023

    Outdoor + inclusief = Kempen AUTdoor
    Avontuurlijke Kempenvakantie verwent kinderen met ASS

    Een tikkeltje uitdagend, stressvrij en bovenal: plezant! Mits een begeleiding op maat genieten ook kinderen met ASS van een avontuurlijke vakantie in de natuur. Dat ontdekten acht families het afgelopen weekend tijdens Kempen AUTdoor in Kasterlee. Vaakst gehoorde reactie achteraf: “Wanneer volgt de tweede editie?”.

    Na autismevriendelijke attracties en logies een nieuw initiatief van Toerisme Provincie Antwerpen voor vakantiegangers met ASS.

    Drempels wegwerken, het toeristisch aanbod uitbreiden en zo de vakantieparticipatie verhogen: dat beoogt het actieplan ‘Drempelvrij Toerisme’ van Toerisme Provincie Antwerpen. Met daarbij baanbrekende initiatieven zoals Kempen AUTdoor, een uitdagende natuurvakantie voor kinderen met autismespectrumstoornis en hun familie.

    Toerisme Vlaanderen subsidieerde deze avontuurlijke driedaagse binnen het impulsprogramma Iedereen Verdient Vakantie.

    Copyright: Toerisme Provincie Antwerpen

    100% jezelf

    Het afgelopen weekend beleefden acht gezinnen - kinderen met ASS vergezeld door hun ouders, broertjes en zusjes - onvergetelijke momenten in Kasterlee.

    Ze logeerden in een glampingtent bij de Ark van Noë, maakten een kanotochtje op de Kleine Nete, trokken met outdoorspecialist Mike van Rewilding de natuur in en gingen lammetjes voederen bij De Schaapskooi.

    Kinderen met ASS vermijden doorgaans sterke zintuiglijke prikkels of onverwachte situaties. Kempen AUTdoor combineerde daarom een minimum aan drempels met een warm onthaal. Auticoach Sien Depoortere van Toerisme voor Autisme zorgde voor de deskundige begeleiding voor en tijdens het weekend.

    De kinderen konden drie dagen lang ongestoord zichzelf zijn. Ook voor de ouders betekende Kempen AUTdoor relaxen. Tijdens de kampvuurmomenten vonden ze bij elkaar een luisterend oor.

    Drempelvrij vakantieaanbod

    Een topweekend, terwijl dat allesbehalve evident is voor ons als gezin” en “Wij gaan volgende keer opnieuw mee!” klonk het nadien.

    Belangrijkste succesfactoren? De intensieve voorbereiding en begeleiding ter plaatse. Samen creëren ze de nodige houvast en rust.

    Dat bleek al bij een vorig project van Toerisme Provincie Antwerpen rond autismevriendelijke attracties en logies. De bijbehorende visuele stappenplannen werden intussen ruim 30.000 keer gedownload.

    Mireille Colson, gedeputeerde voor toerisme: “Uiteraard krijgt Kempen AUTdoor een vervolg. De enthousiaste reacties van de families vormen een extra motivatie. Eerst evalueren we alle feedback van zowel deelnemers als partners. Binnenkort plannen we een vormingsmoment voor de vakantiesector. Hoe vertrouwder onze vakantiemakers met ASS, hoe beter ze hun aanbod en hun onthaal kunnen afstemmen. Een nieuwe stap naar een drempelvrij vakantieaanbod.”

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor toerisme


    Dienst:
    Mariel Rosier, Toerisme Provincie Antwerpen







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    PERSBERICHT

    09 | 06 | 2023

    Tijdelijke uitbreiding van het onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen voor verschillende stroomgebieden in provincie Antwerpen

    Sinds 1 januari 2022 geldt er een permanent onttrekkingsverbod voor stroomgebieden van ecologisch zeer kwetsbare kleine beken. Door het droge weer en de zeer lage waterstand in de waterlopen kondigt gouverneur Cathy Berx nu een tijdelijke uitbreiding van dat onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen af. Deze uitbreiding is vanaf zaterdag 10 juni 2023 van kracht.

     

    Na het natte weer van deze lente genieten we sinds midden mei van droog en zonnig weer. Deze droge weersomstandigheden zorgen voor een sterke daling van de waterpeilen en debieten in de onbevaarbare waterlopen. Dit blijkt uit de continue peil- en debietmetingen uitgevoerd door de waterloopbeheerders van Provincie Antwerpen en de Vlaamse milieumaatschappij (VMM). De metingen van de grondwaterstanden door VMM wijzen aan dat ook de grondwaterpeilen in een dalende trend zitten. Omdat het ondergrondse watersysteem trager reageert op de huidige droge weersomstandigheden, zijn de grondwaterpeilen momenteel nog normaal voor de tijd van het jaar.

