NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Leon
 • Provincie Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
 • Antwerps Boksgala
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DVC MORETUSBURG BRENGT EERBETOON AAN PAPA EN PATJE  DVC MORETUSBURG - OXACO   4 - 1
   
   
  Zaterdag jl, 18 april speelde het damesteam van Moretusburg zijn laatste competitiewedstrijd tegen OXACO...
  de titel was al enkele weken geleden binnen gehaald en dit was dus gewoon een eerbetoon aan Papa of Patje Huijbregts...
   
  De wedstrijd begon dan ook met een emotioneel moment waarin Patje nog eens even werd herdacht met een minuut ingetogenheid,
  wat ook door het talrijk opgekomen publiek werd gerespecteerd...
  nadien volgde een warm applaus ter nagedachtenis van de overleden bezieler van het damesteam...
   
  De wedstrijd werd een uiterst sportieve aangelegenheid. beide teams genoten van deze mooie lentedag en speelde vrank en vrij...
  Het was echter duidelijk dat de thuisploeg het betere team was, dat zich volledig gaf en met een sterke prestatie van "Netzer" Jessie, de wedstrijd kleur gaf.
  Inderdaad, onze middenvelderspeelster bepaalde niet alleen het wedstrijdbeeld als spelverdeler, maar scoorde ook twee keer in het eerste kwartier...
  De eerste keer na 6' toen ze zich mooi vrijspeelde en vanop de zestienmeterlijn raak trof in de benedenhoek...
  Met een oorverdovende gejuich naast de lijn...
  Op het kwartier trof ze een tweede keer raak, al had ze daar de hulp van O-doelvrouw bij nodig, die haar schot verkeerd inschatte...
  DVCM hield het spel onder controle, en de bezoekers konden maar sporadisch eens uitbreken, zonder echt gevaarlijk te zijn... een pluim voor de paars-witte verdedigers...
  Kort voor de rust werd het 3-0... een fraaie aanval en Kim Huijbregts, dochter van..., kapte zich knap vrij en trof in de verste hoek raak... ze vierde haar succes met een vingertje naar de hemel...
  Bij de rust werden de kansen besproken, maar het waren de bezoekers die het meest fris uit de cabine kwamen en na 3' al konden milderen, wat de wedstrijd weer iets meer spankracht gaf...
  DVCM moest inderdaad even naar coördinatie zoeken...
  Maar na een tiental minuten namen ze opnieuw de zaak in handen en gingen zij op zoek naar vierde treffer...
  Die kwam er in de 60' na een collectief mooie aanval, die uiteindelijk bij de vrijstaande Kim kwam (alweer zij) en ze scoorde haar tweede van de voormiddag...
  Dat waren ook de eindcijfers, al kregen beide teams nog enkele mooie kansen... Het was goed geweest...
   
  na afloop werd er gevierd met champagne, bloemen en trokken de speelsters zwarte T-shirts aan met de tekst "papa we did it"
  Er werd gezongen en gedanst en de lege magen werden gevuld met hamburgers en braadworsten... Het feest was compleet...
   
  In de late uurtjes trokken de meesten ook nog naar de dancing Escape, om zich nog eens goed te laten gaan...
   
  Verslag: Leo Verbaenen.
  Foto's Georges Peeters

  Plaatsing: Leo Spaey
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Born4dance...in het park

  Vandaag was Born4Dance te gast in het park van Hoboken om "DE" videoclip op

  te nemen waar ze zo hard voor gewerkt hadden.

   

   Born4Dance - De Beste Dans.

   

  Het was een hartverwarmende dag met oog op dans en muziek en creativiteit met de kinderen.

  Yazzy heeft in samenwerking met www.littlehearts.be charity

  international de T-shirts gedragen in haar videoclip om deze te sponseren.

  www.sight-shop.com

   

  Alle opbrengst gaat naar weeskinderen in Cambodja.

  voor meer info: yasemin@born4dance.be

   

  Born4Dance heeft de bedoeling om mensen samen te brengen met dans en muziek

  en kan zo iets terugdoen aan armoede en onrecht in de wereld.

   

  Only Love & Peace B4D

   

  GuesTs : OPF rafael rito

  schepen van jeugd:

  foto's : Georges Peeters


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pick-Nick in het park

  En of het plezant was...

  Zeker met het bezoek van een schepen!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaganten: afscheid op 26/4/2015 in Elckerlyc  *

  - Wie zijn de Vaganten van vandaag ?

   

  - Veerle Dierckx woont in Emblem bij Lier, speelt de eerste viool bij De Vaganten.  Ze geeft muzieklessen aan kinderen, geeft keramiekateliers voor volwassenen, is  42 jaar en heeft twee grote zonen. Zij kwam in 2008 de groep versterken en gaf zo de “final touch” aan de unieke klank van de Vaganten van vandaag.

   

  - Chris De Winter  woont in Wilrijk, speelt basgitaar, dwarsfluit, mondmuziek en bongo’s  en bouwde zo mee aan  de weg die De Vaganten in 2004 wilden uitgaan.  Hij werkt in de sociale sector met volwassenen, is net 50 jaar geworden en heeft twee grote kinderen.

   

  - Herwig Van Hoorenbeeck woont nog altijd in Mortsel.  Hij speelt gitaar  - een Martin D28 die hij kocht ten tijde van het Newport Folkfestival (USA) halfweg de jaren 60 -  en 5-string banjo.  Op 30 mei wordt hij 75.  Hij heeft twee grote kinderen.  Vagant vanaf de beginperiode.

   

  - Paul Heyninck woont al meer dan 45 jaar in Hoboken.  Hij speelt gitaar en ukelele, op een bescheiden manier, maar voelt zich vooral in z’n element als zanger.  Vagant vanaf het eerste uur.  Ook hij is nu al de 72 gepasseerd. Hij  heeft twee kinderen en vijf kleinkinderen.

