NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Eyes For The World
 • HOBOKEN 2017
 • Antwerpen nieuws
 • Provincie Antwerpen
 • Provincie Antwerpen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  10-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse week in Hoboken
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Play-Offs Fémina Visé - DHW United Antwerpen : 09- 05-‘15

  Uitslag : 33 - 25              ruststand : 19 - 11

   

  Beloften : 22 - 32

   

   

  Voor DHW :Shana Husson (40’) en An Rosseau (20’) (keepsters) – Anita Szamosi (6) - Kimmy Mikunda – Rilke Janssens – Tamberly Husson (1) – Anne De Wijk (1) - Nathalie De Vooght – Zuzia Pacyna (5) - Janne Rooyakers - Liv Pauwels (6) – Jelena Kostic - Teuntje Voermans (6) - Sophie Van Tongerloo

   

  Voor  Visé : Sofie Nouwen (50’) en Liesbet Jennes (10’) (keepsters) – Annelies Penders (9) – Judith Franssen (6) – Kristien Leonaers (5) - Sara Marteleur (2) - Fien Boons (5) - Vera Mennicken (3) - Sabrine Masrouki - Maude Jolly (1) - Monia Masrouki – Coraline Dubuc - Laura Michel – Maureen Racz (2)

   

   

  DHW is te wisselvallig om aanspraak te maken op de punten.

   

  Aanvankelijk gaat de match gelijk op. Er wordt vlot gescoord langs beide kanten : 4 – 3 na 6’.

   

  Geleidelijk aan neemt de thuisploeg het voortouw : 9 – 6 na 14’. Wanneer de regerend landskampioen dan ook nog een versnelling hoger schakelt, moet DHW de rol lossen : 15 – 6 na 23’. Iedere technische fout wordt genadeloos afgestraft op de counter.

   

  DHW krabbelt terug recht en via Zuzia Pacyna (3x) en Teuntje Voermans (2x) van op de stip wordt de schade beperkt. Ruststand : 19 – 11

   

  Na de rust kent Visé zijn traditionele dip en DHW vecht terug : 23 – 19 na 43’. De Waalse coach neemt een time-out om zijn team wakker te schudden. Via 24 – 20 aan het kwartier, gaat het in één ruk naar 31 – 20 na 52’.

   

  Onder impuls van Anita Szamosi (3x) kan DHW milderen. Eindstand : 33 – 25

   

  Rest nu enkel nog de wedstrijd voor de 3e plaats tegen en in St-Truiden volgende week. Evenals de finale van de M-19 (meisjes -19 jaar) op zondag 17 mei in Putte bij Mechelen.

  Dank aan Anouk.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzwakt Sasja klopt Nelo en pakt 3e plaats!

  Sporting Nelo - KV Sasja 26 - 31
  Sasja trok met slechts twee doelmannen en acht veldspelers (waaronder junior Merlijn Wauters) naar Neerpelt. Arnouts werd afgestaan aan de 2e ploeg en Kevin en Jeffrey Jacobs waren gekwetst. Als gevolg van dit laatste kwam Sasja op het terrein in een onuitgegeven opstelling, met afwisselend Roelants, Van den Hoed en Sas als spelverdeler. Desondanks had dit verzwakt Sasja, vooral in de 2e helft, weinig moeite om een zwak Sporting Nelo opzij te zetten en zo de derde plaats in het klassement veilig te stellen.
  Bij Sasja vonden Luka Groff en Jasper Roelants meteen de weg naar doel (1-3), maar Nelo zette de situatie recht en kwam op en over Sasja (6-4). De thuisploeg wilde in deze laatste thuismatch duidelijk nog iets tonen en speelde pittig. Vooral in verdediging en dat mocht Jasper Roelants aan den lijve ondervinden, bij een overtreding die duidelijk meer verdiende dan enkel een gele kaart. Aanvankelijk was het bij Sasja ook wat zoeken naar de juiste samenhang en een gretige Brian Meulders was vaak te ongeduldig, waardoor zijn schoten de nodige precisie misten. Nadien wist hij zich prima te herpakken, bracht samen met Van den Hoed en Gijs de bezoekers terug op voorsprong (11-14). Voorsprong die behouden bleef tot aan de rust. Na de rust ging Sasja nog een tijdje door op zijn elan en het verschil liep op tot 15-21. Nelo bleef echter aanklampen en maakte van een numerieke meerderheid gebruik om weer dichterbij te komen (18-21). Nadat Tadeij een zeven meter had gestopt van Somogyi, maakte Merlijn Wauters in de 43e minuut zijn debuut in de 1e ploeg. Meulders en Gijs vergrootten de voorsprong weer tot 19-24, maar Winters en Somogyi scoorden tegen. In de laatste tien minuten was Sasja baas. Alle tempo, voor zover dat al aanwezig was geweest, verdween nu uit de wedstrijd. De Hobokenaren controleerden rustig de partij en konden de voorsprong geleidelijk wat verder aandikken. Bij 26-31 werd de wedstrijd afgefloten en daar was waarschijnlijk niemand rouwig om. Een verdiende zege van een verzwakt Sasja tegen een eerder ontgoochelend Nelo. Hierdoor sluit Sasja deze playoffs af op een verdienstelijke 3e plaats, maar mits een puntje meer tegen Hasselt had er wellicht een finaleplaats ingezeten ...
  Scoreverloop: 10' 6-4 / 20' 9-9 / 30' 12-15 / 40' 18-21 / 50' 21-25 / 60' 26-31 Samenstelling ploegen en doelpuntenmakers: SASJA : Stefan Brehmen (d), Mike Tadeij (d - 60'), Stijn Gijs 4, Wouter Sas 2, Luka Groff 6, Jasper Roelants 2, Brian Meulders 7, Toby Trouw 3, Dimitri Van den Hoed 7 (4), Merlijn Wauters NELO : Mark Leckebusch (d – 60’), Christopher Van Hout, Wout Winters 6, Toon Habraken, Adam Barnyak 3, Balazs Somogyi 5 (1), Lazar Popov 2, Serge Spooren 4 , Jochen Stulens 2, Sebastian Follon, Pieter Winters 1, Mattias Van Criekinghe 3, Christian Lewandowski, Niels Van Sloot Tijdstraffen : Sasja 3 (Trouw, Meulders, Roelants) Nelo 3 (Barnyak 2x, Popov) Strafworpen: Sasja 4/4 Nelo 1/2 Scheidsrechters: Martens -Verdonck
  Verslaggever: Robert Peeters - 10/05/

