NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Klein geschrijf - Roland blogt zich een uitlaatklep
Inhoud blog
 • Clichés
 • Radiohead, pop muziek met lagen
 • Het onbehagen en de haat
 • Smoelenboek en verloren tijd
 • Diesel in slecht daglicht
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zomaar flarden van emoties, meningen, herinnneringen en verzuchtingen.
  06-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clichés

  Het lijkt wel of 2018 goed op weg is om een cliché-jaar te worden. Alles moet duurzamer worden, wat dat ook mag betekenen. En plots is gender-neutraal ook zo een modewoord. Ecologie en groen zijn hip, en leve de smartfoon.

  In 2018 mag er ook lustig gescholden worden op iedereen die durft een vraagteken te zetten bij de #metoo heksenjachten, bij de publieke verachting van Trump en Co, de verheerlijking van Bart DW. en Theo F., bij de opvoering van politiekers in allerlei onnozele televisieshows en de recuperatie van uitgerangeerde televisie BV's op de VRT. Twijfels en kritiek uiten getuigt van dwarsliggerij, is nestbevuiling van ambetante kritiekasters en wordt verfoeit. Facebook, Twitter en Instagram zijn anno 2018 respectabele communicatie middelen. Zeuren over privacy is flauwe kul van oude peetjes die niet mee zijn met de nieuwe tijd. Genoeg geleuterd over de vluchtelingenen, en iemand die durft aan te klagen dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt is een negatieve linkse zeveraar. Ja, 2018 wordt het jaar van de clichés. Alles wordt dit jaar beter.

  06-01-2018, 12:16 Geschreven door toeskilfoo
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  03-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radiohead, pop muziek met lagen

  Ik hou van muziek waar melodie in zit, muziek met een herkenbaar thema. Met opera heb ik geen enkele band, net zo min als met gillend gitaargeweld, metallica en zielloze techno en DJ gebeuk. Niet aan mij besteed, romantische klassiek wel. Ik hou vooral van pop, rock, soul en ballads, en dat gaat van Elvis, Queen, Abba, Adele, Raymond VHGW, Coldplay tot Beyoncé en alles daar tussen, inclusief de kleinkunst en de chansons. Kortom ritmische muziek + melodie.  Zo heb altijd de muziek van Radiohead kunnen appreciëren die me ergens deden denken aan sommige nummers van de Beatles.

  De muziek van Radiohead is rijk aan thema's. Veel van de goedkope pop iheeft slechts 1 enkel thema dat eindeloos herhaald wordt, armoede troef. Als je dan zo Radiohead stuk hoort spelen op een piano met een prachtige klank dan kan ik echt genieten, zo mooi.

  Voor alle mensen die kunnen luisteren naar mooie muziek: boxjes open, start de MP4 en geniet. KLIK HIER

  03-12-2017, 18:07 Geschreven door toeskilfoo
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  27-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het onbehagen en de haat

  Waarom willen die Brusselse rot-jongeren daar boel maken, alles kapotslaan en alle gelegenheid opzoeken om Brussel te verzieken? Teveel testosteron, te weinig verstand of gebrek aan opvoeding en fatsoen? Dat de polarisatie tussen wij en zij steeds maar toeneemt vinden ze misschien net goed en willen ze hun eigen Maghrebijnse kliek juist verstevigen. Geen integratie, een eigen Noord-Afrikaanse territorium, een soort Maghrebijns kalifaat. En wat denken de ouders van dat uitschot over de heldendaden van hun zonen? Zouden ze beschaamd zijn? Of blijven ze geloven dat het allemaal de schuld is van die racistische belgen en dat hun zoontjes heel brave kinderen zijn die altijd gezocht en mishandeld worden door de politie. Kortom, dat het allemaal onze fout is dat er onlusten zijn.

  Als Westvlaming heb ik geen kijk op de polarisatie tussen ons en de Noord-afrikaanse inwijkelingen. Waarom dat die moslima's zich zo willen manifesteren door met een hoofddoek en lange kleren op te vallen in het straatbeeld snap ik doodeenvoudig niet. Even onbegrijpelijk is het voor mij waarom al die islamieten uitdrukkelijk moeten tonen dat ze moslim zijn, dat ze demonstratief hun geloof zo in de kijker willen plaatsen. Onze vrijheid van mening en godsdienst laat hen juist toe om te geloven wat ze willen. Waarom nemen ze dan aanstoot aan onze tolerantie, waarom zo ijveren voor hun eigen sharia en islamistische gebruiken gebaseerd op een koran, geschreven voor arabische woestijnmensen van lang geleden. Waarom zo veel haat tegen onze seculiere maatschappij? Ik weet het begot niet, maar ik voel mij er onbehaaglijk bij. De botsing van de civilisaties door Samuel Huntington is al meer dan tien jaar oud, maar is wel bewaarheid. Vasthouden aan strakke culturen en samenlevingsvormen is even erg als blind nationalisme, zonder evolutie en aanpassing volgt alleen maar onbehagen en miserie.

