NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Reizen met de camper
  Reisverhalen
  19-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zondag 18 juni

  De camping ligt ongeveer op 15km van de stad. Om er te komen moeten we eerst met de auto naar een park&ride op 8km hier vandaan waar we met een moderne tram op een vlotte en komfortabele manier tot in de stad komen.

  Nabij het monument ter ere van de geliefde schotse schrijver Sir Walter Scott nemen we een hop on/off bustoer die ons de belangrijkste plaatsen van de stad laat zien.

  We rijden ook voorbij het paleis Holyroodhouse waar we vlug in het evoorbij rijden enkele foto’s kunnen nemen.

  Bij het Edinburgh Castle stappen we uit om het kasteel te bezoeken. Reeds voor we bij de ingang komen is het duidelijk dat we er niet alleen zullen zijn. Er is erg veel volk op de been maar we hadden reeds onze tickets dus daar moesten we niet voor aanschuiven.

  Door de ingangspoort komen we in het kasteel hier en daar is er file om binnen te komen. In de “Great Hall” met schitterende houten lambrisering is heel wat wapentuig te zien.

  Trap op en trap af lopen we, er is veel te zien. Van boven af krijgen we mooie zichten op de stad.

  We nemen de volgende bus die ons terug in het centrum afzet nabij Princes Street. In de west Princes Garden gaan we af op de doedelzak muziek die we in de verte horen. In het openlucht auditorium is er een wedstrijd gaande voor verschillende doedelzakgroepen. Een erg leuk kleurrijk muzikaal spektakel. We hebben voor vandaag genoeg gezien en keren terug naar de camping.

  19-06-2017 om 19:57 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Maandag 19 juni

  Weer met de tram de stad in om te voet de straten af te lopen waar we gisteren met bus doorheen reden. Langs de Royal Mile naar High Street waar vele winkels of schotse whiskey (die fors duurder is dan inBelgië) of schotse wol producten aanbieden.

  Hier wemelt het ook van de toeristen. De St. Giles kathedraal is ook weer zo een prachtig versierd bouwwerk met een fraai interieur en kleurrijke glasramen.

  Via een leuke straat die kronkelend naar beneden loopt komen we terug bij Princes Street. In een Indisch restaurant zijn we blij te kunnen zitten bij de maaltijd. Nadien keren we terug naar de camper om nog boodschappen te doen voor de volgende dagen.

  19-06-2017 om 19:43 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zaterdag 17 juni

  We zetten nu de steven naar Edinburgh waar we in de buurt nog plaats konden bespreken voor enkele nachten. Onderweg houden we halt in Melrose om er de ruïne van een Cistercensier klooster te bekijken.

  Het klooster heeft fel geleden in de loop van zijn geschiedenis maar de resten ervan blijven indrukwekkend.

  Aan de grens met Schotland houden we even halt bij een rots die de grens markeert.

  19-06-2017 om 19:25 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vrijdag 16 juni

  We verlaten Carlisle en nemen een landweg die ons langs de muur van Hadrianus voert. Deze muur werd door de Romeinen gebouwd dwars over het land om de grens van hun Rijk af te bakenen. Ze begonnen er aan in 122NC en hij werd 75 mijl lang.

  Bij een oude steengroeve waar ook de Romeinen hun stenen haalden kunnen we stoppen om een stuk restant van de muur te bekijken.

  Verder bezoeken we Vindolanda waar een kamp van de Romeinen is opgegraven er is al heel wat bloot gelegd en het moet een groot kamp geweest zijn.

  Er wordt nog steeds in de ondergrond gewoeld en we zijn net getuige hoe een man een bronzen naald ontdekt.

  Een replica van een fort op de muur geeft een goede impressie van hoe het geweest moet zijn.

  In Durham wilden we twee overnachtingen doen om rustig het stadje te bekijken. Met moeite konden we nog één overnachting krijgen. Dus gingen we dan maar meteen met een bus de stad in. Het is een leuke stadskern met mooie pleinen en gebouwen.

