NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Over mezelf 

"Remie" riepen ze toen ik gedoopt werd.

Ik ben een bootje en verblijf hoofdzakelijk in de wateren van Nederland (Holland) en wordt gebruikt als Entertainer.

Mijn hobby is: VAREN met mijn bemanning.

Ik ben in de kost bij Kapitein (Piet) en z'n Maatje (Gina) die mij goed onderhouden en ik hun daarvoor dan beloon met leuke vaartochtjes.

Spatie
Categorieën
 • Andere hobby's van Kappie en Maatje (4)
 • Familie van Kappie & Maatje (10)
 • Ketelbinkie: kleindochter Eva (55)
 • Mijn bemanning (42)
 • Mijn/onze favoriete stekkies (3)
 • Ratjetoe (32)
 • Rondom mij tijdens ...... (70)
 • Woonomgeving K & M (6)
 •         IK TEL AF

   

          

   

   

  Nieuws Nu
 • Filemon Wesselink en vriendin Michaela na ruim tien jaar uit elkaar
 • Gewonde nadat lift met 14 personen val van 6 verdiepingen maakt in UMCG
 • GroenLinks en SP vrezen dat wietexperiment gedoemd is te mislukken
 • Parkland-nabestaande dwingt andere releasedatum Happy Death Day 2U af
 • Cao-afspraken december leveren bovengemiddelde stijging op
 • Lichaam gevonden na brand in drietal woningen in Hillegom
 • Door Turkije uitgezette correspondent verdacht van 'terroristische banden'
 • Samuel L. Jackson verkiest lightsaber boven Shyamalan-universum
 • Nieuw plan minister moet maatschappijen naar Lelystad Airport bewegen
 • OM eist weer tot zeventien jaar cel tegen leden vermeende liquidatiegroep

  Bedankt, kom gerust nog eens aan boord..?

  Ratjetoe van Remie
  Herinneringen, Ervaringen, Belevenissen van een bootje
  03-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom aan boord ;-)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tip van de Ouwe:

  Om jezelf beter 'n weg te kunnen banen in dit
  allegaartje (Ratjetoe), zou je het beste via een blokje van de categorieën (aan linkerkant van de pagina) deze blog kunnen bekijken.?

  Weer zo'n overbodige tip van Kappie, of misschien toch 'n goed....  Nogmaals WELKOM AAN BOORD

  Op deze (start)pagina altijd de laatste nieuwe berichten..!

  Bijlagen:
  01_Chantikoor rotterdam.wma (5.4 MB)   

  03-03-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Rondom mij tijdens ......
  02-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'k Ben er klaarvoor, nu nog effe leren fietsen ;-)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Alles staat klaar voor ketelbinkie Eva bij kappie en maatje als ze er groot en rijp genoeg voor is om op de fiets te stappen. Maar echt fietsen door de trappertjes van een driewielertje rond te draaien lukt ze zelf nu nog niet erg. Aan wil daarvoor ontbreek 't niet bij Eva, en aan de uitrusting ook niet, kwestie van nog wat tijd. De Ouwe krijgt alle spullen, zoals de fietsen (driewieler, tweewieler en valhelm), van zijn hobbymaat Jaap. De kleinkinderen van hem zijn eruit gegroeid, dus worden deze spullen opgeruimd. Altijd wordt er dan eerst gevraagd of kappie dat kan gebruiken voor hun kleindochter. Nou, en dat is niet tegen dovenmansoren gezegd bij die ouwe krent van 'n kappie. "Niks mis mee met dat spul" hoor ik hem dan zoals altijd zeggen, "weggeven of weggooien kan ik 't zelf ook altijd nog"..!
   De helm is al gepast en goedgekeurd door ketelbinkie, "GAAF" hoorde K & M haar roepen.


   


  Dus met dit loopfietsje heeft ze de langste tijd haar plezier gehad.


   


  Ook gezien dat Eva alles vastlegt met het oude digitale fototoestelletje van kappie? Heeft ze van haar opa hoor, die noemen ze niet voor niks "Piet Paparazzi" als ze bij het hardlopen van hun zoon Marco kijken en hij daar foto's van maakt.

  02-03-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Ketelbinkie: kleindochter Eva
  28-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knippen en scheren


    Eens in de ±4 jaar ga ik de wal op om geknipt en geschoren te worden. Knippen en scheren betekent niets meer dan dat ik dan weer 'n schoonmaakbeurt en een paar nieuwe (teervrije)lagen met antifouling van kappie krijg onder de waterlijn. Ook wordt er gelijk gekeken of er nog genoeg anodes bij/aan mij aanwezig zijn.

