NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • provincie antwerpen
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • PROVINCIE ANTWERPEN
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Regionaal Nieuws
  van Antwerpen
  16-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

  16 | 10 | 2015

   

  Fietsostrade wordt voorrangsweg voor fietsers
  Stad Mechelen en provincie Antwerpen beveiligen kruispunten met Caputsteenstraat en Kleine Nieuwedijkstraat


  Stad Mechelen en provincie Antwerpen zorgen voor extra signalisatie, een verkeersplateau en aangepaste voorrangsregels in het voordeel van de fietsers op de fietsostrade in Mechelen. Met deze ingrepen willen ze vooral de kruispunten met de Caputsteenstraat en de Kleine Nieuwedijkstraat veiliger maken voor de 1400 fietsers die er dagelijks passeren en zo het gebruik van de fietsostrade verder promoten.

  De fietsostrade Antwerpen-Mechelen is een schot in de roos. Gemiddeld 1400 fietsers per dag gebruiken deze route, terwijl de officiële opening pas begin juni van dit jaar plaatsvond. Ook wandelaars en lopers maken dankbaar gebruik van deze autovrije verbindingsweg.

   

  De kruisingen met het autoverkeer in de Caputsteenstraat en Kleine Nieuwedijkstraat bleven echter voor discussie zorgen. Omdat de zichtbaarheid beperkt is aan beide kruispunten, werd geopteerd voor voorrang voor het autoverkeer. “Als iedereen de regels die momenteel gelden goed opvolgt, is er niet echt een probleem. Maar de beperkte zichtbaarheid zorgt wel voor een gevoel van onveiligheid, zowel voor fietsers als voor auto’s. Omdat de drie lichte ongevallen die op het kruispunt met de Kleine Nieuwedijkstraat gebeurden er hoe dan ook drie te veel waren, ging de stad in overleg met provincie Antwerpen en Fietsberaad Vlaanderen.  Samen zochten ze een oplossing op maat.”, vertelt Mechelse schepen van Mobiliteit Marina De Bie.

   

  “Samen met de stad Mechelen en de provincie Antwerpen volgt Fietsberaad Vlaanderen het gebruik van het kruispunt verder op. Ook in andere gemeenten en provincies onderzoekt Fietsberaad Vlaanderen momenteel de voorrangssituatie en verkeersveiligheid aan kruispunten tussen lokale wegen en fietswegen. Doel is om het fietsen op de fietsostrades op een veilige manier nog aantrekkelijker te maken, zodat het fietsen een echte bijdrage kan leveren aan het verminderen van files”, aldus Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen.

  Voorrang voor de fietsers

   

  Om tot een goede oplossing te komen, hebben stads- en provinciemedewerkers de situatie ter plaatse bekeken. Zij stelden vast dat de geldende regels de reële situatie aan het kruispunt niet ondersteunen. Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens legt uit: “Er werd vastgesteld dat het overgrote deel van de autobestuurders automatisch stopt voor de kruising met de fietsostrade. De meeste autobestuurders geven fietsers zelfs expliciet voorrang. Omdat op dit moment de auto’s nog officieel voorrang hebben, zorgt dit voor verwarring en bij momenten gevaarlijke situaties. In een gezamenlijk overleg tussen de provincie en de stad werd daarop voorgesteld de voorrangsregeling om te draaien zodat de fietsers op de fietsostrade voorrang hebben en de kruispunten veiliger te maken voor fietsers. We zijn vanuit de provincie tevreden dat het college hier haar goedkeuring aan heeft gegeven, want voor ons is veiligheid op de fietsostrade van prioritair belang.”

   

  Herinrichting kruispunten

   

  Om het kruispunt te beveiligen zullen nog dit jaar grondige aanpassingen gebeuren om de voorrangsregeling ook infrastructureel te ondersteunen. Daarom worden door de stad Mechelen de volgende maatregelen genomen:

  •        De fietsostrade wordt op een verkeersplateau aangelegd, om de aandacht te
           verhogen en een lage snelheid af te dwingen;

  •        De rode loper van de fietsostrade wordt doorgetrokken over de rijbaan;

  •        Het gemotoriseerd verkeer krijgt ter hoogte van de kruising met de fietsostrade een
           stopbord met bijbehorende stopstreep. Ledlichten op de rijbaan verhogen de
           zichtbaarheid van de kruising (naar analogie met de zebrapaden);

  •        Om de zichtbaarheid van de fietsers voor de bestuurders op de Kleine

           Nieuwedijkstraat te vergroten, wordt een verkeersspiegel geplaatst.

  “Om te bekijken of aanpassingen het verhoopte resultaat geven, zullen we deze inrichting na enkele maanden grondig evalueren”, aldus nog schepen De Bie. “We willen er bovendien op wijzen dat er ook in de nieuwe situatie een belangrijke verantwoordelijkheid voor de fietsers blijft. Om hen aan te manen te vertragen aan de kruispunten, zullen we werken met witte dwarslijnen over het fietspad die dichter bij elkaar komen te liggen als men het kruispunten nadert. Die kondigen de kruispunten duidelijk aan en leiden er toe dat mensen, zelfs onbewust, vertragen.”

   

   

  Bijkomende aanpassingen

   

  Los van de kruispunten werd de fietsostrade ook in het algemeen geëvalueerd. Naar aanleiding van deze evaluatie werden nog een aantal aanpassingen beslist.

