NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Leon
 • Provincie Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
 • Antwerps Boksgala
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  03-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classic Car Event (vervolg)  29 |04 | 15

  Sporting A overspoelt Scheldekaaien met oldtimers tijdens Antwerp Classic Car Event

  Sporting A overspoelt Scheldekaaien met oldtimers tijdens Antwerp Classic Car Event


  Op 2 en 3 mei worden de Scheldekaaien het decor voor de vijfde editie van het Antwerp Classic Car Event. In het wagendorp maken autoliefhebbers kennis met naar schatting meer dan 1000 ‘classic cars’ (wagens van voor 1990) en oldtimers. Tijdens het weekend vindt ook de Antwerp Classic Tour plaats: een primeur in Antwerpen. Bovendien wordenalle bolides, die deelnemen aan de ‘classic carrally’ Tour Amical, geladen voor hun trip naar Portugal en Spanje.

   

  Antwerp Classic Car Event

  ‘Classic cars’ zijn wagens die voor 1990 gebouwd zijn. Met het Antwerp Classic Car Event wordt een stuk van de Scheldekaaien omgetoverd tot een waar wagendorp met naast de classic cars en oldtimers ook animatie met een kinderdorp, ‘classic foodtrucks’ en een driverslounge met paddock voor de wagens.

   

  Autoliefhebbers hebben dus heel wat om naar uit te kijken. Mensen die zelf een ‘classic car’ van minstens 25 jaar oud hebben, krijgen van de organisatie een gratis parkeerplaats aangeboden. Zo hebben ze de kans om zelf mee onderdeel te worden van het spektakel.

   

  Tour Amical

  Het hoogtepunt van het weekend is het klaarmaken van de wagens die deelnemen aan de Tour Amical. Wat ooit begon als een uitgestippeld tripje voor vrienden is ondertussen een waar begrip geworden voor liefhebbers van classic cars of oldtimers. Van 6 tot en met 12 mei wordt de twaalfde editie van Tour Amical gereden. Maar liefst 239 teams van rallypiloten maken zich op voor een spannende tocht van Porto over Lissabon naar het Spaanse Marbella. Dit weekend worden alle deelnemende wagens gekeurd, bestickerd en uiteindelijk op trucks geladen voor hun trip naar Portugal.

   

  Antwerp Classic Tour

  Nieuw dit jaar en een echte primeur voor Antwerpen en Sporting A is de organisatie van de allereerste editie van de Antwerp Classic Tour. Deze professionele rally doorkruist op twee dagen een groot stuk van Antwerpen. Het wordt een extra attractie op het Antwerp Classic Car Event waarmee de organisatie de passie voor de oldtimer-sport bij een zo groot mogelijk publiek wil aanwakkeren.

   

  Sporting A hoopt alle autoliefhebbers en kijklustigen te verwelkomen voor dit gratis spektakel.

   

  Praktisch

  • Antwerp Classic Car Event
  • zaterdag 2 en zondag 3 mei 2015
  • Scheldekaaien ter hoogte van Cockerillkaai & Sint-Michielskaai tussen Scheldestraat & Fortuinstraat
  • gratis te bezoeken
  • Meer info:

  o      http://sportinga.be  

  o      www.acce.be

  o      www.touramical.be


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classic Car Event
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classic Car Event (vervolg)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classsic Car Event (vervolg)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classic Car Event (deel 3)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classic Car Event (deel 2)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Classic Car Event
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Markies in het Zuiderpershuis
  Boekhandel 'De Markies' uit de Hoogstraat hield een 'boekenmarkt' in het Zuiderpershuis.

  Zij profiteerden van de bezoekers van het 'Antwerp Classic Car Event om teoschouwers te lokken... of was het andersom?


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1-meikoers in Hoboken  Dernykoers en Provinciaal Kampioenschap


  Op vrijdag 1 mei is iedereen welkom om te komen supporteren voor de wielerwedstrijden in het centrum van Hoboken, met start en aankomst in de Berkenrodelei.

  De organisatoren van de Ereprijs Victor De Bruyne en de Memorial Marcel Janssens maken er een echte sportdag van. Zo staan dernywedstrijden, waarbij renners achter motorfietsen rijden, op het programma. De juniorenwedstrijd wordt dit jaar uitzonderlijk het Provinciaal Kampioenschap. Wie wint, is kampioen van de provincie Antwerpen.

