NIEUW: Blog reclamevrij maken?
reizen
Inhoud blog
 • 13/12/2005nieuw bericht fietsen en wandelen
 • spanje en portugal reis 2004
 • vakantiedossier de gironde
 • meer Km met de brandstoftank
 • parkeerplaatsen en stelplaatsen in frankrijk
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  annemarie02
  blog.seniorennet.be/annemar
  Foto
  Foto
  06-12-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13/12/2005nieuw bericht fietsen en wandelen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen op 13/12/2005 fietsen en wandelen
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (16 Stemmen)
  06-12-2005, 14:24 geschreven door remi
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spanje en portugal reis 2004
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  REIS SPANJE &PORTUGAL 2004

  16 SEPTEMBER

  Wij zijn van met de camper vertrokken in Uitbergen richting Destelbergen waar wij de snelweg genomen hebben richting Kortrijk van daar verder naar Moeskroen , waar we de grens met Frankrijk oversteken , zo verder naar onze eerste overnachtplaats ,Conti , Rue de Marais . De stelplaats is recht over de brandweer , er is plaats voor een twintigtal campers je kunt er water nemen vuilwater lozen en wc. Ledigen , voorts is het een klein rustig stadje met enkele winkels.Na een zeer rustige nacht verder.

  17 SEPTEMBER

  Vandaag verder naar Mont-de-Marsan.

  Vanmorgen vertrokken rond 9uur ,we waren van plan de Nat.1 te nemen tot Beauvais en daar de D981,maar in Beauvais hebben we onze afslag gemist zo belanden we in de voor steden van Parijs iets wat niet aan te raden is met een camper van meer dan zeven meter,daar kom je maar mondjesmaat mee vooruit,in Verailles hadden dan ook het ergste achter de rug maar dan was het al een heel eind na de middag .Nu verder over de N10 naar Chartres daar kwamen we op onze oorspronkelijke route ,zo over Tours welbekend bij onze duivenliefhebbers naar Chatellerault daarna verder naar Limoges al even bekend bij onze duivenmelkers.Toen we op de stelplaats in Avenue de Sabres in Mont-de Marsan arriveerden was al behoorlijk laat ,de stelplaats is maar toegangelijk voor een vijftal campers , er kan water ingenomen worden en vuilwater geloosd , anders geen voorzieningen er is wel een kleine vijver met wat sparren en loofbomen rond , niet zo rustig er loopt een drukverband langs.

  18 SEPTEMBER

  Na een welverdiende rust alhoewel rust ? En een goed ontbijt weer op weg naar St.Jean-de -Luz waar wat rusten op het stand er staan nog een drietal campers die ons zeggen dat er geen problemen zijn om te parkeren alsook te overnachten,wij zijn dat niet van plan juist een kop koffie met op de middag eetmaaltje dan weer op weg , naar Cambo-les-Bains een rustig stadje,het hoogst gelegen deel van de stad is één groene vlakte omzoomt met een door eiken geflankeerde dreef.Beneden vloeit de Nive om dit schilderachtige laag gelegen deel van de stad te bereiken moet je langs de Rue Xerrie Karrika , eens traatje met 80 trappen.Je kunt hier ook kuren omdat het water veel zwavel en magnesium bevat .We rijden verder over de D20 naar Ainhoa , dit op de grens ,met Spanje liggen de dorp heeft een mooi kerkje , hier steken dan ook de grens met Spanje over richting Pampelona,in Roncesvalles over nachten we op de parking van het klooster Monasterio de Roncevalles, hier over nachten vroeger ook de pelgrims Santiago de compostela .

  19 SEPTEMBER

  Bij het opstaan worden we brgroet door een stralende zon met staal blauwe lucht , dat beloofd goed voor vandaag,na een gezellig morgen ontbijt gaan we weer op pad , we laten Pampelona aan ons voor bij gaan en nemen de N121, na ongeveer 250Km rijden komen we in Soria waar we in de buurt een ruinine gaan bekijken . We passeren ook Madrid zonder een bezoek te brengen te groot en te druk voor een camper in een onbekende groot stad , dan maar verder naar Aranjuez waar voor een keer op een camping gaan overnachten , we hebben vandaag een 500Km gereden in een zon overgoten landschap nu nog een goede nacht rust en deze dag kan al niet meer beter verlopen .

