NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Hoboken nieuws
 • PROVINCIE ANTWERPEN NIEUWS
 • Nieuws uit Hoboken
 • Wilrijk zoekt kandidaat-winnaars voor de Geitetrofee =
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  22-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Asfalteringswerken Lieven Bauwensstraaten Columbusstraat


  Vanaf woensdag 26 augustus krijgen de Lieven Bauwensstraat en de Columbusstraat in Hoboken een nieuwe asfaltlaag. De voetpaden in beide straten werden reeds vernieuwd.

   

  De asfalteringswerken starten op woensdag 26 augustus in de Lieven Bauwensstraat. De aannemer schraapt eerst de toplaag af en legt nadien een nieuwe asfaltlaag aan. Na afloop van de werken is de rijweg opnieuw in goede staat en kunnen fietsers en autobestuurders er comfortabel door rijden.


  Na de Lievens Bauwensstraat krijgt ook de Columbusstraat een nieuwe asfaltlaag. In combinatie met de pas aangelegde voetpaden zijn de beide straten binnenkort volledig vernieuwd.

   

  Tijdens de werken is het verboden om door de straten te rijden. Ook parkeren mag niet. De voetpaden blijven wel steeds bruikbaar.


  wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be

  Verantwoordelijke districtsschepen: Tom De Boeck, districtsschepen voor openbaar domein

   

   

   

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Staande ovatie voor Hans Primusz, zijn koren en zijn muzikanten … voor Martine de Kok & Lady Linn

   

  Vrijdagavond 21 augustus om 20 uur in de ‘blauwe zaal’ van de Singel was de spanning te snijden…

  Martine de Kok zong samen met iedereen vanaf 30 jaar.

   

  Jongeren tussen 15 en 30 jaar stonden op het podium met Lady Linn.

   

   

  Een team van professionele coaches stoomde de pop-upkoren klaar voor een bruisende performance in artistieke workshops. 

   

  Zangers vanaf 30 jaar repeteerden een aantal dagen in augustus. De jongerenworkshop was geconcentreerd op één week tijd.

   

   

  In één woord :  p r a c h t i g

   

   

  De afgeladen volle ‘blauw zaal’ had niet veel nodig om ‘bisnummers’ te vragen aan de beide koren, Martine de Kok en Lady Linn.

   

  Van deze laatste onthouden we vooral ‘I Don’t Wanna Dance’, haar betoverend nummer…

   

  Staande ovatie voor Hans Primusz, zijn koren en zijn muzikanten … voor Martine de Kok & Lady Linn

     0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leon Oost

  Leon Ost schenkt schilderij ‘De Wilrijkse Poort’ aan het District.

   

  Het was een fiere Districtsburgemeester die het schilderij  in ontvangst nam, nadat Hans Ides –schepen voor oa cultuur- eveneens een dankwoord richtte tot deze Wilrijkse Kielenaar…

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  20 | 08 | 15

  Geitendorp viert 1250 jaar met vijf Wilrijkse Wijkfeesten


  Vijf Wijkfeesten voeren de Wilrijkenaar in augustus en september terug in de tijd, als onderdeel van de festiviteiten voor 1250 jaar Wilrijk. Het Geitendorp viert die bijzondere verjaardag een jaar lang, niet enkel in het centrum, maar ook in de vele buurten rondom de Bist.

   

  Gedurende vijf feestweekends strijkt een bont gezelschap van schilders, toneelspelers en muzikanten neer op vijf verschillende Wilrijkse pleintjes. Het tweedaagse festival heeft telkens een ander historisch tijdperk uit de Wilrijkse geschiedenis als thema. De buurt wordt daarbij getrakteerd op een weekend vol cinema, muziek en ander (kinder)plezier. Uiteraard zijn ook de buren van andere Wilrijkse buurten en buurgemeenten welkom. De Wilrijkse feesttrein, een toeristisch treintje dat tijdens het volledige feestjaar wordt ingezet, verbindt alle wijken.

   

  Programma

  Weekend

  Wijk

  Locatie

  Thema

  22 en 23/8

  Oosterveld/
  Elsdonk

  Rendierstraat

  Fransen

  29 en 30/8

  Neerland

  Wanninkhovepark

  Romeinen

  5 en 6/9

  Koornbloem

  Koornbloemplein

  Interbellum

  12 en 13/9

  Valaar

  Hof Van Mols

  Spanje

  19 en 20/9

  Heel Wilrijk: Geitestoet

  26 en 27/9

  Hoogte

  Rozenkransplein

  Oostenrijk

   

  Telkens staan er onder meer kindertheater, een openluchtfilm en een concert op het programma. Het volledige programma is te vinden op www.1250jaarwilrijk.be (klik op ‘Wilrijkse Wijkfeesten’).

   

  Tom Clement duikt de geschiedenis in
  Tom Clement is als artistieke duizendpoot bekend van het theatergezelschap Martha!tentatief. Bovenal is hij echter schilder. Tijdens de Wilrijkse Wijkfeesten komt hij langs op elk feest. Elke zaterdag (behalve die van de Geitestoet) om 15 uur maakt hij samen met de buurtbewoners een heus tableau vivant. Daarbij wordt een groepsportret gemaakt met levensechte modellen, gekleed in de stijl van het historische thema. Elke zondag (behalve die van de Geitestoet) om 15 uur geeft Clement een grote workshop portrettekenen. Wie wil deelnemen aan de tableaus vivants of de workshops portrettekenen (allebei gratis), vindt meer info op www.ccdekern.be/wijkfeesten. Inschrijven kan telkens tot zaterdagmiddag via 03 821 01 20.