   

  - Hoe is die groep ontstaan?

   

  PAUL :

  Rond 1952 begon in Hoboken een groepje van vier broers in kleine parochiezalen op te treden als THE DOCKX BROTHERS. Zij brachten voornamelijk een Engelstalig repertoire en countrymuziek. In 1958 stopten twee van de vier broers, maar Jozef Van den Bergh en ikzelf konden hen onmiddellijk vervangen zodat de groep bleef bestaan. In 1959 werd gezocht naar een waardige vervanger voor de derde broer. Leo Cools, net zoals ik van het Valaar (Wilrijk) was de geknipte muzikant daarvoor. Hij speelde piano en mandoline en leerde al snel contrabas spelen. We waren weer terug met z'n vieren en konden de wondere showbizz-wereld gaan ontdekken.

   

  In 1963 wonnen we de Grote Belgische Varieté-prijs van Radio Luxemburg in het Kursaal van Oostende en in datzelfde jaar werden we ook nog eens laureaat  in de wedstrijd ONTDEK DE STER van de Vlaamse Televisie .

   

  HERWIG :

  In 1965 kwam ik bij de groep. Onze grote voorbeelden waren toen het Chad Mitchell trio, The Brothers Four en The Kingston Trio. We zongen Angelsaksische folksongs in de authentieke versie of ik maakte een leuke vertaling. Geleidelijk aan brachten we  zo steeds meer Nederlandstalige nummers tot we op aandringen van Miel Cools en Bert Broes  uitsluitend in onze eigen taal gingen zingen.  Dat was duidelijk de allerbeste keuze die we konden maken, want de kleinkunst veroverde stormenderhand alle podia in Vlaanderen.

  In 1966 werd dan ook logischerwijze gekozen voor onze nieuwe naam : DE VAGANTEN. Deze nieuwe naam deed het helemaal!

   

  - Waar heb je die naam gevonden?

  HERWIG : 

  In het Latijn betekent ‘vagari’ : zwerven, rondlopen.  Vaganten waren lagere geestelijken  en studenten die in de 12de eeuw hun liederen zongen in kroegen en kastelen.  Het was de lagere klasse van de troubadours  (trouvères, Minnesänger enz.)

  Maar denk ook maar eens aan de CARMINA BURANA, de beroemde verzameling van vagantenliederen, op muziek van Carl Orff (1895-1982)

   

  PAUL : 

  Ik studeerde Moderne Talen  in het regentaat en onze leraar Nederlands schreef ook toneelstukken.  In één van z’n toneelstukken  “DE BALLADE VAN DE DRIE VAGANTEN” speelde ik de rol van zo’n vagant.  Zo kwamen we op het idee om onze groep zo te noemen.  De naam had ook iets historisch en symbolisch : vaganten zongen  liedjes om geld te verdienen en om het daarna ... te verbrassen..... Raar volkje was het wel.   Aan de hand van  een middeleeuwse tekst heb ik dan ons lijflied “DE VAGANT” geschreven.   .....  Geef toe, die nieuwe naam was een schot in de roos!

   

  - Hoeveel albums hebben jullie opgenomen?

  HERWIG :

  Wij hebben vijf “vinyl-elpees” opgenomen, vier singles,  één verzamel-cd en in 2012 één nieuwe cd .

  In 1966 :  “EEN KWINT-SLAG MET DE VAGANTEN”.   Hij werd live ogenomen in mijn jeugdclub LUYT van Mortsel.  Een sublieme ervaring!

  De tweede elpee  “DE VAGANTEN” werd door Miel Cools gemaakt.  Het was een elpee met prachtige gedichten en veel werk van Bert Broes (de vader van Boer Bavo...). 

   

  PAUL :

  Vanaf toen  schreven we ook zelf alle muziek.

  In 1974 maakten we dan onze schitterendste elpee “DE VAGANTEN” (nogmaals), in samenwerking met de beste tekstschrijvers, allemaal  eigen composities en magistrale arrangementen van Gaston Nuyts.  Dat was superklasse!  We behoorden toen tot de topklasse van de kleinkunst en we stonden op  alle podia, naast de allergrootste namen  zoals Shaffy en List, Boudewijn De Groot, Dimitri Van Toren,  Della Bosiers, Vanuytsel, Vermandere, De Wilde enz. enz ...echt iedereen, dus veel te veel om op te noemen. In 1970 reeds stonden we  zo fier als wat op de eerste NEKKANACHT . 

   

  HERWIG :

  Toen we  dan in 1978 als duo verder gingen optreden, hebben we nog een elpee gemaakt :  “EEN KWESTIE VAN TIJD”   met o.a. veel werk van Huguette De Backer, Jos Van der Veken en Anton Van Wilderode.  En ook weer met veel eigen composities.

   

  VEERLE :

  En in 2012 maakten we onze CD "ONVERWACHT" …..  met op en top vagantenliedjes.

  CHRIS :

  Een bekroning voor de groep van vandaag!

   

  - Hebben jullie ooit een succesnummer gehad?

  PAUL :

  In 1983 schreef ik  een kerstliedje.  Dat ging een raar leven leiden.  Het was nergens te koop in de winkel want de maatschappij ging failliet - o, wat jammer ! -  op de dag van de release.  En toch ... in elk koor en in elke school werd het jaar na jaar gezongen : “IN DECEMBER KORT VOOR NIEUWJAAR”.. 