  De provincie Antwerpen neemt volgende aanpassingen voor haar rekening:

  • Plaatsen van borden langs de fietsostrade die aangeven welke gemeente men binnenrijdt en wegwijzers die aangeven waar je naar toe kan via de ‘afritten’;
  • De start van de fietsostrade aan het Nekkerspoelstation beter aanduiden;
  • De verkeersborden die de fietsostrade aangegeven, met daarop een fietser/voetganger, vervangen door een bord met alleen de fiets erop. Dit betekent niet dat voetgangers niet meer welkom zijn, maar geeft aan dat fietsers de hoofdgebruikers zijn.


  Stad Mechelen zorgt op haar beurt voor:

  •        Het plaatsen van vuilbakjes aan de kruispunten;

  •        Het strikter opvolgen van het onderhoud van de bermen;

  •        Fietsostrade in het winterplan opnemen om het ijs- en sneeuwvrij te houden.

   

  “We hopen met de aangepaste situatie het veiligheidsprobleem aan te pakken. De hogere veiligheid en een vlottere doorstroming van de fietsers zal ongetwijfeld ook extra fietsers over de streep trekken om gebruik te maken van deze snelle fietsverbinding, iets wat we uiteraard alleen kunnen toejuichen”, besluit schepen De Bie.

   

  Inspiratiedag

   

  Op 19 november organiseert de provincie Antwerpen een inspiratiedag voor lokale besturen en experten over fietsers, voorrang en veiligheid op de fietsostrades. Locatie is het Huis van de Sport in Antwerpen. Gedeputeerde Lemmens: “Als provinciebestuur hebben we weinig vat op lokale verkeerssituaties maar we proberen alle gemeenten langs een fietsostrade op dezelfde lijn te krijgen. Op fietsostrades streven we ernaar de fietser zoveel mogelijk voorrang te geven, paaltjes en hekjes plaatsen we in principe niet. Samen met een panel van experten willen we de discussie aangaan om de veiligheid op fietsinfrastructuur te optimaliseren.”

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  www.fietsberaad.be

  www.provincieantwerpen.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sjoelen klein heide tegen kronenburg

  TOTAALDC Klein Heide273191,03333TOTAAL

  DC Kronenburg236178,7Verschil370+ 94 heen = 464 gewonnen door de vrolijke schuivers van kl heide

  HOOGSTE GEMIDDELDE 111,667KHDe Roeck J wordt Smolders Louis met 103,67HOOGSTE SCORE IN 1

  SPEL 128KHDe Roeck JeanHOOGSTE HOOGSTE SCORE IN 1 SPEL 106KBClaes Christiane

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  16 | 10 | 2015

  Speel eens in een speelbos deze week van het bos
  Er is zeker een provinciaal speelbos bij jou in de buurt

  De week van het bos (11-18 oktober) is er voor iedereen. Ook kinderen kunnen op wel negen locaties in onze provincie terecht in speelbossen. En dat vindt de provincie Antwerpen Goe Gespeeld! 

   

   

  Ooit was er een tijd dat het normaal was dat kinderen spontaan en ongestraft in bomen klommen. De schilderijen van Breughel, strips van Jommeke en de verhalen van je (groot)ouders bewijzen dit.


  Op diverse locaties in de provincie kunnen kinderen nog steeds het bos en zijn rijkdom ontdekken. Dankzij speelbossen of speelmogelijkheden in een groene omgeving mogen kinderen zich vuil maken, kampen bouwen, insecten verzamelen, enzovoort.  


  Gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Bruno Peeters: “Jong en oud zijn welkom in onze provinciale domeinen en tijdens de week van het bos is er heel wat te beleven. Kom dus gerust een kijkje nemen en leef je uit in Antwerpen, Mechelen of de Kempen!”

   

   

      Goe Gespeeld Provincie

     Goe Gespeeld is een initiatief vanuit het jeugdwerk. De bedoeling is om het recht van
     kinderen op gewoon te kunnen spelen te verdedigen. Goe Gespeeld richt zich hierbij zowel
     naar het brede publiek, als naar jeugdwerkers en kinderen. Gedeputeerde voor jeugd Inga
     Verhaert: “De provincie Antwerpen ondertekende als eerste provincie het charter Goe

     Gespeeld. Dat het niet bij mooie woorden blijft, laten we elke dag zien in de provinciale
     domeinen.”

  PRAKTISCHE INFO

  Waar:
  Provinciaal Groendomein De Averegten, Heist-op-den-Berg:

  • Natuurspeelplaats Hobbeldonk
  • Speeltuin aan het Boshuis
  • Speelbos en –weide aan de blokhut

  Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Retie:

  • Speelbos aan het onthaalgebouw

  Provinciaal Groendomein Hoge Mouw, Kasterlee:

  • Aan de parking Goorseweg

  Provinciaal Groendomein Hertberg, Herselt:

  • Verschillende stukken speelbos

  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Mol:

  • Uitgebreide speeltuinen in een mooie groene omgeving

  Provinciaal Groendomein Vrieselhof, Ranst:

  • Speelbos achter het kasteel

  Sportcentrum Peerdsbos, Brasschaat:

  • Stoerwoud (enkel in groep toegankelijk)

  Provinciaal Groendomein Kesselse Heide, Nijlen:

  • Speelbos en speelzandvlakte

  Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Deurne:

  • Speelbos en avonturenhoek

   

  Meer info:
  www.provincieantwerpen.be
  www.zilvermeer.be

  Speelplein Wuustwezel - Boaz Timmermans voor Naft voor de provincie

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  16 | 10 | 2015

  Drie op drie voor PIVA!

