NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Sant’Egidio
 • DEURNE
 • BERCHEM
 • ANTWERPEN
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  19-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPS-BOKSGALA 2015

  ANTWERPS BOXGALA 2015

  NA HET ZINKEN VAN DE BADBOOT ALLES IN EEN SNELTEMPO IN DE CADIXHAL ALLES GEREED MAKEN 

  OM 19 UUR KON MEN DAN STARTEN ZOALS GEPLANT

  HET WAREN ONGELOOFELIJKE SPANNENDE KAMPEN

  DE HOOFDKAMP WAS HET  GEVECHT BIJ DE DAMES OM DE BELGISCHE TITEL MISS NOUNI EN DE BULGAARSE GALINA DEZE KAMP HEEFT VEEL HARTEN DOEN SNELLE SLAAN EN MISS NOUNI HEEFT DEZE GEWONNE

  IEDEREEN WAS ZEER FIER EN ZEKER IK OMDAT MISS NOUNI VAN HOBOKEN IS

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOKSGALA-ANTWERPEN
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOKSGALA-ANTWERPEN
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BADBOOT

  Openluchtzwembad Badboot gezonken


  Deze voormiddag is het drijvende openluchtzwembad Badboot beginnen zinken in het Kattendijkdok. Het zwembadgedeelte van de Badboot maakte om voorlopig nog onduidelijke redenen water en scheurde vervolgens af. De brandweer was onmiddellijk ter plaatse, maar kon een deel van het schip niet meer redden. Het gedeelte ‘Antoon’, waar de inkom en de balie van het zwembad, de brasserie, de keukens, het terras en de toiletten zich bevinden is wel gevrijwaard. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de stad betreurt uiteraard het verlies van de Badboot. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak is.

   

  Deze voormiddag is om voorlopig onduidelijke redenen het zwembadgedeelte van de Badboot afgescheurd nadat het water begon te maken. Daardoor is een deel van het schip beginnen zinken. De brandweer was onmiddellijk ter plaatse en heeft nog alles in het werk gesteld om het geheel te stabiliseren met kranen en sleepboten. Het zwembadgedeelte van de Badboot had helaas al te veel water gemaakt en kon niet meer gered worden. Het eerste gedeelte werd wel gevrijwaard.

   

  Momenteel plaatst de Havendienst boeien rond de zone waar het openluchtzwembad gezonken is zodat het scheepvaartverkeer terug zijn normale gang kan gaan. Alle betrokken diensten bekijken samen met de eigenaar welke stappen er verder ondernomen moeten worden.

   

  De stad betreurt het verlies van de Badboot. Het unieke drijvende openluchtzwembad kende een groot succes en was op sportgebied een belangrijke trekpleister voor een stad als Antwerpen.

   

  Badboot sinds 2012 in Antwerpen
  De Badboot werd in Nederland gebouwd en kwam in 2012 in het Kattendijkdok te liggen. Het drijvende openluchtzwembad was een realisatie van Badboot Vastgoed bvba en wordt uitgebaat door V-zit bvba. Het was het eerste drijvende openluchtzwembad in België en had een maximumcapaciteit van 149 personen. Het schip had een totale lengte van 120 meter en totale breedte van 25 meter. Naast een groot zwembad en een kinderbad, waar in totaal maximum 149 mensen konden zwemmen, was er ook een feestzaal aan verbonden. Afgelopen zomer was de Badboot nog goed voor 23 685 zwemmers. Hiermee scoorde het openluchtzwembad het grootste aantal bezoekers sinds de opening in augustus 2012 en werd het vorige maximum verpulverd, met 15% meer bezoekers dan in 2013.

   

  Ook in de winter bood de Badboot een uitgebreid programma. Met een ijspiste op de boot, waar je naast schaatsbeurten ook initiaties curling kon volgen, kenden de activiteiten al meteen een enorm succes. Vorig jaar lag de ijspiste niet op de Badboot, maar in evenementenhal CadX. Daardoor kon je op de Badboot zelf ook winterzwemmen.

   

  Antwerps Boksgala en geplande boekingen ondervinden geen hinder
  Vanavond vindt het Antwerps Boksgala plaats in de evenementenhal CadX, vlakbij de site van de Badboot. Het sportevenement zal geen hinder ondervinden van het incident met de Badboot.

   

  Geplande boekingen in het gezonken gedeelte zullen worden opgevangen op andere locaties.

  fOTO 1 DE DAG VOORDIEN  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Y C H -LEON OST

  Y C H - LEON OST  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Y C H - LEON OST heeft het vlaggen...

   

  Leon OST heeft het vlaggen…

   

  Als schepen voor ‘schepen’ en toerisme was Koen Raets toch nog verrast door zoveel ‘”schilderstalent’ van Ost.

  ‘Hoboken heeft een nauwe band met de Schelde –als enig district is het gelegen aan diezelfde Schelde’ aldus de schepen.

  ‘Ik kom niet graag met lege handen aan, vandaar dat ik u een vlag met een ‘moderne’ Nello & Patrasche aanbied… die hier tussen de overige vlaggen niet kan ontbreken!’

   

  Bedankt, Leon!


  Tussen alle andere vlagen ... die van Nello & Patrasche !


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UZA heeft een hart voor vrouwen

  UZA heeft een hart voor vrouwen

  Week van het Hart 21-25 september

   

  Tijdens de Week van het Hart (21 tot 25 september) richt het team cardiologie en cardiochirurgie van het UZA - dat voor bijna de helft uit vrouwen bestaat - een informatiestand in om bezoekers en patiënten, in het bijzonder vrouwen, te sensibiliseren over hart- en vaatziekten. De nieuwe campagne ‘Vrouw en Hart’ van de Belgische Cardiologische Liga stelt hart- en vaatziekten bij vrouwen dit jaar immers centraal. Door de verschillende symptomen worden hartinfarcten bij vrouwen minder snel opgemerkt. Het thema ligt de 7 vrouwelijke cardiologen en de 2 vrouwelijke cardiochirurgen van het UZA na aan het hart.

   

  Vrouwen voor vrouwen

  Met de nieuwe campagne ‘Vrouw en Hart’ wil de Belgische Cardiologische Liga vrouwen sensibiliseren en aanmoedigen om zich te laten screenen op cardiovasculaire risicofactoren. Ook het UZA neemt van 21 tot 25 september deel aan de Week van het Hart. Maar liefst 7 van de 18 cardiologen en 2 van de 5 cardiochirurgen in het UZA zijn zelf vrouw, een recordaantal in de Belgische ziekenhuizen. Het thema ligt hen dan ook na aan het hart.