   

  Buiten dit liedje kunnen heel weinig mensen een nummer van De Vaganten noemen.  Dat is ook logisch , want wij hebben nu eenmaal nooit een hit gescoord.  Wij zijn nog altijd bekend en overal waar we komen, kennen de mensen onze naam wel degelijk  en weten ze dat we kleinkunst-iconen geweest zijn.  Onze naam is bekend, onze liedjes zijn dat niet.  En toch gaan er wel belletjes rinkelen wanneer we  titels noemen : BRUSSEL, DE VAGANT, HEER HALEWIJN, DE DORPSIDIOOT,  DINSKA BRONSKA, IK LEEF VAN TOP TOT TEEN ....

   

  HERWIG :

  De reden hiervoor is voor de hand liggend.  Een nummer kan een succes worden als het genoeg op de radio te horen is. En daar wrong het schoentje, vooral tijdens de laatste jaren .... Wij “pasten niet meer in het profiel “ van onze familiezender Radio 2....

   

  PAUL :

  Na Guido Cassiman (Radio Brabant !) heeft er op de VRT in feite nooit iemand voor ons gevlamd..... Dus werden wij vrijwel nooit in de speellijsten gezet.  Daar en alleen daar  wordt beslist of je het als artiest maakt of niet.  Je moet zorgen dat je in dat huis de juiste personen kent, anders luk het je niet.  We hebben het altijd en tot en met onze laatste cd (release 2012) ondervonden.  Er waren heel zeker nummers bij die  hadden kunnen aanslaan.  Maar als één persoon mag beslissen of je nummers gedraaid worden of niet en die persoon vindt jouw muziek maar niks.....ja,  dan weet je het wel..... 

   

  - Vertel eens over jullie beste herinneringen?

  CHRIS : 

  Zowat elk Vagantenoptreden!  Elke keer heerlijk genoten, veel gelachen (soms dubbel gelegen op het podium met opmerkingen van Herwig...)

  Ook wel eens discussies rond belangrijke beslissingen gehad, maar altijd afgesloten in harmonie. En dat moeten mensen gevoeld hebben op het podium, die harmonie, dat samen musiceren als vier verschillende mensen met als resultaat één harmonieus geheel.

  En optreden in het Sportpaleis, dàt  is wel een ervaring. Zeker als het applaus komt! Dat klinkt als een stormvlaag. Maar de dag erna optreden in een klein buurthuisje, geeft dan weer een mooi contrast en veel plezier. Geregeld bleven we nakaarten, soms samen met onze geluidsman, en daar werden dan weer nieuwe plannen gesmeed.

   

  VEERLE :

  De beste herinneringen heb ik aan het warme applaus van ons publiek. Dat mensen ons kwamen vertellen dat ze geraakt werden door de teksten, door de kleur van de samenzang, door de melodieën van de instrumenten die tussen de zang door weeft. Dat mensen zichtbaar genoten van onze muziek doet me veel deugd. We hebben vele mensen een ontspannen avond bezorgd waar ze veel in konden herkennen, waar ze zich op hun gemak en samen met andere mensen konden amuseren. En maakt het niet meer uit of je in een parochiezaal speelt of in het sportpaleis. Het verschil mogen ervaren tussen die twee maakt je een rijker muzikant.

   

  HERWIG :

  Ik heb heel wat mooie herinneringen aan de vele optredens voor een enthousiast publiek dat graag inging op de uitnodiging tot meezingen.  Vele optredens  eindigden met een staande ovatie.

   

  PAUL :

  In die 50 lange  jaren hebben we toch wel vele mooie momenten en dagen gekend.  Ik denk nu aan de havenconcerten in Bremen, samen met Guido Cassiman, aan de eerste NEKKANACHT in 1970,  de zalige avonden en nachten met Miel Cools  in de Schuur van Noorderwijk, en recent nog de NEKKANACHT van  2012 toen  Willem Vermandere  ons uitnodigde.  Van een waardering gesproken ....ABSOLUTE TOP !

   

  HERWIG :

  En onze reis naar Amerika, 10 dagen Detroit, door de Vlamingen ter plaatse uitgenodigd.

   

  - Jullie moeten toch ook ontgoochelingen gekend hebben. Wil je daarover iets kwijt?

   

  HERWIG :

  De medewerking van de media was zeer sporadisch.

   

  PAUL :

  Alles kan beter!  Dat is nu eenmaal de waarheid.  Toch denk ik dat wij alles uit onze loopbaan gehaald hebben wat we konden verwachten.  Onze muziek heeft ons veel voldoening geschonken.  Natuurlijk hadden wij ooit graag gezongen op de Markt van Brussel,  En nee, in Nederland kenden ze ons niet.  En dan? 

  Maar één gemiste kans wil ik toch wel vermelden, omdat die mij als artiest heeft geraakt.  Toen de plannen bekend werden gemaakt dat er een Red Star Line Museum zou komen in Antwerpen, ontmoette ik, in Redu, per toeval  onze schepen van cultuur (Mr. Heylen).  Ik vertelde hem over De Vaganten, over ons lied “DINSKA BRONSKA” en over mijn verzuchting.  Zou er een plaatsje kunnen voorzien worden voor dat mooie Nederlandstalige lied  dat gaat over de Red Star Line (tot vandaag het enige lied over de RSL), gezongen door een Antwerpse groep, geschreven door de Antwerpse dichter Karel Van den Oever ?

  Zes jaar lang heb ik daarover onderhandeld en toen uiteindelijk het Museum werd geopend, bleek alles zinloos geweest te zijn... Er was zelfs geen plaats voor ons om het lied eenmalig te brengen tijdens de opening.

  Ik heb ook nooit een antwoord gekregen waarom er geen plaatsje was voor ons mooie lied.

  Dat vind ik echt wel een gemiste kans! 

  En ons kerstlied!

