NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Eyes For The World
 • HOBOKEN 2017
 • Antwerpen nieuws
 • Provincie Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  05-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB: GS BEOBANK HOBOKEN-ESSALEM VERVIERS 6-4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  GS Beobank Hoboken is vanavond twee punten rijker geworden. Daarmee is veruit alles gezegd want van enig niveauverschil met de in degradatienood verkerende bezoekers viel weinig te bespeuren…

   

  Essalem Verviers was zeker niet naar sportcentrum Sorghvliedt afgezakt om zich in te graven. Luttele seconden na het startsignaal van het arbitrale duo Claude Dubois-Mohamed Daoudi moest Wim Rooms reeds een poging van Abder Bouassem uit zijn doelvlak zweven.

   

  Aan de overzijde werd gelegenheidsdoelman Elmahedi Zinoune voor het eerst op de proef gesteld door Hicham Channouf maar vermocht niets tegen de fraaie afwerking van Karim Akajoua na een geslaagde dubbelpas met Steven Dillien (1-0).

   

  Hicham Channouf en Steven Dillien wisten enkele defensieve blunders van de oranjezwarten niet te benutten om de voorsprong op te drijven. Bij de overgang van het eerste naar het tweede kwartier knutselden de Luikenaars zonder complexen een aantal gevaarlijke counters in elkaar en daverde een vrijschop van Yassin El Fezzaoui op de vuisten van Wim Rooms.

   

  De thuisploeg ontbeerde inspiratie en tempo om de hardnekkige weerstand te breken. In de 22’ kwam hierin bijna verandering: een verrassende plaatsbal van Khaled Oulichki stuiterde tegen de staak, in diezelfde minuut verscheen de Temsenaar alleen voor doel, Elmahedi Zinoune wierp zich gepast in de schietbaan.

   

  De laatste vijf minuten voor de rust waren best genietbaar. Net nadat een doorbraak van Younes Nagui via de hakken van Xavier Potvin fortuinlijk in hoekschop eindigde en de Hobokenaars zich daarop een vijfde blauwe kaart lieten aansmeren, lanceerde Khaled Oulichki een schitterende assist naar Xavier Potvin die de bezoekende portier zwierig omzeilde en de bal in de lege mand deponeerde (2-0).

   

  De gebeurtenissen stapelden zich nu in stroomversnelling op. Younes Nagui kraakte zijn schot in de vlucht op een hoge voorzet van Mohamed Duran. Deze laatste versierde seconden later een negenmeter, door Yassin El Fezzaoui onberispelijk omgezet (2-1). Vervolgens kwam Wim Rooms gevat tussenbeide om de penetrerende bezoekende kapitein een halt toe te roepen en bracht Safouane Channouf middels een precieze uitworp in scoringspositie, helaas miste diens schot de goede richting. Er ontstond heel wat beroering op en naast het terrein toen Mohamed Duran opnieuw een negenmeter uitlokte, Yassin El Fezzaoui trof deze keer de dwarsligger…

   

  De tweede speelheft leek aanvankelijk weinig beterschap te bieden. Integendeel zelfs, de rusteloze Abder Bouassem lukte op een diefje de gelijkmaker (2-2). Gelukkig hadden de goudzwarten snel hun antwoord klaar: Elmahedi Zinoune kon een trap van Hicham Channouf niet klemmen, de toegesnelde Steven Dillien scoorde in de rebound (3-2).

   

  De lokale machine begon eindelijk aan te slaan. Karim Akajoua en Antoine Lemaire verschenen aan het kanon, bij een zeldzame tegenstoot van de wolfabrikanten raakte Abder Bouassem geblesseerd en moest een tijdje naar de kant. Twee dolle minuten legden de wedstrijd in een definitieve plooi: eerst scheurde Steven Dillien op de linkerflank voorbij zijn bewakers en hoefde Karim Akajoua diens laterale assist slechts binnen te duwen (4-2), nadien plukte eerstgenoemde een voorzet van Hicham Channouf voor de neus van de aanstormende Elmahedi Zinoune uit de lucht en liep met de bal naar de verlaten netten (5-2).

   

  De tegenstander werd helemaal KO gemept: een ontzaglijke bom uit de zware linker van Xavier Potvin plofte in het dak van de Essalem-kooi, een langdurig applaus rolde van de tribunes (6-2). 