  Lauren Simons, Gianni Dehertogh en Cedric Ternest hebben België op de kaart gezet. Na hun deelname aan de wedstrijden van AEHT in Italië, kwamen ze alle drie met een medaille naar huis. 

  Van 5 t/m 10 oktober nam PIVA deel aan het jaarlijks congres en de wedstrijden van AEHT, de Europese Associatie van Hotel- en Toerismescholen. Dit jaar vond deze plaats in Cervia, Italië.

   

  Onder leiding van Chef De Schutter en Bart Claes vertrokken de leerlingen naar Italië, vergezeld door Luc Bastiaens, technisch directeur PIVAen hoofdjurylid pastry.

  Lauren Simons (6e jaar toerisme) nam deel aan het onderdeel toerisme en won met haar team de bronzen medaille. Gianni Dehertogh (7e jaar hotelonthaal) nam deel aan de categorie restaurantservice en veroverde de bronzen medialle. Tot slot nam Cedric Ternest (7e jaar specialiteitenrestaurant) deel aan het onderdeel nouvelle cuisine en won de zilveren medaille.

  Goede voorbereiding is het halve werk
  De maanden voorafgaand aan de wedstrijd, hebben de leerlingen zich kunnen voorbereiden onder deskundige begeleiding van hun leerkrachten.

  Lauren Simons (18): “Tijdens de voorbereiding ben ik vooral informatie gaan opzoeken over de streek. Ter plekke kregen we vervolgens 8 uur de tijd om onze presentatie met de groep voor te bereiden. Zelf zat ik in de groep met een Nederlander en een Portugese. Na de voorbereiding was het tijd om de presentatie te geven. Dit deden we voor de jury en een aantal leerkrachten van verschillende landen. Na de presentatie werd het bang afwachten. We konden onze kansen moeilijk inschatten, omdat we de andere presentaties niet hadden gezien.”

   

  Naast de uitdaging van de wedstrijden, was dit voor de leerlingen een leerrijke ervaring: samenwerken met leerlingen van verschillende nationaliteiten.

  PRAKTISCHE INFO

  Meer info:
  Luc Bastiaens (technisch directeur PIVA)
  M0473861426

  E luc.bastiaens@provincieantwerpen.be

  v.l.n.r. Lauren Simons, Cedric Ternest, Gianni Dehertogh  - Copyright: PIVA
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Krugerstraat tijdelijk éénrichtingsverkeer

  De Krugerstraat ligt op de omleidingsweg voor de werken in de Hendrklei. Deze straat
  zal nu tijdens de werken éénrichtingsverkeer worden.
  Waarover gaat het?
  Er wordt op dit moment gewerkt in de Hendriklei. Hiervoor werd een omleidingsweg
  voorzien via de Krugerstraat. In deze straat rijdt hierdoor op dit moment te veel verkeer en
  kruisen is er soms moeilijk. De politie besliste daarom om de omleidingsweg te wijzigen.
  U mag de Krugerstraat alleen inrijden richting Antwerpse steenweg en de omleiding volgen
  via de Jan Van De Wouwerstraat. Volg dus altijd de tijdelijke verkeerssignalisatie tijdens deze
  werken.
  De verkeerspolitie evalueert deze situatie permanent. Zij kunnen nog steeds wijzigingen
  doorvoeren die ten goede komen aan de verkeersdoorstroming.
  Meer info
  Wenst u meer info? Dan kan u terecht bij het stedelijk wijkoverleg Hoboken, via
  wijkoverleg.hoboken@stad.antwerpen.be of tel. 03 338 30 16

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Opening nieuwe trage weg tussen Lint en Hove

  Ontdek de trage wegen van de provincie Antwerpen in je buurt op 17 en 18 oktober

  De provincie Antwerpen, de vzw Trage Wegen en de gemeenten Lint en Hove zetten tijdens het weekend van 17 en 18 oktober hun trage wegen in de kijker. Op zondag 18 oktober wordt een verbindingsweg tussen Lint en Hove geopend en ook in Bornem worden twee nieuwe trage wegen geopend.  “Trage wegen brengen je niet alleen vlot en veilig naar je bestemming maar laten je ook verborgen en aantrekkelijke plekjes in je omgeving ontdekken. Niet iedereen kent de mogelijke verbindingen en doorsteekjes in de buurt. Tijd dus om onze trage wegen meer bekendheid te geven”, zegt gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Leefmilieu.

   

   

  Trage wegen verdienen aandacht en zorg

   

  In onze provincie vind je heel wat trage wegen. Het belang van trage wegen mag niet onderschat worden volgens gedeputeerde Rik Röttger: “Ze zijn van groot belang voor een veilige, vlotte en duurzame mobiliteit. Je leert er ook je eigen streek beter door kennen. Langs steegjes tussen de huizen of idyllische landwegjes achter de lintbebouwing kom je op onverwachte plaatsen en kan je erfgoed, natuur of landschappen ontdekken. Veel mensen maken al wandelend, fietsend of spelend gebruik van trage wegen. De provincie werkt aan een kwaliteitsvol en toegankelijk weefsel van wandel- en fietspaden langs trage wegen. Trage wegen vergen dus aandacht en zorg.”

   

  Dag van de Trage Wegen

   

  De Dag van de Trage weg is een nationaal actieweekend. Trage Wegen vzw neemt de organisatie in Vlaanderen op zich. Sentiers.be organiseert “Rendez-vous sur les sentiers” in Wallonië. Tijdens het weekend van 17 en 18 oktober nemen ook heel wat gemeenten in de provincie Antwerpen deel aan de Dag van de Trage Weg met een tocht langs de mooiste, bedreigde of minder gekende trage wegen, een opruimactie of spel. Ontdek de activiteiten op www.dagvandetrageweg.be.