   

  CHRIS :

  Wat ik gemist heb, is van vrienden en kennissen horen zeggen: ik heb jullie liedje op de radio gehoord. Dat zou wel deugd gedaan hebben. Zeker na de release van onze eigentijdse CD in 2012, met vele mooie en enkele “onverwachte” liedjes van De Vaganten. Maar daar had men geen aandacht voor op onze openbare omroep, die ons toch zou moeten vertegenwoordigen?! Maar dat het mooie liedjes waren, vernamen we toch van de mensen na elk van onze optredens.

   

  -  Blik eens terug op jullie carrière : is er iets dat jullie nu anders zouden doen dan toen ?

  HERWIG :

  Elke vogel zingt zoals hij gebekt is. We zouden het waarschijnlijk niet anders kunnen doen, maar waarschijnlijk ook niet willen doen. 

   

  PAUL :

  Bij ons bekt het Nederlands nu eenmaal wel .... wat sommigen ook mogen zeggen.

  Veel anders zou ik niet doen.  Ik ben tevreden met wat ik uit mijn loopbaan gehaald heb. 

  Wel zou ik proberen om met beter te omringen met mensen die vooral de juiste relaties hebben met de radio.  Via de nationale zenders werd en wordt een carrière gemaakt.  Ook vandaag is het nog altijd belangrijk dat je  dagelijks in de gebouwen van de VRT rondloopt om daar  ‘de juiste’ contacten te leggen.  Daar komt het op aan, want op die manier kom je aan bod, krijg je meer aandacht en vooral meer airplay. Wie veel gedraaid wordt, verdient ook weer erg veel auteursrechten (als je zelf auteur en componist bent) en die grote sommen geld kan je weer investeren in nieuwe en betere producties.  Zo zet je je trein op de sporen.   Zorg dat je erbij hoort !

  Zolang je echter een beroep uitoefent dat de meeste tijd van je vraagt, lukt dat natuurlijk niet.  Kiezen voor amateur blijven of beroeps worden is de grote moeilijke keuze, zeker als je een gezin hebt.

  Ik ben echter tevreden met de keuze die ik gemaakt heb. 

   

  - De muziek van de Vaganten : is daar een omschrijving voor te vinden?

   

  PAUL :

  We brachten technisch perfect gezongen creaties uit de rijke Vlaamse poëzieschat en ze zetten muziek op teksten van de grote leveranciers van kleinkunst, zoals Jaak Dreesen, Louis Verbeeck, Bert Broes, Huguette De bakker, Guy Didelez.  Op die manier waren we toch al zeker van kwalitatieve teksten, iets waar vroeger zoveel aandacht aan besteed werd.  

   

  HERWIG :

  De melodieën hadden duidelijk hun wortels in de folkmusic van de jaren 60 , vallend onder de naam kleinkunst of luisterlied. De Angelsakssiche invloeden waren dus nooit ver weg.  Het instrumentarium heeft de composities  dan ook altijd beïnvloed. 

   

  PAUL :

  We waren ook leraars en we probeerden toch wel - ook al was het ongewild - mooie muziek en waardevolle teksten ‘mee te geven’ aan ons publiek.  En geef toe : in feite is dat vandaag nog altijd zo voor vele artiesten ... die in het Nederlands (durven) zingen.   Ik heb geen hoge pet op van Vlaamse popartiesten die zich uitsloven om  in een cliché-Engels of tweedehands-Engels de top te bereiken.  Ik zeg aan die jonge bengels : “Ach jongens toch, probeer het eerst eens in ‘t Nederlands ...”

   

  HERWIG :

  Hoewel er een evolutie is waar te nemen in onze muziek,  kunnen we toch zeggen dat we vandaag nog altijd blijven entertainen in een ontspannen, opgewekte sfeer.  Een beetje satire is nooit ver weg natuurlijk, maar het poëtische blijft toch ook een steunpilaar.

   

  VEERLE :

  Mooie, grappige, ontroerende, poëtische, eerlijke… teksten worden op een warme wijze gebracht. Tekst en muziek worden zo verweven met elkaar dat ze elkaars uitdrukking erg versterken, en dat is uniek. Dat we niet alleen op het podium het goed met elkaar kunnen vinden , maar ook daarnaast kan je gewoon horen. Het is muziek die klopt, het hart van De Vaganten doet dat ook.

   

  - Vertel nog eens iets over de CD "ONVERWACHT ".

   

  PAUL :

  Zelf ben ik de laatste jaren veel beginnen schrijven, omdat ik na de leraarsloopbaan meer energie in de groep kon gaan steken.  Ik wilde ook absoluut nog een cd maken met de nieuwe bezetting omdat zowel Veerle als Chris zulke enthousiaste vaganten waren.  Veerle speelde vroeger viool op elk continent en Chris leidde vele bands tot zelfs een 13-koppige funck- en soulorkest.  Maar toen ze die oude Vaganten vervoegden, waren ze echt tevreden.   De combinatie is ongemeen verrassend om zien en horen. Jong en oud in een mooie vriendschapsband.

  Door hun inbreng werden onze nieuwe nummers stuk voor stuk boeiend en verrassend. 

   

  HERWIG :

  De arrangementen die zij uitwerkten, waren zo overtuigend en daardoor konden wij ons publiek de laatste jaren moeiteloos meenemen naar onze kleinkunstwereld, die wereld van liedjes zonder franjes, met fijne humor en sterke poëzie.  En met overtuiging!

   

  PAUL :

  Die cd is er dus ook gekomen in 2012.  “ONVERWACHT”....

   “Ik min je meer en meer”, “Ballade van de blauwe orchidee”  , “Sjansen” en “Boegbeeld”  “Sommige”, “Ik ga de zonnestralen tellen” , Stad on de beek”, Vlaanderen, ik hou van jou”.. “De leste rechte lain” enz...

   

  - Jullieblijven creatief tot de laatste dag blijkbaar..