     

    Lage waterpeilen en debieten in de waterlopen vormen een ernstige bedreiging voor fauna en flora in en rondom de waterloop, en het ecosysteem dat ervan afhankelijk is. Wanneer een waterloop droogvalt, ligt de schade aan soorten die in het water leven voor de hand. Maar ook bij lage debieten wordt het ecosysteem van de waterloop bedreigd door te hoge watertemperaturen, te weinig opgeloste zuurstof en verhoogde blootstelling aan roofdieren bij gebrek aan schuilplaatsen.

     

    Het provinciaal droogteoverleg van 8 juni 2023 past het door de Vlaamse droogtecommissie geadviseerde kader “ecologische kwetsbaarheid van onbevaarbare waterlopen bij droogte” nu toe op de huidige hydrologische toestand van de onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen. Uit debiet- en peilmetingen voor de stroomgebieden van Kleine Aa, Mark, de Aa (Maasbekken), de Aa (Netebekken), Molenbeek/Bollaak, Kleine Nete, Grote Nete, Grote Laak, Wimp en Antitankgracht (gedeeltelijk) van de afgelopen 14 dagen, blijkt dat het vereiste ecologische minimum niet wordt gehaald. Bovendien wordt op basis van de huidige weersvoorspellingen geen verbetering van de toestand verwacht op korte termijn. Om de ecologie in deze waterlopen te beschermen is een onttrekkingsverbod voor deze stroomgebieden essentieel. Dit verbod blijft van kracht zolang de droogte aanhoudt. De waterbeheerders in de provincie Antwerpen zullen de droogtetoestand voortdurend opvolgen.

     

    Sinds 1 januari 2022 geldt een permanent onttrekkingsverbod op alle ecologisch zeer kwetsbare kleine beken in de provincie Antwerpen. Dit verbod blijft van toepassing.

    Aa – 1e categorie – stuw 3 – 8 juni 2023

     

    Aa – 2e categorie – 8 juni 2023

    De exacte locatie van de afgebakende stroomgebieden kan u raadplegen op onderstaande kaart of via de online kaarten op onderstaande links. De stand van zaken van de onttrekkingsverboden en een interactieve kaart zijn te raadplegen via www.gouverneurantwerpen.be, https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/dienst-integraal-waterbeleid/droogte/onttrekkingsverbod.html#actueel of het twitteraccount van de provinciale dienst Integraal Waterbeleid.

     

    (Let wel: omdat de uitbreiding van het onttrekkingsverbod op zaterdag 10 juni ingaat, zullen deze online kaarten pas vanaf die dag geactualiseerd zijn.)

     

    Locatie van de afgebakende stroomgebieden in de provincie Antwerpen

    Wat is een onttrekkingsverbod?

    Het onttrekkingsverbod betekent dat er geen water uit een onbevaarbare waterloop mag worden opgepompt. Er gelden wel  enkele uitzonderingen, zoals voor de hulpdiensten in noodgevallen, voor het drenken van vee dat in de weide staat en voor de aanmaak van gewasbeschermingsmiddelen. De precieze voorwaarden zijn opgenomen in het besluit van de gouverneur.

     

    Het provinciaal onttrekkingsverbod is niet van toepassing op bevaarbare waterlopen. Onttrekkers moeten zich wel houden aan de reglementen en richtlijnen van De Vlaamse Waterweg.

     

    Alternatieve waterbronnen

    Door het droge weer en de schrale wind van afgelopen weken is de toplaag van de bodem op de meeste plaatsen in de provincie uitgedroogd. Wie nood heeft aan een alternatieve waterbron kan uitwijken naar mobiele captatiemogelijkheden langs de kanalen en/of gebruik maken van gratis spoelwater dat door Pidpa ter beschikking wordt gesteld aan hun productiecentra. Voor specifieke toepassingen kan nuttig hergebruik van bemalingswater een alternatief zijn. Volg steeds de geldende regels en wetgeving op die van toepassing zijn voor elk type van alternatieve waterbron.

     

    Meer info:

    -         https://www.vlaamsewaterweg.be/watercaptaties

    -         https://www.pidpa.be/ons-aanbod/oplossingen-voor-landbouw

    -         https://www.aquafin.be/nl-be/bedrijven/aanbod-gezuiverd-water-en-energie/gezuiverd-afvalwater-gebruiken

     

     

    Algemeen spaarzaam watergebruik

    Water is een schaars en kostbaar goed. Altijd en overal, maar vooral in tijden van droogte is het belangrijk om zeer spaarzaam om te gaan met water. Vermijd daarom het gebruik van water voor niet-essentiële toepassingen. De huidige drinkwatervoorraden en de toestand van het watersysteem vereisen op dit moment nog geen maatregelen ter beperking van het leidingwaterverbruik.