   

   “De campagne is er voor iedereen, maar ik wil vrouwen in het bijzonder echt oproepen om deel te nemen aan de screening,” zo zegt prof. Bharati Shivalkar, cardiologe in het UZA. “De symptomen van een hartinfarct zijn anders bij vrouwen en mannen. Daardoor wordt de diagnose bij vrouwen vaak niet gesteld. We moeten iedereen duidelijk maken dat zij de grootste risicogroep zijn.” Onder het motto ‘meten is weten’ kunnen patiënten en bezoekers de hele week terecht aan de infostand in het UZA om risicofactoren zoals bloeddruk, buikomtrek, gewicht en BMI te laten screenen.

   

  Belangrijkste doodsoorzaak

  In Europa sterven jaarlijks meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan aan borstkanker. In België sterven jaarlijks 17.000 vrouwen door een cardiovasculair accident, tegenover 14.000 mannen. Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen, net na kanker, bij mannen is het omgekeerd.

   

  Andere symptomen

  Hoewel we een hartinfarct meestal associëren met mannen, overlijden vrouwen vaker aan een hartinfarct of een hersentrombose dan mannen. Dat komt onder meer omdat het typische symptoom van een hartinfarct, een drukkende pijn op de borst, soms niet optreedt bij vrouwen. Zij hebben eerder last van kortademigheid, misselijkheid, braken, transpiratie, vermoeidheid of zwakte, pijn in de bovenrug, de onderkaak of de hals of een angstig gevoel. Dat kan misleidend zijn en tot vertraging in diagnose en behandeling leiden.

   

  Zelfde risicofactoren

  De risicofactoren zijn bij vrouwen grotendeels dezelfde als bij mannen: overgewicht, te weinig lichaamsbeweging, hoge cholesterol, roken, stress en familiale voorgeschiedenis. Hoge bloeddruk, diabetes of roken bij jonge vrouwen, hebben meer impact bij vrouwen dan bij mannen. In de periode voor de menopauze vormen natuurlijke oestrogenen een beschermende factor voor de slagaders en het hart, waardoor het risico op een cardiovasculaire aandoening groter is na de menopauze.

   

  Meer info:

  www.uza.be/weekvanhethart

  http://liguecardioliga.be/campagnes/week-van-het-hart-2015/?lang=nl

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  15 | 9 | 2015

  Iets te melden over een waterloop? Bij de provincie moet je zijn.
  Provincie Antwerpen zet sterk in op waterbeheer en lanceert nieuw meldpunt

  Vandaag lanceert de provincie Antwerpen opnieuw een ijzersterke campagne die met een gloednieuwe website www.meldpuntwaterlopen.beaandacht vraagt voor haar waterlopenbeheer. Sinds 2014 heeft de provincie Antwerpen drie kwart van alle waterlopen binnen de provinciegrenzen in beheer. Niet iedereen weet dat. Iemand die woont langs een waterloop, of er werken wil uitvoeren, doorloopt heel wat instanties vooraleer hij bij de juiste waterloopbeheerder geraakt. 35 medewerkers leiden dagelijks 2400 km onbevaarbare waterlopen in goede banen en dat is geen sinecure. Daarom zoekt de provincie lokale helden die obstakels in de beek, wateroverlast, afkalvende oevers, zeldzame dieren of planten, … melden. Helden kunnen de status van hun melding op de voet volgen via de website.

  Van melden tot helden


  Binnenkort krijgen ruim 15 000 inwoners van de provincie Antwerpen een brief. Wat hebben al deze bestemmelingen gemeen? Ze wonen vlakbij een waterloop die de provincie beheert. Als bevoorrechte getuigen zijn ze prima geplaatst om ongewone zaken zoals een omgevallen boom of een afkalvende oever in de beek te melden. Minstens een keer per jaar worden alle waterlopen geruimd om droge voeten te kunnen garanderen, maar soms volstaat dat jaarlijks onderhoud niet. Hoe sneller obstakels in het water gemeld worden, hoe sneller de provincie het probleem kan oplossen. Uiteraard kunnen ook burgers die niet langs een waterloop wonen een held van de waterlopen worden. Al wie iets ongewoons opmerkt aan een waterloop, kan zijn bevindingen melden. Alle info over het waterbeleid van de provincie Antwerpen vind je op www.meldpuntwaterlopen.be.

  “Mag ik je knuffelen”, zo sprak de kwabaal tegen de held van de waterloop foto copyricht provincie antwerpen  Wakkere burgers

  “De provinciale watercampagne heeft een informatief en een activerend luik,”zegt bevoegd gedeputeerde Rik Röttger. “De meeste burgers weten niet dat de provincie de onbevaarbare waterlopen beheert en waarom dat broodnodig is voor hun droge voeten. Hoog tijd om iets aan deze anonimiteit te doen. Onze samenleving heeft er ook baat bij als burgers mee betrokken worden in het beheer. Ze kunnen actief meewerken door onregelmatigheden langs waterlopen te melden. Want zo kunnen we oorzaken van wateroverlast sneller aanpakken en geven we watergebonden planten en dieren alle kansen.”

  Wat kan je melden?

  Als je een melding hebt over obstakels zoals een geknakte boom in de beek, zwerfvuil of verstopte vuilroosters, afkalvende oevers, oeververzakking, een hoog waterpeil, wateroverlast, zeldzame dieren of planten of inbreuken op afstandsregels, schiet de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie in actie. Alleen in een noodsituatie, bij extreem hoog waterpeil of overstromingsgevaar, bel je best de brandweer. Iets melden via www.meldpuntwaterlopen.be duurt hooguit vijf minuten. Je ontvangt geregeld een update over de status van je melding.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROCAP

   

   

   

   

  PROCAP wordt UNITED CAPS

  Het bedrijf voert een nieuwe groeistrategie in, steunend op consolidatie en de successen in het verleden. Met deze groeistrategie zet het bedrijf volop in op innovatie en een nauwer contact met de klant. Een belangrijke stap die de voortrekkersrol van het bedrijf bevestigt en hen helpt om een nieuwe standaard te zetten in hun industrie.