  Nu is de Ouwe van plan om dit jaar 2013 er weer uit te gaan met mij, hoewel het pas April 2011 is geweest dat 't gebeurt is. Dus 2 jaar eerder dan dat normaal zou zijn bij mij. Kappie zal het wel weten zeker, begreep dat er de vorige keer niet het juiste materiaal is gebruikt kreeg hij in de gaten. Vrolijk werd hij er niet van, toch weer grote kosten extra voor hem en maatje.

   

  Van de vorige keer (2011) heeft kappie een paar foto's gemaakt. Daarop is gelijk te zien dat ik toen ook een facelift heb ondergaan wat mijn kleuren betreft.

  Er zijn altijd vrienden of kennissen geweest die de Ouwe een helpende hand(je) toestaken, zeker na het ongeval met zijn voeten. Het is de laatste jaren altijd dezelfde vriend (ex schipper Willem) van familie die kappie komt helpen met de toch altijd vele en zware werkzaamheden die het toch met zich meebrengt en in een betrekkelijke korte tijd gerealiseerd moeten worden. Al was het alleen om de kosten te drukken voor die krent van een kappie.

  klik voor vergroting     klik voor vergroting

  klik voor vergroting     klik voor vergroting

  klik voor vergroting     klik voor vergroting

  klik voor vergroting     klik voor vergroting

   (Foto's aanklikbaar)


  Dit alles gebeurt al jaren bij de watersportvereniging "Plettenburg" in Nieuwegein (Vreeswijk). Die daar met een zeer professionele uitrusting om het in en uit 't water halen en op de werkplek plaatsen, op een zeer veilige manier te klaren. Geef mezelf altijd volvertrouwen en met een veilig gevoel over in hun handen.

  28-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Rondom mij tijdens ......
  25-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk, na ±30 jaar touwtrekken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Kappie was toen (weet 'k nog als de dag van gisteren) knap in z'n sas met die nieuwe situatie. Verleden jaar, halve wegen 2012, is hij, de Zuidwestelijke Randweg N207 Gouda (is eerder opengegaan dan in het filmpje wordt vermeld) voor het wegverkeer opengesteld samen met de nieuwe brug over de Hollandse IJssel bij Gouda. Voor mij maakt het weinig uit, ik kan er gewoon onderdoor varen. Maar voor het wegverkeer is het een uitkomst. Niet meer iedere dag voor die Ouwe en vele andere in de file te moeten staan om Gouda te bereiken of op doorreis naar andere plaatsen in de omgeving met de ochtend en avondspits. Kappie heeft nog een paar foto's weten te maken in het toevallig voorbijrijden op de momenten als er brugdelen op hun fundatie aangebracht werden. Kappie moest en zou dat dan wel even vastleggen op de gevoelige plaat met dat digitale fototoestelletje van hem. Wat dan ook weer tot gevolg had dat hij op sommige afspraken (geen belangrijke hoor) weleens te laat kwam.   

  klik voor vergroting   klik voor vergroting

  klik voor vergroting   klik voor vergroting

  (Aanklik foto's)

  En het is nog niet het laatste wat er in deze omgeving van Gouda aan veranderingen/verbetering staat te gebeuren. Maar dat hoor ik nog wel 'n keer van die Ouwe.

  25-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Woonomgeving K & M
  23-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is altijd wel met iets bezig


                                       


  Laat ik U toch ook nog even zien wat die Ouwe (kappie) zoal maakt als we 't hebben over kleine klusjes. Een tijdje terug maakte hij voor hun luchtplaatsje (patio) van watervast multiplex een klaptafeltje. Het materiaal wat daarvoor nodig was kwam ook uit een afvalcontainer, deze keer van de steenhouwer die op het terrein zaken doet waar ook de hobbyruimte van kappie en z'n maat Jaap is gevestigd.

  Vergroot    Vergroot

  Vergroot    Vergroot
  (Aanklikbare fotó's)

  Dit werkstukje heeft U al ergens in bedrijf gezien op deze blog toch..? En echt waar, dit heeft ook weer geen ene euro gekost voor die krent kappie. 't Is ook 'n uit nood geboren soort van sport geworden om alles te kunnen maken voor zo weinig mogelijk kosten. Maar wel op een eerlijke manier hoor..!  