   

  Om 12 uur starten de dernywedstrijden, voor elite zonder contract. De G-sporters, fietsers met een beperking, starten om 12.55 uur en de finalewedstrijden achter derny vanaf 14 uur. Om 15 uur volgt de start van het Provinciaal Kampioenschap voor junioren.


  Meer info op www.wacteam.be.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal terugwedstrijd halve finale Beker van BelgiŽ BZVB: UNION WEMMEL-GS BEOBANK HOBOKEN 2-6
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Na de memorabele zege in de heenmatch (10-1), zal het niemand verbazen dat deze return in de halve finale van de Beker van België zonder meer een formaliteit is geworden.

   

  Union Wemmel sloot de reguliere competitie van tweede afdeling B af met een derde plaats in de tabellen en zag hierdoor haar deelname aan de eindronde in rook opgaan. Het was voor de blauwwitten evenwel geen beletsel met veel enthousiasme aan de (onmogelijke) midweekopdracht te beginnen…

   

  Vrijwel dadelijk na de aftrap moest Olivier Verhanneman een acrobatische oefening uitvoeren om een pegel van Ibrahim El Messaoudi te keren. In de 4’ verdween een vrijschop van Anasse El Yousfi via het GS-muurtje en de vuisten van onze goalie in de touwen (1-0). 

   

  De Hobokenaars reageerden ietwat stroef, vooral bij onze drie internationals zaten de inspanningen op het voorbije wereldkampioenschap blijkbaar nog in de benen. Toch was het Steven Dillien die in de 11’ een machtige en onhoudbare schicht uit de linkerhamer toverde (1-1).

   

  Een frontale doorbraak van Yannis Van Parys werd brutaal onderuit gehaald door Seifeddin Djedidi, de boosdoener kwam er zonder gele kaart wel erg goedkoop vanaf. Anasse El Yousfi besloot een raid langs de tribunezijde met een schot dat voorlangs zoefde. Een punter van de op links vrijstaande Khaled Oulichki, keurig bediend door Xavier Potvin, scheerde rakelings naast het kruishout. Enkele seconden voor het rustsignaal lukte Karim Akajoua een magistraal overstapje en vond Xavier Potvin die uit de draai schitterend raak trof (1-2).

   

  Bij de aanvang van de tweede speelhelft gunde de lokale coach reservedoelman Mohamed Bouzaghda een kans om zich te tonen, na zes minuten zou de ongelukkige wegens letsel opnieuw verplicht worden de baan te ruimen voor titularis Fabio Colella.

   

  Een ontzaglijk geharrewar voor het Hobokense doel werd als bij wonder zonder kleerscheuren overleefd en gevolgd door een prachtige kruispas van Hicham Channouf tot bij Antoine Lemaire: de Carolo trapte onnavolgbaar in de winkelhaak (1-3). Anasse El Yousfi zorgde onmiddellijk voor de repliek (2-3). Toen Karim Akajoua de kloof echter weer uitdiepte (2-4), was het duidelijk dat de thuisploeg haar aspiraties mocht opbergen. Safouane Channouf besloot een knap onderonsje met Karim Akajoua tegen de dwarsligger. Ibrahim El Messaoudi en Geoffrey Bourgeois waagden  een vruchteloze knal vanop afstand. Yannis Van Parys vanuit een bijzonder scherpe hoek en Safouane Channouf op assist van eerstgenoemde deden er nog een schepje bovenop (2-6), alvorens het arbitrale duo Claude Dubois-Walter Van Boven deze laatavondvertoning (de wedstrijd ving aan om 22:15 uur!) naar de annalen floot.

   

  Precies tien jaar na de gewonnen finale (tegen Oasis Brussel), gaat onze club opnieuw voor de bekertrofee! In de finale, die zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni 2015 om 21:00 uur in het Euro Volley Center te Vilvoorde, ontmoeten we Selaklean Thulin, vorig seizoen winnaar van de Beker van België en de Supercup.