  CHRIS :

  Inderdaad, nu spelen we alweer een pak nieuwe nummers waaronder ons  “Vagantentestament”,  “Wie zingt, blijft langer jong”, “Het laatste glas” en “De wind zat niet mee”.

   

  PAUL:

  Ja, dit laatste nummer schreef ik in Ierland,  juni 2013, op de dag dat ik het bericht kreeg dat onze goeie vriend Miel Cools overleden was... Die schok moest ik verwerken. Ik wou dat gevoelen niet laten wegebben, daarom  moest ik onmiddellijk m’n gedachten en gevoelens aan het papier toevertrouwen.  En dat is gelukt.

   

  VEERLE : De meeste nieuwe liedjes van de Vaganten zijn …  nog steeds luisterliedjes.

  Mooie, grappige, ontroerende, poëtische, eerlijke… teksten worden op een warme wijze gebracht. Tekst en muziek worden zo verweven met elkaar dat ze elkaars uitdrukking erg versterken, en dat is uniek. Dat we niet alleen op het podium het goed met elkaar kunnen vinden , maar ook daarnaast kan je gewoon horen. Het is muziek die klopt, het hart van De Vaganten doet dat ook.

   

  - Wat mogen wij verwachten op het afscheidsconcert?

   

  HERWIG :

  Op zondag 26 april 2015 spelen we ons allerlaatste concert.  We brengen nogal wat klassiekers en veel van ons recentste werk.   Als enige gaste verwelkomen wij de zangeres Amaryllis Temmerman. 

   

  PAUL :

  Ons publiek zal dus mee kunnen werken aan de chaos in Antwerpen op die dag van de 10 miles ..... Wie er nog wil bij zijn en er ook wil geraken, neemt best z’n voorzorgen... 

   

  - Jullie afscheid moet toch heel wat losweken, bij ieder van jullie…

   

  VEERLE :

  Ik voel een grote dankbaarheid en geluk om al die ontelbare unieke momenten die we samen mochten beleven. De rijkdom van onze muzikale taal heeft zich naar hartelust kunnen ontplooien en dat gaat nooit meer voorbij. De warmte voor muziek blijft je een heel leven bij, waar of wanneer je ook nog ergens op een podium zal staan.

   

  CHRIS : 

  Het is een afscheid met een goed gevoel, blij zijn over de mooie periode samen zijn en musiceren, fier over de resultaten, op de CD, op optredens en op YouTube, bij diverse TV- en radio-zenders, maar ook met spijt...

   

  HERWIG  :

  Een gevoel van dankbaarheid dat we het zo lang hebben kunnen uitzingen (zonder staats-zender-steun).  Vooral die laatste jaren met onze twee goede, jonge Vaganten erbij, waren fenomenaal!

   

  PAUL :

  Tevredenheid en fierheid.  Zeker als je bedenkt dat Herwig en ik na een stilte van 14 jaar er toch in geslaagd zijn om terug iets prachtigs op te bouwen. Nu alweer meer dan tien jaren hebben we samen met onze zeer trouwe fans kunnen genieten van muziek spelen, van zingen en van steeds weer creatief zijn.

  ....

  Natuurlijk heeft het in de loop der jaren ook meer dan eens pijn gedaan dat onze eigen radiozenders deze en ook onze andere nummers zo weinig of vaak gewoonweg niet hebben opgepikt en dat de media ons nooit gebeld hebben, maar dat mag ons in deze fase niet meer deren. Wij willen vooral de positieve kant van ons verhaal benadrukken en geven met plezier de fakkel door. We hopen dat de jongere (kleinkunst)artiesten evenveel en liefst nog meer jonge mensen zullen bereiken dan wij,  toen wij bij 'de gevestigde waarden' hoorden. Dan staan er ook hen mooie tijden te wachten. 

  Zingen voor de mensen is immers het mooiste wat er is. Daar heb ik altijd in geloofd.

  Maar de jaren eisen hun tol.  Onze ‘laatste rechte lijn’ – ook één van de nummers op die laatste cd - wordt steeds korter en dat besef groeit.  En… er is ook nog zoveel anders te doen.

   

   

  *Met onze oprechte dank aan de ‘VRAAGSTELLERS’ en uiteraard aan diegenen die hier op geantwoord hebben!

  Eerdere artikels over ‘DE VAGANTEN’ in HOBOKEN:

   

   

   

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/bllsp_20120316_001

   

   

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/bllsp_20120607_001

   

   

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/bllsp_20111225_001

   

   

  http://www.gva.be/cnt/eid67306/extern-met-tuktuk-naar-de-vaganten-op-10-10-10

   

   

  http://www.gva.be/cnt/eid52320/extern-kleinkunstfeest-met-de-vaganten-in-buurthuis-de-zwaantjes

   

   

   

  http://www.gva.be/cnt/eid66546/extern-aperitiefconcert-met-de-vaganten-op-10-10-10

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadhuis van Antwerpen nu ook virtueel te bezoeken

  Vanaf vandaag kan iedereen het stadhuis van Antwerpen bezoeken op elk moment van de dag én daarbij de meest verborgen plekjes ontdekken. Op www.antwerpen.be/450jaarstadhuisis immers een digitale rondleiding te vinden door het hele gebouw dat dit jaar zijn 450ste verjaardag viert.

   

  Binnengluren in het stadhuis op plekjes waar u zelfs tijdens de rondleidingen niet kan komen? Dit kan vanaf vandaag via www.antwerpen.be/450jaarstadhuis. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  Via de eenvoudige navigatie wandelt u als het ware door het stadhuis. Het enige wat u nodig heeft, is een computer of tablet en een internetverbinding. U krijgt een zicht van 360 graden en kan doorklikken naar de verschillende ruimtes. Zo wandelt u van het onthaal naar het Schoon Verdiep en komt u zelfs in het Kabinet van de Burgemeester. Ook de eerste verdieping komt aan bod. Daar kan u van dichtbij de houten beelden zien die de authentieke koepel ondersteunen. De tweede verdieping met zijn staalconstructie is ook van dichtbij te bekijken. Zonder een voet te verzetten, ziet u alles haarscherp en in detail.