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse week in Hoboken

  Voor de allereerste keer vindt in park Sorghvliedt een echt Japans festival plaats, op zondag 10 mei. Dat is het sluitstuk van de ‘Nello en Patrasche gaan Japans-week’ in Hoboken, een week vol Japanse activiteiten.

   

  Arne Deprez en Pieter-Jan Saenen, twee japanologen van de organiserende vzw Inari,

  weten alles over het festival. “Om de Hobokenaars te laten kennismaken met diverse aspecten van de Japanse cultuur, worden er verschillende eet-, drank- en doe-kraampjes opgesteld. Je kan er een combinatie van oosterse en westerse hapjes en drankjes bestellen, zoals wafels met groene thee, teriyakiburgers of Japanse sake. Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten zoals mangabuttons maken, origami vouwen, goudvissen vangen en nog veel meer. Er zijn demonstraties van taikodrum en sumoworstelen, en ook Nello en Patrasche zijn van de partij.”

   

  Nog tot en met zondag 10 mei is de Japanse sfeer te beleven. Zo kan je onder andere inschrijven voor een workshop origami en wordt de Japanse film Departures op groot scherm vertoond.

   

  Praktisch

  • ‘Nello en Patrasche gaan Japans-week’
   • van woensdag 6 mei tot en met zondag 10 mei
   • programma en inschrijvingen: www.uithuishoboken.be
   • tel. 03 292 65 30
  • Japans festival ‘Matsuri’
   • zondag 10 mei van 12 uur tot 18 uur
   • park Sorghvliedt, Marneflaan 3, Hoboken
   • gratis toegang

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB: GS BEOBANK HOBOKEN-DHUY IP HANNUT 4-4

  De spelers van Dhuy IP Hannut verschenen met het mes tussen de tanden in sportcentrum Sorghvliedt. Niet verwonderlijk, evenveel punten tellend als Elite Futsal Binche op de derde laatste plaats in de rangschikking maar met één gewonnen wedstrijd minder, bood enkel een gelijkspel of beter nog een zege hen een ultieme uitweg om te ontsnappen aan een barragewedstrijd voor het behoud tegen de winnaar van de komende testmatch tussen AS 1030 Schaarbeek en Piazza Gilly (beide tweede in respectievelijk tweede nationale afdeling A en B).

   

  Khaled Oulichki zat een gele schorsingsdag uit, zodat het jonge talent Youssef Hadj Ouada in de basis werd opgenomen.

   

  Twee minuten na het startsignaal van het arbitrale duo Denis Van Laeken-Claude Dubois, schoof Safouane Channouf een assist van Karim Akajoua onder de vergeefs duikelende Kevin Musick in het mandje (1-0).

   

  De Hobokenaars slaagden er niet in om aan dit vroege succes een verlengstuk te breien. Zij moesten optornen tegen een stugge verdedigingsgordel. Pogingen van Karim Akajoua, Antoine Lemaire en Xavier Potvin leverden niet het gewenste resultaat.