   

  Voor deze hoogdag doen we beroep op de steun van alle GS-supporters en -sympathisanten en leveren we voor hen een bijzondere inspanning: voor de luttele prijs van 5,00 € kan de verplaatsing met een speciaal gehuurde bus gemaakt worden! Afspraak om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt. U kan nu reeds inschrijven bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (gsm 0497 435 682) of Dirk Van Overbeke (gsm 0473 707 958).

   

  Met als inzet de derde plaats in het klassement gaat op maandag 4 mei a.s. om 21:15 uur in sportcentrum Sorghvliedt de regionale topper tegen CKB Puurs van start. Kom zeker kijken naar deze hooggespannen confrontatie!

   

  samenstelling Union Wemmel: doelmannenFabio Colellaen Mohamed Bouzaghda,Geoffrey Bourgeois (kpt), Redouan Driouche, Ibrahim El Messaoudi, Anasse El Yousfi (2), Alban Duka, Jawad Akodad, Seifeddin Djedidi, coach Carmelo Debilio en assistent-coach Jawad Alloul.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelman Olivier Verhanneman, Antoine Lemaire (1), Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt) (1), Khaled Oulichki, Safouane Channouf (1), Steven Dillien (1), Xavier Potvin (1),Yannis Van Parys (1), coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijsen Bart Kegels.

   

  Voor het B-team zit de competitie erop. Ondanks drie doelpunten van Redgy Dhondt verloor zij op vrijdag 17 april in sporthal Berckhoven eervol van zvc Westmalle (5-3), één week later werd op de slotdag thuis een fel bevochten overwinning behaald tegen JFS Hoboken (4-3). Eveneens in Westmalle werd op maandag 20 april in de 1/8ste finale van de Beker van Antwerpen de duimen gelegd tegen een bijzonder sterk Africa United (4-1), met verscheidene lengtes voorsprong kampioen in vierde provinciale B. Van deze club gaan we in de toekomst allicht nog horen.

   

  Last but not least vermelden we dat de nationale ploeg een fraaie vierde plaats in de wacht sleepte op de AMF Futsal World Cup in Wit-Rusland. Een dikke proficiat, in het bijzonder voor Antoine Lemaire, Hicham Channouf en Steven Dillien die over het geheel van het tornooi bijna driekwart van de Belgische doelpunten voor hun rekening namen. Als toemaatje vindt u hierbij een leuk plaatje van onze drie protagonisten in Minsk! Het oppermachtige Colombia verlengde haar wereldtitel dankzij een ruime triomf in de finale tegen Paraguay, België moest het hoofd buigen voor Argentinië in de kleine finale om de derde stek.

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  9 keer play-offs op 11 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eerste geboorte in gloednieuw “baby friendly” Moeder- en kindcentrum UZA

  In de nacht van 27 op 28 april werd baby Yasser als eerste kindje geboren in het splinternieuwe verloskwartier van het ‘Moeder- en kindcentrum’. Dat is de nieuwe ziekenhuisvleugel van het UZA waar de zorg voor moeders en kinderen centraal staat. De materniteit nam op 27 april als eerste zijn intrek in het nieuwe centrum, gevolgd door de diensten neonatologie en kindergeneeskunde. Het UZA werd bovendien opnieuw erkend als baby friendly hospital, een kwaliteitslabel uitgereikt door Unicef en de WHO. Yasser, een flinke zoon van 3,220 kg en 52 cm, mama Amal en papa Adel stellen het uitstekend.

   

  Zoontje Yasser is eerstgeboren baby in nieuwe centrum

  Mama Amal en papa Adel waren de eersten die het verloskwartier van het nieuwe Moeder- en kindcentrum konden inwijden, vlak na de verhuis van de materniteit. Yasser werd geboren op 28 april om 4.10 uur ‘s nachts. “Opeens ging alles heel snel. De vroedvrouwen hebben mij met open armen ontvangen en hebben mij fantastisch begeleid”, vertelt mama Amal. “Ik was uitgerekend op 10 mei, maar ik had altijd al het gevoel dat ik vroeger ging bevallen. Om 2 uur ’s nachts brak mijn water, en zo’n 2 uur later was ik voor de tweede keer mama”. De kleine Yasser stelt het prima.