   

  Met deze virtuele rondleiding vult het stadhuis het lijstje aan van architecturale parels in Antwerpen die virtueel te bezoeken zijn. Zo lieten het MAS, het Rubenshuis, de O.L.V.-kathedraal, en het station Antwerpen-Centraal zich al in kaart brengen door Krzysztof Zagajewski. Deze en andere Antwerpse locaties kan u virtueel bezoeken op de site van de maker zelf: http://www.studiovr.pl/belgia/.

   

  Rondleidingen in het stadhuis zijn een succes

  Sinds de verjaardag van het Antwerpse stadhuis op 27 februari 2015 is het tijdens het weekend over de koppen lopen in het gebouw. De Nederlandstalige individuele rondleidingen op zondag waren in een mum van tijd uitverkocht. Ook de andere rondleidingen, de expo op de benedenverdieping en het pop-upcafé doen het goed. Antwerpenaars en toeristen hebben in deze eerste maanden duidelijk getoond dat het stadhuis een levend monument is dat ze graag bezoeken.

   

  Niet iedereen heeft echter een ticket kunnen bemachtigen en sommige plekjes (zoals de kabinetten) worden niet aangedaan tijdens de rondleiding. Nu kan echter iedereen het stadhuis bekijken dankzij de virtuele animatie.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze duwbak kon 'zijne draai' niet vinden...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Kijkt u mee naar de foto's van Georges Peeters & Leo Spaey

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jean sur Mer breidt Foodtruck-vloot uit met oude ambulance uit het Duitse leger

  Foodtruckfestivals veroveren ons land

  Foodtrucks zijn internationaal aan een opmars bezig. En ook in ons land schieten foodtruckfestivals als paddenstoelen uit de grond. Jean Sur Mer was aan de vooravond van de hype, sinds 2010, al actief met zijn Original Seafood Trucks. Omdat de vraag zo groot is, breidt Jean sur Mer zijn vloot nu uit met een derde foodtruck, die in een vorig leven dienst deed als ambulance in het Duitse leger.

  Stijlvol en kwalitatieve streetfood dat wordt bereid en geserveerd vanuit een hip, mobiel restaurant op wielen, zoals een oude caravan of een origineel versierde truck. Het is duidelijk dat Vlaanderen er helemaal klaar voor is. In 2014 vond het foodtruckfestival Barrio Cantina plaats in Antwerpen en Gent. Het was er over de koppen lopen met in Antwerpen maar liefst 20 000 bezoekers. Volgende zomer zal het festival uitbreiden naar Brugge en Oostende. Camping Gourmet in Antwerpen, Food Farm Fiësta in Melle en het Brussels Food Truck Festival zijn onverminderd populair. En ook bij Antwerpen Proeft staan dit jaar foodtrucks centraal.

  Jan Kegels: “Foodtrucks zijn volgens mij een blijvende trend. Afgelopen zomer merkte ik al dat heel wat koppels die trouwen kiezen voor een foodtruckhuwelijk met streetfood van aperitief tot dessert. Aan de aanvragen merk ik dat er alleen maar meer interesse komt voor foodtrucks.”

  Drie orginele rollende keukens

  In Vlaanderen is Jean sur Mer één van de pioniers in het vak. In 2010 begon Jan Kegels zijn Original Seafood catering bedrijf Jean sur Mer. Met een caravan uit 1974 trok hij van privéfeest naar festival, om er seizoensgebonden en uiterst verse authentieke visgerechten te serveren. Het retrokraampje van Jean sur Mer werd een hit. In september 2013 breidde Jean sur Mer uit met een oude ambulance uit het Nederlandse leger, een Mercedes 508 uit 1987. Deze keer is het tijd voor eenzelfde oude Mercedes-bus, maar eentje uit het Duitse leger uit 1985. Net zoals bij de vorige truck die Jan ombouwde, zal ook de allernieuwste truck helemaal gestript worden en omgebouwd worden tot een volwaardige mobiele keuken met bakplaat, friteuses, gaspit, koelingen, salamanderoven, enz. “Ik ben mijn derde truck in Nederland gaan halen. Hij is nog in vrij goede staat, maar toch komt er heel wat opknap- en renovatiewerk bij kijken om hem om te toveren tot een foodtruck. Vooral het papierwerk om de truck in ons land in te schrijven, valt tegen. Maar daar heb ik ondertussen ervaring mee, dus nu weet hoe ik dat het best aanpak.” De truck is ondertussen binnenin volledig leeggehaald en is gehomologeerd. De carrosserie is opgeschuurd en de buitenkant werd helemaal in het wit gespoten. Momenteel wordt de truck voorzien van een polyurea coating binnenin. Die is perfect onderhoudbaar en waterdicht, ideaal voor een mobiele keuken! Later volgt een gepersonaliseerde sticker van een visser op het water die over de gehele oppervlakte van de truck wordt geplakt.  In mei is mijn nieuwe foodtruck operationeel.


  Hip, onderscheidend en flexibel – een nieuwe vorm van horeca

  Foodtrucks zijn de perfecte gelegenheid voor jonge ondernemers om te experimenteren en om hun kookkunsten te tonen. Het is bovendien een manier om bijna risicoloos hun product uit te testen op de markt. Met zijn foodtrucks bezoekt Jean sur Mer foodtruckfestivals, kerstmarkten en andere evenementen, maar je kan hem ook inhuren voor privéfeesten zoals doopfeesten, lentefeesten, huwelijken,… “Vooral de vrijheid spreekt me aan in mijn job. Ik hang niet vast aan één locatie, maar plant mijn truck neer waar ik wil. Ik blijf bovendien gespaard van de hoge kosten die een restaurant met zich meebrengen.”