  23-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie: Andere hobby's van Kappie en Maatje
  18-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ik heb 'n hart in mijn romp
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Mijn hart is mijn oud dieselmotortje "Volvo Penta" 25pk en zeker niet onbelangrijk ±250kg (toch ff makkelijk om te weten als je eraan moet tillen) zwaar. Lekker zuinig karretje, en da's dan nog maar effe mooi meegenomen in deze moeilijke tijden..toch?
  Een jaar of wat geleden liet hij ons toch in de steek, en heeft kappie diep in z'n zak(ken) moeten tasten om hem weer up-to-date te laten maken en zijn.
  Eigenlijk konden we hem dat ook niet kwalijk nemen na al zoveel trouwe diensjaren en een periode van slecht onderhoud wat met al die toestanden in verband gebracht mag worden die kappie en maatje toen de tijd ondervonden. Dus eruit en in de revisie met mijn karretje...
  Zodra hij eruit gehesen was, direct met het spul naar de operatietafel in de garage...


  Na uren, dagen opereren, waarbij er geen onderdeel op z'n plaats is gebleven. Ook zijn er (dure) onderdelen vervangen door nieuw of gereviseerd dan wel nagekeken en getest.

  En toen stond hij klaar om weer ingebouwd te worden. Het sleutelen bij mij aan boord heeft ook nog een dag in beslag genomen en met nog wat vaartesten in de avonduurtjes was het voor die dag wel genoeg geweest.


   

  Andere dag heeft maatje en kappie me weer toonbaar gemaakt, zulke (hele goeie) monteurs maken er toch ongemerkt een troep en smeerboel van. Neem ze dat niet echt kwalijk hoor!

  We hebben die zomer toch nog aardig wat daagjes kunnen varen en genieten met z'n drietjes. Met mijn (gedotterde, gereviseerde) hartje hopen we het toch zeker nog ruim 10 jaar probleemloos uit te zingen.

  Eigenlijk heb ik nog een klein tweede hartje. Dat is mijn elektrische installatie, noem dat ook wel mijn schildklier (die heeft ook met iedere molecuul in mijn romp wat van doen), het één werkt niet goed zonder de ander. Ben daar ook zo trots mee als een pauw. Zeker ook trost omdat het is aangelegd door Peter, de jongste van K & M. Peter flikte dat toen hij eigenlijk nog stage liep voor het vak als elektricien. Kappie was toen zo wijs om een stageplek op een scheepswerf te regelen voor hem. Daar kon hij meehelpen een nieuwe kustvaarder te installeren, en om voor zoiets ook de kneepjes van het vak te leren. En geloof me beste mensen, een boot of schip, is nog altijd heel wat ander dan zo'n doodgewoon huisje installeren waar jullie in wonen.

  Kappie heeft daar niet veel foto's van, Voorlopig enkel deze twee hieronder met maar een heel klein gedeelte van de installatie. Wil die jullie toch zeker laten zien, al was het maar wat een vakwerk dat ventje toen al leverde.     18-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Rondom mij tijdens ......
  14-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zeggen wel, onze voor en achtertuin


  Eigenlijk spreken ze niet de waarheid, allemaal bluf van die twee als ze het over die voor en achtertuin hebben. Is gewoon de omgeving binnen een straal ± 6 km. Ze hebben namelijk zelf helemaal geen tuin waar ze nu wonen.

  Een kleine patio is het wat ze hebben, meer niet! Kappie zegt altijd "gaas erover en het is net een luchtplaatsje zoals in de bajes".

  Maar maatje probeert er toch ook nog iets van te maken met een struikje of plantje in een bak en nog wat andere snuisterijen.

  (Foto's aanklikbaar voor vergroting)

  klik op de foto    klik op de foto

  klik op de foto    klik op de foto


  Daarom hebben ze mij ook in kost genomen en gehouden om hun blik wat te verruimen. Maar ook omdat ze op een steenworpafstand van het laagste punt van Nederland wonen, denk ik dan weleens. Stel je voor, er zou eens wat kunnen gebeuren met de dijken. Klikklare onzin natuurlijk, voordat ze hier bij mij in Montfoort (mijn thuishaven) zijn, nou ja, je begrijpt, de rest laat zich raden....toch..?
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Laagste_punt_van_Nederland  14-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Woonomgeving K & M
  12-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landelijke woonomgeving K & M


  Woonomgeving K & M
       Woonomgeving K & M

  Woonomgeving K & M     Woonomgeving K & M

  Woonomgeving K & M     Woonomgeving K & M
  (Foto's aanklikbaar voor vergroting)

  Dit zijn foto's binnen een straal van 1 kilometer van hun woonhuisje.
  Later zullen we ongetwijfeld nog meer te zien krijgen van hun woonomgeving.