   

  De Wilrijkse Wijkfeesten zijn een organisatie van Cultuurcentrum De Kern in samenwerking met het district Wilrijk.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  17 | 8 | 2015

  Toerende Toerist Dandan zwaait haar vrienden uit
  Chinese gastblogster Zhao Dandan trekt verder, maar laat een uniek reisverslag na #Dandan15

  Op dinsdag 14 juli zette de Chinese studente Zhao Dandan voet aan wal in de provincie Antwerpen.  Op 1 maand tijd ontdekte ze meer dan 30 provinciale activiteiten op meer dan 20 locaties. De onbevangen Toerende Toerist Dandan ontdekte het zomerprogramma en deelde haar ervaringen via haar blog, Twitter, Facebook en Instagram. Dandan nam de inwoners van de provincie letterlijk en figuurlijk op sleeptouw. Op 16 augustus sloot Dandan haar goedgevuld zomerprogramma af met een afscheidsfeest met haar gastgezinnen. Het zomerprogramma van de provincie Antwerpen loopt nog tot 28 september.


  Dagdag Dandan

  Het is zover. Dandans verblijf in onze provincie zit erop. Tijdens haar verblijf logeerde ze elke nacht bij een andere gastvrije familie in onze provincie. Al deze gastgezinnen wuifden Dandan samen met de betrokken medewerkers van de provincie op 16 augustus uit in het bezoekerscentrum van Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. “We zetten Dandan in de bloemetjes voor de  aanstekelijke manier waarop ze als Toerende Toerist onze provincie doorkruiste en wuiven haar uit. Haar blog, die deel uitmaakte van onze zomercampagne, gaf de bekendheid van de provinciale activiteiten een flinke duw in de rug. Het provinciebestuur kijkt dus tevreden terug op de doortocht van Dandan. De zomercampagne zelf loopt nog tot 28 september. Wie op zoek is naar inspiratie voor zomerse uitstappen kan nog enkele maanden terecht op www.toerendetoerist.be.“ vertelt Paul Hendrickx, directeur marketing en communicatie van de provincie Antwerpen.

   

  Pixels ontoereikend om pracht Zilvermeer vast te leggen

  De provincie Antwerpen heeft een veelzijdig zomeraanbod met cultuur, natuur, muziek, workshops, uitstapjes met de kinderen, … Dandan proefde de voorbije maand van 35 zomeractiviteiten op meer dan 20 locaties. “Elke activiteit is bijzonder op een of andere manier, maar het vlotkamperen in het Zilvermeer was mijn persoonlijke favoriet.” Vertelt Dandan “Het was zo leuk om met een bootje te peddelen naar het vlot waar we de nacht gingen doorbrengen. We waren precies in de wildernis met al die bomen en meren rond ons. Toen ik ’s nachts wakker werd en naar buiten ging, was alles stil en gehuld in duisternis. Toen ik naar boven keek, zag ik een hemel vol sterren. Ik wilde dat moment graag vastleggen met mijn camera, maar deed het toch maar niet. Pixels zijn ontoereikend om zo’n mooi tafereel vast te leggen. ” Dandan ontdekte in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer ook de Adventure Trophy. “Hoewel ik al na de tweede proef een nat pak had, heb ik toch alle proeven afgewerkt.” vertelde ze hierover.


  Vaste gast in Arboretum Kalmthout

   

  Het arboretum in Kalmthout kon Dandan drie keer strikken tijdens haar verblijf. Ze kreeg er een rondleiding in de botanische tuin van directeur-conservator Abraham Rammeloo, leerde er honing maken van ervaren imkers, vierde er haar 23ste verjaardag en volgde er een workshop ‘bloemen op je bord’. Tijdens die laatste activiteit leerde ze kokkerellen met bloemen. Zo maakte ze ondermeer een bloemenkegel met eetbaar gras, kaas, rozemarijn en meeldraden van een eetbare bloem.

   

  Op onze nationale feestdag ontmoette Dandan prinses Astrid tijdens het Te Deum in de Antwerpse kathedraal. Later keerde ze nog eens terug naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal voor een rondleiding met focus op interessante verhalen over de restauratie zoals het vrijmaken van de muur- en gewelfschilderingen en de restauratie van de glasramen.

  Dandan met gastgezinnen tijdens afscheidsfeest op zondag 16 augustus 2015 - Copyright: Koen Fasseur

  MoMu Mia!

   

  De expo ‘Inspirations’ van Dries van Noten in het ModeMuseum, die intussen afgelopen is, kon Dandan ook wel bekoren. “Het verbaasde me dat er zoveel originele stukken in het museum hingen, er waren geen replica’s te bespeuren. Ik hield het meest van de collectie die geïnspireerd was door de film ‘The Piano’. De kleren deden me echt aan de film denken. Wel jammer dat ik de volgende tentoonstelling van het MoMu ga missen. Die expo gaat over schoenen. Zelf ben ik vooral fan van hoge hakken.” schreef Dandan hierover op haar blog.