  Met een foodtruck kan je in het oog springen, het is iets unieks. Maar je moet wel creatief zijn en een verhaal hebben. Zo is bij Jan zijn passie voor de zee al heel vroeg ontstaan. Jan Kegels: “Ik kon amper lopen en was al verknocht aan de zee en vissen. Als jonge knaap schepte ik garnalen uit de plassen aan de Noordzee, later kocht ik een vislijn en nu heb ik mijn eigen boot in Nieuwpoort en vaar ik zo vaak mogelijk uit om te vissen op zeebaars, tong, wijting, makreel,… Zolang het maar duurzame vis is. Momenteel is het quotum voor sportvissers drie zeebaarzen van minimum 42 cm. Geen nood, er zijn zoveel andere lekkernijen in de Noordzee die nog niet kapot gevangen zijn.”

  Ieder zijn specialiteit

  Iedere foodtruck heeft zijn eigen specialiteit. Zo zijn er foodtrucks die taco’s verkopen, Thaise gerechten, wraps, burgers, bagels, biologische frieten, smoothies, vegetarisch curries, noem maar op. Jan serveert enkel lekkers uit de zee. Op zijn menu vind je streetfood zoals fishburgers, garnaalkroketten, karakollen, maatjes,… Maar Jan bereidt ook meer verfijnde gerechten zoals vissoep, pasta vongole, mosselen, ceviche, maar ook op het vel gebakken seizoensvis met seizoensgroenten, noordzeetongrolletjes met noordzeegarnaal, tomaat, puree en ostendaisesaus. De specialiteit van Jean sur Mer is kibbeling (krokant gebakken witvis) met remouladesaus. Alle gerechten worden vanuit de hyper-uitgeruste truck in het zicht van Jan’s klanten bereid. “Ik werk enkel met seizoensgebonden producten, seizoenen spelen namelijk een belangrijke rol in de kwaliteit van vis. Zo heb je typische zomervissen zoals makreel en tong en wintervissen zoals schar en wijting. Mosselen en oesters zijn bijvoorbeeld op hun best vanaf september, dus verkoop ik ze niet tijdens de zomermaanden. Klanten kunnen bij mij ook terecht voor het samenstellen van een menu op maat.”

  Jean sur Mers Original Seafood Truck valt op. Op de buitenkant prijkt de zee met een bootje op. En natuurlijk een man die aan het hengelen is. “Het is van veraf heel duidelijk dat ik geen hamburgers en frieten serveer. Op de autosnelweg heb ik veel bekijks. Iedereen rijdt mijn truck voorbij, want ik kan maar 90 km/u rijden. Maar dat stoort me niet, zo hengel je ook wat aandacht”, lacht Jan.

  inks

  www.facebook.com/jeansurmer

  http://instagram.com/jeansurmer

  https://twitter.com/jeansurmer

   

  Contact

  Jan Kegels

  0486 36 76 65

  info@jeansurmer.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N A F T : Brandstof voor 'jong creatief talent
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  'De Vloer', en 'NEST' leidde tot NAFT...

  alle verdere info op  www.ikwilnaft.be   0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB: ARGOS SINT-GILLIS-WAAS - GS BEOBANK HOBOKEN 10-3

  Merkwaardig fenomeen in sportcentrum Sorghvliedt: Argos Sint-Gillis-Waas bleek op de voorziene datum niet over haar sporthal te kunnen beschikken en ging akkoord om haar thuiswedstrijd tegen GS Beobank Hoboken op deze maandagavond in onze instellingen af te haspelen…

   

  Nog meer bizar was de uitermate fanatieke en constante gedrevenheid waarmee de Waaslanders, versterkt met een drietal Nederlandse huurlingen, de wedstrijd aanpakten…

   

  De goudzwarten, zonder Steven Dillien (enkelblessure) maar met de wederoptredende Yannis Van Parys, werden reeds na een halve minuut om de oren gemept toen Ishak Belhaj vanop de rechterflank ongehinderd mocht scoren (1-0).

   

  Het Hobokense antwoord bleef uit. Drie wedstrijden op zes dagen: vermoeidheidsverschijnselen zouden duidelijk hun stempel drukken tijdens het verdere verloop van de partij.

   

  In de 7’ mocht de volledig vrijstaande Mohamed El Moussaoui de voorsprong verdubbelen (2-0).

   

  Eén minuut later noteerden we de eerste Hobokense doelpoging: een afstandsschot van Hicham Channouf plofte op de vuisten van Housinne Ben Omar. Daarop miste Antoine Lemaire van erg dichtbij een levensgrote kans. Xavier Potvin stuurde een pegel rakelings over de dwarsligger, een afleggertje van Laurens Soenen tot bij Safouane Channouf scheerde naast het doelkader.

   

  Precies na één kwartier sloegen de blauwwitten opnieuw genadeloos toe: een flitsende counter, afgewerkt door Bilal Achenteh, zorgde voor een ijskoud stortbad (3-0).

   

  Nadat Khaled Oulichki uit de draai naast had gemikt, rukte een nieuwe Wase tegenaanval de Hobokense defensie weer aan flarden: Mohamed El Fahsi vuurde het fatale schot (4-0).