  20 SEPTEMBER

  Daar het weer een mooie dag lijkt te worden besluiten we hier misschien nog een paar dagen te blijven voor de omgeving te verkennen en een paar steden te bezoeken. We besluiten om na het morgen eten eerst Toledo met een bezoek te vereren.

  TOLEDO MOORSE PAREL AAN DE TAAG

  Toledo heeft niet alleen een schitterende ligging , het is ook stad waar cultuur en natuur nauw samen gaan het is een plaats met uitzonder lijk veel monumenten uit een rijk verleden . Eeuwen lang was er een vreedzame samen leving tussen Arabieren en Joden ,het is ook de stad waar onze Keizer Karel ooit regeerde.Het is ook de stad van El Greco schitterend gelegen op een rots heuvel hoog boven de taag . De stads gids neemt ons mee naar de gotische kathedraal , de santa tome kerk met het meesterwerk van El Greco ( de begrafenis van de Graaf van Orgaz ) , de synagoge Santa Maria la Blanca , en de San Juan de los Reyes-kerk

  Na de middag nog wat op eigen houtje het Alcazar of het fort van Toledo bezocht plus de winkeltjes waar de moorse nog duidelijk merkbaar is .

  21 SEPTEMBER

  Vandaag is het een relatieve rustdag , in de namiddag is een bezoek geplant aan onze verblijf plaats Aranjuez , wat we in de namiddag ook doen,we bezoeken het paleis van de katholieke Koningen met zijn romantische jardin del Principe ( tuin van de Prins ) zijn casa del labrador en zijn casa del Marino ( boothuis ) waarna we nog enkele terrasjes aandoen .

  22 SEPTEMBER

  We rijden van daag verder naar Cordoba war ook enkele dagen willen verblijven indien we er een geschikte parking of stelplaats voor de camper vinden . We rijden over N401 naar Ciudad Real waar we een korte stophouten voor een lekker tasje koffie met een stukje plaatselijke taart . Onder weg naar Cordoba op N420 krijgen we twee colletjes die onze camper speler de wijs neem .In het plaatsje Cardena zoeken we een mooi plaatsje voor de innerlijke mens te versterken , daarna slenteren we nog wat door de straten van het dorp dat eigenlijk niet veel te bieden heeft , dan maar verder tot Cordoba waar in de late namiddag toe komen na wat zoeken vinden een parking tegen over de kathedraal, na het avondeten vinden we welletjes voor vandaag en blijven rustig bij de camper morgen komt nog een dag .
   

  De Moorse geschiedenis van de stad Córdoba in Spanje begon in de 8ste eeuw, toen de stad een Islamitisch kalifaat werd. De Moorse invloeden zijn nog steeds duidelijk te zien in een groot deel van de architectuur, zoals de beroemde kathedraal die oorspronkelijk een indrukwekkende moskee was.
      
  Met de bouw van de moskee van Córdoba werd begonnen in 786 v. C. toen de stad nog de hoofdstad van het Moorse Spanje was. Het interieur heeft een lichte en ruime sfeer doordat de twee verdiepingen met hoefijzerbogen rusten op een woud van zuilen. Toen Córdoba in 1236 werd door de chistenen op de Moren terugveroverd werd, veranderde men de moskee in een kathedraal.
   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (17 Stemmen)
  06-12-2005, 14:08 geschreven door remi
  Reacties (2)
  25-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantiedossier de gironde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  vakantiedossier Gironde

  De Gironde lijkt wel het aards paradijs door zijn overvloed aan wijnen en oesters. We zouden zelfs vergeten dat deze Zuid-Franse regio ook nog vele andere troeven heeft: een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en een ontelbaar aantal kastelen. Centraal in dit departement ligt Bordeaux maar dat stellen we je voor in een apart citytripdossier. Nu verkennen we de Gironde en genieten zowel van zijn culturele als gastronomische geneugten.