   

   

  Zomeren tot 28 september

  Het is niet omdat Zhao Dandans verblijf in de provincie Antwerpen erop zit dat er niets meer te beleven valt. Integendeel! Het zomert nog tot en met maandag 28 september in de provincie Antwerpen. De website www.toerendetoerist.be staat nog enkele maanden online als inspiratiebron voor leuke uitstappen in eigen buurt.  Op 22 augustus staat er bijvoorbeeld schemerspoorfietsen op het programma. Een activiteit die Dandan zou aanraden aan haar ouders en aan families met kinderen. “Fietsen op een spoorweg die tussen de bomen slingert is best cool. Je fietst per vier op één grote fiets en onderweg krijg je drankjes en snacks van het cateringwagentje dat je vergezelt.” vertelde Dandan hierover op haar blog.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Agendatip
  Provincie Antwerpen

  De Schorre

  De Schorre viert 25 jaar met groot feest voor iedereen

  zaterdag 5 september, 14 uur, Provinciaal Recreatiedomein De Schorre


  Ooit een kleiput met steenbakkerijen, nu een domein dat bruist van de activiteit in een prachtige groene omgeving. De Schorre onderging in 25 jaar tijd een heuse metamorfose! Het provinciaal domein viert dit al een heel jaar lang en zet op zaterdag 5 september de kers op de taart met een groot feest! Van 14 uur tot 21 uur zijn er doorlopend muziekoptredens, flamencoshows, dj’s en is er leuke kinderanimatie. Ook kun je gratis waterfietsen en minigolf spelen.  Om 21 uur sluit De Schorre haar groot feest af met een verbluffend verrassingsspektakel door Les Commandos Percu. Breng je familie en vrienden mee en beleef een gezellige dag in De Schorre! De toegang is gratis en iedereen is welkom.

  Om 21 uur is er een groot slotspektakel met vuurwerk door Les Commandos Percu.
   Copyright: eventdigital Salisbury UK

  Programma

  14 uur: start verjaardagsfeest

   

  15 – 21 uur: doorlopend muziekoptredens en animatie:

   

  • Kinderanimatie, circusinitiaties, springkastelen, waterfietsen, minigolf, …

   

  • Flamboyante flamenco optredens door La Guardia Flamenca: 

  In adembenemende outfits brengen deze danseressen flamenco met een knipoog en een hoek af. Wervelend straattheater, doorspekt met dans en zang, muzikaal begeleid door een aantal warmbloedige toreros.

   

  • Groove FM Band:

  Combineren groovy pop- en rockmuziek met een dosis funk. De band is opgebouwd rond Olivier De Laet, bekend van the Voice van Vlaanderen 2013.

   

  • Krema Kawa: 

  Krema Kawa maakt altijd het mooie weer dankzij hun zonnige muziek. Voorheen bekend als El Creme Glace Ques, nu een muzikale nieuwe weg ingeslagen.

   

  • El Juntacadáveres: 

  De Argentijnse muzikant Enrique Noviello brengt, ondersteund door muzikanten uit verschillende genres, een stomende mix van tango, rock en hip-hop.

   

  • DJ Digna:

  Het was al snel duidelijk dat Digna haar passie bij muziek lag, als 16jarige speelde ze al op heel wat feestjes, ondertussen speelt ze house music naast grote namen als DJ Wout, Laurent Wery, Prinz,...

   

  • DJ Mario: 

  Deze resident DJ van Casa Blanca Festival zorgt meteen voor sfeer!

   

  21 uur: verbluffend slotspektakel met met vuurwerk door Les Commandos Percu: 

  Internationaal bekend Frans gezelschap dat op een fascinerende manier ritme, beweging en percussie laat versmelten tot een visueel totaalspektakel.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zaterdag 5 september 2015, 14 uur – 21 uur

  Waar:
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1, 2850 Boom

  Deelnameprijs:
  gratis

  Website:
  www.deschorre.be > kalender > 25 jaar De Schorre

  Meer info:
  Onthaal De Schorre | T 03 880 76 43 | onthaal@deschorre.be copy richt provincie antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE NOTENDOP VZW

  Taalcursussen

  Frans

  Engels

  Italiaans

  Duits

  Spaans

  Chinees Mandarijn

  Media & Computer Cursussen

   

  -  PC voor beginners & gevorderden            

  -  MS Excel

  -  Android Tablet & Smartphone    

  -  IPAD & IPHONE

  - Fotobewerking (Adobe Photoshop Elements)

   

   

  INSCHRIJVINGEN

  door storting op banknr. BE07 9730 8392 7666 t.n.v. Cursuswerking “De Notedop” vzw met vermelding  van naam cursist en cursusnummer

  INFO

   gsm : 0499 73 97 13 – e-mail : cursuswerking.de.notedop@telenet.be – website : www.notedop.be  of www.facebook.com/cursuswerking

   

  Infonamiddag op woensdag 9/9/2015 van 14h tot 17h – Krugerstraat 24 2660 Hoboken

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tram DE LUX rijdt opnieuw uit

  Tram DE LUX, de poëzietram die tijdens de Mechelsepleinfeesten voor de eerste keer van zich liet horen, is terug en rijdt vanaf 23 augustus tot eind 2015 tweewekelijks uit.