  Samenwerking leidt tot nieuwe trage weg tussen Lint en Hove

  “De provincie Antwerpen investeert in trage wegen en gelooft daarbij sterk in lokale projecten, die gemeenten met elkaar verbinden. Een goed voorbeeld hiervan is het trage wegenproject dat ondersteund wordt in het Landschapspark de Zuidrand. Het open landschap zit in de Zuidrand verborgen achter woonwijken en lintbebouwing. Met behulp van trage wegen wordt het toegankelijk gemaakt voor wandelaars of buurtbewoners”, aldus gedeputeerde Rik Röttger


  Eén van die plekjes is de Luitersheide op de grens van de gemeenten Lint en Hove. De gemeenten sloegen de handen in elkaar met Landschapspark Zuidrand en samen gingen ze in overleg met aangelanden en eigenaars. Dankzij de bereidwillige medewerking van de lokale landbouwers, particuliere grondbezitters en openbare instanties zoals OCMW’s en het Agentschap voor Natuur en Bos kan een nieuw wandeltraject tussen beide gemeenten geopend worden.

   

  Feestelijke opening verbindingsweg

   

  Op zondag 18 oktober opent de provincie Antwerpen met lokale partners een nieuwe trage weg in het Landschapspark Zuidrand. Deze verbindingsweg zal de Luitersheide in Lint verbinden met de Boshoekstraat in Hove en loopt door bos en weilanden en over een nieuwe brug over de Luitersheideloop. Ideaal voor de avontuurlijke wandelaar. Honden blijven aan de leiding. Voor de feestelijke opening is er een wandeltocht waarbij iedereen de nieuwe trage weg kan ontdekken. Primeur voor de Zuidrand is dat een peter en meter zich zullen ontfermen over deze wandelweg en aanspreekpunt zijn voor de buurtbewoners.

   


  Praktisch

   

  Afspraak om 13 uur aan de lokalen van de jeugddienst aan Luitersheide 4. Van daaruit wandelen we naar Hove en terug. Er wordt nog een drankje voorzien. Einde rond 16 uur. Parkeren kan op de parking van het Lerenveld.

   

  Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van de gemeenten Lint en Hove, de provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid.

   

  Trage weg tussen Lint en Hove - Copyright: provincie Antwerpen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

   

  John Paepe (kunstenaar uit Berendrecht) presenteert een overzicht van zijn werken over de Haven van Antwerpen waarin hij de economische ontwikkeling confronteert met de historische en sociale prijs die ervoor betaald werd. Zijn oeuvre is geen kritische benadering en zeker geen sociale aanval.  Integendeel, hij maakt een romantische reflectie van een beeld dat constant verandert en zoals hij dat ervaart als een emotioneel kunstenaar.

  Hij maakt een wijds panorama dat zo veelzijdig en veelzeggend is, terwijl de verbazing pas komt als je ontdekt welke beperkte middelen hij gebuikt om zijn tekeningen te maken. Hij is meester in het bewijzen dat ‘grafiek’ wel degelijk deel uitmaakt van de term “fotografie”. Hij ziet iets, en begint dan spontaan te tekenen.  Snel, want de wereld die hij aanschouwt verandert snel terwijl hij ze bekijkt.

  Papier (hij heeft een voorliefde voor “Ingres”, potlood, houtskool, pastel en stoft zijn de enige wapens waarmee hij de strijd om de vergetelheid aangaat. 

  Hij begon zijn carrière als ambachtelijk lijstenmaker bij Hubert Vyncke in Borgerhout. Nadien richtte hij zich op het invullen van de lijsten met boeiende en indringende beelden.

  Hij werd meermaals vergeleken met Eugeen Van Mieghem. Terecht, want met zeer beperkte middelen en technieken maakt hij op meesterlijke wijze een indringend beeld van een omgeving die je zo binnenwandelt. Er zijn exposities waarvan je zegt: “dit moet ik zien”.  Er zijn exposities waarvan je zegt: “ik ben blij dat ik het gezien heb”.  Deze combineert beide op treffende wijze.

   

   

  John Paepe aan het werk als ambachtelijk lijstenmaker.

   

   

   

   

   

  François Vannietvelt (kunstenaar uit Berendrecht) presenteert een aantal beelden gemaakt uit hout uit de Antwerpse houtloodsen en droogdokken.  Eikenhout dat meer dan honderd jaar werd gebruikt als één van de sterkste materialen in de oude haven, werd afgeschreven.  De kunstenaar zoekt zorgvuldig de juiste stukken om er beelden van te maken die kracht en romantiek combineren.  Zo krijgt het materiaal een nieuwe toekomst.

  François maakt geen ontwerpen op voorhand. Hij betast het materiaal en kijkt naar de structuren die hem alle mogelijkheden als het ware openbaren om er zijn fantasie in te verbeelden.

  De volgende stap is een proces van kappen, zagen en schaven. Voor de afwerking gaat hij rustig en zeer verfijnd tewerk.

  Zijn creaties werden reeds meermaals gebruikt om onze haven op een waardige en kunstzinnige manier voor te stellen aan hooggeplaatste gasten in het verre buitenland.