   

  Even voorbij het eerste kwartier werd de Hobokense defensie warempel opgerold door een snedig ééntweetje tussen Amaury Geuns en Aladin Adrovic, deze laatste werkte keurig af (1-1).

   

  Een harde knal van Steven Dillien zwiepte over de dwarslat. Olivier Verhanneman kwam gepast uit zijn kooi om de doorgebroken Aladin Adrovic een halt toe te roepen maar was even later verslagen toen Sofiane Bensaida zich mooi vrijkapte en via de linkerpaal raak trof (1-2). De goudzwarten reageerden prompt: Yannis Van Parys nam een voorzet van Steven Dillien in één tijd op de slof, de bal donderde heerlijk in de winkelhaak (2-2).

   

  De bezoekers waren echter niet onder de indruk. Salvo’s van Amaury Geuns, Sofiane Ben Saida en Aladin Adrovic hielden Olivier Verhanneman waakzaam. Een vrijschop van Yannis Van Parys aan de rand van de strafschopzone, scheerde rakelings over het doelkader. Op slag van rust mocht Antoine Lemaire eveneens voor een vrije trap aanleggen na handspel van Florian Delauthy: het listige lobballetje van de Carolo tuimelde over het dwarshout.

   

  Ook na de hervatting bleven de gasten in hun mogelijkheden geloven. Een verrassend schot van Amaury Geuns dwarrelde via een Hobokens been tegen de staak. De grootste misser kwam op naam van Aladin Adrovic die van heel dichtbij onbegrijpelijk faalde.

   

  De lokale doelpogingen ontbeerden precisie en doortastendheid: een vluchtschot van Steven Dillien zeilde meters naast, Xavier Potvin kwam te laat toegelopen om een voorzet van Karim Akajoua binnen te glijden, Antoine Lemaire mikte alweer over doel. In de 46’ was het dan toch zover: Karim Akajoua stuurde een hoekschop van Antoine Lemaire eensklaps in de verste hoek (3-2).

   

  De Haspengouwers hielden het hoofd nog steeds rechtop: scherpschutter Aladin Adrovic stond op de juiste plek om een doorbraak van Raymond Falise Jr triomfantelijk over te nemen en zijn derde roos van de avond op te steken (3-3).

   

  Ook nadat Youssef Hadj Ouada aan de tweede paal een voorzetschot van Antoine Lemaire tegen de touwen had geduwd (4-3), joeg de Hannuitse coach zijn manschappen onversaagd in de aanval. Een hevig gedrang voor het Hobokense doel liep goed af, een zware trap van Aladin Adrovic zette de GS-netten opnieuw bol (4-4).

   

  Beide ploegen ondernamen nog inspanningen om het laken naar zich toe te trekken. Aan de gelijke stand kwam evenwel geen wijziging meer. GS Beobank Hoboken, voor de wedstrijd op twee punten van het derde geklasseerde CKB Puurs, beëindigt de klassieke fase van het kampioenschap met een vierde plaats in de tabellen.

   

  Vlak na affluiten werden de mobiele telefoons druk geraadpleegd: vrij snel drong het door dat leider Waremme AC haar thuiswedstrijd tegen Futsal Jette had gewonnen (8-3) en dus als kampioen van de reguliere competitie onze tegenstander zal worden in de halve finale van de play-offs. Op woensdag 13 mei a.s. om 21:45 uur staat het grote werk voor de deur: we verwachten in onze vertrouwde omgeving een massale toeloop van onze supporters en sympathisanten naar de heenwedstrijd die ongetwijfeld garant zal staan voor heel wat spanning en spektakel op topniveau…

   

  Voor de bezoekers was er geen goed nieuws: Elite Futsal Binche deelde de punten bij CKB Puurs (3-3) en verzekert zich sowieso van een verlengd verblijf in de hoogste reeks. De Klein-Brabanders,  voor de eerste keer in hun bestaan gekwalificeerd voor de play-offs, krijgen in de andere halve finale het gevreesde Selaklean Thulin in de maag gespietst.

   

  Tenslotte geven we nog mee dat Essalem Verviers en ZG Leuven linea recta naar tweede nationale zakken; zij ruimen de baan voor Anneessens 25 Bruxelles en Ergo Flémalle, respectievelijk kampioen in tweede nationale A en B.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: doelmannen Olivier Verhannemanen Wim Rooms, Antoine Lemaire, Hicham Channouf, Karim Akajoua (kpt) (1), Safouane Channouf (1), Steven Dillien, Xavier Potvin,Yannis Van Parys (1),Youssef Hadj Ouada (1), coach Geert Brijs en assistent-coach Bart Kegels.