  Boven de stad staat een enorme kathedraal die samen met het kasteel en de omringende gebouwen tot “Europees erfgoed” is benoemd. We mogen in de kerk zelf niet filmen en komen ogen te kort om alles in ons op te nemen. De immense ruimte is gevuld met prachtige glasramen, mooi houtwerk en altaren.

  In de kloostergang kunnen we toch wat foto’s nemen. Van het kasteel kunnen we alleen de buitenkant bekijken want dit is nu een universiteit.

  18-06-2017 om 18:44 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Woensdag 7 juni

  In Cardiff komen we tegen de middag aan op een camping die in het midden van de stad ligt. Op de receptie raden ze ons aan om onze fietsen veilig op te bergen in containers omdat er regelmatig fietsen gestolen worden. Na de middag trekken we de stad in het is hevig aan het waaien en er vallen regenbuien met tussenpozen. Na een twintigtal minuten stappen langs de rivier Taff komen we bij het kasteel van Cardiff, dat we reeds op een vorige reis bezochten.

  In het centrum is een grote voetgangerszone waar we rustig langs de talloze winkels kunnen lopen. Het is ondertussen gestopt met regenen en we kunnen de regenschermen opbergen. Verschillende galerijen met mooie kleine winkeltjes, verbinden parallelle straten.

  Je zou er werkelijk kunnen “shoppen till you drop”. In een koffiezaak nemen we een koffie met gebak. Een americano wordt er geserveerd in reuzegrote koppen. Nadien wandelen doorheen een park terug naar de camping.

  Woensdagmorgen schijnt de zon maar er blijft een frisse wind, nabij het centrum nemen we een waterbus die ons naar de “Bay area” vaart, dit gebied werd de laatste jaren erg opgewaardeerd met mooie moderne gebouwen en verschillende attracties.

  Het gebied is zeer in trek voor de toeristen en in de vele restaurants kan ieder zijn honger stillen. Na een uitgebreide wandeling gaan we eten in een Indisch restaurant. Met de bus keren we terug naar de stad waar we nog wat door de winkelstraten lopen vooraleer we naar de camping terugkeren. We hebben het getroffen met het weer, heel de dag droog maar wanneer we goed en wel in de camper zitten begint het te regenen.

  17-06-2017 om 18:09 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zaterdag 10 juni

  Donderdag morgen verlaten we Cardiff met bestemming Tenby. De camping waar we in de late namiddag aankomen ligt eigenlijk nog ver af van het de stad. Geen openbaar vervoer en met de fiets niet te doen want het is hier erg heuvelachtig met pittige hellingen. Vrijdagmorgen rijden we met de camper naar de stad op een ruime parkeerplaats.

  Tenby is een leuk ommuurd havenstadje met mooie oude smalle straatjes, het is laagwater en de bootjes liggen op het droge.

  Langs de kade staat een hele rij fel gekleurde huizen

  De stad is gebouwd op de heuvels en alle straten gaan omhoog of omlaag. Bij de haven kunnen we genieten van mooie zeezichten. Het blijft droog maar er staat een stevige wind en we kunnen goed wandelen. Door de lage waterstand zijn enorme mooie stranden te zien.

  Tegen de middag gaan we terug naar de camper. Na het eten rijden we naar St. Davids waar we vroeg in de namiddag op een camping aankomen. Zon is er niet te zien maar het regent nog niet, dus gaan we wandelen naar de kust. Na een drie kwartier bereiken we het strand “White sands” dat blijkbaar geliefd is bij de surfers die op de aanrollende geloven hun sport beoefenen.

  Na een koffiepauze keren we terug naar de camping. Het is hevig aan het waaien en dat gaat de hele nacht door en het begint ook nog te regenen. Bij de camping is er een halteplaarts van de lokale busdienst, en zaterdag rijden we ermee naar het stadje. De attractie van de plaats is de kathedraal van St. David, gesticht door de heilige en uitgegroeid tot een zeer belangrijke bedevaartplaats.