   

   

   

   

   

  François Vannietvelt overhandigt een maritiem relatiegeschenk aan Veerle Verbiest.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Stijn Streuvels te gast in Lillo

  John Paepe presenteert een uniek portret

  De tentoonstelling “Paepe & Vannietvelt” in Het Landshuis te Lillo (Oud Gemeentehuis), lokte al heel wat belangstellenden. De combinatie van tekeningen (John Paepe) en beeldhouwwerken (François Vannietvelt) valt duidelijk in de smaak bij het publiek. Oude landschappen en materialen uit de Haven van Antwerpen doen u nostalgisch terugblikken. Het was een bijzonder moment tijdens de vernissage toen Graaf Daniel Le Grelle de kunstenaars én de organisatoren vereerde met zijn aanwezigheid. Logisch, want hij is één van de bezielers die ervoor zorgde dat Lillo-Fort werd geklasseerd en bewaard voor de toekomst. Districtsschepen Rudi Sempels (N-VA) beklemtoonde dan ook in zijn openingsrede het belang van die jarenlange inzet.

  Blikvanger van deze bijzondere expositie is een portret van Stijn Streuvels, waar John Paepe (de kunstenaar) ook zijn studie van het werk voorstelt. Interessant, want zo kan je zien hoe hij experimenteert, selecteert, en dan heel gedetailleerd het werk uitvoert. Een prachtige combinatie die je zeker niet mag missen.

  Het resultaat kunt u nog tot en met 1 november bewonderen op ’t Schoon Verdiep van het Landshuis. Elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 18:00 uur. De toegang is geheel gratis.

  Met deze tentoonstelling sluit Kunstpunt-Vlaanderen V.Z.W. haar programma voor dit jaar af. Intussen wordt er al heel hard gewerkt aan het programma 2016, dat zich ook voornamelijk in Lillo zal afspelen. De organisatie gaf nog geen details, maar liet zeer duidelijk verstaan dat ook andere locaties in de Polderdorpen in het netwerk zullen worden opgenomen. De winterperiode wordt in elk geval gebruikt om het gloednieuwe computersysteem op te starten dat dankzij de hoofdsponsor Cera kon worden aangekocht. Daarmee zal niet alleen de website www.kunstpunt-vlaanderen.be grondig worden uitgebreid, de kunstenaars zullen in de toekomst ook over ruimere mogelijkheden beschikken om hun werken digitaal te presenteren.

   
  V.l.n.r.: John Paepe en echtgenote, Rudi Sempels, Graaf Daniel Le Grelle en François Vannietvelt en echtgenote tijdens de vernissage. (Opname Ferre Tignol)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Recept met de groenten van de Stadsboerderij: Week 22


  De eerste koude dus tijd voor een lekkere herfstsoep met pompoen en pastinaak!

  Deze zaterdag 17 oktober vind je ons op Den Bell. De Stadsboerderij gaat in dialoog aan de Tafel van Morgen op het ontmoetingsmoment 'AanTafel' van Stadslab2050. Thema is voeding. Lekker lokaal eten, daar praten wij als boeren graag over mee. Meer weten of inschrijven?

  Noteer alvast in je agenda: Zondag 29 november om 11u: Herfstbrunch op de Stadsboerderij voor alle coöperanten. Een terugblik op ons eerste oogstseizoen en samen vooruit kijken naar 2016. Meer info volgt.

  In je groentepakket* van deze week zitten minstens 6 groentensoorten uit dit aanbod van seizoensgroenten: Voor iedereen: Savooi en wortelen van de Baarbeekhoeve in Muizen en knolselder en pastinaak van de Stadsboerderij. Daarbij nog bloemkolen, spruiten, pompoen, courgette, aubergine, komkommer, tomaten of rode biet van de Stadsboerderij. 

  Aardappelen te bestellen via onze webshop van de Baarbeekhoeve in Muizen aan de PROMO PRIJS van 1,70 euro/kilo voor wie ook een groentepakket afneemt: http://stadsboerderijantwerpen.be/winkel-toegang/

  *De inhoud van het groentepakket is onder voorbehoud. Omdat we kiezen voor optimale kwaliteit wordt tijdens het oogsten gekozen voor de best passende optie ifv de weersomstandigheden en andere factoren.


  Pompoen-pastinaak soep
  Een romig en pittig soepje!

  Nodig: 1 pompoen inclusief pitjes (ik heb een butternut gebruikt), 3 grote pastinaken of meerdere kleintjes, 3 ajuinen, 1,5 tot 2 liter bouillon, 1 chili, 1 teentje look, paprikapoeder, salie, peper

  Bereiding soep:
  -  Schil de pompoen. Snijd deze daarna in stukjes en leg de pitjes opzij. 
  -  Snijd de ajuinen in fijne stukjes en stoof even aan in een pot met olijfolie.
  -  Schil de pastinaken en snijd ze ook in fijne stukjes.
  -  Voeg al een beetje water toe aan de gestoofde ajuinen.
  -  Voeg er de pompoen, look en de pastinaak aan toe.
  -  Giet er nog wat water/bouillon bij. Dit voel je zelf wat aan. Hou je van een romige en dikke soep? Beperk de hoeveelheid water. Anders voeg je er meer water aan toe.
  -  Voeg er tot slot de salie, chili, paprikapoeder en een beetje peper aan toe.
  -  Laat 30 tot 45 minuten goed sudderen.
  -  Mix de soep goed door.
  -  Serveer eventueel met een beetje (kokos)room, koriander of peterselie en geroosterde pompoenpitjes.