   

  Nieuw centrum valt in de smaak

  Het nieuwe Moeder- en kindcentrum valt in de smaak bij de kersverse ouders. “Ik ben heel blij dat ik kon bevallen in de nieuwe verloskamer. Er is veel ruimte en er zijn vele mogelijkheden. Je kan zelfs een bad nemen in de verloskamer,” voegt Amal toe. “Ook onze kamer is zeer luxueus. Het grote pluspunt vind ik de lichtinval. Door de grote ramen komt er veel daglicht binnen, wat gezond is voor de baby. Ook het mooie uitzicht, met zicht op de bomen en de campus van de Universiteit Antwerpen, is een leuk extraatje,” laat papa Adel weten.

   

  Technologische snufjes en informatie

  De kamer is uitgerust met vele technologische snufjes, die Amal en Adel al grondig uitgetest hebben. “Er zijn speciale afstandsbedieningen voor de lichten en de televisie.  Alle informatie die we nodig hebben, kunnen we terugvinden op het digitale televisiekanaal. Alles wordt heel goed uitgelegd. De verzorgingstafel en lavabo kunnen, met één knopje, versteld worden in de hoogte. Zo kunnen we ons zoontje makkelijk verzorgen.”

   

  “Het UZA is een groot en gespecialiseerd ziekenhuis, dat trok ons aan. Wij wonen zelf in Wilrijk, vlakbij het UZA, wat ook een pluspunt is. Iedereen zorgt hier heel goed voor ons,” vertelt Amal. Yasser is het tweede kindje van Amal en Adel. Hun dochtertje van 2,5 jaar is haar kleine broertje ook al komen bezoeken. “Ze is een fiere grote zus,” zegt papa Adel trots.

   

  Gynaecologe Hilde Van Sande begeleidde de eerste bevalling in het nieuwe centrum

  “Aanvankelijk was het nog een beetje zoeken en wennen, maar alles is heel vlot verlopen. De infrastructuur, het licht, … alles is meteen binnen handbereik. Dat maakt dat ons werk zoveel aangenamer en vlotter verloopt,” zo zegt gynaecologe Hilde Van Sande, die de eerste bevalling in het nieuwe centrum begeleidde.”De grootste verandering is voornamelijk de grote ruimte in de verloskamers. Het geeft ons een vrijer gevoel en maakt het veel makkelijker om ons werk uit te voeren. Ook voor de patiënt is dat heel comfortabel. Het was een memorabel moment om de eerste bevalling in het Moeder- en kindcentrum mee te maken.” 

   

  Over het Moeder- en kindcentrum van het UZA

  Het Moeder- en kindcentrum van het UZA wordt momenteel in gebruik genomen. In dit hooggespecialiseerde centrum staan ouder en kind centraal. De diensten kindergeneeskunde, materniteit en neonatologie, kinderchirurgie en medische genetica huizen er onder 1 dak, uniek in België. Alle teams werken er intensief en multidisciplinair samen om moeders en kinderen de beste zorg te bieden. De inrichting is speels en kleurrijk met veel daglicht.

   

  Het gebouw staat volledig in het teken van ‘family centered care’. Dat wil zeggen dat de zorg er centraal rond moeder en kind wordt georganiseerd. Zo is er is veel aandacht voor rooming-in faciliteiten. Ouders kunnen er in alle comfort bij hun zieke kind of pasgeborene overnachten. 

   

  Comfort en topzorg op de nieuwe materniteit

  Op de afdeling materniteit is er veel aandacht voor modern comfort en privacy in de ruime en huiselijke (bijna uitsluitend) eenpersoonskamers: internetverbinding, digitale tv … Prof. Jacquemyn, diensthoofd gynaecologie: “De nieuwe afdeling sluit helemaal aan bij de hedendaagse visie op verloskunde. Zwangerschap en bevalling zijn een natuurlijke gebeuren. Wij staan klaar om in te grijpen, maar vaak is dat niet nodig. Arbeid en bevalling vinden dan ook plaats in dezelfde kamer. Het is er licht en ruim, er is een bad en de partner kan blijven slapen. Als de baby extra zorgen nodig heeft, dan kan dat soms ook in dezelfde kamer, zonder hem van de mama te scheiden. En als het niet via de natuurlijke weg kan, kunnen we snel naar de operatieruimte die vlak naast de verloskamer ligt.” Ook moeders met een moeilijke zwangerschap kunnen hier rekenen op meer privacy en huiselijke kamers, samen met optimale bewaking en zorg tijdens deze stresserende periode.