  Wiltz, 17 september 2015 - PROCAP, een belangrijke speler in de industrie van plastic doppen en sluitingen,  voert een nieuwe groeistrategie in om het bedrijf te helpen de referentie te worden op het gebied van plastic doppen en sluitingen voor klanten wereldwijd. En een nieuwe strategie gaat gepaard met een nieuwe naam, UNITED CAPS.

  UNITED CAPS bouwt voort op PROCAP's geschiedenis van fusies en overnames en van succesvolle groei. Net zoals PROCAP wil UNITED CAPS een betrouwbare partner zijn voor toonaangevende merken in de wereld door middel van het aanbieden van kwalitatief hoogstaande standaard- en op maat gemaakte oplossingen voor zowel food- als non-food-segmenten. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf is gelegen in Luxemburg. Daarnaast heeft het bedrijf zeven productievestigingen en levert het aan klanten in heel Europa. Er wordt ook meer en meer buiten Europa geëxporteerd.

  De naam UNITED CAPS koppelt het succes van het verleden aan de toekomstige ambities. De naam belichaamt de belangrijkste kenmerken van het bedrijf en reflecteert het streven naar een eenvormige mondiale aanpak met een gemeenschappelijke cultuur en uniforme standaarden. Dankzij deze aanpak zal het zijn omvang optimaal kunnen benutten en kan het bedrijf van het delen van 'best practices' in de gehele organisatie een gewoonte maken.

  De groeistrategie van UNITED CAPS berust op een rijke geschiedenis van uitzonderlijke innovatie, nabijheid met de klant en succesvolle groei. Dit kan niet zomaar worden overgedaan. De strategie wordt ondersteund door belangrijke investeringen van de aandeelhouders van het bedrijf. Dankzij deze investeringen kan UNITED CAPS nieuwe markten betreden en groeien op de markten waar het al aanwezig is, zijn portfolio verder uitbreiden en het beheer ervan verbeteren, zijn innovatiepijplijn onderhouden en de innovatiemogelijkheden vergroten, en ten slotte ook dichter bij de klant staan. Er zijn al tal van initiatieven van start gegaan en er zijn er nog meer gepland voor de toekomst.

  UNITED CAPS heeft Philippe Thivet aangesteld als de nieuwe Chief Innovation and Coaching Officer en Astrid Hoffmann-Leist als Director of Marketing and Communications. Ze maken voortaan deel uit van het huidige managementteam dat het bedrijf zal blijven leiden, met Benoît Henckes als CEO. Het nieuwe managementteam van UNITED CAPS is zeer divers, met deskundigen uit verschillende culturele achtergronden en met specialisaties in uiteenlopende industrieën. Deze diversiteit is weerspiegeld in de hele organisatie.

  UNITED CAPS creëert cross-functionele teams om specifieke uitdagingen aan te gaan. De werkgroepen voor productontwikkeling zoeken naar manieren om de bestaande oplossingen en processen te verbeteren met de bedoeling betere prestaties en een hogere kwaliteit te leveren. Zij helpen ook de doorlooptijd voor nieuwe producten korter te maken. Hoewel deze groepen nog niet zo lang aan het werk zijn, hebben ze toch al concrete resultaten afgeleverd. Alle initiatieven op het gebied van sales en operaties worden beheerd via een compleet, transparant en mondiaal programma. UNITED CAPS zal PROCAP's cultuur van continue verbetering voortzetten om operationele uitmuntendheid te bevorderen. Zo worden de kwaliteit en de efficiëntie verhoogd en de productkenmerken constant verbeterd.

  UNITED CAPS heeft meer dan 75 jaar ervaring met het verwerken van plastic, waardoor het bedrijf het materiaal volledig beheerst en weet hoe het te bewerken. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het combineren van plastic met andere toepassingen, waaronder 'in-mould labelling' (ILM), meerdere-componentenassemblage, ultrasoon lassen, verschillende soorten verzegelde sluitingen en overige toepassingen.

  Deze expertise is slechts een onderdeel van de brede innovatiemogelijkheden die UNITED CAPS te bieden heeft. Dankzij deze mogelijkheden kan het bedrijf oplossingen bieden die bedrijven helpen hun producten te onderscheiden. Onder de nieuwe naam zal UNITED CAPS de co-creatie met klanten en andere partners verder ontwikkelen om de productnormen van de toekomst te stellen. Hiermee plaatst het bedrijf zich in een ideale positie om in te spelen op de wereldwijde megatrends die de evolutie van zijn eigen sector en die van zijn klanten bepalen.

  Het gecentraliseerde R&D-centrum in Messia (Frankrijk) zal zich richten op het versterken van de pijplijn voor nieuwe producten van het bedrijf. UNITED CAPS zal ook nieuwe productiecapaciteit bouwen. In 2013 werd er een nieuwe, ultramoderne fabriek gebouwd in Ierland. De uitbreiding en modernisering van de fabriek in Hoboken (België) werd vorig jaar voltooid. En in de herfst van dit jaar wordt er een nieuwe fabriek in Schwerin (Duitsland) geopend. Nieuwe productiemogelijkheden zorgen ervoor dat het bedrijf hoogtechnologische machines en geavanceerde productieprocessen heeft om kwaliteit, efficiëntie en capaciteit te garanderen.

  De nieuwe strategie zal UNITED CAPS in staat stellen om zijn mondiale voetafdruk te vergroten door te beantwoorden aan de behoeften van bestaande en nieuwe klanten wereldwijd. Zo zal het bedrijf nog dichter bij de klant komen te staan en een grotere mondiale groei verwezenlijken.

  "De beslissing om onze weg als UNITED CAPS voort te zetten, bepaalt de richting van onze toekomst. Het is het begin van het pad naar een bredere horizon. Het geeft onze inspanningen weer om alle bedrijven die we hebben overgenomen, te verenigen. Om één cultuur te creëren, één DNA voor het hele concern. We willen onze klanten helpen waar ze ons nodig hebben. Klantrelatiebeheer zal een centraal aandachtspunt zijn, samen met portfoliobeheer, operationele efficiëntie en de innovatiepijplijn. We streven ernaar om het aantal internationale accounts te vergroten en de segmenten waarin we actief zijn, uit te breiden. Dit zijn spannende tijden voor ons bedrijf en deze beslissing is slechts de eerste stap," zegt Benoît Henckes, CEO, UNITED CAPS.