   

  Stadsdichter Stijn Vranken bouwde in samenwerking met artistiek ontwerpbureau De Klopperij en met de steun van de stad en het district Antwerpen een tram van De Lijn om tot een uniek rijdend poëziecafé. Aan boord is er een gezellige bar, een poëziebibliotheek en een podium met piano voor intieme literaire en muzikale optredens  De rit vertrekt en eindigt telkens op de Groenplaats en duurt 90 minuten, inclusief optredens van Stijn Vranken en een gastmuzikant.

   

  Praktisch

  • data: 23 augustus, 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en 13 december 2015
  • vertrekuren: 16 uur, 18 uur en 20 uur
  • vertrekplaats en eindhalte: Groenplaats (tramspoor achter standbeeld Rubens)
  • duur: 90 minuten

   

  Tickets

  Tickets kosten 8 euro en reservatie is verplicht. Dat kan aan de balie Info Cultuur (Grote Markt 11/13) op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur. Telefonisch reserveren kan van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17.45 uur via 03 338 95 85. Er is ook een altijd beschikbare online ticketverkoop via www.infocultuur.be (bovenaan bij ‘Reserveren’ klikken op ‘Tickets’).

   

  Meer informatie is te vinden op www.antwerpenboekenstad.be/tramdelux

   

  Tram DE LUX is een samenwerkingsproject van De Lijn, Antwerpen Boekenstad en De Klopperij, met steun van het district Antwerpen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater van AtotZ

  Theater van A tot Z’: nieuwe speler in de cultuursector
  Het ETA (Educatief Theater Antwerpen) en theatergroep Fast Forward uit Vilvoorde hebben de voorbije jaren een groeiend enthousiast publiek aangesproken. Waar het eerste gezelschap zich vooral richtte op kinderen en jongeren die weinig ervaring hadden met cultuurbeleving, hield de tweede compagnie zich vooral bezig met theater voor anderstaligen. ‘Theater van A tot Z’ is vanaf volgend theaterseizoen de overkoepelende naam voor de samenwerking tussen beide organisaties, die een unieke plek in het Vlaamse cultuurlandschap ambiëren.
  Marc Hendrickx, Peter Schoenaerts en enkele medewerkers en acteurs © Ilse Fimmers
  Marc Hendrickx (ETA, zakelijke leiding ‘Theater van A tot Z’): ”Onze theatergroepen hebben zich altijd sterk gemaakt voor wie op het vlak van cultuur uit de boot valt. Wij richtten ons bijvoorbeeld vooral op jongeren uit het technisch of beroepsonderwijs, Fast Forward bouwde een unieke expertise op door veel voor anderstaligen te werken.” Peter Schoenaerts (Fast Forward, artistieke leiding ‘Theater van A tot Z’) vult aan: “Je moet weten: samen zullen we dit jaar meer dan 250 voorstellingen hebben gespeeld, voor in totaal zo’n 50.000 toeschouwers. Dat is niet niks. We hebben met beide gezelschappen door de jaren heen geleerd hoe we ook die kwetsbare doelgroepen kunnen aanspreken en enthousiast maken voor theater en cultuur. Een samenwerking lag dus voor de hand.”
  Recente successen van beide partners waren ‘Heb jij ze wel alle vijf?’, een voorstelling die generatiearmoede aankaart, en ‘Gelukkig zijn’, een productie waarin anderstaligen bekende Vlaamse klassiekers zingen (was ook te zien op o.a. de ‘Gentse Feesten’ en maandag 24 augustus als opener van ‘Boterhammen in het Park’ in Brussel). Samen pakken ze als ‘Theater van A tot Z’ het komende seizoen alvast uit met twee nieuwe producties: 'Play Again', waarin de wereld van een computergame wordt opgeroepen en tieners worden uitgedaagd om na te denken over geweld en levenskeuzes, en de kindervoorstelling ‘Hotel Hallo’, een plezierig stuk over diversiteit waarbij ‘de ander’ centraal staat.
  Het ETA ontstond 40 jaar geleden in de schoot van het Fakkeltheater. Fast Forward werd in 2001 opgericht aan het Instituut voor Levende Talen van de KULeuven.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LILLO

  Wij hebben de eer en het genoegen u uit te nodigen voor de tentoonstelling

  'Kunstmarkt Lillo 15"

  in Het Landshuis

  Havenmarkt 3 - 2040 Lillo

  10 Kunstenaars in diverse disciplines stellen hun nieuwste werken voor:

  Zaterdag 29 augsustus van 13:00 tot 20:00 uur

  Zondag 30 augustus van 10:00 tot 18:00 uur

  De Toegang is gratis!

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  BBQ + workshop op zondag 30 augustus


  Het laatste vakantieweekend dus dé moment voor een heerlijke en gezellige BBQ op de stadsboerderij!