   

  Verhuis eind april en begin mei

  De materniteit nam op 27 april als eerste zijn intrek in het nieuwe Moeder- en kindcentrum. De dienst intensieve neonatale zorg volgde op 28 april. Op 8 mei verhuist de raadpleging kindergeneeskunde, op 11 mei volgt de verpleegeenheid kindergeneeskunde.

   

  UZA opnieuw Baby Friendly Hospital

  Het UZA heeft opnieuw het Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI)-label behaald. Met dit kwaliteitslabel erkennen Unicef en de Wereldgezondheidsorganisatie ziekenhuizen die borstvoeding promoten en pas bevallen moeders optimaal begeleiden. Het UZA werd de voorbije jaren al tweemaal erkend, maarbleek na een nieuwe audit nog steeds te voldoen aan de vereisten. Eén daarvan is dat 75 procent van de pas bevallen moeders uitsluitend de borst mag geven bij het verlaten van de kraamafdeling.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke laatste woensdag van de maand is er een ‘brocantemarkt’ op de Grote Markt.   

  Gezien de vorige editie letterlijk in het water viel…

  maken wij er reclame voor.

  Inderdaad is dit dé toekomst voor Antwerpen...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T E S L A --- De wagen van de toekomst   

  Voor 77.000 € is deze volledig elektrische auto van u… en u rijdt –met volle batterijen zo’n 400 km.

   

  Stilaan komen er (gratis?!) oplaadpalen bij –zoals in Wilrijk – en bij diverse bedrijven.

   

  De topsnelheid ligt rond de 220 km/uur.

  Op de batterije’n is er een waarborg van 8 jaar terwijl de levensduur om en bij de 14 jaar ligt.

  Gezien het koetswerk van aluminium is is er geen roestvorming.

   

  Momenteel is er bij de aankoop van een TESLA geen inschrijvingstaks en ligt de wegentaks rond de 100€

   

  Wie een TESLA koopt, schaft zich een grote, comfortabele auto van de toekomst aan!

   

  Nog een weetje? Na één jaar is men van 17 werknemers overgegaan naar 80 mensen!

   

  Kortom, ga eens kijken in de ‘stadsfeestzaal -of naast de vroegere Smarttoren op de Boomsesteenweg 8 in Aartselaar – of bel op 03/808.19.06 of kijk eens op www.teslamotors.com
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporting A overspoelt Scheldekaaien met oldtimers tijdens Antwerp Classic Car Event

  Op 2 en 3 mei worden de Scheldekaaien het decor voor de vijfde editie van het Antwerp Classic Car Event. In het wagendorp maken autoliefhebbers kennis met naar schatting meer dan 1000 ‘classic cars’ (wagens van voor 1990) en oldtimers. Tijdens het weekend vindt ook de Antwerp Classic Tour plaats: een primeur in Antwerpen. Bovendien wordenalle bolides, die deelnemen aan de ‘classic carrally’ Tour Amical, geladen voor hun trip naar Portugal en Spanje.

   

  Antwerp Classic Car Event

  ‘Classic cars’ zijn wagens die voor 1990 gebouwd zijn. Met het Antwerp Classic Car Event wordt een stuk van de Scheldekaaien omgetoverd tot een waar wagendorp met naast de classic cars en oldtimers ook animatie met een kinderdorp, ‘classic foodtrucks’ en een driverslounge met paddock voor de wagens.

   

  Autoliefhebbers hebben dus heel wat om naar uit te kijken. Mensen die zelf een ‘classic car’ van minstens 25 jaar oud hebben, krijgen van de organisatie een gratis parkeerplaats aangeboden. Zo hebben ze de kans om zelf mee onderdeel te worden van het spektakel.

   

  Tour Amical

  Het hoogtepunt van het weekend is het klaarmaken van de wagens die deelnemen aan de Tour Amical. Wat ooit begon als een uitgestippeld tripje voor vrienden is ondertussen een waar begrip geworden voor liefhebbers van classic cars of oldtimers. Van 6 tot en met 12 mei wordt de twaalfde editie van Tour Amical gereden. Maar liefst 239 teams van rallypiloten maken zich op voor een spannende tocht van Porto over Lissabon naar het Spaanse Marbella. Dit weekend worden alle deelnemende wagens gekeurd, bestickerd en uiteindelijk op trucks geladen voor hun trip naar Portugal.

