NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Miele Dialog Oven, een revolutie.
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Living in Hasselt by Rohny
  Foodie, golfer, internet, fotografie, Spanje, levensgenieter.
  20-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miele Dialog Oven, een revolutie.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Als foodie ben ik steeds op zoek naar nieuwe technologieën, ik een artikel vond ik deze nieuwe oven van Miele, ik kan niet wachten om deze uit te proberen, zijn er nog geinteresseerden ?

  Miele brengt een nieuwe oven op de markt, de Dialog Oven. Die dialoog voert de oven niet met jou maar met het eten. Het is een traditionele oven gecombineerd met elektromagnetische straling zoals we die kennen van een magnetron. Miele belooft een andere manier van bereiden met nieuwe mogelijkheden. En veel tijdswinst. Voor pulled pork heb je nu geen 8 uur nodig maar 2,5.

  Hoe werkt de Miele Dialog Oven?
  De nieuwe oven gebruikt elektromagnetische straling met wisselende frequenties die zich aanpassen aan het eten wat je bereid. Twee antennes aan de bovenkant zenden straling die gerechten garen zoals een magnetron dat doet. Diezelfde antennes meten ook hoeveel energie is geabsorbeerd door het eten. Je start met het ingeven van een temperatuur en tijd. Daarnaast geef je aan hoeveel ‘gourmets’ het gerecht nodig heeft en de intensiteit van de straling. Een gourmet staat gelijk aan 1 Kilojoule. Door de combinatie van straling en warmte kun je ook bij lage temperaturen gerechten garen. Tijdens de demo op de IFA beurs in Berlijn aten we gegaarde gerechten die bereid zijn met een temperatuur van 30 graden.

  Het verschil tussen een magnetron en Miele Dialog?
  Magnetrons worden vooral gebruikt om eten te ontdooien en op te warmen. Ook de Miele oven gebruikt ‘microwaves’ om eten te verwarmen maar met veel minder kracht. Het ondersteunt het garen. De Miele Dialog gebruikt een breed frequentiebereik in plaats van een enkele frequentie. De afgegeven energie wordt continu vergeleken met de opgenomen energie en zo kun je de exacte hoeveelheid ‘gourmets’ in je gerecht stoppen. Volgens Miele dringt de warmte dieper en gelijkmatiger door. Of zoals Miele zelf zegt: “We mishandelen het eten niet zoals een magnetron dat doet maar masseren het.”

  Welke frequenties gebruikt de oven dan?
  De dialog oven werkt met frequentie rond 915 MHz. Omdat dit in hetzelfde bereik ligt als mobiele telefoon heeft de oven een extra dikke deur zodat je smartphone geen last heeft van de oven.

  Werkt het?
  Miele heeft 6 jaar gewerkt aan de ontwikkeling en perfectionering van de Dialog oven. Tijdens de Miele persconferentie op Europa’s grootste elektronicabeurs (IFA) zagen we een demonstratie waarbij kabeljauw werd gegaard in een doos van ijs. Het ijs kwam met een temperatuur van -8 graden uit de oven, de kabeljauw op 57 graden. Ook proefde we van vlees dat was ingepakt in bijenwas dat smelt bij 60 graden. Het vlees werd op 30 graden bereid met een hoeveelheid ‘gourmets’. De bijenwas kwam ongesmolten uit de oven met daarin het gegaarde vlees.

  Hoe pas ik mijn recepten aan op de nieuwe oven?
  De oven wordt geleverd met een receptenboek met 1.200 gerechten inclusief bereidingstijden van veel voorkomende gerechten. Via een app stuur je de instellingen direct naar je oven. Als je favoriete recept er niet tussenstaat moet je experimenteren. Een goede indicatie is de bereidingstijd met een normale oven gedeeld door twee. Je zult hiermee wel een beetje moeten experimenteren.

  Dus het gaat altijd twee keer zo snel?
  Nee, zo simpel is het niet. Enkele voorbeelden:

  Aardappelgratin kost je 35 minuten (normaal 60)
  Een cake is klaar na 37 minuten (normaal 55)
  Pulled pork in 2 uur en 20 minuten (normaal minimaal 8 uur)
  Wat kost de oven en wanneer kan ik ‘m kopen?
  We praten hier over een product van Miele en dan het beste wat ze hebben. Je snapt het al, het is geen koopje. Miele gaf een een prijs te verwachten van net geen 8.000 euro. Maar je hebt nog tijd om te sparen, de oven is in Nederland vanaf het eerste of tweede kwartaal in 2018 te koop.

  Wat is onze eerste indruk van de Miele Dialog oven?
  Als gerechten sneller bereid kunnen worden met hetzelfde eindresultaat is dat natuurlijk winst. Kookliefhebbers daarentegen de tijd om te koken dus wellicht is dat een beperkt voordeel. De meerwaarde moet vooral komen uit nieuwe manieren van bereiden. Kun je met de oven nieuwe smaken creeren? Je kunt bijvoorbeeld brood bakken met de Miele Dialog zonder dat de korst bruint. Of macarons meer kleuren geven doordat de lage temperatuur weinig invloed heeft op de kleuren die je gebruikt (geen bruining). Maar dat is leuk omdat het kan, niet omdat het moet.

  De bereidingstijden uit je kookboekenverzameling zijn plotseling niet bruikbaar en slecht een indicatie. Miele komt in haar app met een receptenboek voor 1.200 gerechten uit de Dialog oven. Die is nu nog leeg. Als de oven op de markt komt in 2018 zijn we benieuwd naar de speciale recepten voor de Dialog. En ongetwijfeld zullen (hobby)koks experimenteren met de mogelijkheden van deze nieuwe oven. Pas dan weten we of de serieuze investering de moeite waard is voor de happy few.

  20-03-2018 om 09:17 geschreven door Rohny

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/rohny

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  20-03-2018 om 08:55 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 19/03-25/03 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!