     

    In bijlage

    -      Politiebesluit ‘Tijdelijke Uitbreiding Onttrekkingsverbod provincie Antwerpen’

    -      Kaart afgebakende stroomgebieden

    -      Lijst met betrokken gemeenten

    -       

    Perscontact:
    Sara Claes
    Senior kabinetsadviseur – communicatieverantwoordelijke gouverneur Cathy Berx

    Kris Huijskens
    Droogte- en hemelwatercoördinator – Dienst Integraal Waterbeleid Provincie Antwerpen
    T

    Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen vernietigen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering. Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en crisisbeheer.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen


    Persbericht PTS Mechelen    


    10 | 5 | 2023

    Jobdag in PTS Mechelen brengt leerlingen in contact met werkgevers uit de regio

    PTS Mechelen organiseerde op 9 mei voor het eerst een jobdag. Meer dan 70 leerlingen konden tijdens dit evenement kennis maken met bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren. De scholieren uit het 4de en 5de leerjaar zochten vooral informatie over stageplaatsen terwijl de laatstejaars al uitkeken naar interessante vacatures. Ook sectororganisaties Volta (elektrotechniek) en EDUplus (groene sector) tekenden present. Zij boden geïnteresseerde bedrijven een infosessie over duaal leren aan.

    Op de jobdag kwamen de leerlingen in contact met verschillende bedrijven uit de regio die op zoek zijn naar technisch- en tuinbouwtalent. De deelnemende bedrijven stelden hun organisatie voor en gaven informatie over de verschillende stage- en carrièremogelijkheden binnen hun bedrijf. Leerlingen konden vragen stellen, hun cv achterlaten en zelfs een sollicitatiegesprek regelen.

     

    De interesse van bedrijven uit de omgeving was groot. Op deze eerste editie van de jobbeurs namen bijna 30 ondernemingen uitgebreid de tijd om de leerlingen te informeren. Directeur Kim Vervenne is blij met de opkomst: “Als technische school zetten wij sterk in op kwalitatief onderwijs binnen de pijlers wetenschap, plant en techniek. We zorgen er ook voor dat ons aanbod is afgestemd op de arbeidsmarkt. Daarom sturen we vanaf volgend schooljaar onze jongeren al in het vijfde leerjaar op stage. Deze jobdag is de ideale gelegenheid om nieuwe bedrijven te leren kennen en onze leerlingen in contact te brengen met professionals uit de bedrijfswereld.”

     

    De jonge bezoekers van de jobdag kregen een waaier aan stage- en  jobaanbiedingen uit verschillende sectoren aangeboden: tuinaanleg- en tuinonderhoudsbedrijven, technische bedrijven uit onder andere de veiligheids- en de automatisatiesector maar ook Pringles, de NMBS en Colruyt Group waren aanwezig.

     

    Leren door het zelf te doen

    De zogenaamde ‘groene sector’ was goed vertegenwoordigd op de jobdag. De leerlingen konden aanschuiven bij grote spelers uit de tuinaanlegsector maar ook zelfstandige tuinaannemers die zich specialiseerden in bijvoorbeeld tuinonderhoud vertelden de leerlingen graag meer over de stiel. De meeste ondernemers hadden al eerder stagiaires over de vloer. “Ons bedrijf werkt regelmatig met stagiaires en is erkend als duale werkplek”, vertelt Ann Joos van Joos Tuinarchitectuur. “Ik wilde graag aanwezig zijn op de jobdag van PTS Mechelen omdat wij het belangrijk vinden dat studenten ons leren kennen. Dat verlaagt de drempel waardoor ze sneller contact zullen opnemen als ze op zoek gaan naar een stageplek. Met 18 vaste werknemers en heel wat onderaannemers zijn we een grotere speler op de markt. Wij zoeken vooral enthousiaste medewerkers die samen met ons voor een mooi resultaat willen gaan.” 

