NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Baanbrekend winkelen
 • Een nieuw ziekenhuisnetwerk in de Antwerpse regio: Helix
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Antwerpse kathedraal
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gouverneur Cathy Berx vertegenwoordigt de provinciale, gewestelijke (Vlaamse) of federale (Belgische) overheid in de provincie Antwerpen. In die hoedanigheid vormt de gouverneur de schakel tussen de vier bestuurlijke niveaus: de federale overheid, de Vlaamse overheid, de provincie en de steden & gemeenten. Zij woont de provincieraden bij en zit de deputatie - het politieke hart van de provincie- voor. Als commissaris van de Vlaamse regering houdt zij bestuurlijk toezicht op de gemeenten en OCMW’s en kan zij beslissingen schorsen die strijdig zijn met de wetten, decreten en besluiten van de federale of Vlaamse regering.  Als commissaris van de federale regering heeft de gouverneur vooral taken op het gebied van ordehandhaving, veiligheid en rampenmanagement.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE ANTWERPEN
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Volg #dandan15 op de Veleau overstromingsroute
  27 juli, vanaf 14u met verschillende blitzstops voor journalisten

  In de vallei van de Lachene- en Babbelsebeek teisterden de gelijknamige waterlopen heel wat mensen uit de omgeving van Lier en Duffel. De zware overstromingen van 1998 behoren er bijna tot het collectieve geheugen. Dankzij verschillende ingrepen is de provincie erin geslaagd om de wateroverlast enorm terug te dringen.

  Hoe gebeurt dat in de provincie waar de toerende toerist Zhao Dandan vandaan komt? Klopt het beeld van verwoestende overstromingen, paalwoningen en mastodonten van dijken? Ervaart Dandan de gele rivier ook als ‘China’s Verdriet’ of valt het door het Chinese beleid wel goed mee?


  Al fietsend van pompstation naar overstromingsgebied bekijken we òns waterbeleid eens vanuit andere ogen. Via de Aziatische kijkers van toerist Dandan wel te verstaan. In de regio legde de provincie zes gebieden aan die bij hevige regenval kunnen overstromen, alleen al de moeite waard omwille van het natuurschoon. Droog waar het moet, nat waar het kan. Ook 7 pompinstallaties dragen daartoe bij, met pompen die bij piekmomenten wel 1.400 liter water per seconde in de Nete spuiten.  

   

  Ook de pers is van harte welkom en kan de hele route meefietsen. Gelegenheidsgidsen zijn Rik Röttger, gedeputeerde voor integraal waterbeleid, en Didier Soens, directeur van de dienst Integraal Waterbeleid. Heb je geen namiddag de tijd, bekijk dan op de kaart hieronder naar welke toegankelijke bezienswaardigheid je kan komen. Mis je de uitstap, volg de virtuele tour op veleau.routeyou.com en lees de uitleg over de provinciale ingrepen.  

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  17 | 07 | 2015

  Al 6000 inschrijvingen voor tweede groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen
  Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 12 augustus – www.samengaanwegroener.be

  De provincie Antwerpen organiseert nu reeds voor het tweede jaar op rij een succesvolle groepsaankoop zonnepanelen. Sinds de start enkele weken geleden staan reeds meer dan 6.000 inschrijvingen op de teller. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot en met 12 augustus gratis en vrijblijvend inschrijven via samengaanwegroener.be.

  De resultaten van de eerste editie waren boven alle verwachtingen. Maar liefst 2 400 gezinnen beslisten op het aanbod in te gaan. Al deze installaties werden geplaatst in de periode van november 2015 tot april 2015.

  Gedeputeerde van energie Inga Verhaert: “In de eerste vier maanden van 2015 zijn er in heel Vlaanderen zo’n 2 800 zonnepaneleninstallaties geplaatst, een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. Als je weet dat we in diezelfde eerste vier maanden van 2015 met de groepsaankoop 1 800 installaties plaatsten enkel in de provincie Antwerpen, dan is het duidelijk dat onze groepsaankoop voor die verdubbeling van de Vlaamse cijfers gezorgd heeft”.