  OVER UNITED CAPS

  UNITED CAPS is wereldwijd de referentie in de industrie voor het ontwerpen en produceren van kwalitatief hoogstaande plastic doppen en sluitingen. Dankzij uitgebreide innovatiemogelijkheden en een brede portfolio van geavanceerde standaard- en op maat gemaakte oplossingen is UNITED CAPS de voorkeurspartner van de toonaangevende bedrijven in de wereld. We ondersteunen de waardeketen van onze klanten door productintegriteit te waarborgen, veiligheid en gezondheid van de consument te verzekeren en zo uiteindelijk de reputatie van het merk te beschermen. UNITED CAPS is een zeer dynamische en flexibele familiale groep die end-to-end-oplossingen aanbiedt voor een breed scala van toepassingen en markten over de hele wereld. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Luxemburg, heeft productievestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Ierland, Luxemburg en Spanje. Met meer dan 490 medewerkers draait UNITED CAPS een omzet van 116 miljoen euro (per eind 2014).

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANTWERPS-BOKSGALA 2015

  IN SAMENWERKING MET DE SPONSERS VOORZIET DE ANTWERPSE BOXINGACADEMIE VOOR ALLE BOKSLIEFHEBBERS EEN AVOND VOL SPECTAKEL EN DIT VOOR DE ZESDE KEER.

   5 AMATEURKAMPEN EN 4 PROFKAMPEN STAAN OP HET PROGRAMMA

  OOK ZAL ONZE EX-BOKSER SUGAR JACKSON DOOR DE KONIKLIJKE BELGISCHE BOKSBOND,DE VLAAMSE BOKSLIGA EN DE STAD ANTWERPEN GEHULDIGD WORDEN VOOR ZIJN SPECTACULAIRE BOKS-LOOPBAAN

  DUS BOKSLIEFHEBBERS KOM KIJKEN OP 18-09-2015 WAAR BADBOOT ANTWERPEN AAN HET EILANDJE DEUREN OPEN OM 18 UUR EN DE EERSTE MATCH BEGIND OM 19 UUR.

  En vandaag de weging van de boksers zie foto's

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JAARMARKT WEEKEND HOBOKEN

   

  Jaarmarktweekend palmt Hoboken in


  Zondag 20 en maandag 21 september staat het district Hoboken weer in het teken van het Jaarmarktweekend. Met onder andere verschillende marktjes, een replica van een Minerva-tank, Hoboken Zingt en vuurwerk beloven het twee goedgevulde dagen te worden.

   

  Hieronder vindt u een greep uit het programma. Geïnteresseerden kunnen deze info ook raadplegen op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

   

  • Driemaal markt op zondag
   Op zondag staan er maar liefst drie markten op het programma. Op de Kioskplaats stellen Hobokense verenigingen zich voor. Op de ambachtenmarkt ontdekken bezoekers oude beroepen. Het UiThuis voorziet in een pop-upbar en optredens. In de Kapelstraat, op de Kioskplaats en Lelieplaats is een rommelmarkt.
   zondag 20 september van 10 tot 17 uur (rommelmarkt tot 18 uur)
   gratis
  • Kampement met replica Minerva-tank
   Om honderd jaar WOI te herdenken staat er op het grasplein aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk een levensecht kampement met veldkeuken en verpleegpost. Bezoekers kunnen er ook gaan kijken naar een replica van een gepantserde Minerva.
   zondag 20 september van 10 tot 18 uur
   gratis
  • Beestjes en braderij op maandag
   Maandag is het jaarmarkt in het centrum en braderij op de Kioskplaats, Lelieplaats en in de Kapelstraat. Met standjes, eetkraampjes, terrassen, kermis en straatanimatie wordt het een gezellig gebeuren. In park Broydenborg kunnen bezoekers uitrusten op een terras en smullen van pannenkoeken. Op de Lelieplaats is er een autoshow. Op de Kioskplaats kunnen liefhebbers naar vissen kijken op de aquashow van Gracilis. Een jaarlijkse traditie is ook de veeprijskamp. In de Paul-Henri Spaaklaan staan de paarden, ezels en pony’s. Schapen en geiten vindt u in de dreef van park Sorghvliedt, melkkoeien aan de Marneflaan en vleeskoeien op de parking in de Paul-Henri Spaaklaan.
   maandag 21 september van 8 tot 16 uur
   gratis
  • Heel Hoboken Zingt
   Maandagavond is iedereen welkom in park Sorghvliedt voor Hoboken Zingt. Muzikanten van Shift-Lock spelen bekende meezingers, vooral Nederlandstalige liedjes. De aanwezigen volgen de teksten, geprojecteerd op een groot scherm, zodat ze uit volle borst kunnen meezingen.
   maandag 21 september van 17 tot 20.15 uur
   gratis
  •  Vuurwerk in het park
   Het jaarmarktweekend eindigt met een spetterend vuurwerk op de atletiekpiste in park Sorghvliedt.
   maandag 21 september van 20.30 tot 21 uur
   gratis

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERAANLEG KIOSKPLAATS

  DE VOORSTELLING VAN DE HERAANLEG VAN DE KIOSKPLAATS EN KRUISPUNT AAN DE KERK.

  DINSDAG AAN DE HANDELAARS ALDAAR DAAR HET VOORSTELLING WAS WERD ER GEVRAAGD WAT DE HANDELAARS ER VAN VONDEN.

  MEN HAD WEL ENKELE VRAGEN OVER DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE ZAKEN TIJDENS DE WERKEN EN DE BEVOORRADING ER VAN.

  OVER DE VEILIGEID VAN DE VOETGANGERS EN FIETSERS EN PARKEREN VAN DE AUTO'S.

  WOENSDAG WERDEN DE BEWONERS INGELICHT OVER HET CONCEPT VAN DE HERAANLEG HET WAREN ONGEVEER DE ZELFDE OPMERKINGEN ALS DE DAG ERVOOR.

  HET DISTRICT HEEFT DE OPMERKINGEN GENOTEERD EN ZOU DEZE BESPREKEN MET DE BEVOEGDE DIENSTEN VAN HET ONTWERP  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  PROVINCIE ANTWERPEN
  15| 9| 2015

  Opleiding Rechtspraktijk erg populair in volwassenenonderwijs

  De inschrijvingen bij het centrum voor volwassenenonderwijs van de provincie Antwerpen lopen als een trein. Vooral de opleiding rechtspraktijk kent een enorme belangstelling: er zijn nu al bijna dubbel zoveel inschrijvingen in vergelijking met vorig jaar.