     

    Ann Joos van Joos Tuinarchitectuur – Copyright: provincie Antwerpen

     

    Oud-leerling Gino Corbeel studeerde 15 jaar geleden af in de richting Tuinaanleg in PTS Mechelen. Bijna 3 jaar geleden startte hij zijn eigen tuinaanlegbedrijf ‘De Tuinbeleving’ op. Vandaag werkt hij met één vaste werknemer en neemt hij regelmatig tijdelijke extra werkkrachten aan om zijn klanten de best mogelijke service te bieden. “Ik ben vandaag op de jobdag omdat ik als oud-leerling nog steeds een goede band heb met de school. Een PTS-leerling opleiden in een duaal traject spreekt me dan ook zeker aan. Ik weet uit ervaring dat theorie belangrijk is, maar écht leren doe je toch vooral door het zelf te doen.” Dat beaamt ook Brent Kestemont, leerling in het vierde leerjaar Tuinaanleg en –beheer. Hij gaat volgende schooljaar voor het eerst op stage en luistert dan ook geboeid naar de toelichting van Gino. “Het is mijn droom om later ook als zelfstandige aan de slag te gaan. Door vandaag met verschillende tuinaanlegbedrijven te praten, kom ik meer te weten over wat zij precies doen. Zelf ben ik vooral geïnteresseerd in tuinonderhoud maar ook over de aanleg van tuinen wil ik graag meer leren tijdens mijn stage.”

    Gino Corbeel van ‘De tuinbeleving’ in gesprek met leerling Brent Kestemont - Copyright: provincie Antwerpen

    Op zoek naar technische profielen

    Leerlingen uit de technische richtingen kwamen ook ruimschoots aan hun trekken. Veel bedrijven zijn op zoek naar technische profielen en vinden het moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Door te investeren in duaal leren, verhogen ze hun kans om succesvolle stagiaires na hun opleiding ook vast in dienst te kunnen nemen. Ook Equans, een wereldwijde referentie op het vlak van multitechnische installaties en onderhoudsdiensten, heeft dat begrepen. De leerlingen van PTS Mechelen die bij Equans stage lopen, worden door het bedrijf intensief begeleid en krijgen alle kansen om zich te informeren over hun carrièremogelijkheden bij het bedrijf.

     

    Ook chipsfabrikant Pringles uit het Mechelse mocht op deze eerste jobbeurs niet ontbreken. Zij zijn steeds op zoek naar goed gekwalificeerd personeel en zien veel potentieel in het werken met stagiaires. “We gaan binnenkort een aanvraag indienen om te starten met duaal leren. Om de combinatie met school mogelijk te maken, kan dat wel alleen in de dagploeg. We hebben vandaag gemerkt dat er veel interesse is bij de leerlingen. Een job in een productieomgeving in de voedingssector was misschien niet iets waar ze eerst aan dachten, maar ook daar zijn technische profielen nodig. Het is dus zeker een interessante optie voor de leerlingen van PTS Mechelen.” vertelt Sainah Waardenburg.

     

    Kurt Peleman en Sainah Waardenburg van Pringles hadden ook iets lekkers bij voor de leerlingen – Copyright: provincie Antwerpen

     

    Gedeputeerde Luk Lemmens blikt tevreden terug op de jobdag: “De synergie tussen het provinciaal onderwijs en de bedrijfswereld is een succesverhaal. Met initiatieven zoals deze jobbeurs willen we ouders en jongeren overtuigen om een positieve keuze te maken voor technisch en beroepsonderwijs. Ook in PITO Stabroek en PTS Boom organiseren we jaarlijks een jobbeurs voor de bedrijven uit de regio. Door goed te luisteren naar de noden van de industrie kunnen we ons onderwijs voortdurend innoveren en zo dragen we bij aan een oplossing voor knelpuntberoepen.

    PRAKTISCHE INFO

    Wanneer:
    Dinsdag 9 mei van 12.30 tot 17.30 uur

    Waar:
    PTS Mechelen, Antwerpsesteenweg 145, 2800 Mechelen

    Meer info:
    www.ptsmechelen.be

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Luk Lemmens, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Onderwijs



    PTS Mechelen

    Kim Vervenne, directeur, 

     










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    Gouverneur en Antwerpse deputatie proeven eerste witte asperges uit volle grond

    Op donderdag 27 april waren de grootmeesters van ‘het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ te gast in het provinciehuis. Zij brachten de eerste witte, Vlaamse asperge uit volle grond mee. Provinciegouverneur Cathy Berx is sinds 2017 Ridder van het Grafelijk Genootschap. Zij kreeg samen met de Antwerpse deputatie de eer om de asperges te proeven.

     

    ‘Het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’ heeft drie grootmeesters in de rangen: Mascha De Wolf, Bjorn Cloostermans en Levi De Mul. Zij zijn de ambassadeurs van de witte asperges. Het is een jaarlijkse gewoonte dat de grootmeesters de eerste asperges van het seizoen laten proeven aan de gouverneur en de Antwerpse deputatie. Daarvoor dossen ze zicht uit in traditionele kledij.