   

  12-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Woonomgeving K & M
  08-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelig


  Heb er verleden jaar toch eerst effe Kappie op aangesproken.!


   Ik vond het altijd nogal rommelig aan boord met die fietsen op het voordekje of op het achterroefje.

  "Geen probleem" zegt hij mij toen, "maak er even iets voor". Dus heeft hij een malletje gemaakt van de situatie bij het zwemtrapje aan boord waar het gecreëerd moest worden en is als een speer afgegaan naar hun hobbyruimte en is daar aan de slag gegaan.

  Hij heeft wel het e.e.a. afgekeken van anderen die zoiets bedacht hadden natuurlijk. Je hoeft toch niet tweemaal het wiel uit te vinden is zijn motto...

   


                            
  Maar dit is het geworden...  Opgeruimd staat netjes en het is gelijk een stukje veiliger geworden aan boord.

  Het erop zetten of afhalen van fietsjes kan kappie heel gemakkelijk alleen en duurt nog geen 3 minuutjes.

  Ik ben er heel content mee, nou en dat wil heel wat zeggen hoor..! Wat een verbetering..!


  08-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Rondom mij tijdens ......
  06-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie therapie voor die ouwe


   
  (Klikfoto)
  Kappie maakte ±2 jaar geleden van oud gebruikt hout (gesprokkeld)(waren zelfs oude scheepsluiken bij, wat nog lang een teerlucht afgaf aan het werkstuk) in de hobbyruimte een kast voor hun jongste zoon Peter en z'n vrouw Marica die hem zijn gaan gebruiken in de werkkamer bij hun in huis.
  Hang en sluitwerk, lijm, beits en aflak waren de enige materialen die gekocht werden.
  'k Moet wel vermelden dat het voor hem een goeie therapie was door die
  ±
  2 uurtjes 's morgens per dag dat hij ermee bezig was in de (winter)maanden dat er niet gevaren wordt me mij.

  06-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie: Andere hobby's van Kappie en Maatje
  05-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaarsfeestje.
  Was een leuk feestje bij die kleine, maar met een klein koppeltje. Maar ik begrijp dat het aankomend weekend (Zondag 10-2) nog dunnetjes wordt overgedaan omdat dan haar moeder ook jarig is. En dan kunnen ooms, tantes, vrienden en kennissen makkelijker op visite komen....hebben ze namelijk vrij van hun werk en alles in één keer vieren..! Ook een idee natuurlijk..!

  Ook ik ben daar weer voor uitgenodigd en K & M zijn ook weer van de partij begrijp ik.

   

  Van kappie en maatje had ze voor haar verjaardag accessoires voor haar nieuwe bed gekregen, zoals, dekbed met overtrek, kussen en zo meer....

  Maar hadden ook nu nog een klein cadeautje bij zich om mee te kunnen spelen natuurlijk. Ook de andere oma (haar man is ernstig ziek, die dus afwezig nu) had een speelcadeautje meegebracht, en iets wat weer goed aansloot bij dat van K & M.

   

  Oma, van mama's kant, bracht een kassa mee met alles erop en aan. K & M een dokterskoffer met interessante instrumenten.

    
   
     Iedereen kreeg een gratis (een soort van APK) dokterskeuring, zelf de kat ontkwam daar niet aan....

     Maar iedereen kreeg ook vanaf de kassa direct de rekening gepresenteerd.

  05-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Ketelbinkie: kleindochter Eva
  03-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje laat


  Kreeg de uitnodiging nu pas, die Postbezorging laat ook te wensen over tegenwoordig..!

   

  Maar goed, ga zeker mijn best doen om daar toch nog op tijd te zijn om het verjaardagsfeest van ketelbinkie Eva mee te kunnen vieren, wil ik niet missen..!


  03-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Ketelbinkie: kleindochter Eva
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het eerst

  Eva (ketelbinkie) heeft voor het eerst in haar nieuwe grote bed geslapen. Haar vader en kappie hadden het die dag in elkaar gezet nadat het 's morgens al heel vroeg was bezorgd door de meubelzaak waar het maanden geleden al gekocht was.

   
  Hier ga ik er maar aan beginnen zeker, lijkt het hier wel wat ze wil zeggen. Zo op eerste gezicht vind ze het wel leuk en spannend aan het kleurtje op haar gezichtje te zien.

