NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Surprise
 • Volgorde
 • Vervolgens
 • Twijfel
 • Het begin
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Grootouder- en ouderverstoting
  machteloosheid en ongeloof
  18-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Surprise

  Op een avond ,eind september,we waren juist klaar met eten ,reed prinsessenauto(zo noemde ik hem)op de oprit,mama en Fee stapten uit,ik glimlachte nog,blij verrast met het bezoek...wel wat laat ...dacht ik erachteraan...zo midden op de week...geen vakantie...en toen zag ik ook de bagage waar mama mee zeulde...wat ...was...er...gaande?

  Grote ruzie thuis,niet meer veilig,grote paniek bij moeder,ze gaat niet meer terug,het is gedaan,ze gaat bij hem weg...mogen wij hier een paar dagen logeren tot we iets anders vinden?

  Ze somde op wat ze reeds had gedaan:politie-aangifde,bij verschillende instanties aangeklopt voor inlichtingen en hulp; even dacht ik nog amaai goed gedaan in die paniekaanval,maar die gedachte ging naar de achtergrond bij het zien van haar tranen en schrik.

  Ze bleven 1week, een week waarin ik ondrvond dat Fee niet meer naar ons luisterde,alleen deed wat mama vroeg maar daar sta je niet bij stil ...toen.Tot mijn grote spijt hebben wij toen ook geen contact gezocht met onze zoon ,ik geloofde zijn vrouw,alleen mijn man was toen wantrouwig tegenover Fee's mama en bleef achter zijn kind staan.

  Op het eind van de week ging ze weg,naar een tante,want wij moesten onze zoon blijven steunen en hem bijstaan,hij bleef ons kind...zei ze.

  Twee dagen later was ze terug thuis alsof er niks was gebeurd.

  18-07-2019 om 14:33 geschreven door ritasuzanne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgorde

  Soms moet ik erg terugdenken hoe het nu juist zat want mijn verhaal speelt zich rond een periode van 3 jaar,Fee was 4 toen het begon en wordt nu in oktober 7jaar.

  De afzondering van vader,zoon werd steeds erger,zijn vrouw kwam naar ons met alarmerende berichten over drugs,geen nachtrust,woede uitbarstingen waar volgens haar Fee getuige van was.Zij stond,naar eigen zeggen alleen in voor het huishouden,het halen en brengen van Fee naar school,contacten met leerkrachten,boodschappen doen...ze zag het niet meer zitten.

  Toen we hem daar op aanspraken bij één van onze zeldzame bezoeken,was het antwoord dat wij onmogelijk hun situatie konden begrijpen ,laat staan een oordeel vellen.Hij wilde de auto niet van de hand doen om hun finaciele druk wat te verlichten...het zou geen verschil maken.Wij besloten onze bijdrage voor de lening vroeger dan 1 jaar af te sluiten gezien we dachten "we dragen water naar de zee"en we een scheiding niet onmogelijk achten.

  17-07-2019 om 17:20 geschreven door ritasuzanne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolgens

  Door thuis te zitten ,in het begin nog met de stellige overtuiging van binnen de 3 maand terug aan het werk te zijn,met volle overtuiging bezig met solliciteren, zag onze zoon dat de verhouding moeder dochter er eigenlijk meer een was van vriendinnetjes en zijn rol die van strenge pa.

  Fee's opvoeding,ondertussen 5 jaar,was de bron van spanning tussen beide ouders,ook de terugval in binnenkomen van centjes hielp niet echt om de sfeer te verbeteren want de 3 maand werden er 6 daarna 9 met nog een terugval naar minimum inkomen.Dus sprongen wij bij en beloofden de afbetaling voor het huis te doen voor 1 jaar.

  In die periode duikelde onze zoon gaandeweg in een depressie,eerst kon hij zich nog bezighouden met het repareren en in elkaar steken van geluidsinstallaties en andere technische apparaten,hij woonde toen praktisch in de garage en sliep in de zetel want het bed was voor mama en Fee.

  16-07-2019 om 23:04 geschreven door ritasuzanne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  14-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twijfel

  Twijfel slaat toe,het leed is geleden ,wat doet het ertoe dat ik dit vertel?En toch,zelfs die 2 keer ,en 1 mislukte,dat ik deze blog aanvulde gaf me een opgelucht gevoel...daarom...

  Een huis gekocht,een heel eind bij familie vandaan ,maar toch een mooie bungalow in een mooie wijk,een dure auto want die zijn zoveel veiliger en dan vanuit een ontevredenheid op het werk en ook nog een opwaardering in salaris veranderde onze zoon van job.Hij nam een verantwoordelijke functie aan in een klein familiebedrijf en zou daar moeten zorgen voor de efficientie van de arbeiders,een nieuwe ,mooie uitdaging...maar niks voor hem en dat ondervond hij vlug...hij koos voor ontslag.

  14-07-2019 om 19:56 geschreven door ritasuzanne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin

  Waar begint zoiets...ik weet het niet,ik kan dit verhaal alleen maar schrijven vanuit mijn eigen waarneming en bedenkingen.Ze leken gelukkig ,mijn stiefzoon en zijn vrouw.Hij vanuit het niets,zonder enig diploma ,eigenhandig opgeklommen in een bedrijf,goed betaald.Zij met een diploma boekhouding ,101 jobs,nooit lang content maar toch...steeds betere werkaanbiedingen.En samen een pracht van een dochter.

  Het plaatje klopte,een supergezinnetje...of toch niet?Geld was een probleem ,hoeveel ze ook verdienden samen ,er was altijd tekort.Bezoekjes werden schaarser,familiefeestjes?nee daar deden ze niet meer aan mee.Fee mocht nog wel met de andere kleinkinderen paaseieren komen zoeken en ze kwamen nog wel eens op bezoek maar steeds minder en zonder papa.

  11-07-2019 om 10:34 geschreven door ritasuzanne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloggen als remedie

  Dag beste mensen,het verhaal dat ik ga schrijven is geen happy story,wat er gebeurd is en nog gebeurd kan ikzelf amper geloven daarom deze blog,misschien brengt die me rust en het besef dat ik echt niks meer kan doen.

  10-07-2019 om 22:03 geschreven door ritasuzanne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 15/07-21/07 2019
 • 08/07-14/07 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!