   

  samenstelling Dhuy IP Hannut: doelmannen Kevin Musick (kpt) en David Napen, Sofiane Ben Saida (1), Florian Delauthy, Aladin Adrovic (3), Amaury Geuns, Raymond Falise Jr, Walid Datou, coach Raymond Falise en assistent-coach Alain Distexhe.

   

  HERINNERING:

  Inschrijven voor het bustransport naar de bekerfinale op 6 juni in Vilvoorde kan bij onze bestuursleden Mark Van Haesendonck (GSM: 0497 435 682 - e-mail: mark.van.haesendonck@telenet.be) en Dirk Van Overbeke (GSM: 0473 707 958 - e-mail: dirk.vanoverbeke@skynet.be) - vertrek om 18:45 uur op de parking van sportcentrum Sorghvliedt - prijs: 15,00 € (inclusief toegangsticket).

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - DD FINANCE, Strijdersstraat 46, 2650 Edegem, Dirk Daglinckx, 03 457 02 80, dirk.daglinckx.12864@axa-bank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Bijlagen:
  DSC09882.jpg (70.2 KB)   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magazijnverkoop HOBOKEN
  Door de grote vraag van onze klanten verkopen we nu ook SALONS...

  KOM GERUST EENS KIJKEN!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.THE CREPE ROOM  Wat begon met veel vraagtekens --- is geworden tot één groot uitroepteken!

  'We krijgen steeds meer klanten die op hun gemak een tasje koffie mét pannenkoek komen eten... ook de kinderen zijn van harte welkom!'  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OXFAM in de bib van Wilrijk
  OXFAM : Zet onze tweedehandswinkels mee in bloei!'

  Met een 'tijdelijke stand' in de bibliotheek van Wilrijk trekt OXFAM Solidariteit even de aandacht.

  Bedankt aan iedereen, maar aan Patrick in het bijzonder...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloementapijt van Anne-Mie Van Kerckhoven op Grote Markt

  Stad Antwerpen zet samen met kunstenares Anne-Mie Van Kerckhoven van 4 tot 13 juni 2015 de Grote Markt letterlijk in de bloemen. Van Kerckhoven ontwierp het bloementapijt ‘Flower Power’ in het kader van 450 jaar stadhuis. Het jarige stadhuis zelf krijgt aan de gevel ook unieke vlaggen, een tweede versie van het kunstwerk. Op 13 juni krijgen bezoekers de mogelijkheid om een stukje kunstwerk mee naar huis te nemen.

   

  Van 4 tot 13 juni 2015 ligt er op de Grote Markt een uniek bloementapijt. ‘Flower Power’ door Anne-Mie Van Kerckhoven (hieronder AMVK) is een A-typisch tapijt. Het bestaat uit aparte potjes met planten en kruiden. De levensduur van dit vernieuwende tapijt is langer dan bij een traditionele legging met bloemkoppen van begonia’s. Daardoor kunnen bezoekers na afloop plantjes meenemen.

   

  Het kunstwerk

  Het ontwerp bestaat uit grote vlakken in felle kleuren, waarbij ook rood en wit, de kleuren van de stad Antwerpen, niet ontbreken. De cirkel is het centrale motief. Die staat voor de eenheid van de stad en de mensen, maar ook voor de cirkel van leven en dood. AMVK liet zich ook inspireren door de motieven die 450 jaar geleden werden gebruikt voor vloerbekleding die vandaag terug te vinden is in bijvoorbeeld het Museum Plantin-Moretus. “De naam ‘Flower Power’ wil een gevoel van optimisme meegeven aan de mensen; het gevoel van een bruisend cultureel leven op en rond de Grote Markt. Samen groen beleven in het hartje van de stad staat voorop”, aldus schepen Philip Heylen.

   

  Het oogstfeest

  Het bloemenkunstwerk is niet enkel te bekijken, want bezoekers kunnen een stukje meenemen op 13 juni. Tijdens dit oogstfeest ontvangt elke aanwezige één kartonnen plantentray met plaats voor zes potjes. Voor de gekleurde boomschors zijn er plastic zakjes voorzien.

   

   

  Vlaggen aan het stadhuis

  Om het jarige stadhuis zelf ook uit te dossen, komen er vlaggen aan de voorgevel van het stadhuis in de kleuren van het bloementapijt. De officiële vlaggen aan de voorgevel maken daarom vanaf 2 juni plaats voor 67 verschillende vlaggen ontworpen door Anne-Mie Van Kerckhoven.

   

  Uniek collector’s item

  Voor kunstverzamelaars ontwierp AMVK 450 exclusieve plantentrays in plexiglas. Dit collector’s item is voorzien van haar handtekening. Hierbij zit ook een uniek genummerde publicatie met foto- en tekstmateriaal van het bloementapijt. Het pakket is te koop vanaf 13 juni in de stadswinkel en in de museumshops van Plantin-Moretusen Middelheimmuseum.