  Zal dadelijk kappie eens laten bellen hoe het nu is gegaan afgelopen nacht met het slapen in haar nieuwe bed. Of dat ze misschien meer bij mama en papa aan het bed heeft gestaan. 'k Ben zeer benieuwd..! 

  Vanmiddag is Eva even komen vertellen bij kappie en maatje hoe het was gegaan met het slapen in haar nieuwe bed.
  Ze was er nog helemaal vol van, ze is niet wakker geweest, vertelde haar vader en moeder.
  Ze had zelfs zelf ook een foto gemaakt om aan haar oma en opa te kunnen laten zien hoe lekker ze had geslapen.
  Kijk dan oma....opa....hier, kijk.....


    

  02-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Ketelbinkie: kleindochter Eva
  01-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kappie is bedroefd


  Zag het gelijk vanmorgen dat Kappie er bedroefd bijliep. Nu bleek dat hij te horen heeft gekregen dat hun oudste zoon Marco dit jaar niet de Rotterdam Marathon zal lopen. Was altijd een dag waar kappie en maatje naar uitkeken..!


   


  Word dan wel de Marathon van Leiden misschien. Tenminste, als zijn zeer drukke werkzaamheden, als controller bij een middelgroot bedrijf, toelaten om daarvoor nu (1-2-2013) met een zeer strak Marathon trainingschema te kunnen beginnen.


  View Full Size Image


  Dan nu maar hopen dat Leiden doorgaat, en het weleens net zo leuk zou kunnen zijn als Rotterdam. Met deze woorden heb ik hem maar een beetje proberen te troosten. Zielig hoor, om hem er nu zo bij te zien zitten.

  Later horen we wel van hoe en wat waarschijnlijk.

   

  01-02-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Familie van Kappie & Maatje
  31-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte / Zware periode  In het leven van Kappie en Maatje is het niet altijd van 'n leiendakje gegaan heb ik begrepen in de gesprekjes die we samen hadden en nog altijd hebben. Er is een periode geweest (tussen ±1984/1992) waar zij met hun gezinnetje door een diepdal gegaan zijn.
  Hij, kappie praat er niet (graag) over. Alleen toespelingen en gedachten aan die tijd maakt hem nu nog altijd overstuur merk ik dan!
  Het is gepasseerd en niet meer terug te draaien zegt hij dan.
  Dus hebben we met elkaar afgesproken om over die zwarte bladzijden verder maar te zwijgen.  Tja, ieder huisje heeft zo z'n kruisje..!

  31-01-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Mijn bemanning
  30-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hobby van mijn Kappie


  Hij is ook gek op klusjes, vooral met hout, en alleen maar aan een werkbank die in een verwarmde ruimte staat. De koukleum kappie werkt ook alleen maar voor familie, goeie vrienden en kennissen als ze ergens mee omhoog zitten.

  Het is ook voor kappie een systeem om zichzelf toch nog nuttig te kunnen maken en zichzelf vooral nog nuttig voelt. Zie het maar als een soort van therapie voor hem.

  Hij doet die klusjes in de maanden dat er niet gevaren kan worden omdat dan de meeste bruggen en sluizen voor ons gesloten blijven buiten het vaarseizoen (is van begin April tot eind Oktober) voor de pleziervaart.

    

  Zal hierop deze blog wat indrukken achterlaten waar hij zichzelf gemiddeld zo'n 2 uurtjes (altijd alleen maar 's morgens) per dag zoal bezig mee kan houden...
    

   

  Hier ziet U hem zijn oude vouwfietsje opknappen wat hij altijd gebruikt om wat boodschapjes te doen en de omgeving wat te verkennen als we ergens afgemeerd zijn.
   

  Kijk, dit heeft nu even helemaal niets met hout te maken. Maar als het voor zichzelf en mij is werkt hij ook gewoon met andere materialen.