   

  Het pleit voor de moedige gasten dat zij de schouders nooit lieten hangen en ons met meer dan behoorlijk zaalvoetbal deden verbazen. Zij werden hiervoor beloond met nog twee tegendoelpunten (6-4). Khaled Oulichki en Youssef Hadj Ouada hadden elk nog een treffer aan de voet maar dit zou een te zwaar verdict geweest zijn voor een ploeg waarvan niemand begrijpt hoe zij in dergelijke nauwe schoentjes is terechtgekomen.

   

  Aanstaande woensdag 8 april om 21:15 uur verwachten we in eigen huis een grote toeloop voor de heenwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tegen de ambitieuze tweedeklasser Union Wemmel. Met uw aanmoedigingen en een gunstige score kan GS Beobank Hoboken een belangrijke stap zetten naar de fel begeerde finaleplaats…

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Wim Rooms en Olivier Verhanneman, Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt) (2), Khaled Oulichki, Safouane Channouf, Steven Dillien (2), Xavier Potvin (2), Youssef Hadj Ouada, coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijsen Bart Kegels.

   

  samenstelling Essalem Verviers: doelman Elmahedi Zinoune, Yassin El Fezzaoui (kpt) (1), Younes Nagui, Mohamed Duran (1), Umit Bariskan, Abder Bouassem (2) en coach Abdelafour Nagui.

   

  In de vooravond verloor ons B-team met forfaitcijfers van Kras Antwerpen (0-5).

                   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  9 keer play-offs op 11 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School Bjarne

  Beste Sportvrienden,

   

  Voor al onze Toppers blijven wij zoeken naar Sponsors! Help ons om onze voorbereidings tornooien in het buitenland te kunnen financieren.

  Hoor eens bij uw bank ,garage, apotheek, werkgever, bakker, enz… Vanaf 50€ geven wij u een Factuur, en alst moet vanaf 25€.

  Onze plaatjes in de Dojo kosten wel 150€ en ook op de website 200€.

  Op de kledij van de sporters is te bespreken.

   

  Sportieve groeten en dank.

   

  De bestuurders van vzw Topsport.

   

  Leon Verbraeken

  http://www.bio.broeders.be/data/downloads/inbeeldMaandberichten/april%202015.pdf

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAGAZIJNVERKOOP

  MAGAZIJNVERKOOP

  ------------------------

  'Wij zijn 5 dagen per week open en dat van 10 tot 19 uur!' zegt ons de fiere eigenaar van de nieuwe zaak in de Berkenrodlei... (naast de garage aan de Kioskplaats - Louisalei)

  Wij verkopen veel eenmalige producten uit falingen (OP=OP) of blijvertjes zoals bedden, matrassen en boxsprings.

  En vind je het in Hoboken niet- we hebben nog twee winkels aan de Nationalestraat 126 en 137...

  Wil je eens gaan snuisteren ...D O E N !

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SITO 5 ontvangt Estse studenten op Stadhuis

  Sito 5 werd -samen met de Estse studenten ontvangen door de schepen van oa Onderwijs.

  Noteer het nu al : open schooldag op 9 mei!  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Swingende Brabo nodigt Antwerpen uit voor Danspromenade

  Vandaag kwam de mythische stadsheld Brabo even van zijn sokkel om zich aan een dansje te wagen. Hij deed dit om de tweede editie van de Danspromenade te promoten, die nu zaterdag in de Antwerpse binnenstad plaatsvindt. De dansende Brabo was een ludieke knipoog naar het campagnebeeld van het dansevenement.

   

  Tijdens de Danspromenade op zaterdag 4 april wordt Antwerpen omgetoverd tot één uitgestrekte dansvloer die loopt van het Centraal Station over de Meir naar de Grote Markt. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen op het parcours aan te steken met swingende dansvibes én hen zelf mee te laten doen.

   

  De eerste editie werd georganiseerd in het kader van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013. In totaal kon de Danspromenade toen rekenen op de inzet van 1000 dansers en lokte het evenement maar liefst 20 000 bezoekers. Ook tijdens deze tweede editie worden minstens evenveel dansers verwacht, dankzij de inzet van 23 dansscholen uit de provincie Antwerpen.

   

  Doorheen de stad worden dansinitiaties en -demonstraties, flashmobs en workshops gehouden in bekende dansstijlen zoals hiphop, zumba, latin, salsa, urban,… Maar ook minder bekende dansstijlen als Afrikaanse dans, rolstoeldans en inclusiedans komen aan bod. Hiervoor staan een aantal unieke binnen- en buitenlocaties in de Antwerpse binnenstad ter beschikking zoals de Stadsfeestzaal, de Vlaamse Opera, het station Antwerpen-Centraal, de Bourla Schouwburg, HETPALEIS, de trouw- en Leyszaal van het stadhuis, de Meir, de Grote Markt, de Lombardenvest en de vitrines vantwee winkels. Ook het Zilvermuseum achter het stadhuis zet die dag de deuren open.Bovendien kunnen liefhebbers hier ’s avonds terecht voor Fiesta Latina, het zuiderse slotfeest van de Danspromenade.