   

  Anne-Mie Van Kerckhoven

  De kunstenares AMVK, voluit Anne-Mie Van Kerckhoven, ontwierp het bloementapijt. Ze studeerde grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Haar werk kan je omschrijven als vooruitstrevend, pittig en opvallend: iets dat Antwerpen ook karakteriseert.

   

  450 jaar stadhuis

  Het stadhuis van Antwerpen viert zijn 450ste verjaardag in 2015. Burgemeester Bart De Wever: “Dit jaar verwelkomen we tienduizenden nieuwsgierigen tijdens rondleidingen en in Café ’t Schoon Verdiep. Dat is een echt succes. Het is dan ook een bijzondere verjaardag die we graag vieren met alle Antwerpenaars en bezoekers”. Wie zich wil laten onderdompelen in de talrijke verhalen van de Antwerpenaars die ooit in het stadhuis zijn geweest, kan nog tickets bemachtigen voor de expo ‘Het bekendste huis van ’t stad’.

   

  Het stadhuis is niet voor de eerste keer het decor van een bloementapijt. Onder andere in 1980, 1987, 1991 en 1993 werd de Grote Markt al omgetoverd tot een groene oase in de stad.

   

  Programma

  -          leggen bloementapijt: 4 juni 2015 – Grote Markt – vanaf 7 uur ‘s morgens

  -          officiële opening bloementapijt: 4 juni 2015 – Stadhuis – 14.30 uur

  -          oogstfeest: 13 juni 2015 – Grote Markt – van 10 tot 17 uur

   

   

  Vrijwilligers gezocht

  De stad zoekt vrijwilligers voor het leggen van het bloementapijt op 4 juni. Geïnteresseerden kunnen meer informatie verkrijgen door te mailen naar os_vrijwilligers@stad.antwerpen.be ter attentie van Charlotte Bellengé.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Sinksenfoor 2015

  Op zaterdag 23 mei start de Sinksenfoor. De foor vindt dit jaar voor het eerst plaats op de nieuwe locatie Spoor Oost. Kermisliefhebbers kunnen er genieten van meer dan150 attracties, een aantal themadagen, en uiteraard de typische sfeer van de Sinksenfoor.

   

  De stad levert dit jaar heel wat inspanningen om de foor succesvol te laten verlopen en de impact op de buurt zoveel mogelijk te beperken.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren vieren 1250 jaar Wilrijk met uniek festival onder A12-viaduct


  Wilrijk blaast dit jaar 1250 kaarsjes uit en viert dat op een unieke locatie. Op zaterdag 16 mei vindt onder het A12-viaduct een festival plaats. Dat verwelkomt onder andere Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Pat Krimson en Laston & Geo.


  Een aantal Wilrijkse jeugdorganisaties slaat de handen in elkaar om het eendagsfestival ‘Chillrijk.be – 1250 jaar Wilrijk’ te organiseren. Bezoekers kunnen genieten van optredens op twee podia onder de A12. De toegangsprijs bedraagt slechts 1 euro.

   

  Dansen met Pat Krimson

  Op de ‘Chillrijk-stage’ regeert eerst de hiphop, met de collectieven Zwartwerk en Diamantairs. Beide verdienden reeds hun sporen, respectievelijk bij ‘De nieuwe lichting’ van Studio Brussel en ‘Eigen Makelij’. Vervolgens bouwt het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra een feestje. Ten slotte nemen de deejays het heft in handen. De headliners zijn Pat Krimson - het brein achter 2 Fabiola - en het dj-duo Laston & Geo.

   

  Wie zich graag non-stop de ziel uit het lijf danst, kan de hele namiddag en avond terecht op het tweede podium, waar enkel dj’s geprogrammeerd staan. Daar draaien onder meer Soul shakers, Captain Steel en Shutterz. Zij maakten al het mooie weer op tal van festivals zoals Laundry Day, Couleur Café, Studay en Summerfestival.

   

  Skatecontest, dans en kunst

  Naast muziek gebeurt er nog heel wat meer onder het A12-viaduct. Jonge kunstenaars van BarVIZart maken samen met het publiek een nieuwe strip over Wilrijk en B.I.T. biedt een artistieke chillout-room aan. De danscollectieven Konichiwa Crew en Born4Dance laten hun swingendste moves zien. Skaters tonen hun beste skills tijdens de skatecontest die plaatsvindt tussen 15 en 18 uur. Deelnemers kunnen daarvoor ter plekke inschrijven.


