Zoeken in blog

Ritme in een foto als vorm van herhaling, van wederkerend patroon ....

Een rij bomen, bogen, soldaten tijdens een parade enz...

Foto

Het ritme kan ook een accent krijgen door een afwijking in het patroon zodat de foto niet te eentonig wordt.

Foto

Met een ritmische herhalinge kan men het ganse beeld vullen of een gedeelte van de foto.

Foto

Ook in de natuur is Ritme & Structuur te vinden.

Foto
Foto

Met structuurfotografie kan je ook mooie abstracten creëren.

Fotografe : thuis

Foto

Voorbeeld van ritme in de architectuur, gebruikmakend van de hoogte en de lijnen laten vertrekken uit de hoeken

Foto
RITME & STRUCTUUR in de FOTOGRAFIE

Besprekingen foto's met ritme en/of structuur
09-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Industrieterrein door Bettina,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Bettina,

 

Mooi hoor dat kleurrijke gebouw dat je vanuit een interessante hoek gefotografeerd hebt. De sierlijke lijnen zorgen hier voor een prachtig ritme, de structuur kunnen we ons goed inbeelden door de verscheidenheid in kleuren van de muren en de ramen. Je hebt hier gekozen om enkel het essentiële aan de kijker te tonen, juist daarom kon de uitsnit volgens mij nog krapper zijn in het formaat, hierdoor worden de lijnen van het gebouw extra versterkt. Door al het overbodige weg te laten vestigen we alle aandacht op de lijnen van het gebouw en dwalen onze ogen niet rond.

Vonny.

09-02-2008 om 00:00 geschreven door Marsje


06-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling in Oostende door Zusje,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Zusje,

Mooi gezien Zusje, ritme en structuur in overvloed en bijna goed gerealiseerd op enkele belangrijke puntjes na! In de bijgevoegde uitsnit zie je een gespiegelde versie van je foto, door de lichtstrook aan de ene kant van je foto weg te snijden vermijd je dat het oog daar onnodig op gaat focussen. Aan de andere zijde is de muur te zwaar en brengt de foto uit evenwicht, het perspectief is hier ook gecorrigeerd. De wat eigenzinnige compositie die nu bekomen wordt verhoogd de spanning in de foto en versterkt de dieptewerking en daar gaat het om. In elk geval een zeer verdienstelijke poging Zusje!

Vonny

06-02-2008 om 23:24 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire fantasie door Bettina,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Hallo Bettina,

 

Een lekker bord met eten, misschien geen ideaal thema voor deze lessen waar het voornamelijk draait om lijnen en texturen. Je foto bevat natuurlijk wel ritme en structuur die terug te vinden is in de voedingswaren maar het vormt toch geen ideaal onderwerp en het is zeker niet één van de eenvoudigste om succesvol uit te beelden, een ware specialiteit! De bijgevoegde foto werd gespiegeld en gedraaid, canvas vergroot om een betere uitsnit te kunnen maken, verwijderen van de kleurzweem, aanpassing van de kleuren, helderheid en contrast. Nu lijkt de foto al veel aantrekkelijker door het feit dat er een diagonale lijn gevormd wordt met de voedingswaren en zodoende het oog via de kleurige bloem naar het plantje leid dat op een sterk punt rust. Deze eenvoudige bewerkingen kan je doen met behulp van een fotobewerkingsprogramma, het is echter veel beter om daaraan te denken bij de opname, dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend maar al doende leert men Bettina. Blijven proberen dus… bekijk even de voorbeelden op het blog, daaruit kan je veel bijleren voor toekomstige foto’s, succes er mee!

Vonny

06-02-2008 om 23:22 geschreven door Marsje


05-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst in het landschap door Mieke1,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Mieke,

 

Wat je opgemerkt hebt is beslist ritme en structuur in de vele lijnen en texturen en dat is een goede start! Wanneer we de foto bekijken zien we een groot stuk steen dat heel nipt in het formaat past en daarachter de zee, de gekozen opnamehoek is hier niet zo geslaagd omdat het kunstwerk niet vertikaal in beeld gebracht is en dus eerder een beetje wankel lijkt. De verhoudingen tussen het kunstwerk en de achtergrond lijken ook niet in harmonie waardoor het oog van de kijker ronddwaalt op zoek naar dit wat je echt wou tonen. Denk er steeds aan dat de kijker geleid moet worden en geen puzzel moet ontrafelen, dan pas wordt een foto sprekend door zijn inhoud. Al doende leert men Mieke, laat je dus zeker niet ontmoedigen door deze constructieve opmerkingen en geniet verder van je fotografie!

Vonny

05-02-2008 om 21:34 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijnenspel door Efraa,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Efraa,

 

Je eerste inzending is bijna heel goed Efraa, de foto heeft een mooi lijnenspel dat de kijker leidt naar een centraal middelpunt. De plaatsing van de kern kan nog beter tot zijn recht komen wanneer die op een sterker punt ligt, waardoor het bekomen optisch effect de foto nog boeiender maakt voor de kijker! In de bijgevoegde uitsnit is het volgende gebeurd: foto gespiegeld/ een sterk punt kiezen/ kleurtoon, helderheid en contrast aanpassen.