  De inschrijvingen voor de opleidingen van het volwassenenonderwijs van de Provincie Antwerpen (CVO) lopen nog tot eind deze week. Maar het is nu al duidelijk: steeds meer mensen kiezen voor volwassenenonderwijs. Inga Verhaert, gedeputeerde voor onderwijs: ”We bieden met het CVO enkele unieke opleidingen aan in Antwerpen. Daarnaast kan je ook opleidingen afronden in 1 jaar en niet in verschillende modules zoals bij andere CVO’s in Vlaanderen. Vooral bij knelpuntberoepen is het interessant om meteen aan de slag te kunnen.”  Rechtspraktijk in de lift

  Net zoals vorig jaar kent de opleiding Gids/Reisleider veel succes. Het gaat om Hoger Beroeps Onderwijs (HBO5). Ook Hotel- en Cateringmanagement doet het daar goed. Maar de opvallendste stijger is toch wel de avondopleiding Rechtspraktijk met nu al 42 procent meer inschrijvingen. Vanaf dit schooljaar biedt het CVO voor het eerst Rechtspraktijk aan op campus Blairon in Turnhout naast de vertrouwde locatie op campus Meistraat in Antwerpen.


  Inga Verhaert: “Antwerpen en omstreken kent een groot afzetgebied voor gegradueerden in de Rechtspraktijk. De avondopleiding biedt een mooie kans voor mensen die al in het werkveld staan maar graag een carrièreswitch willen maken. Ik denk maar aan mensen die in een justitiehuis werken, in de verzekeringssector of op de personeelsdienst van een groot bedrijf. Zij kunnen studeren en werk nu combineren. Bovendien zien heel wat cursisten deze opleiding als een opstap naar een Bachelor in de Rechtspraktijk, die ze mits 1 jaar langer studeren kunnen behalen.”

  Bakkerij: +11%

  De hype van het koken lijkt  stilaan voorbij, waardoor er op campus PIVA ruimte ontstaat voor Bakkerij, een opleiding waarvoor het aantal inschrijvingen blijft stijgen. Nu al met meer dan 11 procent. Ook slagerij doet het goed met een stijging van 8 procent.

   

  Het horeca-aanbod werd vorig schooljaar al uitgebreid met het traject Hotelbedrijf. Dat geeft cursisten de kans om een diploma kok of kelner te behalen op minder dan 1 jaar. De afgestudeerde cursisten die in de horeca aan de slag wilden, vonden meteen werk. Daarnaast zijn ook alle cursisten die in juni 2015 afstudeerden als hulpkok en als slagersgast ondertussen aan het werk.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Agendatip
  Provincie Antwerpen

  ’t Verhalenhof strijkt neer aan Sprookjeshuis
  Zondag 20 september 2015 van 13u tot 18 uur – Provinciaal Groendomein Rivierenhof (Deurne)

  Groots vertelfeest ‘t Verhalenhof verwacht alle deugenieten van 4 tot 104 jaar aanstaande zondagnamiddag in het Rivierenhof. De toegang is gratis. Kom verkleed als ridder of jonkvrouw!

   

  Ridders in de schijnwerpers!

  Koene ridders en fiere jonkvrouwen: haal je fantasierijkste tenue uit de kast en je vurigste strijdros van stal. Draaf zonder verder dralen naar ’t Verhalenhof waar in en om het Sprookjeshuis van het Rivierenhof vertellers en muzikanten jou een ganse zondagnamiddag zullen vermaken met de guitigste, meest romantische en heldhaftigste avonturen van piraten en prinsessen, betoverde kikkers en dromende draken, ridders, rovers en schavuiten. Wie tussendoor nog wat magie op overschot heeft, doet mee aan Het Raadsel van Merlijn: een spannende speurtocht naar een bijzonder elixir!

   

  Vijfde editie heeft nieuwigheid: verkleedkleding-ruil

  Iedereen is welkom aanstaande zondag van 13u tot 18 uur in het Rivierenhof. Deelnemen aan het tweejaarlijkse Verhalenhof is zoals altijd gratis. Vergeet je vooral niet te verkleden, de dresscode dit jaar is ‘ridders en jonkvrouwen’! Heb je verkleedkleren waar je bent uitgegroeid? Breng ze mee en ruil ze in voor andere!


  Het volledige programma van deze lustrumeditie van ’t Verhalenhof, kun je afhalen in het Rivierenhof (bij de domeinwachters en op de Kinderboerderij) of downloaden vanaf http://goo.gl/El2m7C .

   

   

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zondag 20 september 2015 van 13u tot 18 uur

  Waar:
  Provinciaal groendomein Rivierenhof, via Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne.

  Deelnameprijs:
  Gratis!


  Social media:
  www.facebook.com > Rivierenhof

  http://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dvt/rivierenhof/cultuur/groene-activiteiten.html

  Raadpleeg de volledige programmabrochure op: http://goo.gl/El2m7C =  http://www.provincieantwerpen.be/content/dam/provant/dvt/Groendomeinen-Regio-Antwerpen/pgra-rivierenhof-sph/Vertelfeest_programmaboekje_2015.pdf

  Meer info:
  Domeinwachters T 03 360 52 18

  foto's copyricht provincie antwerpen  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  Antwerpse molens open voor publiek op 27 september
  Bezoek gratis één van de 25 provinciale molens tijdens Provinciale Molendag op zondag 27 september

  Molens zijn prachtig maar kwetsbaar erfgoed. De laatste 30 jaar werd er dan ook hard gewerkt om onze historische molens draaiende te houden. Tijdens de Provinciale Molendag op zondag 27 september zijn een 25-tal van die molens in de provincie Antwerpen gratis te bezoeken. 

  Onze provincie telt nog heel wat verschillende soorten molens: standaardmolens, bovenkruiers, watermolens, rosmolens, enzovoort. Nagenoeg alle molens worden in werking gezet en zijn te bezoeken tijdens de provinciale molendagen.

   

  Molens zijn bijzonder mooi maar ook kwetsbaar erfgoed. Het provinciebestuur werkt daarom actief samen met vrijwillige molenaars aan het behoud en beheer van het resterende molenbestand. Het is immers belangrijk om onze historische molens draaiende te houden, want een molen die stilstaat is sneller aan restauratie toe.