  Onze koks Jolien en Emma geven hun geheimen prijs tijdens de workshop 'groenteBBQ'. Vanaf 15u kan je mee komen oogsten en kokkerellen. Met verse groenten van het veld maken we originele BBQ-gerechten: groenteburgers, groentesatés, gemarineerde pompoen, auberginerolletjes, geroosterde maïs, ...   Tover lekkere en gezonde BBQ-groenten en bijbehorende zomersalades op tafel. Maximum 15 deelnemers.

  Vanaf 18u is iedereen welkom op de BBQ. Groentjes op de grill en zomerse salades. Wie graag vlees of vis wil bakken, kan zelf zijn stukje(s) meebrengen voor op de BBQ.

  Schrijf je in voor workshop en/of BBQ via greet@stadsboerderijantwerpen.be voor 26 augustus met vermelding van naam en aantal personen. Gelieve ter plaatse te betalen. 

  Workshop: 12 euro/persoon
  Workshop + BBQ: 17 euro/persoon
  BBQ: 12 euro/persoon (groentjes à volonté, drank apart te betalen)

   

  Stadsboerderij Antwerpen, Lievevrouwkesbosweg 20, Wilrijk
  Zondag 30 augustus - 15u Workshop - 18u BBQ

   

  www.stadsboerderijantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Agendatip
  Provincie Antwerpen
  De Schorre

  Snuister zondag tussen vintage en curiosa in De Schorre en sluit af met een Rupelnootje bij de Rupelsneppen
  Goegekregen rommelmarkt, 23 augustus 2015, 9.00 uur – 18.00 uur, De Schorre

  Rupelnootje 3PM, 23 augustus 2015, 14.30 uur, KNRS Boothuis Niel

  Trek zondag naar de Rupelstreek, ontdek de natuur in Walenhoek, snuister naar leuke hebbedingetjes op de rommelmarkt in De Schorre en sluit af met een drankje op het concert van 3PM bij de Rupelsneppen!

   

  De Schorre trakteert in het kader van 25 jaar De Schorre en het Europees Jaar van Industrieel en Technisch Erfgoed deze zomer elke zondag met een gratis en feestelijk muzikaal optreden. Op 23 augustus brengt het vijfkoppig 3PM bekende covers van pure rock 'n roll tot soul, reggae en folk in het boothuis van de kajakpoloclub KNRS (Koninklijke Nielse Rupelsneppen). Vooraf aan het Rupelnootje kun je steeds een gegidste wandeling bijwonen langs het lokale industriële erfgoed (georganiseerd door vzw Toerisme Rupelstreek). Op 23 augustus brengt de wandeling je zowel langs natuur als erfgoed in Walenhoek en Hellegat. Vooraf inschrijven voor de wandelingen is nodig en doe je bij Toerisme Rupelstreek (T 03 880 76 25, info@toerismerupelstreek.be). De Rupelnootjes zijn gratis en vrij bij te wonen, hiervoor hoef je niet te reserveren. Let wel, op 23 augustus sluit de wandeling uitzonderlijk niet aan op het Rupelnootje. Het muziekoptreden start dan al om 14.30 uur.

  Snuisteren tussen tweedehandskledij van fashionistas op de rommelmarkt in De Schorre
  Copyright: Goegekregen

  Vintage en curiosa

  Het concert van 3PM bij de Rupelsneppen is de ideale afsluiter van een leuke dag in De Schorre. Op zondag komt immers ook Goegekregen naar De Schorre! De bekende organisatie uit Antwerpen zorgt voor een rommelmarkt met meer dan een kilometer aan standjes in onvervalste ‘Goegekregen-stijl’. Je vindt er de ongefilterde zolderkes van buurtbewoners  maar ook de betere antiek, vintage en curiosa, en hippe tweedehandskledij van fashionistas.  Ook een chillout met de nodige foods & drinks worden voorzien! De toegang is gratis en de rommelmarkt gaat door van 9.00 uur tot 18.00 uur.

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wandeling Walenhoek-Hellegat
  Zondag 23 augustus,13.45 uur – 17.00 uur
  Startpunt wandeling: Natuurhuis de Paardenstal, Boomsestraat 221, Niel
  Deelnameprijs: € 2,5  p.p. (gratis voor leden van Natuurpunt en kinderen -14 jaar)
  Enkel vandaag sluit de wandeling niet aan bij het muziekoptreden dat al om 14u30 start.
  Reservatie: Toerisme Rupelstreek | T 03 880 76 25 | E info@toerismerupelstreek.be |

  Rupelnootje
  Zondag 23 augustus, 14.30 uur
  KNRS Boothuis Niel, Legastraat 1A, Niel
  Toegang: gratis

  Goegekregen Rommelmarkt
  Zondag 23 augustus, 9.00 – 18.00 uur
  Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
  Schommelei1, 2850 Boom
  Toegang: gratis

  Meer info:
  Onthaal De Schorre | onthaal@deschorre.be | T 03 880 76 00
  Reservatie wandeling: Toerisme Rupelstreek | info@toerismerupelstreek.be | T 03 880 76 25

  Website: www.deschorre.be > kalender

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  19 | 8 | 2015

  Provincie verdeelt 2000 pleisters Goe Gespeeld!
  Pleisters Goe Gespeeld! verzachten kleine speelpijntjes op 12 locaties

  Op 12 locaties in de provincie Antwerpen krijgt je bengel deze zomer een gele Goe Gespeeld! wondpleister als het een schrammetje oploopt tijdens het spelen. De provincie is een fervente voorstander van buiten spelen en wil dat dan ook faciliteren.