     

    Gouverneur Cathy Berx, gedeputeerden Luk Lemmens, Kathleen Helsen, Jan De Haes, Mireille Colson en provinciegriffier Maarten Puls genoten met volle teugen van het witte goud.

     

    Er was ook een vertegenwoordiging van de gemeente Puurs-Sint-Amands aanwezig, de bakermat van de witte asperge: ere-schepen Harry Beuckelaers, schepen van evenementen Hilde Van der Poorten en Pieter Van Keymeulen, directeur van de afdeling Beleven.

     

     

    Gouverneur, Antwerpse deputatie en delegatie van de gemeente Puurs-Sint-Amands krijgen de eerste witte asperges uit volle grond van ‘Het Grafelijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges’
    - Copyright: Koen Fasseur


    Elk jaar riddert het Grafelijk Genootschap een nieuw lid. Dat doen ze telkens bij het begin van het Aspergefestival in Puurs-Sint-Amands. Dit jaar krijgt Maarten Vancoillie de eer. Hij is radiomaker bij Qmusic.

    In 2017 was gouverneur Cathy Berx aan de beurt. Sindsdien mag ze zich Ridder van het Grafelijke Genootschap noemen en zet ze zich in voor de promotie van deze gezonde, heilzame en lekkere groente waarmee je naar hartenlust experimenteert in de keuken.

    Provinciegouverneur Cathy Berx (rechts) is sinds 2017 Ridder van het Grafelijk Genootschap
    - Copyright: Koen Fasseur

    Perscontact:
    Sara Claes, kabinetsadviseur gouverneur Cathy Berx


    Dean Mertens, Dienst Beleven, gemeente Puurs-Sint-Amands



     








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



     

     


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    27 | 04 | 2023

    Alle dagen buitenlesdag in de provinciale domeinen
    Kom met je klas naar buiten in de provincie Antwerpen

    Vandaag is het buitenlesdag. Maar wist je dat je in verschillende domeinen van de provincie Antwerpen elke dag buiten les kunt geven? Ontdek de buitenleerplekken in de buurt van jouw school. Op de meeste plaatsen moet je niet reserveren, trek gewoon naar buiten met jouw klas.

    Buiten leren, buiten spelen en buiten bewegen is leuk en heeft een gunstig effect op het welzijn en het leren. Het biedt heel wat voordelen voor leerlingen. Ze raken niet alleen hun energie kwijt, het is ook goed voor hun ontwikkeling. Daarom nodigen we scholen uit om gebruik te maken van de buitenleerplekken in onze provinciale domeinen. Op 8 locaties kun je gebruik maken van buitenruimtes. De meeste domeinen hebben meerdere plekken ter beschikking waar je niet voor moet reserveren. Je mag gewoon komen met je klas. Bij het PIME in Lier en de Hooibeekhoeve in Geel maak je wel een reservatie.

    Op deze buitenleerplekken kun je je eigen les geven. Inspiratie hiervoor kun je opdoen op de website van de buitenlesdag, www.mosvlaanderen.be/buitenlesdag. Maar je kunt ook gebruik maken van onze veldkoffers, zo heb je meteen materiaal bij de hand om aan natuurbeleving en natuuronderzoek te doen. Deze koffers en materialen reserveer je online bij een domein in jouw buurt, www.provincieantwerpen.be > verschillende veldkoffers.

    Waar vind je deze buitenleerplekken?

    Je bent met je klas welkom in het Rivierenhof in Deurne, Hooibeekhoeve in Geel, De Averegten in Heist-op-den-Berg, Hertberg in Herselt, Hoge Mouw in Kasterlee, PIME in Lier,  Vrijbroekpark in Mechelen en het Prinsenpark in Retie.
    Meer informatie per domein vind je op onze website, www.provincieantwerpen.be > buitenleerplekken.

    Buitenles in het PIME, Lier - Copyright: provincie Antwerpen

    Aanbod voor scholen
    We moedigen alle scholen aan om veel naar buiten te trekken en buiten les te geven.
    In elk van bovengenoemde domeinen is er ook een aanbod voor scholen.
    In de groendomeinen worden lente- en herfstwandelingen aangeboden voor lagere scholen. Daarnaast kun je in het Rivierenhof in Deurne ook toffe activiteiten beleven op de kinderboerderij en in het sprookjeshuis (beiden voor basisonderwijs). In het PIME (Lier) kunnen lagere en secundaire scholen deelnemen aan natuur- en milieuactiviteiten. En bij de Hooibeekhoeve (Geel) ben je met je klas van de lagere of secundaire school welkom voor een boerderijbezoek.
    Meer info hierover vind je op onze website, www.provincieantwerpen.be > Aanbod voor scholen.