   

  Antwerp Classic Tour

  Nieuw dit jaar en een echte primeur voor Antwerpen en Sporting A is de organisatie van de allereerste editie van de Antwerp Classic Tour. Deze professionele rally doorkruist op twee dagen een groot stuk van Antwerpen. Het wordt een extra attractie op het Antwerp Classic Car Event waarmee de organisatie de passie voor de oldtimer-sport bij een zo groot mogelijk publiek wil aanwakkeren.

   

  Sporting A hoopt alle autoliefhebbers en kijklustigen te verwelkomen voor dit gratis spektakel.

   

  Praktisch

  • Antwerp Classic Car Event
  • zaterdag 2 en zondag 3 mei 2015
  • Scheldekaaien ter hoogte van Cockerillkaai & Sint-Michielskaai tussen Scheldestraat & Fortuinstraat
  • gratis te bezoeken
  • Meer info:

  o   http://sportinga.be  

  o   www.acce.be

  o   www.touramical.be

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'eerste buislegging'

  HIERBIJ de foto's van Georges! ---)zie ook volgend artikel!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanleg warmtenet Nieuw Zuid gaat van start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Vlaams minister van Energie, Annemie Turtelboom, en schepen voor leefmilieu van de stad Antwerpen, Nabilla Ait Daoud, hebben vandaag symbolisch de eerste buis gelegd van het warmtenet op Nieuw Zuid in Antwerpen, een mijlpaal in dit belangrijke project voor de toekomst.

   

  Achter het Antwerpse gerechtsgebouw, in het verlengde van de gedempte Zuiderdokken en de Scheldekaaien, wordt de duurzame woonwijk Nieuw Zuid gebouwd. Om aan de stedelijke en Europese klimaatdoelstellingen te voldoen, zullen de woningen, winkels en kantoren die op de site verrijzen, onder meer aangesloten worden op een warmtenet.

   

  Wat is een warmtenet?

  Een warmtenet is een collectieve energievoorziening voor de verwarming en het sanitair warm water van gebouwen. In plaats van in elke woning of kantoorruimte een aparte verwarmingsinstallatie te installeren, stuurt één centraal verwarmingssysteem via goed geïsoleerde, ondergrondse leidingen water van ongeveer 90°C naar de appartementen en kantoorruimtes. Het afgekoelde water stroomt via een tweede leiding terug naar de centrale, waar het opnieuw wordt opgewarmd. Met een kamerthermostaat stellen de bewoners de gewenste temperatuur in. Een warmtemeter meet hoeveel warmte er precies wordt verbruikt, zodat de verbruikte warmte exact kan worden aangerekend.

   

  Duurzame oplossing

  De warmtecentrale op Nieuw Zuid zal in eerste instantie op aardgas werken. Over enkele jaren, wanneer voldoende gebouwen zijn aangesloten, zal worden overgeschakeld op meer duurzame warmtebronnen. Op middellange termijn (tussen 10 en 20 jaar) wil de stad een warmtebron uit de ruimere omgeving aanbieden die de wijk met de restwarmte van een industrieel proces van warmte kan voorzien.

   

  warmte@zuid werkt samen aan warmtenet

  Het warmtenet op Nieuw Zuid wordt aangelegd door warmte@zuid, een consortium waarin de bedrijven Infrax, water-link, Veolia en Indaver hun krachten bundelen. Ze haalden in september 2014 de concessie binnen waarvoor de stad Antwerpen een aanbesteding had uitgeschreven. Infrax is projectleider en coördineert de aanleg van het warmtenet dat in totaal vijf kilometer lang zal worden. De werken aan het eerste tracé werden zopas gestart. Vanaf augustus al genieten de eerste bewoners op Nieuw Zuid in alle comfort van het warmtenet.