  De Gironde is een van de grootste departementen van Frankrijk; De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de Arcachon, Médoc, Entre-Deux-Mers en de Libournais. Wie denkt dat alles in verband staat met wijn of oesters heeft het fout. Arcachon is een prachtig natuurgebied met een unieke duin. De Médoc heeft naast zijn vele kastelen een unieke vuurtoren en mooie dorpjes. In de Libournais staat Saint-Emilion ook synoniem met een middeleeuws stadje. In Entre-Deux-Mers en de Haute Lande staan de talrijke kastelen hoog op je bezoeklijstje. Het zijn niet allemaal wijnkastelen. Ze zijn nog steeds origineel ingericht of vormen het decor voor tijdelijke tentoonstellingen.

  Het wijngebied Bordeaux omvat het volledige departement van de Gironde. Het wijngebied omvat ruim 113.000 hectare, die jaarlijks zo’n 600 miljoen flessen wijn opbrengen. De wijngaarden liggen langs grote waterlopen (Fironde, Garonne, Dordogne) en in de nabijheid van 2 grote watermassa’s (de oceaan en de Gironde) die de rol spelen van warmteregulator. Bovendien zijn er in het zuiden de dennenbossen van de Landes, die een natuurlijke bescherming bieden tegen oceaanwinden.

  De Gironde verdient écht een plaatsje in je vakantiekalender, zelfs als je geen wijnfanaat bent. De veelvuldige rechtstreekse vliegverbindingen met Brussel en Amsterdam nemen alle obstakels weg. Lees meer via deze links:
  bezienswaardigheden: http://www.euroreizen.be/vakanties/gironde/attracties.htm
  Bordeauxwijnen: http://www.euroreizen.be/vakanties/gironde/bordeauxwijnen.htm
  praktische info: http://www.euroreizen.be/vakanties/gironde/vakantieplanning.htm
  vervoer: http://www.euroreizen.be/vakanties/gironde/vervoer.htm


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  25-11-2005, 00:00 geschreven door remi
  Reacties (0)
  15-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meer Km met de brandstoftank

  MET ACETON IN BRANDSTOFTANK RIJD JE 130Km VERDER

   

   

  KLOPT

  ZEGGEN PROFS

  Het is een verhaal dat al jaren de ronde doet op het internet:doe wat aceton in uw brandstoftank en rij meer dan honderd kilometer meer met de zelfde hoeveelheid brandstof.

  Voor de eerste keer en na lang opzoeking werk heeft een wetenschapper uit Charleroi(de man wil anoniem blijven) de zaak onder zocht ( Het klopt inderdaad )zegt Dr P.( Door 94 milliliter aceton, gemengd met vier liter plantaardige olie, toe te voegen aan mijn brandstoftank rij ik maar liefst 130 kilometer verder) .

  De man is docter in de farmaceutische wetenschappen,met een passie voor auto’s en motoren. Hij hoorde voor het eerst over een techniek op de BBC.(En op internet vond ik tientallen getuigenissen.Ik wou het ook proberen .)

  Zo gezegd zo gedaan.Dr P.voegde 94 milliliter aceton - een product dat de vrouwen gebruiken om nagellak te verwijderen - gemengd met vier liter plantaardige olie toe aan een volle tank diesel.Hier door daalde het verbruik van P’s Citroen Berlingo van 7,6 liter naar 6,3 liter op honderd kilometer , en kon hij 130Km verder rijden dan voorheen, goed voor een stijging van 15% .Het is alleen belangrijk dat je de juiste hoeveelheid aceton per liter brandstof toevoegt .