    PRAKTISCHE INFO

    Waar:
    De Averegten, Heist-op-den-Berg

    Hertberg, Herselt

    Hoge Mouw, Kasterlee

    Kesselse Heide, Nijlen

    PIME, Lier

    Prinsenpark, Retie

    Rivierenhof, Deurne

    Vrijbroekpark, Mechelen

    Meer info:

    Buitenleerplekken: https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/doe/nme-edo/buiten-leren-met-nme-edo.html

    Veldkoffers: https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/doe/nme-edo/veldkoffers.html

    Aanbod voor scholen: https://www.provincieantwerpen.be/ontwikkeling-en-educatie/aanbod-voor-scholen.html

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijken:
    Mireille Colson, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde bevoegd voor Milieu en Natuur

    Kathleen Helsen, CD&V, gedeputeerde bevoegd voor Landbouw en Plattelandsbeleid









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

     

     


    Persbericht
    Stichting Kempens Landschap

    27 | 04 | 2023

    Speelzone en buitenklas Dwergenbos klaar voor Zoersels jong speelgeweld



    Klasjes die buiten les willen volgen, kunnen in Zoersel voortaan in het Dwergenbos terecht. Stichting Kempens Landschap legde afgelopen weken de laatste hand aan de speelzone en de buitenklas. De landschapsorganisatie werkte voor de inrichting samen met gemeente & OCMW Zoersel en Bosgroep Antwerpse Gordel.  De realisatie gebeurde met subsidies vanuit het agentschap voor Natuur en Bos.

    Het Dwergenbos is een jong bos van zo’n 5,6 hectare in het centrum van Sint-Antonius-Zoersel. Stichting Kempens Landschap kocht de gronden aan in 2018 met verwervingssubsidies van het boscompensatiefonds. Samen met de gemeente en Bosgroep Antwerpse Gordel werkte de organisatie een visie uit om de kale weilanden om te vormen tot een aantrekkelijk speelbos met poelen en een natuurlijke open speelzone. Die visie werd opgetekend in een natuurbeheerplan dat door het agentschap voor Natuur en Bos werd goedgekeurd.

     

    De voorbije 2 jaar plantten de partners zo’n 5 hectare bos aan. Daarvoor kregen ze de hulp van de leerlingen van de lokale lagere scholen. Een halve hectare van het bos werd behouden als open plek in het bos. Deze open plek vormt de kern van het speelbos.

     

    Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “In 2022 maakten Stichting Kempens Landschap en de partners samen werk van de inrichting van de speelzone. Daarvoor hebben we eerst de lokale jeugd bevraagd. Met hun input zijn we vervolgens aan de slag gegaan. Afgelopen maanden werden de spelelementen op het terrein geïnstalleerd. Zo is er een buitenklas, een vlonder aan de poel, enkele picknickplaatsen en zitbanken, klimkunst en  verschillende hangmogelijkheden. Ook aan schaduw- en klimbomen is er gedacht. Tijdens de Paasvakantie werden de laatste zaken afgewerkt.”

    In de speelzone werd ook een buitenklasje geïntegreerd - Beeld: Els Beeckx



    “Nu de speelzone is afgewerkt, kunnen de kinderen in alle vrijheid komen ravotten”, vult Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, aan. ”Vanuit het agentschap voor Natuur en Bos konden we rekenen op de projectsubsidie ‘Openstelling voor de uitvoering van eenmalige inrichtingswerken die de sociale functie van een terrein bevorderen'. We ontvingen hiervoor een subsidie van 24.360 euro. Het volledige project kon zo voor tachtig procent worden gedekt waardoor de resterende kosten tot een minimum konden worden beperkt.”