   

  Molen in Lillo © Levende Molens vzw

   

  Provinciale steun voor molens

   

  Het provinciebestuur ondersteunt de Antwerpse molenaars om de molens ook na de restauratie in goede vorm te houden. Daarvoor rekent het provinciebestuur naast een ondersteuning van de werking van de koepelvereniging Levende Molens vzw op de actieve inzet van Monumentenwacht provincie Antwerpen.

   

  Luk Lemmens, gedeputeerde voor Erfgoed en voorzitter van Monumentenwacht provincie Antwerpen licht toe: “Het werk van de vrijwillige molenaars is heel belangrijk. Het gezegde "rust roest" geldt in het bijzonder voor een historische molen. Door regelmatige beweging en trilling van raderen, assen en stenen krijgen houtborende insecten minder kans om zich te ontwikkelen. Bij een werkende molen verkleint ook de kans op zwamvorming omdat lekken sneller worden opgemerkt en er regelmatig verluchting is. In samenwerking met Monumentenwacht wordt de les houtaantasting georganiseerd. De Monumentenwachters reiken tijdens de lessen preventieve maatregelen aan om verschillende vormen van houtaantasting tegen te gaan.

   

  Met provinciale steun organiseerde Levende Molens vzw het afgelopen jaar enkele specifieke cursussen rond molenzorg zoals weerkunde, touwsplitsen en houtaantasting. Daarnaast werd voor alle molens een EHBO-set aangekocht en voor de vrijwillige molenaars werd aangepaste en veilige werkkledij voorzien.

  Levende Molens vzw ontwierp een kaart van de provincie met aanduiding van alle molens, die je als informatiebord in of aan de molen kan opstellen.

  De vereniging investeert ook in de aanmaak van een educatieve koffer. Het eerste, al gerealiseerde deel bevat een set met molensteentjes uit plexi die de werking van het scherpsel (groeven) op de stenen illustreert.

   

  Molens in de provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  Zondag 27 september 2015 van 13 tot 17 uur.

  Waar:
  Verschillende molens in de provincie Antwerpen, voor exacte locaties zie www.levendemolens.be

  Meer info:
  www.levendemolens.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIE BERICHT

  Provincie Antwerpen

  16| 9| 2015

  Leerkracht en oud-leerling PIVA verdedigen de Belgische eer op WK voor bakkers in Frankrijk met Duvelbrood

  Frank Van Vaerenbergh (48) uit Heffen, werkzaam als leerkracht bakkerij in PIVA, en zijn assistent, oud-leerling van PIVA Jens De Jonghe (20) uit Duffel, vertegenwoordigen op 26 september 2015 de Belgische deelname op MONDIAL Du PAIN, het wereldkampioenschap voor bakkers in Saint-Etienne in Frankrijk.

  Op 26 september 2015 zullen Frank en Jens alles uit de kast halen tijdens de finale van het wereldkampioenschap in Saint-Etienne, Parijs. Op acht uur tijd moeten de twee onder andere een Frans stokbrood, enkele verschillende standaardbroden, een biobrood en een brood met daarin een typisch Belgisch product klaarmaken.  Hiervoor kiezen ze een brood gemaakt met Duvel.

   

  Daarnaast bestaat de opdracht uit het maken van een sierstuk met als thema Art and Music. Om België als geheel te vertegenwoordigen kiezen ze voor ART als thema Pieter Paul Rubens, die Vlaanderen vertegenwoordigt. Voor Wallonië en voor Music wordt gerefereerd aan Adolphe Sax.

  Frank Van Vaerenbergh en Jens De Jonghe – Provincie Antwerpen

  PIVA boordevol talent

   

  Nadat het getalenteerde duo eerder aan verschillende prestigieuze wedstrijden deelnam zoals het Belgisch Kampioenschap en de European Contest for Young Bakers, met telkens een mooi behaalde 2de plaats, is het nu tijd voor het wereldkampioenschap. Tijdens de preselectie voor de Mondial du Pain behaalden ze zelfs de eerste plaats.
  Frank Van Vaerenbergh werkt al 8 jaar als leerkracht in PIVA. Hij geeft de vakken bakkerij, suikerwerk en daarnaast ook technologie bakkerij waar de leerlingen alles leren betreffende de gebruikte materialen, waren en machines, maar ook over veiligheid, hygiëne… Sinds 2013 is hij ook coach van de kandidaten voor de wedstrijden ingericht door Aspirant Baker.

  Jens De Jonghe werkt nu, na het afronden van zijn opleiding, in een bakkerij.


  Frank en Jens vertrekken op 22 september 2015 richting Saint-Etienne, Frankrijk. Zij zullen een week in la douce France vertoeven om dan op 26 september 2015 alles te geven op de Mondial Du Pain.

  PRAKTISCHE INFO

  Wanneer:
  26 september 2015 in Saint-Etienne, Frankrijk

  Meer info:
  www.mondialdupain.fr

  foto copyricht provincie antwerpen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling expo de modernen

  VOOR DE LAATSTE KEER ZIJN DEMODERNEN TE GAST IN DE KONINGIN FABIOLAZAAL.

  IN DEZE SLOTTENTOONSTELLING STELLEN 40 BEKENDE EN MINDER BEKENDE VLAMINGEN HUN BESTE KUNSTWERKEN VOOR UIT DE COLLECTIES 19de EN 20ste EEUW VAN HET KMSKA EN DE PROVINCIE ANTWERPEN.

  DE GELAUWERDE FOTOGRAAF JACQUES SONCK BEKEND OM ZIJN ZWART_WITTEPORTRETTEN,

  MAAKTE VAN IEDERE KUNSTENAAR EEN FOTO BIJ ZIJN KUNSTWERK VAN ZIJN EN HAAR KEUZE.

  WAAR EN WANNEER

  VAN 19 SEPTEMBER 2015 TOT 3 JANUARI 2016

  LOCATIE:KONINGING FABIOLAZAAL

               JEZUSSTRAAT 28 2000 ANTWERPEN

               DINSDAG TOT ZONDAG VAN 10 UUR TOT 17 UUR BEHALVE ZATERDA VAN10 UUR TOT18 UUR

  OPSCHRIFTEN BIJ DE KUNSTWERKEN STAAN GESCHREVEN OP DE GROND NIEUWSGIERIG GEWORDEN GA EENS EEN KIJKJE NEMEN EN BEKIJK DE KUNSTWERKEN AANDACHTIG GA JE ER IN SOMMIGEN  VERBORGEN ZAKEN ZIEN.   