  Deze zomer voorziet de provincie 2000 wondpleisters op meer dan 12 locaties om aan te geven dat buiten spelen kan en mag, zelfs als je daarbij al eens een schrammetje oploopt.

   

  Niets helpt zo goed als een zoentje van mama of een schouderklop van de begeleider. Met een beetje geluk kunnen begeleiders op onze provinciale locaties dankzij deze pleisters de kindertraan in een mum van tijd omtoveren in een glimlach.

  Sfeerbeeld speelplein Boomerang in Nijlen  - Copyright: Boaz Timmermans


  Provincie Antwerpen pionier

  Het verdelen van de wond(er)pleisters is één van de concrete acties van het charter Goe Gespeeld! dat op 31 maart 2015 werd ondertekend. Goe Gespeeld is een initiatief vanuit het jeugdwerk. De bedoeling is om het recht van kinderen op blauwe plekken en schrammetjes opgedaan bij het spelen te verdedigen. Goe Gespeeld richt zich hierbij zowel naar het brede publiek, als naar jeugdwerkers en kinderen. Gedeputeerde voor jeugd Inga Verhaert: “De provincie Antwerpen ondertekende als eerste provincie het charter Goe Gespeeld. De mooie wondpleisters van Goe Gespeeld! zijn een eerste actie op het terrein om buiten spelen te faciliteren. Voorkomen is beter dan genezen, maar als er toch eens een valpartij gebeurt, komen de pleisters tevoorschijn.”  

   

  Enkele speeltips

   

  De pleisters zijn voorhanden op buitenspeellocaties bij uitstek zoals Provinciale Recreatiedomeinen Zilvermeer, De Nekker en  De Schorre en Provinciale Groendomeinen De Averegten, Prinsenpark, Rivierenhof, Hof van Leysen, Vrieselhof en Vrijbroekpark, het Vormingscentrum in Malle, het Arboretum in Kalmthout en het Peerdsbos.

   

  Dankzij de regionale landschappen kun je nieuwe speelplekjes ontdekken op www.buitengewoneplekjes.be. Regelmatig komen er nieuw plekjes bij.

  Kijk ook eens op de pinterestpagina van playpauzestop. Het Provinciaal Veiligheidsinstituut verzamelt daar leuke ideeën om te ontsnappen aan je beeldscherm.

  Provincie Antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Receptjes met de groenten van de Stadsboerderij: Week 14


  Het groentepakket* van deze week: Venkel, courgette, boontjes en tomaten. En daarbij komkommer of broccoli of aubergine, afhankelijk van wat je reeds vorige week kreeg in je pakket. En pompoen of suikermaïs! Alles komt van de Stadsboerderij in Wilrijk.

  Wie een groentepakket ontvangt, kan aardappelen van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver bestellen kan via onze webshop aan 1,90 euro/kilo: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Inloggen in de webshop doe je met je mailadres en het wachtwoord dat je van ons ontving in je bevestigingsmail als coöperant. Betalen kan via overschrijving. Als je voor 18u woensdagavond bestelt, worden je aardappelen donderdag geleverd bij je groentepakket op je trefpunt. 

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren. We houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen via facebook en sms.


  Pompoentaart
  Yes, gebak!

  Nodig voor het beslag: 500 g pompoenstukjes, 500 ml melk, 200 g lichtbruine basterdsuiker/rietsuiker, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 2 eieren

  Nodig voor het deeg: 75 gr pecannoten, 250 g bloem (je kan met andere soorten bloem experimenteren), 50 g poedersuiker, 125 boter (op kamertemperatuur), 1 ei, een scheutje melk

  Bereiding voor het deeg:
  -  Zeef de bloem en poedersuiker in een grote kom.
  -  Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de bloem. Kneed tot een kruimelig deeg.
  -  Voeg er het ei, de melk en de pecannoten aan toe en kneed goed. Het resultaat is een stevige ‘bal’.
  -  Wikkel het deeg in een keukenfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
  -  Vet een taartvorm van ongeveer 25 cm in met boter.
  -  Bestuif het aanrecht en een deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Rol het deeg om de roller en rol het af boven de taartvorm (let op dat je deeg niet aan het aanrecht blijft plakken).
  -  Druk het deeg goed in de rand. Snijd de overhangende randjes eraf en prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er keukenfolie op en zet nog 30 minuten in de vriezer.

  Bereiding voor de vulling + afwerking:
  -  Schil de pompoen en snijd in fijne blokjes
  -  Doe de pompoenblokjes, melk en suiker in een diepe pan en zet op een middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng aan de kook.
  -  Laat 15 minuten zachtjes koken terwijl je regelmatig roert.
  -  Leg hierna het deksel scheef op de pan en laat nog 15 minuten zacht koken.
  -  Haal de pan van het vuur.
  -  Voeg er de kaneel en gember aan toe.
  -  Pureer het mengsel glad met een staafmixer.
  -  Laat afkoelen en leg het deksel op de pan.
  -  Verwarm de oven voor op 180°C.
  -  Bak de deegbodem blind voor (met bijvoorbeeld bonen of rijst of blindbak bonen). Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  -  Haal de bonen en het bakpapier eruit en zet de vorm nog 12 minuten terug in de oven.
  -  Laat de bodem wat afkoelen.
  -  Verwarm de oven voor op 160°C.
  -  Kluts 2 eieren en voeg ze toe aan het pompoenmengsel.
  -  Schenk het voorzichtig in de deegbodem en zet de taart 30 minuten in de oven.
  -  Het oppervlak moet zeker goed gestold zijn!
  -  Serveer met versgeklopte slagroom, stukjes pecannoot, etc... 