  Bereiding pompoenpitjes:
  -  Verwarm de oven op 180°c.
  -  Verwijder het vel goed van de pompoenpitjes en leg ze in een aparte kom.
  -  Meng 1 tl zout, 2 tl kokosolie, 1 tl (geroosterde) paprikapoeder , een half teentje look en eventueel een beetje chilipoeder met de pitjes.
  -  Rooster de pitjes ongeveer 10 minuutjes in de oven. Hou ze goed in de gaten en proef er af en toe eentje. Zorg ervoor dat ze goed krokant zijn!
  -  Gebruik ze als versiering voor een soep of een slaatje.

  Tip: Verander de kruiding van de soep en voeg er curry en een appel aan toe.

  Tip: Je kan de pompoenpitjes ook op heel andere manieren bereiden. Meng ze bijvoorbeeld met kaneel , kokosolie en suiker. Lekker voor dessertjes of granola’s! 

  Smakelijk!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraak in schoolgebouw

  2610 Wilrijk|

  De directrice van de Johannesschool in de Frans Stienletlaan stelde zondagmorgen vast dat er in het schoolgebouw was ingebroken. Een deur aan de achterzijde van de school was opengebroken met een koevoet.

  In de school zelf was de binnendeur van het secretariaat opengetrapt. Zowel dat secretariaat als het bureel van de directrice waren doorzocht. Alle kasten en laden stonden open en de inhoud ervan lag op de grond verspreid.

  Bij een eerste nazicht bleek dat er een laptop, wat geld en twee fototoestellen waren gestolen. De inbrekers blijven op te zoeken.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Provincie Antwerpen

  Particuliere boseigenaars zorgen voor 70% van de Vlaamse bossen
  14 oktober - Dag van de Boseigenaar - perstoelichting om 13u45 - Malle

  70 % van het Vlaamse bos is eigendom van particulieren, met een gemiddelde oppervlakte van minder dan 1 hectare. Dat komt neer op meer dan 100.000 boseigenaars!  Op 14 oktober trakteren de Antwerpse bosgroepen particuliere boseigenaars op een bospicknick in Malle. Al wie meer wil weten over het beheer van een bos is welkom op de bos-en natuurinfomarkt in het domein Heihuizen. Dit domein is meteen een toonvoorbeeld van een particulier bos waar je die dag kan genieten van bosspelen, boswandelingen, kampen bouwen ... Om 14 uur is er de verkiezing van de Mooiste boom van Vlaanderen.

   

  70 % van het Vlaamse bos is eigendom van particulieren, met een gemiddelde oppervlakte van minder dan 1 hectare. Dat komt neer op meer dan 100.000 boseigenaars! Dé boseigenaar bestaat echter niet: het gaat om een zeer diverse groep gemotiveerde mensen. De ene beschermt de natuur in zijn bos, de andere legt meer de nadruk op de productie van hout en vaak de combinatie. Het potentieel van deze groep is enorm groot.

  Bosgroepen zetten in op de meerwaarde van de private boseigenaar

  De bosgroepen bestaan intussen meer dan 10 jaar, de eerste bosgroep ontstond al in 1999. Bosgroepen zijn onafhankelijke verenigingen van boseigenaars die de leden ondersteunen bij het duurzaam beheer van hun bossen. De bosgroepen worden hiervoor financieel ondersteund door de Vlaamse provincies en Vlaanderen. Met een minimum aan middelen realiseren zij belangrijke acties in private bossen. Op dit moment tellen de 19 bosgroepen meer dan 15.000 leden. Ze ondersteunen de eigenaars van meer dan 33.000 ha privé-bos, of ruim 20% van alle bossen in Vlaanderen. De voorbije tien jaar werd al voor meer dan 16.000 hectare een bosbeheerplan opgesteld, zijn duizenden hectare privé-bos toegankelijk gemaakt voor het grote publiek, wordt jaarlijks 80.000 m³ duurzaam hout op de markt gebracht en geraakt heel wat Vlaamse en Europese natuurdoelen gerealiseerd. Dit succes is het gevolg van de participatieve en respectvolle aanpak van de bosgroepen. De verschillende bosgroepen zijn samen verenigd in de Koepel van Vlaamse bosgroepen.

   

  De provincie Antwerpen financiert de vijf Antwerpse bosgroepen. Gedeputeerde Rik Röttger vindt deze investering alvast de moeite waard:  “De hoeveelheid bossen in Vlaanderen en in de dichtbevolkte provincie Antwerpen staan onder druk. De vijf Antwerpse bosgroepen spelen dan ook een belangrijke rol in het bos- en landschapsbeleid van de provincie Antwerpen. De Antwerpse bosgroepen bieden aan meer dan 4500 privéboseigenaars laagdrempelige ondersteuning bij het vaak complexe bosbeheer. Dit komt overeen met 43 procent van de totale bosoppervlakte in onze provincie. Samen met hen gaat de provincie Antwerpen voor een duurzamer bosbeheer en meer én gevarieerde bossen. We proberen de lokale besturen, boseigenaars, inwoners, betrokkenen en gebruikers met elkaar te verzoenen rond een gedragen visie en hen te overtuigen om mee te werken aan een kwaliteitsvol en gevarieerd (bos)landschap. De provincie Antwerpen werkt samen met de bosgroepen en boseigenaars samen om de biodiversiteit en de kwaliteit van onze leefomgeving te verbeteren. Want gezonde en gevarieerde bossen geven zuurstof (en heel wat meer), letterlijk, aan ons de mens, maar ook aan de natuur en onze planeet. Maar ze geven dankzij een multifunctionele invulling ook figuurlijk zuurstof aan onze samenleving. Tijdens elk seizoen kan je in onze mooie bossen de nodige zuurstof op doen: even tot rust komen met of zonder boek, heerlijk spelen, wandelen, fietsen, geocachen of andere schattenzoektochten ondernemen, de natuur verkennen, bijzondere bomen ontdekken, … Populair tijdens de herfst: door de bladeren rollen, 50 shades of yellow and orange ontdekken in het bladerdak van de bomen, paddenstoelen spotten, …”

  Kom proeven van het bos in domein Heihuizen in Malle

  Op woensdag 14 oktober zetten de bosgroepen de particuliere boseigenaar weer in de kijker. Heel wat private boseigenaars zorgen namelijk ook mee voor natuurbescherming, behoud en toegankelijkheid in de Vlaamse bossen. En die maatschappelijke inzet verdient erkenning en waardering. Op de Dag van de Boseigenaar organiseren de bosgroepen daarom tal van activiteiten. Iedereen is welkom om onze helden mee te vieren!