   

  Praktisch

  • Danspromenade

  o   zaterdag 4 april van 12 tot 17 uur

  o   op twaalf unieke locaties langs de as station Antwerpen-Centraal – Meir – Grote Markt

  o   gratis

  o   meer info op www.danspromenade.be

  • Fiesta Latina

  o   zaterdag 4 april van 19 tot 24 uur

  o   Zilvermuseum – Gildekamersstraat 2, 2000 Antwerpen

  o   Tickets:

  • 4,5 euro voorinschrijving
  • 6,5 euro aan de kassa

  o   meer info en inschrijven op www.danspromenade.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pelgrimstafel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Zoals elke ‘witte donderdag’ had in het Sint Julianusgasthuis de traditionele pelgrimstafel plaats.

  Twaalf ‘ouderen’  - dit jaar afkomstig van Sint Anna Berchem – krijgen ’s avonds de maaltijd voorgeschoteld.

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenspeeldag (1 april 2015)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bijlagen:
  2015-004-01-speeldag (41).jpg (193.2 KB)   
  2015-004-01-speeldag (43).jpg (201.6 KB)   
  2015-004-01-speeldag (45).jpg (179 KB)   
  2015-004-01-speeldag (51).jpg (160.2 KB)   
  2015-004-01-speeldag (58).jpg (199.6 KB)   
  2015-004-01-speeldag (60).jpg (192.7 KB)   
  2015-004-01-speeldag (62).jpg (190.6 KB)   
  2015-004-01-speeldag (63).jpg (148.3 KB)   
  2015-004-01-speeldag (65).jpg (156.4 KB)   
  2015-004-01-speeldag (69).jpg (165.4 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte raven kunstenfestival

  'Voor het "witte raven kunstenfestival" - De Kunstberg te hoboken zoeken we nog mannen en vrouwen vanaf 18' zegt ons Suzanne Vuegen.
  Waar moet je aan voldoen : nergens
   
  We organiseren een levende mannen- en vrouwententoonstelling in kasteel Sorgvliedt te Hoboken op zondag 31 mei.
  Deze expo omvat levende mannen en vrouwen die als "standbeelden" staan opgesteld zoals in een museum. De mannen is onder de regie van de Antwerpse nachtburgemeester Vitalski die zichzelf ook zal tentoonstellen.
  Als tegenhanger is er ook een levende vrouwententoonstelling - tableau vivant burlesque.  De vrouwen kunnen bekeken worden door een sleutelgat. Conceptontwikkeling en kleding door styliste Danane Bazouka.
  Voor meer info :   https://www.facebook.com/dekunstberghoboken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polderflits 01/04/2015

  Natuurpunt Hobokense Polder vzw    1 april 2015

  In deze flits:

  • Petitie - Red de natuur in je buurt. Nu het nog kan!
  • ARDEA Lentebijeenkomst in Hoboken
  • Lentetrektellingen op de Scheldedijk, Hoboken
  • Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder
  • Zwerfvuilactie aan de Hollebeekvallei
  • Op stap in "De Brand" (Noord-Brabant, Nederland)
  • Ontdek de natuur langs Schelde, Rupel en Nete
  • Noteer reeds in je agenda

  www.hobokensepolder.be

  Is deze mail niet goed weergegeven
  of ontbreken de afbeeldingen, klik dan hier.

  Facebook Hobokense Polder Volg ons op Facebook!

  Petitie - Red de natuur in je buurt. Nu het nog kan!

  JokeTrek jij al eens naar een natuurreservaat in je buurt? Die groene parels die voor zuurstof zorgen en een laatste toevluchtsoord vormen voor onze bedreigde dieren? Als het van de Vlaamse administratie afhangt, is het daar binnenkort misschien mee gedaan. Er zijn plannen opgedoken om het nu al ontoereikende natuurbeleid voor verenigingen nog verder te kortwieken. Daar komen vzw Durme, Limburgs Landschap en Natuurpunt tegen in actie.

  Ook natuurgebieden, eigendom van gemeenten, zouden minder gesteund worden. Ook Hobokense Polder en verschillende andere gebieden in Antwerpen zouden minder steun kunnen krijgen.

