van alles
Inhoud blog
  • huzarensalade (zoals het behoort)
  • derde en vierde methode
  • tweede recept
  • recepten
  • Proficiat!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    01-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.huzarensalade (zoals het behoort)

    Huzarensalade:

    Benodigdheden:

    250 gr.augurken

    250 gr. appelen

    250 gr. gaar kalf of rundvlees

    250 gr. aardappelen.

    Peper, zout, mayonaise

    Werkwijze:

    De aardappelen schillen, in plakjes snijden, dan in reepjes en dan in vierkantjes van +/- van een halve centimeter snijden

    In een zeef doen en ongeveer drie minuten in kokend water laten hangen.

    Af laten koelen.

    Eerst de augurken in vierkantjes snijden.

    In een schaal doen.

    Daarna de appelen ook in vierkante blokjes snijden.

    De gesneden appelen direct vermengen met de augurken.

    Het zuur van de augurken zorgt er voor dat de appelen niet bruin worden.

    Daarna het gesneden vlees toevoegen.

    Dit geheel op smaak brengen met peper, zout .

    Daarna mayonaise toevoegen.

    Het moet een los samenhangend geheel worden.

    Dan voorzichtig de bijna gare aardappelen doorspatelen.

    Naar eigen idee een schaal opmaken.

    (er horen geen uien , doperwtjes , worteltjes en eieren door).

    01-11-2005, 17:43 geschreven door robel

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.derde en vierde methode

    De derde methode verschild niet veel met methode 2

    Nu wordt eerst de bloem toegevoegd en pas de boter.

    Methode 4 is de moeilijkste.

    Er wordt nu ook gewone suiker gebruikt.

    Eerst worden de eieren opgeslagen met de suiker.(a.b.m)

    Daarna wordt de boter met de bloem luchtig geklopt.

    De boter wordt voor de helft gesmolten (niet te warm maken) daarna met beetje voor beetje de bloem al kloppend toevoegen.

    Er moet voor gezorgd dat de eieren /suiker massa bijna even luchtig is dan de boter/bloem massa.

    De helft van de opgeslagen eieren rustig vermengen met de boter/bloem massa.

    Daarna de andere helft van de opgeslagen eieren.

    Het dient aanbeveling om de bakblikken na het invetten met bloem te bestuiven. Daarna de blikken goed uitkloppen.

    Bakken op 155 graden Celsius.

    18-10-2005, 20:00 geschreven door robel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    10-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tweede recept




    De tweede methode.

    Het zelfde recept.

    Bij deze methode wordt de basterdsuiker vervangen door kristalsuiker (melis).

    Verwarm eau bien marie de eieren met de kristalsuiker tot 35 graden.

    Klop deze massa luchtig.

    Het moet bijna wit zijn

    Ondertussen wordt de boter gesmolten.

    Als de massa goed luchtig is voorzichtig de verwarmde boter door spadelen.

    Dan de gezeefde bloem (geen zelfrijzend bakmeel a.u.b.) rustig doorspadelen

    Afbakken op 160 graden.

    10-10-2005, 23:47 geschreven door robel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    04-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten
    Hierbij een simpel recept voor cake.
    Er zijn 4 manieren om een cake beslag te maken.

    Het recept is steeds de zelfde, allen het maken van het cake- beslag is anders.

    recept  1.

    500 gr boter
    500 gr basterdsuiker
    500 gr eieren
    500 gr bloem.
    zout, citoenrasp.

    Bereidingswijze.

    Boter is warm maken suiker toevoegen en boter en suiker luchtig kloppen.
    Een voor een de eieren toevoegen.
    Gaat het beslag op het eind is wat schiften dan  wat bloem toevoegen.

    Als alle eieren zijn toegevoegd dan rustig de gezeefde bloem  doorspadelen..

    cakeblik(ken) voor driekwart vullen.
    Bakken op 160 graden celsius. (ongeveer een uur)


    04-10-2005, 22:09 geschreven door robel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    04-10-2005, 21:58 geschreven door

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 31/10-06/11 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!