  Voor diesels dit 1,5 milliliter per liter,voor benzine bedraagt de hoeveelheid 2,3 milliliter per liter . Anders is het effect amper voelbaar . Het geheim zit volgens Dr P. in de verbranding.Aceton zorgt ervoor dat de spanning van de brandstof naar beneden wordt gedrukt . Hierdoor gaat de brandstof fijner en beter ,en dus zuiniger verstuiven in motor . Hierdoor verbruikt deze minder. Iedereen mag het van mij proberen - op eigen risico natuurlijk .Dirk Vanderzande, prof organische chemie aan de universiteit van Hasselt,lijkt wel overtuigt.(Het verhaal lijkt perfect aannemelijk omdat aceton een positief effect heeft op de verbranding van de brandstoffen.De hoeveelheid aceton is zo klein - ongeacht het effect - de risico’s voor de wagen verwaarloosbaar zijn . )

  Conclusie: proberen staat vrij, maar dan op eigen risico .

  Misschien niet zo direct voor campers maar je weet nooit


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
  15-11-2005, 00:00 geschreven door remi
  Reacties (9)
  12-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parkeerplaatsen en stelplaatsen in frankrijk

  Pontigny.

  Het stadje Pontigny in het departement Yonne heeft een grote parking met een sanitairblok waar je friswater kunt nemen wc ledigen , er is recht over de parking een Abdijkerk die een bezoek waard is . De parking bevind zich in centrum aan de rechterkant van de N77 richting Auxerre

  Auxerre

  De stad Auxerre heeft ook een parking langs de boorden van de Yonne aan de Quai de la Republiqe , komende van de N77 over de brug van de Yonne rechts .de parking is niet geasfalteerd en is onder de bomen . Je kunt er friswater nemen en water lozen .

  Auxerre heeft een mooi centrum met brede boulevards, smalle steegjes met oude vakwerkhuizen . Markt op Dinsdag en Vrijdag

  Ville Neuve Sur ALL

  In Ville Neuve Sur All langs de N7 ,in het departement Allier is een grote geasfalteerde parking.Er zijn twee sanitairblokken waar je fris water kunt nemen wc.ledigen er zijn ook goed onderhouden vaste wc.In de zomer maanden is ook een toeristische dienst aanwezig, er is ook een frituur waar allerhande kleine snacks kunt bekomen . De parking is op de rechter kant voor het binnenrijden van Ville Neuve Sur All , op ongeveer 10Km voor Moulins

  Arcis-sur-Aube

  Voor het binnen rijden van Arcis-sur-Aube richting Troyes is een geasfalteerde grote parking op de linker kant er is een sanitairblok,waar je friswater en wc.kunt ledigen.

  Albi

  Albi Aire Municipal op Avenue Albert Thomas ,recht over een renault garage voor bedrijfswagens , friswater nemen water lozen wc. Ledigen alle diensten zijn gratis,

  Er is ook nog een parking vlakbij de kathedraal alleen parkeren.

  Noirmoutier

  Op het eiland Ile de Noirmoutier zijn twee stelplaatsen voor campers een in Noirmoutier en en een in l’ Herbaudiére.

  De eerste bevind zich in Noirmoutier, bij het binnen rijden van de stad op je linkerkant,er is plaats voor een honderdtal campers , je kunt er gratis vuilwater lozen en wc. Reinigen , overnachten betaal je 4,5 euro voor water 2 euro en voor elektriciteit per uur 2 euro.

  Het tweede in l’ Herbaudiére dat een 10 tal Km verder ligt heeft 18 plaatsen ligt aan zee en op wandelafstand van het mooie stadje de voorzieningen zijn de zelfde , ook de prijzen maar is wel rustiger gelegen dan het eerste. Ile de Noirmoutier over D948 via een brug van enkele kilometers ,of langs de D38

  LUNAS


  In Lunas is ook een mooie stelplaats, als je het dorp binnenrijd uit de richting van Lodéve wordt de stelplaats aangegeven , je kan er fris water nemen , vuilwater lozen , elektriciteit aansluiten , er is plaats voor 75 campers .speelplein en zwembad aanwezig .er kunnen ook tal van wandelingen gemaakt worden.