  Maïs met chili- en limoenboter
  Leuk voor op de BBQ!

  Nodig: 1 Maïskolf, een halve chilipeper/1 el chilipoeder, 1tl paprikapoeder, 20 gr boter, geraspte schil van halve limoen + 1 à 2 el limoensap, eventueel wat peper en zout

  Bereiding:
  -  Meng de boter met de chili, paprikapoeder en de zeste + sap van de limoen. Zet even opzij.
  -  Verwijder de bladeren van de Maïs.
  -  Smeer de maïskolf goed in met de boter en wikkel het in aluminiumfolie.
  -  Laat een halfuurtje in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200°c.
  -  Zet de maïs 30 minuten in de oven.

  Tip: Je kan de maïs ook op de BBQ roosteren! 

  Smakelijk! 

  foto's copy richt stad Antwepen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  18 | 08 | 2015

  Klinkaartroute is wandeling van het jaar
  Wandeling in Niel en Boom biedt boeiende mix van erfgoed en natuur

  Wat is de erfenis van de baksteennijverheid in de Rupelstreek? Bijzonder erfgoed, fascinerende verhalen én verrassend mooie natuur.

  Je ontdekt het allemaal op de Klinkaartroute in Niel en Boom. Een aantrekkelijke lus, waarbij je onderweg bovendien heel wat opsteekt.

  Die combinatie blijkt wandelaars enorm te boeien: zij kozen de Klinkaartroute zopas tot wandeling van het jaar.

  Elk voorjaar publiceert Toerisme Provincie Antwerpen een shortlist met vijf knappe wandelinitiatieven. De wandelaars hebben echter het laatste woord in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’.

  Ditmaal kreeg de Klinkaartroute in Niel en Boom de meeste stemmen op www.wandelingvanhetjaar.be, vóór ‘Shaggy en Sherry’ in Mol, het Dodendraadpad in Baarle-Hertog, het Dobbelhoevepad in Schilde en de Mechels Broekwandeling.

  wandelaars in Noeveren - Copyright:Toerisme Provincie Antwerpen

  Rupelstreek vroeger en nu

  De Klinkaartroute vertelt het verhaal van de Rupelstreek. Zo maak je kennis met het harde labeur in de vroegere steenbakkerijen. Tegelijk ontdek je hoe de streek haar erfgoed koestert en hoe de natuur volop nieuwe kansen krijgt in de oude kleiputten.

  Op je pad liggen twee quasi authentieke steenbakkersgehuchten aan de oevers van de Rupel: Hellegat en Noeveren. Je stapt langs steenovens, droogloodsen, kleibaggers, arbeidershuisjes en meesterwoningen. Ook in de natuurgebieden is het steenbakkersverleden nooit ver weg. Zo was Walenhoek vroeger een kleiputtencomplex, vandaag een aangenaam wandelgebied met fotogenieke vijvers.

  Wandeling wordt toeristisch uitje

  De Klinkaartroute in Niel en Boom biedt méér dan puur wandelplezier. Op de Belgicawerf zie je hoe de replica van het legendarische schip van poolreiziger de Gerlache vordert. In de steenbakkersdorpen nemen infoborden met foto’s je mee terug in de tijd. In sfeervolle cafés als ‘Koophandel’ of ‘In Den D’Rupel’ geniet je van een Klinkaart, het lokale bier.

  Gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: “Het zijn die verrassende extraatjes die de wandeling zo apart maken. De Klinkaartroute zit boordevol karakter en dat verklaart ongetwijfeld het enthousiasme van de wandelaars. Hopelijk zorgt deze titel ervoor dat nog veel meer Vlamingen de Klinkaartroute gaan verkennen.”

  PRAKTISCHE INFO


  Meer info:
  De Klinkaartroute combineert een dorpswandeling door Niel en Boom (8 km) met een lus in natuurgebied Walenhoek (3,5 km).

  Beide starten aan Natuur.huis De Paardenstal, Boomsestraat 221, 2845 Niel.

  Onderweg volg je de rechthoekige, rood-witte borden van wandelnetwerk Rivierenland.

  Download de wandelfiche van de Klinkaartroute op www.scheldeland.be/klinkaartroute.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn, Martine de Kok and their magnificent hundred!

  Lady Linn, Martine de Kok and their magnificent hundred!

   

  Lady Linn & Martine de Kok in Koor

  Niemand minder dan Lady Linn & Martine de Kok staan binnenkort met twee pop-upkoren op het podium van de Antwerpse deSingel. Op 21 augustus 2015 is het zo ver, dan brengen Lady Linn, Martine de Kok en hun honderd ‘magnificent’ zangers een uniek concert.