     

    Burgemeester Liesbeth Verstreken is opgetogen met deze realisatie. “Met een oppervlakte van 5,6 hectare is het Dwergenbos een belangrijke groene long in Zoersel. Daarnaast zijn we zeer trots op de speelgelegenheid die we kunnen bieden aan onze Zoerselse kinderen. We zijn dan ook zeer blij dat we dit project samen met hen tot een goed einde hebben kunnen brengen”

    Beleidsverantwoordelijken:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    Liesbeth Verstreken, burgemeester Zoerse

    Philippe De Backer, directeur Stichting Kempens Landschap






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Speelzone en buitenklas Dwergenbos klaar voor Zoersels jong speelgeweldInfo (Stichting Kempens Landschap) <info@kempenslandschap.be> Aan:27-04-2023 13:25 0

     

     


    Persbericht
    Stichting Kempens Landschap

    27 | 04 | 2023

    Speelzone en buitenklas Dwergenbos klaar voor Zoersels jong speelgeweld



    Klasjes die buiten les willen volgen, kunnen in Zoersel voortaan in het Dwergenbos terecht. Stichting Kempens Landschap legde afgelopen weken de laatste hand aan de speelzone en de buitenklas. De landschapsorganisatie werkte voor de inrichting samen met gemeente & OCMW Zoersel en Bosgroep Antwerpse Gordel.  De realisatie gebeurde met subsidies vanuit het agentschap voor Natuur en Bos.

    Het Dwergenbos is een jong bos van zo’n 5,6 hectare in het centrum van Sint-Antonius-Zoersel. Stichting Kempens Landschap kocht de gronden aan in 2018 met verwervingssubsidies van het boscompensatiefonds. Samen met de gemeente en Bosgroep Antwerpse Gordel werkte de organisatie een visie uit om de kale weilanden om te vormen tot een aantrekkelijk speelbos met poelen en een natuurlijke open speelzone. Die visie werd opgetekend in een natuurbeheerplan dat door het agentschap voor Natuur en Bos werd goedgekeurd.

     

    De voorbije 2 jaar plantten de partners zo’n 5 hectare bos aan. Daarvoor kregen ze de hulp van de leerlingen van de lokale lagere scholen. Een halve hectare van het bos werd behouden als open plek in het bos. Deze open plek vormt de kern van het speelbos.

     

    Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap licht toe: “In 2022 maakten Stichting Kempens Landschap en de partners samen werk van de inrichting van de speelzone. Daarvoor hebben we eerst de lokale jeugd bevraagd. Met hun input zijn we vervolgens aan de slag gegaan. Afgelopen maanden werden de spelelementen op het terrein geïnstalleerd. Zo is er een buitenklas, een vlonder aan de poel, enkele picknickplaatsen en zitbanken, klimkunst en  verschillende hangmogelijkheden. Ook aan schaduw- en klimbomen is er gedacht. Tijdens de Paasvakantie werden de laatste zaken afgewerkt.”

    In de speelzone werd ook een buitenklasje geïntegreerd - Beeld: Els Beeckx



    “Nu de speelzone is afgewerkt, kunnen de kinderen in alle vrijheid komen ravotten”, vult Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap, aan. ”Vanuit het agentschap voor Natuur en Bos konden we rekenen op de projectsubsidie ‘Openstelling voor de uitvoering van eenmalige inrichtingswerken die de sociale functie van een terrein bevorderen'. We ontvingen hiervoor een subsidie van 24.360 euro. Het volledige project kon zo voor tachtig procent worden gedekt waardoor de resterende kosten tot een minimum konden worden beperkt.”

     

    Burgemeester Liesbeth Verstreken is opgetogen met deze realisatie. “Met een oppervlakte van 5,6 hectare is het Dwergenbos een belangrijke groene long in Zoersel. Daarnaast zijn we zeer trots op de speelgelegenheid die we kunnen bieden aan onze Zoerselse kinderen. We zijn dan ook zeer blij dat we dit project samen met hen tot een goed einde hebben kunnen brengen”

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijken:
    Jan De Haes, N-VA, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap

    perscontact: Helke Verdick, M 0484 090 597

    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Stichting Kempens Landschap
    perscontact: Ellen Wauters , M 0478 81 23 51

    Liesbeth Verstreken, burgemeester Zoersel, M 0495 23 18 41

    Perscontact:

    Philippe De Backer, directeur Stichting Kempens Landschap

    T 015 22 82 30,  M 0478 44 83 86
    E Philippe.Debacker@kempenslandschap.be

     





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


    Persbericht
    Provincie Antwerpen

    30 | 03 | 2023

    Een wekelijkse markt, nieuw dienstencentrum of petanqueveld, zo houd je ouderen langer gezond thuis
    Provincie ontwikkelt ondersteuningspakket voor gemeenten en lespakket voor zorgprofessionals en rondt Empowercare-project af

    De provincie Antwerpen zocht gedurende drie jaar lang uit hoe lokale gemeenschappen kunnen helpen om ouderen langer gezond en gelukkig thuis te laten wonen. Twaalf Europese partners uit Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk deden hetzelfde. Provincie Antwerpen ontwikkelde een pakket waarmee lokale besturen een analyse van hun dorp als zorgzaam dorp kunnen maken. Herentals en Lille gingen er al mee aan de slag en dat zorgde voor een nieuw dienstencentrum, een wekelijkse markt en een ontmoetingsplaats met petanqueveld.