  Lunas Languedoc-Roussillon

  CLERMONT-L’ HERAULT

  Stelplaats aan het meer van Salagou , fris water nemen , vuil water lozen . De stelplaats is het ganse jaar open . Op het meer kan er gewindsurft worden

  Clermont-L’ Herault: Languedoc-Roussillon

  GRUISSAN

  In gruissan zijn twee stelplaatsen voor campers .Plage des Chalets . Naast hotel Tahiti van 1/05 tot 15/09 moet er betaald worden dit was in 2005 6,10 euro de overige maanden gratis, er is plaats voor 60 campers.Fris water nemen, vuil water lozen wc ledigen

  De tweede plaats Aire de 4 vents port de sud naast de gendarmerie maritim,Quia de Tramonte,word aangegeven , er is plaats voor 100 campers de voorzieningen zijn de zelfde als voor de stelplaats Plage des Chalets ook de maanden dat er moet betaald worden .Hier kun je ook een douchen.

  GRUISSAN-PLAGE

  De stelplaats Gruissan-Plage bevind zich aan etang de mateile, richting Narbonne-Plage naast base de voile er is plaats voor 50 campers hier ook alles het zelfde als de twee andere maar er is ook stroom voor aanwezig

  Gruissan: Languedoc-Roussilon

  AUBUSSON-d’ AUVERGNE

  Stelplaats aan het meer d’ Aubusson ,fris water nemen vuil water lozen wc reinigen , de stelplaats is het ganse jaar open , de voorzieningen zijn gratis overnachten 5 euro

  Aubusson-d’-Auvergne: Auvergne

  De parking te Saulcet ligt achter de kerk je rijd voor de kerk rechtsaf zoals op de foto dan de eerste straat rechts en je bent op de parking er is een sanitairblok waar je water kunt nemen en waterlozen en je wc lozen .

  Saulcet :Auvergne

  BRIOUDE

  De stelplaats is naast de parking des Remparts deze parking is aangegeven, de stelplaats heeft de zelfde inrit. Je kunt er water nemen met een jeton die je kunt halen bij de dienst toerisme overnachten is gratis alsook waterlozen.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (35 Stemmen)
  12-11-2005, 00:00 geschreven door remi
  Reacties (1)
  09-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parkingplaats voor campers koksijde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  In Koksijde is er een parking voor autocars en vrachtwagens op het marktplein vroeger was er daar op Vrijdagmorgen een markt maar die is nu enkele honderdmeter verder (vandaar de naam marktplein) deze parking is rustig gelegen en vrijgroot van bussen of vrachtwagens is er zeker geen hinder,je kunt er zonder problemen met eender welke stadsdienst te krijgen meerdere dagen overnachten en je bent op een vijftal minuten wandelen van de winkelstraten en strand.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  09-11-2005, 20:46 geschreven door remi
  Reacties (0)
  08-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stelplaats camper
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Er is nu ook een camperstelplaats in Eeklo van af oktober 2004 deze bevind zich aan de jachthaven in het verlengde van de nijverheidsstraat. Als in het centrum van Eekloo bent staat de jachthaven al aangegeven.Er zijn twaalf plaatsen voor zien die ruim bemeten zijn,je kan er friswater tanken vuilwater lozen alsook WC lozen.

  Dit alles gratis wil je ook elektriciteit daar moet wel voor betaald worden dit bedraagt 4 euro per dag.

  Er is ook een clubhuis waar voor democratische prijzen een lekker pintje kunt nuttigen.Wie er een weekend wil door brengen moet er wel vlug bij zijn want de plaatsen zijn nogal rap bezet.Op Zondag 18 december is er een kerstfeest in het clubhuis van af drie uur tot ??? .


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (40 Stemmen)
  08-11-2005, 00:00 geschreven door remi
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 05/12-11/12 2005
 • 21/11-27/11 2005
 • 14/11-20/11 2005
 • 07/11-13/11 2005
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Welkom op mijn blog!
  Zoeken in blog

  Mijn favorieten
 • SeniorenNet.be
 • campers site nederland
 • campers site belgié
 • camper site remi jacobs
 • Startpagina !
  Foto
  Mijn favorieten
 • Theo

 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!