  Praktisch

  • festival ‘Chillrijk.be – 1250 jaar Wilrijk’
  • zaterdag 16 mei 2015 vanaf 14 uur
  • parking onder A12-viaduct ter hoogte van Moerelei-Krijgslaan
  • meer info op www.chillrijk.be
  • toegangsprijs aan de kassa: 1 euro (geen voorverkoop)
  • partners: district Wilrijk, jeugdcentrum Vizit, vzw Willrock, Fix Your Face, jeughuis Joké en jeugdhuis Jong Valaar

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'kunstwerkjes' van de 100-jarige Vital Thys

  Vital THYS, wiens 100 jaar gevierd werd in Sint Maria - is simpelweg 'een kunstenaar'

  Met papier en karton maakte hij onderandere 'het vlinderpaleis' (gerechtshof)

  zie meer: http://blog.seniorennet.be/regionaleredactie/archief.php?ID=1760008 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstveiling voor Nepal

  Kunstenaars sluiten zich spontaan aan bij initiatief Michel Vaerewijck
  Antwerpen, 6 mei 2015 – Kunstfotograaf Michel Vaerewijck (galerij C41) organiseert een kunstveiling naar aanleiding van de aardbeving in Nepal. De opbrengst gaat naar Shangrila Home, een (Belgisch) initiatief voor de opvang en scholing van wezen in Kathmandu. Het tehuis van Shangrila Home is onbewoonbaar door de aardbeving.
  Michel Vaerewijck bracht de bal aan het rollen door twee eigen werken te veilen: fotografische monotypes die typerend zijn voor het werk van de Antwerpse kunstfotograaf, uit zijn huidige expo ‘What I can’t show’ en uit de recente expo ‘Feuilles mortes’.
  Andere kunstenaars hebben zich ondertussen bij het initiatef aangesloten: zo wordt er ook werk geveild van fotografen Tony Le Duc, Jurgen Doom, Bart Ramakers, Stephanie Van de Velde, Franky De Schampheleer en kunstschilders Maartje Smeyers en Mulugeta Tafesse. Andere kunstenaars blijven welkom om een werk aan te bieden.
  “De veiling is een unieke kans om een uniek kunstwerk te kopen én iets te doen voor het goede doel. Het is fantastisch om te zien hoeveel collega-kunstenaars zich hebben aangesloten bij het initiatief en de lijst blijft groeien. De aangeboden werken zijn echt van topkwaliteit”, aldus Michel Vaerewijck.
  Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op Facebook-pagina ‘Help Nepal /// Kunstenaars voor Shangri-La’.
  Bieden kan via e-mail (info@C41.be) en tijdens de slotveiling op zondag 10 mei om 15 uur in galerij C41 (Kronenburgstraat 41C, 2000 Antwerpen). De kunstenaars zullen hun eigen werk veilen. De werken kunnen bezichtigd worden in de galerij op zaterdag 9 mei (14-18u) en op zondag 10 mei (vanaf 14u).
  De opbrengtst van de veiling gaat integraal naar Shangrila Home vzw. Rechtstreekse giften voor Shangrila Home zijn welkom op BE86 0682 2248 1550 (fiscaal attest vanaf 40 €).
  MEER INFORMATIE
  Over Shangri La Home: www.shangrilahome.org
  Over Michel Vaerewijck: www.michelvaerewijck.com

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nello & Patrasche: de musical (deel 2)

  Woensdag 6 mei was het weer zover: Theo trad naar voren met 'zijn studentjes Nello'...

  'Nello de musical' kon weer op heel veel bijval rekenen...  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nello & Patrasche: de musical
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clouds of Fashion: Pimp je zomergarderobe op de Major Closetsale op 10 mei

  Nog niet helemaal klaar voor de zomer? Clouds of Fashion selecteert sunny outfits!

  Dinsdag 5 mei 2015 — Antwerpen – Op zondag 10 mei organiseert Clouds of Fashion een grote closetsale in Stuurboord Hangar 26. Van 10 tot 18 uur is elke fashionista welkom om te snuisteren in tweedehands kledij en accessoires van maar liefst honderd standhouders. Allemaal jonge vrouwen die lenteschoonmaak hielden in hun eigen kleerkast en zo goed als ongedragen items verkopen. Clouds of Fashion sloeg voor dit evenement de handen in elkaar met Label Crush, het online platform voor de aan- en verkoop van tweedehands designerkleding. 

  Every fashionista knows the story…
  De eerste zonnestralen zorgen bij veel vrouwen voor de nodige outfitstress. Vind je het hoog tijd voor nieuwe stukken in je kleerkast maar wil je bankrekening niet echt mee? Dan is een closetsale de perfecte oplossing! Laurentine Van Landeghem (22), zaakvoerster van Clouds of Fashion heeft ook zelf haar kledingkast opgeruimd en biedt haar kledij aan tijdens de Major Closet Sale. “Iedereen kent het wel, de jeans die zo perfect zat in de winkel blijkt toch niet zo flatterend of die nieuwe pumps knellen plots veel harder dan toen je ze paste. Maar stuks die voor de ene een miskoop zijn, kunnen voor iemand anders de vondst van hun leven betekenen en omgekeerd. Daarom organiseer ik deze  closet sale!”