  Gelukkig is het nog niet te laat. Zet je naam onder deze petitie en overtuig Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege om de voorstellen in de zogenoemde uitvoeringsbesluiten "betreffende de natuurbeheerplannen en de erkenning van natuurreservaten" en "financiering" aan te passen.

  Zo niet, dan wordt de uitbouw van natuurreservaten onmogelijk gemaakt.

  Zaterdag 4 april: ARDEA Lentebijeenkomst in Hoboken

  ARDEACoördinatie: Luc Van Schoor 0494/33 63 09 en Joris Van Reusel 0486/83 62 34

  Voortaan organiseert de vogelwerkgroep jaarlijks twee bijeenkomsten, waarop ze haar activiteiten en resultaten van onderzoekjes zal toelichten.
  Op deze prille lentedag, waarop we 's morgens van start gaan met de eerste voorjaartrektelling (zie voldend punt) nodigen we je graag uit op deze open ARDEA-vergadering.
  Bij pot en pint gaan we de toekomende activiteiten onder de loupe nemen en blikken we nog even terug op de voorbije initiatieven. Daarbij is er zeker ook plaats voor allerelei nuttige info, voorstellen, vragen en opmerkingen. Kortom, een gezellige bijeenkomst waar elke vogelliefhebber(ster) van harte welkom is en zijn steentje kan bijdragen in de toekomende werking van ARDEA.

  foto Luk Smets
  vogelweekend

  We hebben alvast volgende punten op het programma staan:

  • wat zijn de resultaten van het broedvogelonderzoek 2014 in de Hobokense Polder ? Wim Mertens, coördinator en conservator, geeft ons een een duidelijk overzicht.
  • Dries Martens geeft een korte presentatie over het soortenbeschermingsprogramma van de Antwerpse haven, specifiek rond vogels
  • hoe ver staan we met het beginnend uilenonderzoek in de ARDEA regio ? Het mooie aantal deelnemers en de eerste resultaten waren alleszins zeer bevredigend.
  • slechtvalken op 't Kiel, hoe is de huidige situatie en wat zijn de mogelijke verwachtingen.
  • terugblik op de voorbije activiteiten aan de hand van een kort beeldverslag
  • wat plannen we als toekomende excursies en projecten: met toelichting en taakverdeling
  • rondvraag: ideeën/suggesties voor komende activiteiten als bv sprekers, excursies
  • best bird pictures of the season: een overzicht van de beste foto's van onze huisfotografen

  Afspraak om 19.30u in de zaal van taverne De Schorren, Graspolderlaan 32, Polderstad-Hoboken
  Einde rond 22.30 u.

  Lentetrektellingen op de Scheldedijk, Hoboken

  ARDEAEen initiatief van de Vogelwerkgroep ARDEA
  Coördinator: Luc Van Schoor, 0494/33 63 09

   
  vogelweekend

  Vogelwerkgroep ARDEA neemt voor het het zesde achtereenvolgende jaar deel aan de lentetrektellingen langs de Scheldedijk van 4 april tot 2 mei.
  Voorjaarstrektellingen kennen een ander verloop en met deels andere vogelsoorten dan in het najaar. De aantallen liggen wel lager dan tijdens de herfstrektellingen, maar op mooie dagen kunnen er leuke overtrekkers waargenomen worden op weg naar hun noordelijke broedplaatsen. Daarbij horen niet alleen typische zangvogels als gele kwikstaart en allerlei piepers maar ook regenwulp, purperreiger en aardig wat roofvogels als boomvalk, kiekendieven, wouwen, tot zelfs visarend. Stof genoeg dus voor een boeiende kennismaking met de voorjaarstrek in eigen omgeving!
  Zoals gewoonlijk situeert de trektelpost zich op de Scheldedijk langs de Hobokense Polder, verlengde van Petroleumkaai (parking). In principe wordt er geteld tussen 8 u en 12 u, maar uitzonderingen kunnen de regel bevestigen. De tellingen lopen tot en met zaterdag 2 mei. De telling van die dag kadert in de grote ARDEA-vogeltoer (zie agenda)
  Van 11 t/m 18 april kan je voor actuele info terecht bij Walter De Weger, 0495/23 77 10

  ARDEA doet een oproep aan alle vogelliefhebbers, van leek tot kenners, om met ieders inbreng van deze lentetrektellingen een succes te maken!
  Geef een seintje aan Luc of Walter als je wil deelnemen.