   

  Een vrijschop van Hicham Channouf werd via het muurtje door Housinne Ben Omar in hoekschop gekeerd. Bij de eerstvolgende tegenstoot kon de onstuitbare Bilal Achenteh aan de haal, gelukkig ontbrak hem de nodige koelbloedigheid om Olivier Verhanneman te vloeren. Een fraaie actie van Yannis Van Parys botste op de Argos-doelman, een behendige dribbel van Hicham Channouf mondde niet uit in het gewenste resultaat.

   

  Net voor de rust lanceerde Mohamed El Moussaoui de op vinkenslag liggende Ishak Belhaj in de vrije ruimte … 5-0!

   

  Wie dacht dat de “thuisploeg” de teugels wat zou laten vieren tijdens de tweede speelhelft, vergiste zich schromelijk. Ze schuwde de harde duels niet en ging aan een verschroeiend tempo door. We vroegen ons af waar de onuitputtelijke energie vandaan werd gehaald…

   

  In de 35’ eindigde een oogverblindend driehoekje tussen Ishak Belhaj, Bilal Achenteh en Mohamed El Fahsi tegen de staak. Een gemaakt doelpunt van Antoine Lemaire werd door deze laatste voor de doellijn weggeveegd, bij een zoveelste scherpe tegenaanval mocht Ishak Belhaj juichen (6-0).

   

  Blijkbaar was het nog niet voldoende voor de discipelen van coach Davy Willaert, want zij bleven met een nauwelijks te vatten verbetenheid strijd leveren. Housinne Ben Omar stopte een vrijschop van Antoine Lemaire op onorthodoxe wijze, Mohamed El Fahsi riposteerde met een dodelijke uitbraak (7-0). Tot overmaat van ramp werd Khaled Oulichki na twee verwittigingen met een geel karton van het toneel weggezonden.

   

  Kort voor het ingaan van het laatste kwartier slaagde Xavier Potvin erin om tegen te scoren (7-1), kommer en kwel waren echter nog niet voorbij. Een solonummer van Mohamed El Fahsi werd in laatste instantie afgeblokt, in de 47’ keken de Hobokenaars tegen een vijfde blauwe kaart aan. Aan het slot van een snelle balwisseling, nam Bilal Achenteh de volgende treffer voor zijn rekening (8-1). Met een gemeten uitworp tot bij Kristof Vermeir, gaf Housinne Ben Omar zijn kapitein de gelegenheid om ook zijn doelpuntje mee te pikken (9-1). Olivier Verhanneman behoedde zijn ploeg voor meer onheil met twee sublieme reddingen.

   

  Hicham Channouf lukte alsnog twee goals (9-3). Een negenmeter, omgezet door Mohamed El Messaoui, deed bij het laatste fluitsignaal van het arbitrale duo Walter Van Boven-Christophe Blairon  onwaarschijnlijke cijfers op het scorebord flikkeren (10-3).

   

  Dolle vreugde bij een supergemotiveerd Argos Sint-Gillis-Waas dat in het kampioenschap nochtans niets meer te winnen of te verliezen heeft; ontgoocheling en frustratie in het uitgebluste GS-kamp dat een wel erg zware tol betaalde voor een niet onbegrijpelijke off-day…

   

  Door deze pijnlijke nederlaag nadert CKB Puurs, dat één wedstrijd minder telt, erg gevaarlijk in onze buurt zodat de onderlinge confrontatie op maandag 4 mei niet meer of niet minder dan de derde plaats in het klassement als inzet zal hebben. We onderstrepen eveneens de verrassende tornado van Sekaklean Thulin die lelijk heeft huisgehouden bij Waremme AC (4-9) waardoor de Henegouwers thans op slechts één punt van de titelvoerende leider verwijderd zijn. De spanning blijft dus ongemeen hevig!

   

  De competitie wordt nu enige tijd onderbroken vanwege het AMF-wereldkampioenschap zaalvoetbal 2015 dat van 17 tot 25 april in Wit-Rusland zal plaatsvinden. Steven Dillien, Hicham Channouf en Antoine Lemaire werden alvast geselecteerd voor de Belgische nationale ploeg. Die zal het in de groepsfase achtereenvolgens opnemen tegen de huidige vicewereldkampioen Paraguay, Marokko en Noorwegen. Wij wensen onze gegadigden veel succes en een behouden terugkeer!

   

  Op woensdag 29 april a.s. gaan de Beobankers opnieuw aan de slag met de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België in Wemmel. Gelet op de riante zege in de heenmatch (10-1) zullen we aldaar ongetwijfeld onze kwalificatie voor de finale kunnen vieren!

   

  samenstelling Argos Sint-Gillis-Waas: doelmannenHousinne Ben Omar en Kenny Sergeant, Kristof Vermeir (kpt) (1), Dieter Faucompret, Bilal Achenteh (2), Ishak Belhaj (3), Mohamed El Fahsi (2), Mohamed El Moussaoui (2), coach Davy Willaert en assistent-coach Thierry Rousseau.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelman Olivier Verhanneman, Antoine Lemaire, Hicham Channouf (2), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Laurens Soenen, Safouane Channouf, Xavier Potvin (1),  Yannis Van Parys, Youssef Hadj Ouada , coach Rudy Smet en assistent-coach Geert Brijs.

   

  Het B-team handelt haar laatste opdrachten in de Vlaamse competitie (regio centraal) af, uit bij zvc Westmalle op vrijdag 17 april om 20:45 uur en thuis tegen JFS Hoboken op vrijdag 24 april om 20:00 uur. Tussendoor wordt op maandag 20 april om 20:00 uur in de achtste finale van de Beker van Antwerpen de strijd aangebonden met Africa United (vierde provinciale B) in de gemeentelijke sporthal van Westmalle.

                                                                                                                                                                                                   

  Marc De Bock

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Free Music Festival
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In het Park...

  9 mei - een dag dat Hoboken niet vlug zal vergeten!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!