   

  Veiligheid primeert

  Voor de aanleg van het warmtenet graaft Infrax sleuven waarin de leidingen op ongeveer één meter diepte worden gelegd. Frank Vanbrabant, CEO van Infrax: “De leidingen zijn zeer goed geïsoleerd zodat er nauwelijks warmte verloren gaat. We hechten ook veel belang aan de veiligheid in de werkomgeving. Onze bouwlocaties voldoen aan de strengste veiligheidseisen, ze staan onder permanent toezicht en onze technici en aannemers zijn vakkundig opgeleid om het warmtenet met kennis van zaken aan te leggen. We houden de buurtbewoners regelmatig op de hoogte van de werken en proberen de overlast voor de omgeving tot een minimum te beperken. De toekomstige bewoners van de wijk kunnen met hun vragen of bemerkingen ook steeds terecht bij onze medewerker, onze warmteagent, die zo veel mogelijk in de buurt aanwezig zal zijn.”

   

  Belang voor Vlaamse klimaatdoelstellingen

  Voor Vlaams minister van Energie, Annemie Turtelboom, zijn warmtenetten een belangrijk onderdeel in de energiemix van morgen. Annemie Turtelboom: “Vijfduizend inwoners op Nieuw Zuid zullen zich in 2025 kunnen verwarmen via dit nieuwe, grootschalige net. Tegen 2020 zullen al een kleine 1000 woningen aangesloten zijn op dit warmtenet. Ik geloof heel hard in dit soort toekomstprojecten, zeker in steden zoals Antwerpen. Het is ook een goedkope manier om onze doelstellingen rond hernieuwbare energie te halen. 6 tot 14 keer goedkoper dan via groene stroom. Tegen 2020 willenwe in Vlaanderen 22 procent meer groene warmte dan vandaag. Vandaag gaat ook nog veel te veel restwarmte verloren, warmte die onder meer wordt geproduceerd in industriële sectoren. Het is dan ook het doel om in de toekomst warmtenetten maximaal te voeden met restwarmte uit de industrie.”

   

  Praktijktoets voor duurzaamheidsbeleid

  Voor de stad wordt Nieuw Zuid de praktijktoets van het stedelijke beleid dat de afgelopen jaren rond duurzaamheid werd opgezet. Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu van de stad Antwerpen: “De dichte bezettingsgraad en de aanwezigheid van de haven voor het gebruik van restwarmte, maakt onze stad uiterst geschikt om niet enkel te dromen van een stadsbreed warmtenet, maar ook effectief deze uitdaging aan te gaan. Want er is genoeg restwarmte aanwezig in Antwerpen om heel de stad mee te verwarmen.”   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote petanquewedstrijd in Merksem


  Marco Laenens deelde de welverdiende trofees uit!

  'Spijtig dat onze stichter-erevoorzitter dit niet meer kon meemaken'was een veelgehoorde opmerking...


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voormalig politicus wordt zanger.. en treedt op te Wilrijk op donderdag 30 april

  Voormalig Vlaams parlementslid en voormalig fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad, Jo Vermeulen, heeft na zijn actieve carrière in de politiek ervoor gekozen om heel veel van zijn tijd te besteden aan zijn nieuwe passie, namelijk zingen.. Trouwens niet zomaar zingen, want hij is volledig bedwelmd door Georges Brassens.

   

  Hoewel Brassens uitgroeide tot een van de populairste auteurs en vertolkers van het Franse chanson was zijn debuut moeizaam. Toen hij bekend werd, schreef hij al meer dan tien jaar chansons en had hij vrijwel zonder inkomsten geleefd. Als hij niet was geholpen door vrienden was hij onbekend gebleven en zou hij waarschijnlijk clochard zijn geworden. Georges Brassens stierf in 1981 op zestigjarige leeftijd.

   

  Zijn liedjes waren niet alleen schokkend omdat ze recht-voor-zijn-raap-woorden bevatten, maar ook omdat ze zo indruisten tegen de normen en waarden van toen (rond 1953). In de honderden liedjes die hij schreef komen typische en uiteenlopende personages tot leven: boerenmeisjes, vlinderjagers, hoeren, verliefde stelletjes, gendarmes, hoorntjesdragers, kruimeldieven, overspelige vrouwen, trouwe echtgenoten, pastoors, doodgravers, moordenaressen, dronkenlappen... Hij neemt het op voor mensen die traditioneel door het publiek geminacht wordt, de croquants, de brave burgers met hun vooroordelen.