  Meer info over trektellen

  Zondag 5 april: Zwerfvuilopruimactie in en nabij de Hobokense Polder

  VPTZDoor Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil

  Al van in het voorjaar 2013 is Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil samen met Natuurpunt Hobokense Polder elke eerste zondag van de maand actief in de Polder of aan de rand van de Polder om sluikstort op te ruimen.  Dus stroop uw mouwen op, smeer uw kuiten en kom ons gerust (opnieuw) vergezellen want alle hulp zal nodig zijn.

  Praktisch: afspraak om 14 u op de Schroeilaan te Hoboken
  Info: vreedzaamprotesttegenzwerfvuil@hotmail.com
  of Facebookpagina's Vreedzaamprotesttegenzwerfvuil en Opruim-team Hobokense Polder

  Zondag 12 april: Zwerfvuilactie aan de Hollebeekvallei

  Info en leiding: Dirk Vandorpe

  foto Luk Smets
  vogelweekend

  Als het lente wordt, kriebelt het om thuis alles op te ruimen. Dat gevoel hebben de meeste mensen en ook in de tuin is er dan werk. Ook in de Hollebeekvallei, die de "tuin" is van heel wat buurtbewoners, ligt er zwerfvuil en sluikstort. Daarom is er op zondag 12 april een zwerfvuilopruimactie.
  Het is een samenwerking van de buurtbewoners van de Hollebeekvallei, Natuurpunt Hobokense Polder, Opsinjoren, Vreedzaam Protest tegen Zwerfvuil-actiegroep en actiecomité Hollebeek.

  Praktisch:
  Afspraak om 14 u aan het bruggetje van het Hollebeekpark. Om 16:30 u wordt iedereen daar terug verwacht. Daar kan bij een drankje en hapje nog wat worden nagepraat.
  Materialen om het vuil te verzamelen (handschoenen, vuilzakken, afvalgrijpers, emmers, kruiwagen) zullen aanwezig zijn, wandelschoenen of beter nog, laarzen zijn aangewezen.
  Om enig idee te hebben met hoeveel we zullen zijn, vragen we om uw deelname te melden bij de conservator van het gebied: Dirk Vandorpe, hier kan je ook bijkomende vragen stellen indien je dat wenst.
  Iedereen van harte welkom. Tot dan!

  logos

  Zaterdag 18 april: Op stap in "De Brand" (Noord-Brabant, Nederland)

  Gids en leiding: Danny Jonckheere, 0478/33 24 27

  Boomkikker - foto Luk Smets
  boomkikker

  De Brand is een 482 hectare groot nat natuurgebied en speciaal voor de mugbestendige natuurliefhebber. Laat ons hopen dat april nog wel meevalt.
  De Loonse en Drunense Duinen zijn heel nabij. Het kleinschalig landschap met zijn kleine weides en zeer oud bos zijn een streling voor het oog. De benaming “Brand” komt van brandstof, oorspronkelijk was dit een veengebied dat rond 1300 helemaal is afgegraven. Nadien is er een eikenbos op gepland en in de 20 ste eeuw zijn de weides aangelegd. Deze bloemrijke weides hebben een grote variatie aan vlinders en door al de veedrinkpoelen is dit gebied ook bekend voor zijn padden en kikkers. Zelfs de boomkikker en de kamsalamander komen hier voor. In het kletsnatte bos groeien bijzondere planten zoals bosanemoon, draadgentiaan en bospaardestaart. Voor de vlinderliefhebbers zijn er de grote weerschijnvlinder, kleine ijsvogelvlinder. De vogelliefhebbers hebben dan weer kans om een wielewaal of zelf de middelste bonte specht te kunnen spotten. Al die natuur is te danken aan water: De Brand is kletsnat en mag in de komende tijd nog natter worden. Het toekomstbeeld is om de Zandleij (beek) te dempen, die door het gebied loopt. Dat zal het waterpeil in het gebied flink opstuwen. Al die planten en dieren krijgen het dan nog meer naar hun zin. Na onze wandeling gaan we onze picknick opeten en dan starten we onze avondwandeling op zoek naar (het geluid van de) boomkikkers.