  30-01-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie: Andere hobby's van Kappie en Maatje
  28-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet ff 'n beetje roddelen over Kappie en Maatje, niet netjes..maar vind dat jullie recht hebben wat meer te weten van die twee...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  Kappie is vanaf de schoolbanken werkzaam geweest als zelfstandig timmerman/meubelmaker. Scheepsbetimmeringen en winkelbetimmeringen waren de gebieden waar hij hoofdzakelijk het brood voor hun gezinnetje mee verdiende. In 1999 verbrijzelde hij beide voeten met een ongeval. Nu slecht lopend, fietsen en autorijden gaan (nog) prima. In 2004 geopereerd aan alvleesklierkanker. Door de zijn totnogtoe leven reddende ruim 10 uur durende Whipple-operatie in het Erasmus Rotterdam is hij daardoor ook diabetes type1 patiënt geworden. Moet viermaal per dag spuiten (insuline wel te verstaan ). Het werkzame leven van hem is, door die opstapeling van narigheden, toen op een bijzonder laag pitje komen te staan.
  MEDISCHE WONDEREN BESTAAN...!!!

   

   Maatje kreeg in de jaren 2003/2004, toen ook kappie zo ziek werd, hartklachten. Zij moest in die periode tot 3x toe geopereerd worden om, de inmiddels bekende, stents te laten plaatsen in het UMC Utrecht. Omdat hij zo ziek was, moest hij verschillende keren verstek laten gaan om mee te kunnen als zij daar opgenomen en geopereerd werd. Tot op de dag van vandaag heeft hij daar nog altijd een naar gevoel van overgehouden.
  Maatje heeft na haar trouwen met Kappie altijd als moeder, huisvrouw en gastvrouw geacteerd in en voor het hechte gezinnetje.

   

  Tegenwoordig zijn ze samen, (al vele jaren nu) nadat de jongens op zichzelf gingen wonen met vriendinnen. De jongste van hun, is inmiddels getrouwd en hebben een dochter Eva. Zijn hier ergens op de blog wel foto's te vinden van hun kleindochter Eva, waar ze helemaal gek mee zijn! Ja..logisch toch, welke oma en opa is dat nou niet?

   

  Ze hebben nog iedere dag heel veel plezier in het leven en proberen dat samen (al vanaf 1967) vol te houden tot de laatste snik volgens mij. En hoop dat ik daar ook nog een grote rol in mee kan spelen.

  28-01-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Mijn bemanning
  26-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wisten jullie al dat ik ook een voorganger gehad heb..?


  Hebben ze niet lang gehad, ± 4 jaar dacht ik dat hij zei..maar hij kan dat ook net zo makkelijk weer mis hebben, kappie is ook de jongste niet meer.! Was een leuk bootje met een buitenboordmotor Johnson 25pk benzine.

  Die benzine was het struikelbok voor kappie, te gevaarlijk zei hij....weg met dat geitending (is 'n stopwoordje van hem), we moeten er één nemen met een binnenboord dieselmotor.

  Was ook 'n zogenaamd "opknappertje" wat ze op de kop wisten te tikken toen. Ook vele uurtjes arbeid aan geweest. Ze hebben me wel wat foto's laten zien van dat bootje toen het klaar was om het ruime sop te kunnen gaan kiezen, namelijk deze....

     

  Interieur haalde het niet bij dat van die van mij natuurlijk, maar kappie en maatje hadden het ook naar hun zin met dat grappige kleinere bootje. Ach ze waren toen nog jong hè, ze hebben toch leuke vaartochtjes kunnen maken begreep ik.


     Welja, nog een grote hond die ze toen hadden, aan boord ook. Leukste, liefste hond (is 'n verhaal apart) die ze ooit gehad hebben wist maatje me te vertellen.

   

  26-01-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Mijn bemanning
  12-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen, na vele uren, weken en maanden...ging ik eindelijk weer te water, heerlijk was dat, voelde als vanouds...want daar hoor ik thuis..!


  Hmmmmm, heerlijk...!

  12-01-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Rondom mij tijdens ......
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaren geleden kwam ik bij hun in de kost.


  Alles wat U hier ziet van het verbouwen tot aan de tewaterlating van mij is gebeurt in de jaren 1993 t/m 1994.
  En geloof me beste mensen, we zijn elkaar na al die jaren nog lang niet zat..!
  Ik ben maar een klein bootje, maar voor hun blijkbaar groot genoeg, mede ook omdat zij hoofdzakelijk de rustige, kleinere en ondiepere watertjes afstruinen in Nederland is mijn vermoede.

  12-01-2013 om 00:00 geschreven door Remie


  Categorie:Rondom mij tijdens ......  We zijn de 03de week van 2019

  De raderen draaien

    

   

  Zeker ook leuk

   


  Archief per jaar
 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012


    

  Misschien werkt 't bij U ook?
  Bij mij in ieder geval wel, en da's 't belangrijkste


  Blog als favoriet !

   

    


  Een interessant adres?

  Zoeken met Google

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!