  27-11-2017, 11:13 Geschreven door toeskilfoo
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  23-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoelenboek en verloren tijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Facebook, of de oorzaak van veel verloren tijd. Ik post slechts zelden iets op facebook maar geef toe dat ik toch wel regelmatig eens ga kijken wat mijn naasten en maten er op gegooid hebben. Zeker de foto's die mijn nageslacht wereldkundig maken op FB maken mij nieuwsgierig. De meeste berichten van mijn FB vrienden behoren eerder tot de categorie internetpollutie met vermelding wie waar is geweest, waar ze zijn gaan eten of drinken, welk evenement ze gezien hebben of gaan zien, wat ze beleeft hebben, kortom gebakken lucht. Ik ben wel voorstander van de besloten en geheime FB groepen waar je lid moet van zijn, hetzij om er iets te melden, hetzij om er iets van te lezen. Mijn FB groepen zijn de pagina's voor hobby-fotografie, voor de cursisten van een CVO klas, voor amateur filmers, voor alleen maar onze familie, enz. Zo ben ik ook lid van de groep "Blankenberge zoals het ooit was". Als weggespoelde Blankenbergenaar voel ik me nog altijd verbonden met de badstad waar ik geboren en getogen ben. En als ik de oude foto's zie die er getoond worden dan herken ik veel oude gebouwen, verdwenen stadzichten, mensen die ooit nog gekend heb als kleine jongen. Niet dat het nostalgie is maar dan besef je hoe snel de tijd gaat. Vaneigens was die lang vervlogen tijd niet allemaal maneschijn en rozengeur en is het nu beter. Als ik daar op FB blader door al die oude foto's van Blankenberge zoals het ooit was, komen er herinneringen te voorschijn van een tijd die definitief voorbij is, de tijd dat ik jong en onbesuisd was. Hoe ouder ik word, hoe beter ik was als ik jong was.

  23-11-2017, 14:26 Geschreven door toeskilfoo
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  19-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diesel in slecht daglicht


  Hieronder een zeer goede analyse die laat zien wat ons beleid (en groen) ons
  voorspiegelen: De paranoia van DIESEL betreft blijkbaar alleen auto's!

  Vrachtwagens, bussen, schepen, zijn uitgesloten!
  Gewoon om het niveau van de paranoia van de felste critici van het voertuig DIESEL te situeren moeten hun gegevens uit de maritieme industrie, vergeleken worden met de omvang van de motoren en de kwaliteit van de gebruikte brandstof. Daaruit blijkt
  dat de 15 grootste vrachtschepen in de wereld even veel vervuilen als de 760 miljoen auto's op de planeet.

  We weten dat deze containerschepen daarvoor 10.000 ton brandstof verbruiken voor de vaart tussen Azië en Europa. Deze 15 schepen maken deel uit van een vloot van 3.500, die moet worden toegevoegd aan de 17.500 tankers die deel uitmaken van alle 100.000 schepen op de zeeën. Deze schepen verbranden vuile pitch dieselolie en vervuilen veel meer dan alle auto's van de hele wereld.

  En dan hebben we nog niet al die pleziervaartuigen geteld. De Europese yachting vloot telt ongeveer tussen de  500.000 en 1 miljoen eenheden, waarvan 5.000 jachten meer dan 60 meter meten. Om verder te gaan op het pad van paranoïde schizofrenie, hou dan eens rekening met de gehele Europese vissersvloot en de miljoenen vrachtwagens die dagelijks op doorreis in Europa zijn. En dan spreken we nog niet van de vliegtuigen waarvan het verbruik per passagier en per kilometer 3 keer meer schadelijk zijn voor het klimaat dan de auto. Om deze kleine fabel te voltooien, mogen we de landbouw niet vergeten, waar het gemiddelde energieverbruik 101 liter brandstof per hectare bedraagt.


  Maar geen paniek, onze bewindvoerders en de groenen zullen zeker de planeet te redden door het plakken van een nieuwe belasting op diesel voertuigen ....
  We moeten met elektrische auto’s rijden en vooral kopen ! Gaan we dan gratis elektriciteit krijgen ? Of gaat de prijs van elektriciteit aanzienlijk dalen ?

  NB.:
  Antwerpen heeft al meer dan 400.000 € boetes geïnd op enkele
  maanden tijd sinds de invoering van de Lage-emissiezone (LEZ).
  Gevolg
  : de luchtvervuiling is nog gestegen (maar de zakken zijn wel goed
  gevuld) !

   

  19-11-2017, 20:28 Geschreven door toeskilfoo
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 01/01-07/01 2018
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!