  Praktisch: we vertrekken met de auto’s op basis van kostendelend samenrijden (7 eurocent/km te betalen aan de chauffeur) om 12.50 u op de parking van Zwembad Sorghvliedt, Krijgsbaan Hoboken of om 13 u op de parking onder de viaduct ter hoogte van 't Spant, Boomsesteenweg 335 Wilrijk. We zijn terug rond 22 u. Afstand heen en terug is ca 190 km.
  Deelnamekost: 2 euro p/p (= vergoeding voor plaatselijke gids). Te betalen bij vertrek.
  Meebrengen: laarzen !!! en of waterdichte schoenen, extra paar kousen, picknick, verrekijker en misschien muggenzalf.
  Inschrijven voor 14 april bij Danny Jonckheere, 0478/33 24 27 en melden waar u wenst te vertrekken (Sorgvliedt of 't Spant)

  Ontdek de natuur langs Schelde, Rupel en Nete

  wandelgids 

  De brochures van Natuurpunt Rupelstreek verkopen als zoete broodjes. Niet verwonderlijk, voor maar 2 euro krijg je een prachtige wandelgids van 48 blzn.

  In de wandelgids worden 10 wandelingen beschreven, waarmee je de prachtige natuur in het rivierenland kan ontdekken. Elke wandeling wordt beschreven op 4 pagina's, met daarbij telkens een handig wandelkaartje.

  Als extraatje worden de belangrijkste (vogel)kijkpunten apart weergegeven op de wandelkaarten.

  De brochure kost 2 euro. Ook Natuurpunt Hobokense Polder verspreidt de gids. Bestellen kan via storting van 2 euro op onze bankrekening BE81 5230 8065 0424. Woon je in postnrs 2660 of 2020, dan wordt de gids zonder verzendkosten binnen de maand na storting bij je in de bus gestoken. Woon je echter wat verder, dan moeten we je de port aanrekenen en dien je 2 euro per boekje + 2,30 euro verzendkosten te betalen.

  Noteer ook in je agenda

  We nodigen je van harte uit op onze activiteiten. Meer info in onze agenda.

  • zo 19 april: Broedvogeltelling: Blauwe reigers in het Schoonselhof (aanmelden)
  • za 25 april: Vogels in Planckendael (Inschrijven!)

  Foto's van voorbije activiteiten kan je steeds vinden in onze fotogalerij.

  Natuurbeheer:

  Onze Goudklompjes werken elke woensdag in de Hobokense Polder tussen 9 en 13 à 14 uur. (verzamelen aan container Procap)

  Paarden en runderen:
    André Van Langenhove, 03/288.00.81
  Beheerplanning en schoolcontacten:
    Roger Desmedt, 03/237.97.47

  Nog geen lid? Sluit je snel aan bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen en
  geniet van de vele voordelen!

  Van tijd tot tijd brengen we je via e-mail op de hoogte van dringende berichten, die via ons tijdschrift niet tijdig kunnen meegedeeld worden of als herinnering. Verspreid dit zo veel mogelijk met de "mondelinge tamtam".
  Kent u nog geïnteresseerden ? Mail hen dan deze Polder.flits zeker door. Natuurliefhebbers die nog niet ingeschreven zijn op Polder.flits, zenden een mail naar flits@hobokensepolder.be met vermelding van naam en  "ja, Polder.flits".
  Overeenkomstig de wet op de privacy worden je gegevens enkel gebruikt in functie van de werking van Natuurpunt. Je kan steeds je gegevens opvragen en laten aanpassen. Ontvang je zulke berichten liever niet meer, vraag dan met een korte e-mail aan flits@hobokensepolder.be je adres uit het verzendingsbestand te halen.  --------------------

  E-Mail sent using the Free Trial Version of WorldMerge, the fastest
  and easiest way to send personalized e-mail messages. For more
  information visit http://www.coloradosoft.com

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  31-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IPPON ZWIJNDRECHT

   

  IPPON ZWIJNDRECHT

  organiseert 19de Open Budo Stage

  JUDO - JU-JITSU - KARATE

  Tomonokai stijl

   

  Zaterdag 25 april 2015 van 14 u. tot 17 u.

  Sporthal - Fortlaan 10 - Zwijndrecht

   

   

   

   

   

  Vanaf 6 jaar

   

  Inschrijven kan vanaf nu, via mail of telefoon.

  Het kan ook nog ter plaatse aan de inkom.

  Deelname: 8 euro   -   Toeschouwers gratis.

  Initiatieles mogelijk.

   

  LESGEVERS

   

  JUDO:                                                 Tom Delange

  KARATE:                                            Anthony Van Hal

  JU-JITSU:             Fighting               Sami Loussif – Johny Paelinck

                                Duo Games          Leon Verbraeken

                                Zelfverdediging  Etienne Van de Merlen – Donald Delia – Rudi Hilgert

  JEUGDTRAINERS:                                       Jean Labout – Mark Roes – Gino De Geest –

                                                             Matthias Van Leuvenhaege

   

  3 lesblokken van 55 minuten (vrij te kiezen)

   

  Meer info bij:

   

  Leon Verbraeken: 0495 53 56 32

  Etienne Van de Merlen: 0487 48 70 56

  Benny Van Campenhout: 0477 78 53 19

   

  Met dank aan al onze sponsors voor hun sportieve steun aan deze Budo Stage.

