Huzarensalade:
Benodigdheden:
250 gr.augurken
250 gr. appelen
250 gr. gaar kalf of rundvlees
250 gr. aardappelen.
Peper, zout, mayonaise
Werkwijze:
De aardappelen schillen, in plakjes snijden, dan in reepjes en dan in vierkantjes van +/- van een halve centimeter snijden
In een zeef doen en ongeveer drie minuten in kokend water laten hangen.
Af laten koelen.
Eerst de augurken in vierkantjes snijden.
In een schaal doen.
Daarna de appelen ook in vierkante blokjes snijden.
De gesneden appelen direct vermengen met de augurken.
Het zuur van de augurken zorgt er voor dat de appelen niet bruin worden.
Daarna het gesneden vlees toevoegen.
Dit geheel op smaak brengen met peper, zout .
Daarna mayonaise toevoegen.
Het moet een los samenhangend geheel worden.
Dan voorzichtig de bijna gare aardappelen doorspatelen.
Naar eigen idee een schaal opmaken.
(er horen geen uien , doperwtjes , worteltjes en eieren door).
|