Het belangrijkste element om een goed resultaat te bereiken is beschikken over een aangepaste vuurpot. In eerste instantie dacht ik om onderaan in de kast gewoon een vuurtje te stoken. Achteraf blijkt dit geen goed idee, want telkens het vuur of de rook moet aangewakkerd worden, moet de kast open en is alle rook weg. Ik zocht dus een pot of schaal waarin het vuur kon gestookt worden. Via vrienden kwam ik aan de uitneembare olie houder van een kapotte frietketel met frietnet en al... ideaal geschikt. In de net maak ik eerst vuur met cocosbriquetten en stukjes droog onbehandeld hout. Eens dit goed brand vul ik aan met een kombinatie van vochtig en droog zaagmeel... Tussen de vuurpot en de echte rookruimte heb ik een plaat gemonteerd die belet dat er vlammen in de ruimte komen of eventueel vocht van het voedsel op het vuur valt en kwalijke dampen afgeeft.... Een afzonderlijk deurtje laat me toe het vuur ten alle tijde te bedienen zonder de rookruimte te beinvloeden Een gaatje in de zijkant van de rookruimte laat me toe de voeler van de thermometer in de ruimte te plaatsen en aldus de temperatuur te volgen. Bij koud roken mag de temperatuur niet bovende de 28 à 30°C uitkomen.