Het is wisselvallig, regen afgewisseld door zonneschijn.... de wind maakt dat het best koud aanvoelt.
Met m'n oog gaat het iets beter, maar kan nog altijd niet goed zien.
Wens iedereen een fijne middag en avond toe.
Foto's: Van de Koeien van Verkleij tot boerenkaas! De melk gaat via een melkmachine naar een melktank. Ook gaat er direct een gedeelte naar de kaastobbe. De kaastobbe is een grote ronde bak met een dubbele wand. De temperatuur is erg belangrijk. De eerste stap in kaasbereiding is het toevoegen van stremsel en zuursel aan de melk. Hierdoor gaan de eiwitten in de melk samenklonteren, waarbij het vet en vocht ingesloten wordt. Zo ontstaat de wrongel.. Stremsel wordt gewonnen uit de maaginhoud van jonge [geslachte] dieren, bijvoorbeeld van kalveren of kunstmatig gemaakt. Foto 1: de kaastobbe. Foto's 2 en 3: de kaasmaker aan 't werk.
|