Vonny

05-02-2008 om 21:04 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motieven in kledij door Starmix,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Starmix,

 

Voor een eerste inzending is dit een geslaagde, mooie lijnen van linksonder naar rechtsboven benadrukken de motieven in de stoffen. Ritme en structuur zijn hier dan ook te bewonderen in de detaillering van de gebruikte materialen en de mooie variatie blauwe tinten maken het geheel boeiend, proficiat Starmix!

Vonny

 

05-02-2008 om 20:02 geschreven door Marsje


21-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pipelines door W47V47,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo W47V47,

 

Dit is een prachtige bewerking van dit zicht op de Pipelines, ritme en structuur op en top, mooi gespiegeld beeld in twee helften, knap gezien, een staaltje creatieve fotografie. In de uitsnit heb ik nog een beetje verder geëxperimenteerd om je een aantal extra mogelijkheden aan te reiken zodat je de verbeelding nog een beetje meer vrije teugels kunt geven. De linkerhelft van de foto is omgezet naar zwartwit, het contrast hiervan werd verhoogd, de ganse foto kreeg een filter/vervorm/bol om de lijnen een beetje te vertekenen en de foto meer panache te geven en dat staat er goed bij… niet! Proficiat W47V47!

Vonny

21-12-2007 om 23:54 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlichtingspaal door Tracker_23,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Hallo Tracker,

 

Je foto toont ons ritme en structuur in de bonte samenstelling van de verlichtingspaal met de vele kabels, de paal en het licht zelf, de plaatsing in het formaat is ook geslaagd maar het kan toch allemaal nog iets beter. Bij het aanschouwen van je foto zien we een overaanbod aan elementen waardoor ons oog ronddwaalt doorheen de foto. Nemen we nu even een andere uitsnit, we spiegelen de foto, voegen er een streepje blauwe lucht aan toe zodat we de verlichting beter kunnen inpassen, klonen één van de vele kabels weg en zo krijgt de foto meer allure. Let nu op de diagonale beweging van de kabel en de verlichting, het oog wordt in een directe lijn naar het onderwerp geleid, de verlichting en dat is precies wat we graag willen bereiken!

In elk geval was dit een goede poging Tracker!

Vonny

21-12-2007 om 23:52 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omheining door Paparazzi
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Paparazzi,

 

Zoals voorgesteld is je foto heel goed, ritme en structuur in de textuur van de paal, de prikkeldraad en de isolators, daar valt weinig aan toe te voegen behalve proficiat Paparazzi!

Vonny

21-12-2007 om 23:49 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stam met schimmels door Shariff,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Hallo shariff,

 

Deze foto vertoont veel ritme en structuur in de schors en de schimmels, de compositie is misschien niet de beste dat je al voorgesteld hebt, hier ontbreekt een boeiend element dat onze aandacht kan prikkelen. Bvb in de vorm van een interessante beweging met de schimmels of in de schors of de kleur van de schimmels, het aanbod is hier een beetje vaag en vraagt van de kijker teveel inspanning en verbeelding. In de uitsnit is het contrast wat verhoogd, zo komt de foto al beter tot zijn recht. Het is niettemin een zeer verdienstelijke poging Shariff!

Vonny

 

21-12-2007 om 23:32 geschreven door Marsje


18-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Touwenspel door Lynne,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Lynne,

 

Met deze foto wil je ons touwen laten zien dikke en dunne, als onderwerp voor ritme en structuur is dit zeker goed gevonden maar het overaanbod is hier wel overdreven en vooral verwarrend. Misschien was het moeilijk om de storende elementen te vermijden, veel beter zou het lijken met bvb de krul van de grote touw zonder de kleintjes mooi zwierend door het formaat in een S-vorm bijna zoals ik het nu kan zien tussen die andere touwen door. Ook nog een detailfoto op de kruising van het blauwe, het gele touw en blauwe verbindingsballetje dat op een sterk punt geplaatst kon worden enz. Ik stel voor dit nog een keertje te proberen Lynne, al doende leert men hé!

Vonny

18-12-2007 om 12:15 geschreven door Marsje


14-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebouw door Paparazzi,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Paparazzi,

 

Een mooi ogend gebouw door de lijnen en de kleur, deze zorgen hier voor veel ritme en structuur, de diagonale voorstelling is heel goed door jou gezien en gepast in het formaat geplaatst, knap gedaan hoor! Een minpuntje: de schuine verticale lijnen die hier niet logisch aandoen en die gemakkelijk te corrigeren zijn met een fotobewerkingsprogramma. Ritme en structuur krijg je ook in voorwerpen, probeer je dat even uit voor een volgende inzending Paparazzi.