  Voor het goede verloop van de groepsaankoop is het belangrijk om zo veel mogelijk mensen te bundelen die interesse hebben in een zonnepanelensysteem. Hierdoor kan er tijdens de veiling een scherpe prijs worden bedongen bij een reeks zonnepanelenleveranciers die vooraf op hun kwaliteit zijn geselecteerd.

  Wie zich nog wil aansluiten bij de groep deelnemers voor deze groepsaankoop kan zich nog tot en met 12 augustus inschrijven. Dit kan vrijblijvend via samengaanwegroener.be. Op basis van hun persoonlijke  situatie krijgen deelnemers al een indicatie van de kosten en opbrengsten van een zonnepanelensysteem op hun dak. Het daadwerkelijke aanbod komt voort uit de veiling en wordt met de deelnemers gedeeld vanaf 31 augustus.

  Gedeputeerde Verhaert: “Met de groepsaankoop bewijzen we opnieuw dat je met een kwalitatief aanbod aan een scherpe prijs mensen wel degelijk kan overtuigen. We laten zo zien dat zonnepanelen ook zonder subsidies een interessante investering blijven. Hoewel onze groepsaankoop er enkel is voor inwoners uit de provincie Antwerpen, proberen ook dit jaar honderden mensen van buiten de provincie zich in te schrijven. Dit maar om te zeggen dat onze aanpakt school maakt in Vlaanderen”

  Gedeputeerde Inga Verhaert, initiatiefneemster van de groepsaankoop

  initiatiefneemster van de groepsaankoop

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  16 | 7 | 2015

  Provinciaal Archeologisch Depot krijgt Vlaamse erkenning

  Minister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft het archeologiedepot van de provincie Antwerpen officieel erkend. Dankzij deze erkenning maakt het definitief onderdeel uit van het archeologisch beleid in de provincie Antwerpen.

  Het archeologiedepot, gelegen in de Boomgaardstraat in Berchem bewaart en beheert collecties en opgravingsarchieven uit 41 gemeenten in de provincie Antwerpen. Deze gemeenten beschikken niet over een gemeentelijke archeologische dienst. De dienst Erfgoed van de provincie coördineert een onroerend erfgoeddepotnetwerk dat de hele provincie omvat. Hiervoor werkt ze samen met de archeologische diensten van Mechelen, Antwerpen en de Antwerpse Kempen.

  Gedeputeerde voor erfgoed Luk Lemmens is trots op de erkenning: “Dankzij deze Vlaamse erkenning wordt de werking van het archeologiedepot verankerd binnen onze provincie. Na de erkenning van het Architectuurarchief Provincie Antwerpen vorige week is dit opnieuw een mooie bekroning voor onze dienst Erfgoed. Ook onze inhoudelijke steun en trajectbegeleiding worden door de sector erg op prijs gesteld.”

  Beeld uit het depot

  Het Archeologisch erfgoeddepot

  Het archeologisch depot ontstond toen de provincie verantwoordelijk was voor het HSL-traject, het archeologisch onderzoek van het traject van de hogesnelheidslijn tussen Antwerpen en de Nederlandse grens. Ookarcheologisch materiaal afkomstig van provinciale domeinen zoals het kasteel d’Ursel kregen er een plaats. Sinds 2008 heeft het depot meer naambekendheid gekregen en krijgt het vragen uit alle hoeken van de provincie. Met de Vlaamse erkenning wordt deze rol bestendigd

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BLUE SKY FIETSTAXI

  DE NIEUWE FIETSTAXI WERD VOORGESTELD EEN MOOI OGENDE FIETS MET VERLICHTING EN PINKERS SCHIJFREMMEN EN ELECTRISCH ONDERSTEUND MAAR HET PRIJSKAARTJE MAG ER OOK WEL ZIJN ONGEVEER 10.000 EURO.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISSY-SIPPY
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT 2014