  Bron:http://nl.wikipedia.org/wiki/Georges_Brassens

   

  Jo Vermeulen stelde een ensemble samen met de passende naam “Brasserie Croque-Notes”.  Dit ensemble legt zich toe op het repertoire van Georges Brassens – een onuitputtelijke goudmijn die bestaat uit zowat 150 heerlijke chansons. Elk concert presenteren ze een andere selectie, telkens een mix van gekende klassiekers en onbekende juweeltjes. Met een beetje toelichting over teksten, thema's en leven van Brassens.

   

  De groep bestaat uit: Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas) en Imanol Mitxelena (gitaar). De naam van de groep verwijst naar de Brassens-klassieker 'La princesse et le croque–notes' – hun lijflied.

   

  Praktisch : optreden donderdag 30 april - vanaf 20.15 in het Volkshuis – Heistraat 8 – 2610 Wilrijk – toegang : gratis

  Voordien, vanaf 19.00 – wordt voorzien in een kaasbuffet (uiteraard met Franse kazen) aan 12 euro pp

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dernykoers en Provinciaal Kampioenschap


  Op vrijdag 1 mei is iedereen welkom om te komen supporteren voor de wielerwedstrijden in het centrum van Hoboken, met start en aankomst in de Berkenrodelei.

  De organisatoren van de Ereprijs Victor De Bruyne en de Memorial Marcel Janssens maken er een echte sportdag van. Zo staan dernywedstrijden, waarbij renners achter motorfietsen rijden, op het programma. De juniorenwedstrijd wordt dit jaar uitzonderlijk het Provinciaal Kampioenschap. Wie wint, is kampioen van de provincie Antwerpen.

   

  Om 12 uur starten de dernywedstrijden, voor elite zonder contract. De G-sporters, fietsers met een beperking, starten om 12.55 uur en de finalewedstrijden achter derny vanaf 14 uur. Om 15 uur volgt de start van het Provinciaal Kampioenschap voor junioren.


  Meer info op www.wacteam.be.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krugerbrug afgesloten voor zwaar verkeer

  Lees hier opnieuw de opmerkingen van Theo:

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/bllsp_01444730

  De Krugerbrug in Hoboken is niet meer geschikt voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton. De stad zal

  daarom geen zwaar verkeer meer toelaten op de brug. Deze vrachtwagens zullen een andere weg
  moeten nemen.
  Waarover gaat het?
  De bruggen en wegen in de stad worden regelmatig op veiligheid gecontroleeerd. Bij een recente test
  bleek dat de Krugerbrug in Hoboken niet meer voldoende veiligheid biedt aan zwaar wegverkeer om
  de spoorweg te kruisen.
  De stad voegt daarom een verbodsbord toe, dat aangeeft dat verkeer van meer dan 3,5 ton niet over
  deze brug mag rijden. Naast het verkeersbord zal belijning op de grond duidelijk maken hoe zwaarder
  verkeer vlot naar de Herenpolderbrug omgeleid wordt.
  Op vraag van het district onderzoekt de stad welk onderhoud moet gebeuren aan de brug. Zo laat ze
  loskomende betondelen verwijderen en beveiligt ze de beschadigde balustrade.
  Meer info
  Wenst u meer info? Dan kan u terecht bij het stedelijk wijkoverleg Hoboken, via
  wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be of tel. 03 338 30 16

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de kerk gered?

  VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR LIESBETH HOMANS

   

  27 april 2015

   

  SUBSIDIE HOOGDRINGENDE HERSTELLINGSWERKEN KERK O.L.V. GEBOORTE HOBOKEN GOEDGEKEURD

   

  Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) keurde vandaag de subsidie goed voor de hoogdringende werken aan de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk in Hoboken (Antwerpen). De subsidie van de Vlaamse overheid bedraagt 47.000 euro.

   

  Begin februari vielen er grote stenen van de kerktoren. De kerkfabriek diende daarop een subsidieaanvraag in om dringende herstellingswerken te kunnen uitvoeren. Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans stemde vandaag in met een subsidie van 47.000 euro, wat het maximum te subsidiëren bedrag is. De totaalkost van de werken wordt geraamd op 146.450 euro (incl. btw).

   

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!