   

  De vijf Antwerpse Bosgroepen organiseren een grote bospicknick in het domein Heihuizen in Malle. Na de grote picknick trekken jong en oud het bos in! Speciaal voor de kinderen is er een mega-bosspel en nog allerlei houtige spelen, kampen bouwen en natuurverhaaltjes. Voor de ouderen onder ons zijn allerlei wandelingen voorzien. Er is een infomarktje en er zal muziek zijn! Daarnaast vindt om 14 uur de uitreiking van de Mooiste Boom van Vlaanderen plaats, een organisatie van de Vlaamse bosgroepen, Landelijk Vlaanderen en Landmax.

   

  Iedereen is welkom van 12 tot 18 uur in Malle. Meer info: www.bosgroep.be

  Voor alle informatie kan je terecht op www.bosgroep.be/activiteit/151

  PRAKTISCHE INFO PERSMOMENT

  De pers kan op deze dag kennismaken met heel wat particuliere boseigenaars, met de werking van de bosgroepen en kan het resultaat in praktijk zien in domein Heihuizen in Malle

  Wanneer:
  Woensdag 14 oktober
  Activiteiten van 12 tot 18 uur.
  Persmoment: woensdag 14 oktober 13u45 – 14u30  

  Waar:
  Domein Heihuizen, Heihuizen 5 in Malle (aan de vliegclub)

  Programma:

  13.45 uur:

  Verwelkoming door Rik Röttger
  toelichting over de werking van de bosgroepen, belang van de privéboseigenaar, overlopen activiteiten van de dag

  14.10 uur:

  Uitreiking van de prijs voor Mooiste Boom van Vlaanderen.

  14.30 uur:

  Einde

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste Burendaggers

   

  Wij vonden ons verjaardagsfeest alvast heel geslaagd. Helaas hadden we geen vat op het geluid waardoor de sprekers niet overal even hoorbaar waren.

  Dat heeft echter de ambiance niet getemperd waardoor we toch met veel vreugde kunnen terugkijken op een fijne avond.

  Een avond die zonder jullie niet zo geslaagd was geweest. Daarom een dikke merci van de werkgroep burendag en heel het Opsinjorenteam!

  Om jullie nog te laten nagenieten van het toffe feest, de link naar de foto’s! Klik op onderstaande foto om ze te bekijken.

  Hier nogmaals de link voor als hij niet werkt https://www.flickr.com/photos/opsinjoren_huisfotograaf/21347306933/in/dateposted-public/lightbox/

   

  Heel veel succes bij jullie volgende burendag of een andere activiteit met de buren! En hopelijk tot snel.

  (bijvoorbeeld op Opsinjoren Treffend? J)

   

  Groetjes Opsinjoren

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd, en Brussel

  Gatz maakt middelen vrij voor non-fictie
  Voor het eerst komt er in het letterenbeleid een aparte subsidielijn voor non-fictie. Minister van Cultuur Sven Gatz trekt daar 242.000 euro voor uit. Dat stemt overeen met het bedrag dat het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) vroeg om volgend jaar een start te kunnen maken met een subsidielijn voor non-fictie.
  Non-fictie was tot nog toe een beetje het stiefkind van het Vlaamse letterenbeleid, dat wel subsidies geeft voor romans, vertalingen, strips, poëziebundels of essays. ‘Door ook non-fictie te ondersteunen, kom ik tegemoet aan een gerechtvaardigde vraag’, zegt Sven Gatz. ‘Overal in onze buurlanden wordt non-fictie wel gesubsidieerd. Bovendien heeft Vlaanderen de voorbije jaren heel goed gescoord in dit genre. Boeken als Congo van David Van Reybrouck of Orgelman van Mark Schaevers kaapten zelfs prestigieuze literaire prijzen weg.’
  Gatz had vorig jaar in zijn visienota Kunsten al aangekondigd dat hij ook in het non-fictiegenre wil investeren. De financiële injectie voor non-fictie is niet eenmalig. Deze extra middelen zullen elk jaar toegevoegd worden aan de basisdotatie van het VFL. Hierdoor wordt het non-fictiebeleid duurzaam verankerd en kan het de komende jaren verder worden ontwikkeld.
  Ook Koen Van Bockstal, Directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren, is opgetogen: ‘Het VFL is verheugd mvertalingen, productiesubsidies, …) het VFL met het non-fictiebeleid van start zal gaan.et de keuze voor non-fictie als een nieuwe ambitie voor het letterenbeleid. Het is een lang gekoesterde droom voor het letterenveld om een belangrijk genre en een behoorlijk aantal getalenteerde auteurs extra kansen en ondersteuning te kunnen geven in binnen- en buitenland. We kijken ernaar uit om het vanaf 2016 nu eindelijk in daden te mogen omzetten.‘
  Op dit moment wordt er met het VFL onderhandeld over een nieuwe beheersovereenkomst. In de nieuwe beheersovereenkomst zal verduidelijkt worden op welke manier (werkbeurzen, auteurslezingen,

  vertalingen, productiesubsidies, …) het VFL met het non-fictiebeleid van start zal gaan.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Provincie Antwerpen