    Tegen 2040 zal 27,6% van de Europese bevolking 65 jaar of ouder zijn. In de provincie Antwerpen gaat het eveneens om een kwart van de bevolking (24,4%). Er liggen dus uitdagingen op het vlak van langer gezond thuis wonen voor ouderen én het tegengaan van vereenzaming. De juiste ondersteuning in de buurt aanbieden kan een deel van de oplossing zijn.

     

    De provincie Antwerpen startte daarom op 1 januari 2020 met 12 Europese partners aan het Empowercare-project. Met dit project willen alle partners veerkrachtige gemeenschappen ontwikkelen en kwetsbaarheid en eenzaamheid verminderen. Het project eindigt eind maart 2023. Drie jaar lang werd in kaart gebracht hoe personen met een zorg- en ondersteuningsnood nauwer geïntegreerd kunnen worden in de buurt waar ze wonen, zodat ze zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven. Drie jaar lang werd onderzocht welk aanbod in de buurt van mensen met een zorg- en ondersteuningsnood ervoor kan zorgen dat zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen verblijven.

     

    Een nieuw dienstencentrum en een markt

     

    De provincie Antwerpen ontwikkelde een pakket waarmee lokale besturen een analyse kunnen maken van hun dorpen, buurten en wijken. Uit zo’n analyse kunnen ze initiatieven putten om “zorgzame dorpen” vorm te geven. En dat is exact wat Lille en Herentals deden als test binnen het project Empowercare. Zij werden door de provincie en Thomas More begeleid om acties uit te denken na hun analyse.

     

    In Herentals werd zo een nieuw dienstencentrum gerealiseerd te Morkhoven. Het gebrek aan winkels in de buurt deed dan weer een markt ontstaan op initiatief van de gemeente. Lille ging voor meer ontmoeting over de generaties heen en richtte een ontmoetingsplaats in Gierle op voor senioren én jonge gezinnen waar activiteiten worden georganiseerd. In de buitenlucht kwam er een nieuw petanqueveld met een speeltuin bij.  

     

    Charlotte Dewin, coördinator Dienstencentrum Herentals over hun deelname aan het project: “Voor ons zit echt de meerwaarde in het feit dat we een hele goede basis hebben om nu mee te nemen naar de toekomst.”

     

    Een lespakket voor zorgprofessionals

     

    Meer buurtgericht gaan werken betekent ook een andere aanpak én manier van denken voor de zorgprofessional en buurtorganisaties. Voor studenten en leerkrachten ontwikkelden we een lespakket dat wordt aangeboden in Kwartier Z, het levensecht skillslab voor zorgprofessionals van het Gouverneur Kinsbergencentrum. In 8 buurten (Bornem, Herselt, Hoogstraten, Rumst, Antwerpen-Zuid en –Noord) werd er een leertraject uitgetest door zorgprofessionals, in samenwerking met UCLL.

     

     

    Empowercare project loopt af


    Het drie jaar durend project loopt nu op zijn einde. De provincie Antwerpen hield een slotevent ‘Samen voor zorgzame dorpen en buurten’ op 9 februari 2023 en inspireerde zo 150 professionelen uit de zorgsector en lokale besturen. De internationale slotconferentie werd gehouden op 25 januari 2023. Het einde van dit project betekent niet het einde van “zorgzame dorpen”. Provincie Antwerpen gaat verder aan de slag om gemeentebesturen en de zorgsector te ondersteunen met het uitwerken van zorg in de buurt.

    PRAKTISCHE INFO

    Empowercare werd gesubsidieerd door het Interreg 2 Zeeën-programma 2014-2020 en gecofinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Het project werd goedgekeurd voor een totaal van 7,2 miljoen euro, waarvan 4,3 miljoen Europese middelen zijn en 2,9 miljoen door de projectpartners zelf werd geïnvesteerd.

     

    Partners

    13 organisaties uit Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk: Provincie Antwerpen, Solidarity University, Conseil Départemental du Nord, University of Brighton, Canterbury Christ Church University, VZW Wieltjesgracht, Familiehulp VZW, BOONE N.V., samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio, VITO, Zorggroep Heilig Hart, Kent County Council en Solidarity University.

     

    Meer info

     

    PERSINFO & INTERVIEWS

    Beleidsverantwoordelijke:
    Kathleen Helsen, cd&v, gedeputeerde bevoegd voor zorgeconomie






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!