   

   

   

   

   

                                                             www.ippon.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Gatz gaat buiten spelen op woensdag 1 april

  Het is geen grap: op woensdagnamiddag 1 april gaan Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM tussen 13u en 17u geen programma’s uitzenden. De TV-schermen blijven zwart. Er zal enkel volgende boodschap verschijnen: hé, ga je mee buitenspelen?
  Samen met de televisiezenders hoopt Minister Gatz dat duizenden kinderen en jongeren deze oproep zullen opvolgen. De minister wil alvast het goede voorbeeld geven door op de Buitenspeeldag mee te doen aan een estafettespel bij Ketnet om 13u15. Minister Gatz is eerder ook al langs bij VTMKZOOM om iedereen warm te maken voor een namiddag buitenspelen.
  Dit jaar worden er in heel Vlaanderen en Brussel 300 activiteiten georganiseerd in 233 gemeenten. Een nieuw record in het bestaan van de Buitenspeeldag!
  De activiteiten zijn zeer gevarieerd: van kleinschalige buurtinitiatieven over avontuurlijke pleinspelen tot grote publieke activiteiten in het stadspark.
  De Buitenspeeldagactiviteiten worden gratis aangeboden aan de kinderen en jongeren.
  In principe kan iedereen activiteiten organiseren die dag. Meestal nemen de gemeentebesturen hierin het voortouw, heel vaak in samenwerking met lokale partners zoals het jeugdwerk, scholen, buurtcomités,…
  De Buitenspeeldag is de jaarlijkse feestdag van het (Buiten) Spelen. Met een lokaal, aantrekkelijk aanbod wil men kinderen en jongeren stimuleren om de televisie een namiddag even aan de kant te schuiven en naar buiten te trekken om er te bewegen en te spelen. Tegelijk wil de Buitenspeeldag herinneren aan de noodzaak om buitenspeelmogelijkheden te (blijven) voorzien.
  De Buitenspeeldag komt tot stand door een unieke samenwerking tussen Nickelodeon, Ketnet en VTMKZOOM, VVJ (Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten), ISB (Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid) en de Vlaamse overheid.
  Meer info: www.buitenspeeldag.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 |03 | 15 Tijdelijk shoppingconcept ‘de Nieuwe Natie’: een leerrijk halfjaar voor startende ondernemers in het hart van Antwerpen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit weekend sloten de laatste winkels van de Nieuwe Natie de deuren in de Nieuwe Gaanderij, de overdekte winkelgalerij tussen de Huidevettersstraat en de straatjes van de Wilde Zee. Vijftien startende ondernemers kregen er de kans om minstens één maand hun winkelconcept of producten uit te testen. Tijdens het project wisselden ze elkaar af, zodat shoppers steeds een gevarieerd aanbod konden ontdekken. De Nieuwe Natie liep van zaterdag 4 oktober 2014 tot en met zondag 29 maart 2015. “We bekijken momenteel de mogelijkheid om aan dit project een vervolg te geven”, meldt schepen voor middenstand Koen Kennis.

   

  Met de Nieuwe Natie kregen starters en ondernemers de kans om gedurende een periode van één tot drie maanden een instapklaar handelspand aan voordeeltarief te huren in de Antwerpse binnenstad, zodat ze er hun winkelconcept of producten konden uittesten. Alle deelnemers kregen professionele begeleiding en coaching, terwijl de stad dit project in de kijker zette bij shoppende Antwerpenaars, bezoekers en toeristen. Uit ruim zeventig kandidaturen selecteerde een vakjury op basis van haalbaarheid en meerwaarde voor het Antwerpse winkellandschap uiteindelijk vijftien deelnemers.

   

  Peter De Rycke, zaakvoerder van Migino en initiatiefnemer van het Antwerps Ambachtelijke Producten Kollektief (AAPKO): “Ik heb van onze deelname aan het project vooral opgestoken wat het betekent om een winkel te hebben. Die moet altijd bemand blijven, en je hebt op dat moment geen tijd om andere dingen te doen. Klanten die voor je staan hebben soms vragen of opmerkingen over je producten die je niet verwacht had: daar léér je echt van. De exposure die we via het project kregen, bracht extra klanten naar de winkel en in enkele gevallen zijn die ook klant gebleven. De professionele begeleiding die we kregen, was voor mij een welgekomen neutraal klankbord. Ik zou het allemaal opnieuw doen!”