  Fashion meets charity
  Naast shopplezier kan je op de closetsale ook terecht voor verwennerij. Je kan er jezelf namelijk trakteren op een mini-manicure. De opbrengst van die manicure gaat integraal naar Moeders voor Moeders. Ben je niet zo tuk op een manicure maar wil je toch het goede doel steunen? Dan kan je ook ter plaatse een van de hippe armbandjes kopen ten voordele van Moeders voor Moeders, het goede doel van Clouds of Fashion.

  Voor shopplezier samen met Clouds of Fashion en Label Crush kan je op zondag 10 mei terecht in Stuurboord Hangar 26 te Antwerpen van 10 tot 18u. De toegang tot het evenement bedraagt 2 euro. Wees er op tijd bij om jouw favoriete item te scoren, want al 1500 bezoekers bevestigden hun komst op de Facebook eventpagina.

  Yellow & pink: it’s a summer match
  Heb je binnenkort een zomerse barbecue gepland? Of staat er een zuiderse citytrip op de agenda? Laurentine selecteerde alvast enkele hippe musthaves in poppy geel en speels roze. Check zeker de Facebookpagina of het Instagramaccount van Clouds of Fashion voor meer fashion news, heet van de naald!

  Yellow fever
  1. Yellow flirty summer top – 24,95 euro 2. Yellow flirty summer shorts – 24,95 euro 3. Sunglasses Sissy gold – 14,95 euro

  Pink vibes
  4. Pink biker jacket – 39,95 euro 5. Braided colour bracelet – 14,95 euro 6. Pink bug shirt – 24,95 euro 7. Earrings Pink Diamonds – 14,95 euro

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw fietspad Leo Bosschartlaan

  De fietspaden in de Leo Bosschartlaan zijn in een slechte toestand. Daarom worden ze vernieuwd.
  Werken en timing
  Vanaf 4 mei start de aannemer met het uitbreken van de huidige fietspaden. Vervolgens wordt het fietspad aangelegd in een rode asfaltlaag die nog even moet uitharden. De fietspaden worden doorgetrokken tot aan de veerbrug. Deze werken duren in totaal 3 tot 4 weken. Slecht weer en onvoorziene omstandigheden kunnen deze timing steeds wijzigen.
  Parkeerverbod
  Tijdens deze periode geldt een gedeeltelijk parkeerverbod om de aannemer voldoende ruimte te geven om de werken veilig en goed uit te kunnen voeren. Er zal afwisselend aan één zijde van de straat gewerkt worden. Dit wordt ter plaatse aangeduid door verkeersborden.
  Meer informatie
  Hebt u een vraag of wenst u meer info over de werken, contacteer dan het stedelijk wijkoverleg Hoboken, wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be, 03 338 30 16

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woonzorgcentrum Sint Maria van Zorgbedrijf Antwerpen viert 100-jarige

  woonzorgcentrum Sint Maria van Zorgbedrijf Antwerpen wordt op 4 mei de 100ste verjaardag gevierd van Vital Thys. Het woonzorgcentrum trakteert de jarige en de andere bewoners op een hapje en een drankje en schenkt hem als verjaardagscadeau een schilderskoffer en -palet, gevuld met lekkers.

  Nadien volgt nog een feestmaaltijd met verjaardagstaart.

   

  Vital Thys is graag gezien in het woonzorgcentrum en nog altijd zeer actief. Hij kwam in 2013 al in beeld in de realityreeks ‘Meer dan Bingo’ op ATV met de bouw van een maquette van het Vlinderpaleis. Hij werkt ook mee aan het huiskrantje van het woonzorgcentrum en geeft tekenles tijdens de wekelijkse hobbyclub.

   

  Wie Vital Thys aan het werk wil zien in ‘Meer dan Bingo’ kan de afleveringen herbekijken op de website van Zorgbedrijf Antwerpen. In aflevering 1 maken kijkers kennis met de creatieve man (vanaf 1:30 min.), in aflevering 2 vertelt hij over de maquettes die hij bouwt (vanaf 5:16 min.) en in aflevering 8 wordt de maquette van het Vlinderpaleis onthuld (vanaf 5:31 min.).

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viering 100-jarige in Sint Maria (vervolg)

  Levensverhaal Thys Vital

  ln 1915 tijdens de éerste WO l, vertrok de pas gehuwde familie Thys met oma' en opa's naar

  Engeland . Op 1 mei L915, de dag van de arbeid was het ook labor day voor mama Thys . Zij beviel

  van een flinke zoon,.die zou luisteren naarde naam "VITAL". Ze woonde in',Straetham en hadden

  een vriendschap gesloten met een oudere doch rijke dame. Aangezien Vital een echte "zanger" was

  als baby, met een ooryerdovend geluid, besloot de dame hen een van haar huizen te geven. Het

  leven van Vital Thys kon beginnen in zijn eigen paleisje.