  GASTSPREKERS WAREN DE HEER LUK LEMMERS GEDEPUTEERDE VAN DE PROVINCIE EN DE HEER

  MANFRED SELLINK

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de artiesten en hun werk


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Stadsboerderij Antwerpen

  Receptjes met de groenten van de Stadsboerderij: Week 18


  In je groentepakket* van deze week zitten minstens 6 groentensoorten uit dit aanbod van seizoensgroenten: Witte kool, boontjes, tomaten, maïs, courgette, boerenkool, rode biet van de Stadsboerderij en sla van de Doederij in Sint-Katelijne-Waver.

  Wie een groentepakket ontvangt, kan aardappelen van De Doederij in Sint-Katelijne-Waver bestellen voor woensdagavond via onze webshop aan 1,90euro/kilo: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  Wie dacht dat witte kool saai is, wordt met deze eenvoudige heerlijke receptjes van Jolien vast van het tegendeel overtuigd!

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren. 

  In de weckpot: Witte kool
  Met als uitkomst: zure kool

  Nodig: 1 kg witte kool, 4 wortelen, 250 ml water, 2 tl zout, 2 tl suiker, 15 ml appel cider azijn, 1 grote weckpot (goed uitgewassen)

  Bereiding:
  -  Rasp de witte kool en de wortelen heel fijn. De wortel mag iets groffer geraspt/gesneden zijn.
  -  Meng goed door elkaar.
  -  Vul de pot met dit mengsel. Druk regelmatig goed aan met een lepel.
  -  Warm het water op met het zout, suiker en de azijn tot alles opgelost is.
  -  Laat die afkoelen en vul voorzichtig de weckpot.
  -  Dek de pot af met een handdoek of zet het deksel er niet vast op. Bewaar 2 dagen op een plek waar het ongeveer 20°c is .
  -  Roer 1 à 2 keer per dag in de pot met een vork zodat de lucht onderaan er uit kan.
  -  Sluit na 2 dag de pot en bewaar in de koelkast.
  -  Na enkele weken is deze zuurkool klaar voor gebruik!

  Tip: Je kan er ook verschillende kruiden aan toevoegen. Bijvoorbeeld venkel, laurier of mosterdzaad. De zaadjes kan je mee aan het azijnmengsel toevoegen. Laurierblaadjes leg je tussen het kolenmengsel. Gebruik 2 à 3 laurierblaadjes die je verspreid over de hele pot. 
     Coleslaw met witte kool
  Met een frisse dressing!

  Nodig:
  Voor de sla: 500 gr witte kool, 3 wortelen, handvol walnoten, handvol cranberries, 2-3 appels, eventueel een rode ui

  Dressing:
  6 el Griekse yoghurt, 2 el appel cider, azijn, 1 el ahorn siroop, 1 el mosterd, zout, peper

  Bereiding:
  -  Meng alle ingrediënten voor de dressing en laat eventjes in de koelkast staan.
  -  Rasp of snijd ondertussen de witte kool in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de wortels.
  -  Meng goed onder elkaar.
  -  Voeg de dressing toe aan de salade.
  -  Werk af met walnoten, cranberries en een paar schijfjes appel.

  Tip: Meng kleine stukjes appel mee onder de salade.

  Tip: Smaakt de dressing iets te fel naar yoghurt voor jou? Voeg er nog een klein beetje mosterd aan toe. 
   

  Smakelijk! 

  www.stadsboerderijantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaalvoetbal eerste nationale BZVB: HCTE COSMOS LA HESTRE-GS BEOBANK HOBOKEN 5-6

  zaalvoetbal eerste nationale BZVB: HCTE COSMOS LA HESTRE-GS BEOBANK HOBOKEN 5-6

  De gemeentelijke omnisportzaal “La Drève” in Manage was flink gevuld voor de eerste thuiswedstrijd van de fusieclub HCTE Cosmos La Hestre in de hoogste nationale afdeling.

   

  GS Beobank Hoboken trad in het strijdperk zonder Mustapha Aabbassi en Karim Akajoua: eerstgenoemde herstelt nog steeds van een blessure aan de achillespees, terwijl onze kapitein tijdens de opwarming het slachtoffer werd van een gelijkaardig letsel…

   

  Zeer tot onze verwondering schoten de goudzwarten erg nonchalant uit de startblokken. De gevolgen lieten zich raden: de geheel ongedekte Marco Carnoli mocht de stand openen (1-0), even later werd de statische Hobokense defensie volledig opgerold en kon Neki Mbala de kroon op het werk steken (2-0).

   

  Pas in de 12’ ontwaakten de Hobokenaars toen Antoine Lemaire een afleggertje van Hicham Channouf te baat nam om de bal in de rechterbenedenhoek van de Henegouwse kooi te deponeren (2-1). De blauwzwarten werden met de rug tegen de muur gedrongen. De hoge pressing produceerde een karrevracht kansen, de gastheren dienden spoedig hun toevlucht te nemen tot vijf blauwe overtredingen.  

   

  Steven Dillien viseerde de staak, bij de daaropvolgende lokale tegenaanval kwam Olivier Verhanneman gepast tussenbeide om de doorgebroken Elyes Allachi een halt toe te roepen. Vier minuten voor de rust beging deze laatste handspel, Antoine Lemaire kweet zich vanop negen meter voortreffelijk van zijn verantwoordelijkheid (2-2). De fel bevochten gelijkmaker ging de mist in na een flitsende combinatie, op gang getrokken door de dartele Neki Mbala, afwerker van dienst was Adrien Fois (3-2).

   

  De Beobankers begonnen met overtuiging aan het tweede deel. Toch hielden we even ons hart vast: een verre uitworp van Geoffrey Dezomberg belandde bij Neki Mbala die de laatste Hobokense verdediger én Olivier Verhanneman soepel omzeilde, Xavier Potvin kwam tijdig toegesneld om de bal nog net voor een gapende doelmond weg te vegen.