   

  “De Nieuwe Natie heeft verschillende ondernemers de kans gegeven om hun concept of producten uit te testen en van een eigen winkel te proeven”, meldt Koen Kennis, schepen voor middenstand. “Het is nu aan hen om hier de juiste conclusies uit te trekken en zich klaar te maken voor de volgende stappen in het ondernemersvak. Waar gewenst, worden ze verder begeleid door de stad. Met de Nieuwe Natie hebben we in één keer alle leegstand in de winkelgalerij kunnen wegwerken, en ik verneem dat de eigenaars al verschillende contracten hebben kunnen afsluiten voor de winkelruimten die nu terug vrijkomen. Op basis van het succes van deze eerste editie bekijken we momenteel de mogelijkheid om elders in de stad aan dit project een vervolg te geven.”

   

  Dit zijn de vijftien winkels die deel uitmaakten van het project de Nieuwe Natie:

  • Antwerps Ambachtelijke Producten Kollektief (kortweg AAPKO, voedings- en drankenspecialiteiten uit de provincie Antwerpen)
  • Atelier Pistolet (creatieve en handgemaakte kleding en accessoires)
  • Belle d’Avalane (gevriesdroogde bloemen)
  • Broke Bikes (gepersonaliseerde 'fixed gear' en 'single speed' fietsen)
  • Candyville (ambachtelijk snoep in alle geuren, kleuren en smaken)
  • Collectif d’Anvers (handgemaakte schoenen en laarzen)
  • Double Stitched (ambachtelijke lederwaren made in Antwerp)
  • Ine de Haes (creatieve kindermode)
  • Kaat Tilley (feeërieke en fantasierijke trouwjurken en creaties)
  • Kupuku (grappige, Japans geïnspireerde hebbedingen)
  • Pas N’Importe Quoi (ecologisch verantwoorde mode)
  • Que Onda Vos (fairtrademode met Maya-invloeden)
  • Spits Design (eenvoudige en onverwoestbare meubels)
  • Studio Collect (op-en-top Antwerpse juwelen)
  • Ukkies Undies (hip en kleurrijk ondergoed en pyjama's voor baby's en kinderen).

   

  De Nieuwe Natie was een initiatief van de stad Antwerpen in samenwerking met Bermaso Retail Investment en UNIZO. Het project genoot de steun van Agentschap Ondernemen.

  Foto's Georges Peeters

  Bijlagen:
  huideveterstraat (1).jpg (69.3 KB)   
  huideveterstraat (10).jpg (76.4 KB)   
  huideveterstraat (11).jpg (82.7 KB)   
  huideveterstraat (12).jpg (75.2 KB)   
  huideveterstraat (13).jpg (80.2 KB)   
  huideveterstraat (14).jpg (83.6 KB)   
  huideveterstraat (15).jpg (48.4 KB)   
  huideveterstraat (2).jpg (53.4 KB)   
  huideveterstraat (3).jpg (53.6 KB)   
  huideveterstraat (4).jpg (82.1 KB)   
  huideveterstraat (5).jpg (77.7 KB)   
  huideveterstraat (6).jpg (72 KB)   
  huideveterstraat (7).jpg (82.1 KB)   
  huideveterstraat (8).jpg (88.3 KB)   
  huideveterstraat (9).jpg (88.4 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stedelijke parken en groendomeinen gesloten omwille van slechte weersomstandigheden

  De stedelijke parken en groendomeinen worden vandaag, 31 maart 2015, preventief gesloten omwille van de slechte weersomstandigheden en de sterke rukwinden. De kans op afbrekende takken is te groot zodat de veiligheid van de parkbezoekers niet gegarandeerd kan worden.

   

  In alle stedelijke parken en groendomeinen heerst een toegangsverbod voor parkbezoekers, sportclubs en concessiehouders. Waar mogelijk worden aan hoofdingangen infoborden en hekwerken geplaatst.

   

  Ook de begraafplaatsen zijn gesloten. De geplande begravingen gaan wel door onder begeleiding van de medewerkers begraafplaatsen.

   

  De verwachting is dat de parken morgen terug open zullen gaan.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Bijlagen:
  2015-03-27-lente feest (10).jpg (111.4 KB)   
  2015-03-27-lente feest (13).jpg (104.5 KB)   
  2015-03-27-lente feest (13).jpg (104.5 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!