  Na 5 jaar Engeland vertrok de familie Ín 1920 terug naar hun " Belgie" . Ze huisvesten zich in de

  Lamoriniëre straat in Antwerpen, waarna ze kort daarna zich definítief gingen vestigen in Berchem.

  Oma en opa Thys vertrokken naar de kust , waar Vital als kind zijn vakanties doorbracht.

  Vital'svader waseen schrijvervan muziekboeken voor dansorgels. Als klein kereltje kwam Vital

  daardoor vaak in danszalen terecht. Een Belgische Fred Astair is hijjammer genoeg niet geworden.

  Hij heeft wel veel andere dingen op zijn palmares staan.

  Hij volgde lager onderwijs op de Belgiëlei en het middelbare was in het Stanislas college afdeling

  handel. Rond zijn 1-6" volgde hij academie voor schone kunsten. Na deze opleiding is hij beginnen

  werken als technisch tekenaar bij de firma Peeters in de lange leemstraat.

  AIs kers op de taart kreeg Vítal ook bijles in " de schone Nederlandse taal " van Herman Teirlinck. Na

  Teirlinck kwam Marnix Ghysen aan de beurt, maar deze man lag Vital niet...... ieder zijn taalkundige

  denken we dan.

  Vital heeft ooit voor "suikeren Jan" gewerkt als bijbaan, een grote naam in Antwerpen in verband

  met doopsuiker. Vital schilderde de namen van de baby's op alle bestelde doosjes. Hij was de koning

  te rijk wanneer het kersverse ouderpaar een héél grote famílie had.

  Zijn andere bijbaan was het beschilderen van de triporteurs voor " Soep van Boom" Het welgekende

  hoofd van de kok was een werk van ....Vital Thys !

  Op een bepaald moment besliste de regering dat alle handelszaken hun handelsregisternummer

  duidelijk moesten aanbrengen . Vital, slim zoals hij was, ging op stap met witte verf en een borsteltje.

  Elke winkel van de statiestraat en driekoningenstraat kwam op Vital's palmares.

  Of dit niet genoeg was , viel hij daarna binnen in "de oude God" en ook daar verrichte hij wonderen

  op de ramen van de handelszaken.

  Vital was een jonge man, met verstand van zaken en een grote dosis deugnieterij. Hij was altijd klaar

  om een grap uit te halen met vrienden tot in 1939.

  ln 1939 vocht hij zo hard hij kon, om te weerstaan aan de charmes van ....een vrouw, ze strikte hem

  in de lente, het was liefde op het eerste gezicht. ln 1943 trouwde hij met Maria De Marelle, na hun

  huwelijk namen ze hun intrek in het huis van Vital's grootouders in de Belpairestraat.

  Uit hun huwelijk zijn geen kinderen gekomen, maar ze hebben ontzettend van het leven en van

  elkaar genoten.

   

  ln 2OO2 moest Maria opgenomen worden in WZC Sint - Maria , Vital kwam haar alle dagen bezoeken

  en zat de ganse dag bij haar. Hij voelde een groot gemis toen hij naar huis ging aan het einde van elke

  dag. Ult liefde voor zijn vouw is hij haar gevolgd naar WZCSint - Maria. Tot op de dag van het

  overlijden van Maria in 2004, hebben ze van elkaar gehouden , een liefde die hoe dan ook geen einde

  Het overlijden van Maria wai voor Vital een erg grote klap. Hij vond zijn troost in zijn ho'bby tekenen

  en schilderen. Hij maakte voor animatie, verschillende tekeningen, affiches en andere. Voor afdeling

  de hazelaar, tekende hij ludíeke affiches voor ellie gelegenheid. Hij zit in het redactieteam van het 2

  maandelijks krantje van Sint Maria. Hij maakte maquettes op verzoek, zo heeft hij, de Chinese muur,

  het atomium, het Mas gemaakt . Als klap op de vuurpijl in 2013 op verzoek van ATV voor de serie

  meer dan bingo, van het zorgbedrijf , maakt hij "het vlinderpaleis of het nieuwe justitiepaleis " op

  Vital is een kunstenaar in hart en nieren, een man die steeds klaarstaat om andere te helpen, met

  een lach en vol vriendschap. Hij is erg integer en heeft het hart op de juiste plaats zitten? Hij is een

  leraar voor jong en oud en wil zijn kennis steeds delen...met een kwinkslag.

  Het is voor ieder van ons een plezier en een eer om Vital te mogen kennen.

  Van harte gefeliciteerd met uw 100'I'verjaardag.

   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!