   

  Een jongerenkoor en een dynamische bende 30-plussers zullen met deze twee artiesten een wel heel origineel éénmalig liveconcert neerzetten. Lady Linn & Martine de Kok in Koor wordt een unieke belevenis voor het koor, het publiek én artiesten zelf.

   

  De voorbereiding

  Aan de optredens gaan artistieke workshops vooraf. Een team van professionele coaches zal de zangers begeleiden in de opbouw naar het concert. De gelegenheidskoren zullen naast de koorrepetities in kleine groepjes werken aan zangtechniek en podiumpresence. Het wordt een onvergetelijke muzikale tijd waarin samenzang centraal staat.

  Op 21 augustus, is het generale repetitie op het podium van deSingel, uiteraard mét de artiesten. 's Avonds trekken de projectkoren alle registers open voor dé finale van in Koor 2015: een uniek liveconcert.

   

  Meer over pop-upkoren

  De Antwerpse organisatie Zaterdag Zondag is gekend voor zijn pop-upkoren. Dat zijn koren in alle mogelijke maten en vormen die enkel voor een tijdelijk project opduiken. Hans Primusz, artistiek leider en dirigent, zorgt voor koorarrangementen op de originele liedjes van de artiesten.

   

  Meer over Hans Primusz

  Hans Primusz riep als dirigent het begrip ‘pop-upkoren’ in het leven. Hij laat zalen en pleinen vol én de media warm lopen met koren voor o.a. Axl Peleman, JackoBond, Spinvis, Joe FM en Music for Life. Hij toerde langs Vlaamse en Nederlandse theaters met verschillende producties: Zingelong (productie Maandacht), Kintsukuroi (een gedanste opera van Spinvis en Saartje van Camp), De Soldaat-facteur en Rachel (productie Compagnie Cecilia).

   

  In Koor 2015 - concert

   

  Lady Linn & Martine de Kok in Koor

  21 augustus 2015 - 20.00 uur

  deSingel Antwerpen

   

  Meer info: www.zaterdagzondag.be

   

  foto's : Georges Peeters

  idee & plaatsing : Leo Spaey  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-08-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 jaar reeds bestaat het museum!

  WAT: Opendeurdagen – 40 jaar MINERALOGISCH MUSEUM

  WAAR: Frans de l’Arbrelaan 12 – 2170 Merksem (Antwerpen)

  WANNEER: Vrijdag 28 augustus 2015 van 10 tot 17 u. Zaterdag 29 augustus 2015 van 10 tot 17 u. Zondag 30 augustus 2015 van 10 tot 17 u. INKOM: GRATIS MET EEN ATTENTIE VOOR ELKE BEZOEKER


  Voorzitter Hendrik Harre aan het woord...

  Luk Lemmens, gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie licht de materie toe...

  Districtsschepen Herman Gielen - toonde zich een waardig vervanger van schepen Verstraelen die in het buitenland is.

  Een aandachtig publiek volgt deze uiteenzetting

  Zonder 'spiekbriefje' zette de voorzitter van Urania Marc Gyssens de -op sommige ogenblikken - niet zo gemakkelijke problematiek uiteen...
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 jaar Mineralogisch Museum

  Ter gelegenheid van “40 JAAR MINERALOGISCH MUSEUM” zal de “ Academie voor Mineralogie vzw (ACAM)” in het museum EEN GROOTSE OPENDEUR organiseren. Dit op 28, 29 EN 30 AUGUSTUS 2015, TELKENS VAN 10 TOT 17 U.

  Het museum werd grondig hernieuwd en het is zeker de moeite waard om de nieuwe opstellingen te bewonderen.

  WAT IS ER TE BEWONDEREN ?

  Compleet vernieuwde Fluorescentieruimte (uniek in Europa !) De duizenden mineralen De herschikte opstelling van uitgebreide collectie fossielen Verblindende schatkamer met edelstenen Twee tijdelijke tentoonstellingen – “Eigenschappen van mineralen” – “Mineralogisch Museum 40 jaar groei en creativiteit” Prachtige diamanthoek (nu er in Antwerpen geen diamant museum meer is !) Het onderzoekscentrum voor edelstenen (bezoekers mogen ook hun eigen stenen ter onderzoek meebrengen !) Prepareer- en slijpdemonstraties

  WAT IS ER TE BELEVEN ?

  Speciale workshops voor jonge families met kinderen: - zoektochten doorheen het museum - Creatief werken met mineralen - Zelf prepareren van fossielen Wie meer inlichtingen wenst kan ons bereiken per telefoon 03-658 62 83 – GSM: 0496-14 65 03 of per E-mail: info@acam.be website: www.acam.be WAT: Opendeurdagen – 40 jaar MINERALOGISCH MUSEUM WAAR: Frans de l’Arbrelaan 12 – 2170 Merksem (Antwerpen) WANNEER: Vrijdag 28 augustus 2015 van 10 tot 17 u. Zaterdag 29 augustus 2015 van 10 tot 17 u. Zondag 30 augustus 2015 van 10 tot 17 u. INKOM: GRATIS MET EEN ATTENTIE VOOR ELKE BEZOEKER

  Jubilerend mineralogisch museu

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!