   

  12 | 10 | 2015

  Kinderen op zoek naar geluk

  Geluk(t): thema van de week van buitenschoolse kinderopvang

   

  Van 12 tot 16 oktober 2015 is er in de 900 kinderopvangvoorzieningen voor schoolgaande kinderen feest. De Buitenschoolse Opvang staat open voor kinderen uit het basisonderwijs voor en na school, op schoolvrije dagen en tijdens vakanties. Er zijn vandaag in Vlaanderen meer dan 41.000 door Kind en Gezin erkende of vergunde opvangplaatsen voor schoolgaande kinderen. Ook veel scholen organiseren aanvullend nog opvang voor schoolgaande kinderen, vooral naschools.

   

  Buitenschoolse kinderopvang in Vlaanderen

  66% van de kinderen tussen 2,5 en 12 jaar maakt in de schoolweek regelmatig gebruik van de buitenschoolse kinderopvang (voor of na schooltijd en op woensdagnamiddag). Grootouders, de school en de door Kind en Gezin Initiatieven voor Buitenschoolse kinderopvang zijn de meest gebruikte opvangvormen.

   

  In de schoolvakanties wordt 67% van de kinderen regelmatig opgevangen of nemen ze deel aan vrijetijdsactiviteiten. Grootouders, vakantie-initiatieven, speelpleinwerking, familie en de door Kind en Gezin erkende initiatieven voor buitenschoolse opvang zijn de meest gebruikte opvangvormen in de schoolvakanties.

   

  Week van de Buitenschoolse kinderopvang met als thema “Geluk(t)”

  Van 12 tot 16 oktober 2015 zet het Vlaams Platform Buitenschoolse kinderopvang het thema “Geluk(t)” in de kijker voor de Week van de Buitenschoolse kinderopvang. Omdat iedereen een beetje geluk kan gebruiken en omdat het zoveel deugd doet als het ons lukt. Maar ook omdat het bij het leven hoort dat het soms ook eens niet lukt en dat het net een succes kan zijn om te leren hoe je met plezier kan falen.

   

  De kinderbegeleiders gaan met de kinderen op zoek naar geluk en wat hen gelukkig maakt. Ouders, buurt en toevallige bezoekers zijn gewaarschuwd: er is niets mis als de kinderen luidkeels Raymond van het Groenewoud’s ‘Gelukkig zijn’ zingen, als alle klavertjes drie en vier uit het grasveld zijn verdwenen, als er torens gelukkoekjes worden gebakken en uitgedeeld, als er zotte uitdagingen aangegaan worden die lukken of mislukken. Het is gewoon de Week van de buitenschoolse opvang! Met wat geluk een week om nooit te vergeten.

   

  Geluk en besparingen

  Om in een buitenschoolse kinderopvangvoorziening voldoende zorg en spel te kunnen aanbieden is een goede begeleider-kindratio belangrijk, blijkt uit onderzoek en uit de praktijk. De huidige vereiste om 1 begeleider per 14 aanwezige kinderen te voorzien, komt onder druk te staan door de besparingen van de Vlaamse Regering.

  Per 1 januari 2016 worden de weerwerkgesco-statuten en -subsidies geregulariseerd. Deze regularisatie is een goede zaak, maar gaat ook gepaard met een besparing: organisatoren zullen 5% minder subsidie krijgen om de lonen van de kinderbegeleiders te betalen. Als Vlaanderen niet over de brug komt met extra middelen om deze besparing te compenseren heeft dit ongetwijfeld negatieve gevolgen voor de buitenschoolse kinderopvang.

   

  “De toekomst van morgen zijn onze kinderen. In hen moeten we elke dag investeren. Ik hoop dat de Vlaamse regering deze mening deelt en blijft investeren in de kinderbegeleiders. Het doorvoeren van de geplande besparingen in de buitenschoolse kinderopvang, leidt tot kwaliteitsverlies en dat verdienen onze kinderen niet", pleit Peter Bellens, gedeputeerde voor Welzijn en Gezondheid in de provincie Antwerpen.

   

   

   

   

  Wil je een bezoekje brengen aan één van de deelnemende buitenschoolse opvangvoorzieningen?

   

  De Week van de Buitenschoolse kinderopvang is een initiatief van het Vlaams Platform Buitenschoolse opvang, een samenwerking van een tiental organisaties geëngageerd voor een kwalitatieve buitenschoolse opvang.  Wil je een bezoekje brengen aan één van de deelnemende buitenschoolse opvangvoorzieningen, neem dan contact op met Geertrui Provinciael, tel. 03 240 56 01 of Geertrui.provinciael@provincieantwerpen.be.

  Beleidsverantwoordelijke
  Peter Bellens, gedeputeerde bevoegd voor Welzijn en Gezondheid.                             T 03 240 52 40

   

  Perscontact:Lotte Caers, communicatieverantwoordelijke gedeputeerde Bellens, M 0479 86 16 79, lotte.caers@provincieantwerpen.be   

  Dienst

  Dienst Welzijn en gezondheid, provincie Antwerpen 

  Geertrui Provinciael, tel. 03 240 56 01

  Geertrui.provinciael@provincieantwerpen.be

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!