  EVEN OPFRISSEN JAARMARKT 2014 TE WILRIJK EN OP 10 AUGUSTUS OM 9UUR DIT JAAR WEER VAN START WE ZIEN ER AL NAAR UIT WAT HET ZAL WORDEN EN ZEKER NU WILRIJK 1250 JAAR BESTAAT  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Stad Antwerpen breidt gratis wifi uit


  Wie al wandelend door de stad de openingsuren van zijn favoriete winkel wil opzoeken of het telefoonnummer van een restaurant, kan dat in Antwerpen sinds eind vorig jaar via de gratis wifi die de stad aanbiedt op de drukstbezochte plaatsen. Nu komen daar een aantal nieuwe locaties bij, zoals het De Coninckplein, Park Spoor Noord en aan het MAS.

   

  Antwerpen zet sterk in op een digitale dienstverlening en communicatie. Om bewoners en bezoekers de kans te geven daar maximaal van te kunnen genieten, stelt de stad gratis wifi ter beschikking in bepaalde zones van de publieke ruimte.

   

  Het aanbieden van gratis wifi verloopt in verschillende fases. In een eerste fase eind 2014 werd  het gelanceerd op volgende locaties: Koningin Astridplein, De Keyserlei, Meir, Wapper, Theaterplein, Meirbrug, Schoenmarkt, Groenplaats, Jan Blomstraat, Handschoenmarkt, Grote Markt, Suikerrui en Steenplein.

   

  Nu komen daar een aantal nieuwe locaties bij:

  • Zuiderterras
  • Ernest van Dijckkaai – Cruiseterminal
  • De Coninckplein
  • Hendrik Conscienceplein
  • Park Spoor Noord (in omgeving shelter en evenementenhal)
  • MAS (plein voor MAS en op dak museum)
  • Mechelseplein (vlakbij het districtshuis van Antwerpen)
  • Den Bell (binnenplein)
  • terrein Spoor Oost
  • Sloepenweg
  • rond het districtshuis Berchem
  • rond het districtshuis Berendrecht
  • rond het districtshuis Borgerhout
  • rond het districtshuis Deurne
  • rond het districtshuis Ekeren
  • rond het districtshuis Merksem

   

  Voor de omgeving van de districtshuizen van Hoboken en Wilrijk werden de voorbereidende werken opgestart. Op deze locaties zal de gratis wifi in het najaar operationeel zijn.

   

  Met het systeem van gratis wifi (onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’) kan iedereen zonder extra registratie terecht op de stedelijke websites antwerpen.be, visitantwerpen.be, ondernemeninantwerpen.be en gate15.be. Om andere sites te bezoeken, moeten mensen zich registreren. Dat kan via een Google+- of Facebookprofiel. Aanmelden kan na registratie ook met het A-profiel van antwerpen.be.

   

  Gratis voor stad en gebruiker

  Het aanbieden van wifi op drukbezochte plaatsen is zowel gratis voor de gebruiker als voor de stad. Dit kan gerealiseerd worden doordat diverse stakeholders werden samengebracht. Dimension Data Communications werkt voor de uitbouw van de Antwerpse wifi samen met Citymesh, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van grootschalige draadloze netwerken, en een publicitaire partner.

   

  De stad stelt voor de aanleg van het wifi-netwerk enkele van haar gebouwen ter beschikking om de nodige installaties op aan te brengen.

   

  e Antwerpse wifi samen met Citymesh, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanleggen van grootschalige draadloze netwerken, en een publicitaire partner.

   

  De stad stelt voor de aanleg van het wifi-netwerk enkele van haar gebouwen ter beschikking om de nodige installaties op aan te brengen.

   

  Campagne brengt gratis wifi onder de aandacht

  Om de gratis wifi te promoten heeft de stad een gerichte campagne uitgewerkt. De campagne zal vooral digitaal verlopen (onder meer via online-bannering). In het straatbeeld wordt het campagnebeeld geplaatst in het station Antwerpen-Centraal om zo pendelaars en bezoekers op de hoogte te brengen van het gratis wifi-netwerk.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!