Vonny

14-12-2007 om 16:18 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladder door W47V47,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo W47V47,

 

Met deze foto heb je een poging gedaan een abstract beeld te krijgen vanuit een ongewone invalshoek, daar ben je gedeeltelijk in geslaagd maar je mag het ook niet te ver gaan zoeken, iedereen weet immers dat dit een ladder is en die beklim je gewoonlijk niet zijdelings!

Het spel van ritme en structuur heb je hierbij goed gezien Junikon. De uitsnit, de spiegeling en het roteren van de foto laten dit onderwerp nu een stuk geloofwaardiger overkomen. Probeer dit nog een keer met een soortgelijk onderwerp, kies hierbij een interessante opnamehoek maar behoud een realistisch beeld van het voorgestelde.

Vonny

14-12-2007 om 16:13 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Savooikool door Junikon,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Junikon,

 

Met deze foto heb je me een moeilijke opgave gegeven… hahaha! Ja, hier is ritme en structuur volop maar het oogt niet zo fraai omdat er zoveel te zien is, je laat het oog van de kijker hierbij flink ronddwalen op zoek naar een ankerpunt. Het is een moeilijk onderwerp om goed naar voren te brengen, de uitsnit heb ik vierkantig gemaakt om het oog mee te nemen in een diagonale lijn waardoor de aandacht gevestigd blijft op het centrale gedeelte van de kool.

Voor een volgende inzending mag je nog een dergelijk onderwerp uitkiezen en dit nog beter in beeld brengen.

Vonny

14-12-2007 om 16:10 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stam van de dadelboom door Tracker_23,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Tracker,

 

Een mooie compositie van de schors van de dadelboom voorgesteld in een stijgende beweging rustend op een sterk punt, dit alles met de nodige detaillering en veel ritme en structuur, proficiat! Ik heb de foto een beetje opgelicht om de schaduwen wat op te helderen en ook de kleuren een beetje aangepast, zodoende krijgt je foto nu nog meer uitstraling.

Vonny

14-12-2007 om 16:07 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duinpad krokodillen door Tzeetje,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Tzeetje,

 

Een foto met een mooie beweging van het duinpad, de afspanning, het gras, de struiken enz. het geheel omvat veel ritme en structuur, knap gebracht Tzeetje! Ik verkies de foto gespiegeld omdat de huizen in de verte de aandacht opeisen, de weg leidt logischer wijze naar de huizen. Waren die huizen er niet, dan zou ik opteren voor jou versie met het accent op de hoge struik, dat is een kwestie van interpretatie, zoals voorgesteld doet het geen afbreuk aan de foto.

Vonny

 

14-12-2007 om 16:04 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanonballen door Shariff,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Shariff,

 

Dit is een heel mooie foto voor het thema van deze lessen, veel ritme en structuur in de muren en de kanonballen die vanuit een mooie hoek genomen zijn, knap gedaan!

In de bijgevoegde uitsnit is het principe van de gulden snede toegepast waardoor de compositie nog krachtiger wordt en de concentratie op het onderwerp nog groter is.

Vonny

14-12-2007 om 15:59 geschreven door Marsje


06-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cockpit door Tzeetje,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Tzeetje,

 

Een foto met heel veel informatie, ritme en structuur in speciale aanbieding, bijna teveel om wel te zijn want het oog weet niet goed waar eerst kijken. Het is toch een goede foto omdat je alles proportioneel goed in beeld brengt maar tevens is dit een moeilijke foto omdat de belichting aan de buitenkant minder geslaagd is, je de kijker toch feitelijk verplicht om door de ramen te kijken en het oog de witte overbelichte vlakken niet in detail kan waarderen. Je hebt hier nochtans zeer verdienstelijk werk geleverd Tzeetje! Voor de volgende inzending graag iets met de natuur als thema!

Vonny

06-12-2007 om 20:42 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abstract door Junikon,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Junikon,

 

Een prachtig modern voorbeeld van abstractie, ritme en structuur volop aanwezig in de mooie tekeningen in het water, ook heel goed in beeld gebracht met zin voor harmonie, echt een foto om van te snoepen, een dikke proficiat Junikon! Voor de volgende inzending graag iets dat met de natuur te maken heeft.

Vonny

06-12-2007 om 20:39 geschreven door Marsje


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banken door Paparazzi,
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo Paparazzi,

 

Een moeilijk onderwerp dat je goed vastgelegd hebt, veel ritme in de curve die de banken maken rondom de boom en veel structuur te zien in de boomstam, de bladeren en de banken. Alles is harmonisch verdeeld over het formaat, flink gedaan Paparazzi, proficiat! Een tip: opgelet met de scherptediepte dat nipt raakt linksonder! Voor de volgende keer iets wat met moderne architectuur te maken heeft, dat kan interessant zijn hé!

Vonny

06-12-2007 om 20:34 geschreven door Marsje




Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Blog als favoriet !

E-mail mij

Opmerkingen of bijkomende vragen kan je steeds doormailen.


Foto

Archief per week
  • 16/09-22/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 25/09-01/10 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 16/11-22/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 20/11-26/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!