   

  De plaatselijke vesting bood hardnekkig weerstand tegen de toenemende Antwerpse druk. Uiteindelijk vond de linker van Hicham Channouf een gaatje (3-3). Het bombardement ging onophoudelijk verder: Steven Dillien en Imad Amazou stonden aan het kanon. Hicham Channouf, opnieuw vanop afstand maar deze keer met de rechtervoet, trapte zijn ploeg oververdiend aan de leiding (3-4).

   

  Olivier Verhanneman moest zich reppen … op een harde terugspeelbal van Antoine Lemaire. Voor het overige dicteerden de discipelen van coach Rudy Smet de wet. Imad Amazou kwam op de proppen met enkele verbluffende technische staaltjes. De nieuwe aanwinst kogelde tegen de paal, in de herneming kende hij geen genade (3-5). Als klap op de vuurpijl schonk hij Hicham Channouf zijn derde treffer van de avond met een glasheldere assist (3-6). Steven Dillien verkeek nog een grote mogelijkheid om de kloof te verbreden.

   

  De Cosmos-krijgers kropen uit hun stellingen voor een ultieme stormloop. Daarbij kwetste Mohamed Oubella zich aan de schouder, moest noodgedwongen naar de kant en droeg zijn aanvoerdersband over aan Marco Carnoli. Vooral dankzij het puike verdedigingswerk, inzonderheid van Khaled Oulichki, had het er alle schijn van dat we met een ruime zege huiswaarts zouden keren.

   

  De partij eindigde echter zoals zij begonnen was: een zekere achteloosheid maakte zich meester van onze jongens, zij lieten zich bovendien betrappen op een reeks nutteloze overtredingen. Het arbitrale duo Denis Van Laeken-Paul Emmery zwaaide zelfs met een zesde en zevende blauwe kaart. Neki Mbala schoot de daaruit voortvloeiende negenmeter telkens onberispelijk binnen (5-6).

   

  Het laatste fluitsignaal zette gelukkig een punt achter de benauwende slotfase waarin de terechte overwinning bijna te grabbel werd gegooid…

   

  Tenslotte wensen we de verantwoordelijken van de thuisclub te feliciteren voor het bijzonder vriendelijke en joviale onthaal, zowel voor als na de wedstrijd. Klasse!

   

  samenstelling HCTE Cosmos La Hestre: Geoffrey Dezomberg (d), Frédéric D’Ermilio (d), Mohamed Oubella (kpt), Elyes Allachi, Jonathan Demptinne, Ersan Keles, Marco Carnoli (1), Adrien Fois (1),

  Neki Mbala (3) en coach Alessandro Meo.

   

  samenstelling GS Beobank Hoboken: Olivier Verhanneman (d), Wim Rooms (d), Antoine Lemaire (2), Hicham Channouf (3), Imad Amazou (1), Karim Akajoua (kpt), Khaled Oulichki, Safouane Channouf, Steven Dillien, Xavier Potvin,coach Rudy Smet en assistent-coaches Geert Brijs en Bart Kegels.

   

  Aanstaande vrijdag om 21:15 uur ontvangen we in sportcentrum Sorghvliedt het opgepoetste FT Deaplus Hasseltdat in dit kampioenschap wel eens tot één van de verrassingen zou kunnen uitgroeien. Supporters, allen op post!

   

  Ons beloftenteam won op schitterende wijze haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Vlaamse competitie (regio centraal) bij Duvel Breendonk B (3-6). 

   

  Marc De Bock                                                                                                                                                                

   

  GS Beobank Hoboken dankt haar hoofdsponsors:

   

  - BEOBANK, kantoren Antwerpen-Kiel, Abdijstraat 201-203, Johan Bressinck + Wilrijk, Bist 18, Peter Verhaest, www.beobank.be

  - ALL SIGN SYSTEMS publiciteit, Liersesteenweg 212, 2640 Mortsel, Rik, Bart en Tom Kegels, www.ass.be

  - MARCELO DECOR woondecor, Predikherenlaan 90, 2500 Lier, Bruno Van Haesendonck en zonen, 03 480 22 25 - 0497 43 56

   

  Met sportieve groeten

  _______________________________________________

   

  GS HOBOKEN vzw, "meer dan een zaalvoetbalclub"

  landskampioen 2015

  landskampioen en bekerwinnaar BZVB 2005 en 2015

  landskampioen en winnaar supercup 2006

  winnaar reguliere competitie 2005, 2006 en 2007

  vicelandskampioen 2004, 2007, 2008en 2014

  5 jaar op rij finalist play-offs 2004-2008

  halve finalist play-offs 2011, 2012 en 2013

  10 keer play-offs op 12 seizoenen 1ste nationale BZVB

  In 2014 werd GS 80 jaar jong (1934-2014).

  p/a Dirk Van Overbeke

  Dr. Van Raesstraat 52

  B-2660 Antwerpen-Hoboken

  gsm 0032 473 70 79 58

  e-mail dirk.vanoverbeke@skynet.be

  www.gshoboken.be

  TV één teletekstpagina 558

   

   

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Agendatip
  Provincie Antwerpen

   

  Geheim leven op de heide
  Zondag 4 oktober 2015 om 13u30 of om 16u, op de Kesselse Heide in 2560 Nijlen

  Leven er dwergen, trollen, elfen, alvermannen of andere natuurwezens op de heide? In het zog van sprookjesvertellers en gidsen trek je langs slingerende zandpaden door bos en hei. Spits de oren, snuif de geuren, gluur in het rond en laat je verbeelding de vrije loop.

   

  Zin in een fantastisch avontuur? Schrijf je als de bliksem telefonisch in op T 03 360 52 18 (domeinwachters van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen - PGRA).

  Deelnemen is helemaal gratis! ‘Geheim leven op de heide’ is geschikt voor volwassenen én kinderen.

   

  Copyright: provincie Antwerpen

  PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

  Wanneer:
  Zondag 4 oktober 2015 van 13u30 tot 15u of van 16u tot 17u30 (aan jou de keuze)


  Waar:
  Provinciaal groendomein Kesselse Heide, afspraak aan parking Lindekensbaan in 2650 Nijlen.

  Deelname:
  Gratis! Maar vooraf telefonisch inschrijven is verplicht: T 03 360 52 18

  Website:
  www.provincieantwerpen.be > Kesselse Heide

  Social media:
  www.facebook.com > Kesselse Heide


  Meer info:
  Domeinwachters Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen T 03 360 52 18 (Rivierenhof)  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!