  Het enorme bouwwerk is mooi gerestaureerd want in de loop van de eeuwen had het veel geleden onder de reformatie. Het interieur is rijkelijk versierd met schitterende plafonds.

  Door het slechte weer is het moeilijke om mooie foto’s te maken maar binnen in de kerk is veel mooi’s te zien. Buiten bekijken we nog de ruines van het klooster maar we gaan die niet bezoeken daar voor regent het te hard. En we keren terug naar de camping. Door het slechte weer kunnen we niet gaan wandelen en moeten we binnen blijven. Tegen de avond houdt het op met regenen en de lucht klaart enigszins op.

  17-06-2017 om 18:04 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Zondag 11 juni We vertrekken uit St.Davids met droog weer. We rijden naar Aberystwyth, de weg loopt parallel met de rotskust van Pembrokeshire. Dat betekent dat de weg op en neer slingert met vele hellingen van 10 tot 12%. We komen ’s middags aan op een parking bij het station.

  We willen met een stoomtreintje “Vale of Rheidol” naar de “Devil’s Bridge”. Deze brug speelde een rol in de dedectivereeks “Hinterland”. De rit laat ons op een gezapig tempo de mooie vallei zien tot we aan het eindpunt komen nabij de brug.

  Vanop de brug kunnen we via trappen afdalen tot bij de kolkende rivier onder de brug vanwaar we die in de hoogte zien.

  Het zijn in feite drie bruggen boven elkaar, gebouwd in 1188, 1753 en de laatste in de vorige eeuw. Na een koffiepauze keren we terug met het treintje. We hebben vandaag geluk gehad met het weer, geen spatje regen en tegen de avond zonneschijn. De wind blijft echter hevig en schommelt de camper heen en weer.

  17-06-2017 om 17:55 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Maandag 12 juni Kort na de middag komen we aan bij een kleine camping in Monfort Bridge mooi gelegen aan de boorden van de Severn. Met de bus komen we in een kwartier aan in Shrewsbury. Een levendige stad met mooie winkelcentra waar veel volk op de been is.

  De stad is bekend voor zijn vele mooie vakwerkhuizen. Op de markt vinden we een goed bewaard markthuis waar vroeger de slagers hun werk aanboden terwijl op de bovenverdieping de wolhandelaars hun handel dreven.

  Aan het einde van de hoofdstraat liggen de resten van een kasteel dat nu het Shropsihre Regimental museum herbergt.

  Er tegenover is de stadsbibliotheek in een enorm gebouw waar Charles Darwin ooit lessen volgde.

  17-06-2017 om 17:52 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Dinsdag 13 juni

  We begeven ons naar een camping die ik op internet opgezocht had nabij Lancaster, maar we kunnen hem niet vinden. We komen op een grote park&ride parkeerplaats terecht van waar we met de shuttle de stad in kunnen. Na de middag nemen we de bus naar de stad en bij het naderen zien we van ver hoe de priorijkerk St. Mary en het kasteel hoog boven de stad uittorenen.

  De kerk heeft een bewogen geschiedenis in het koor zijn prachtig bewerkte koorstoelen te bewonderen. De mooi bewerkte plafonds en kleurrijke glasramen waarvan sommigen in onze kontreien vervaardigd werden zijn een lust voor het oog.

  Het enorme kasteel doet nu dienst als vrouwengevangenis en kan slechts beperkt bezocht worden zodat we enkel op het binnenplein kunnen rondlopen. Vooraleer we terug de bus op gaan genieten we nog van een lekkere koffie bij “caffé Nero”, een koffiehuis dat we reeds in veschillende plaatsen aan deden en waar we inmiddels een klantenkaart hebben. We blijven overnachten op de parking waar we als enige overbleven.

  17-06-2017 om 17:48 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Woensdag 14 juni Bij Carlisle kunnen we na de middag vanop de camping met het openbaar vervoer de stad in. Carlisle was voor de Romeinen een belangrijke stad en er zijn dan ook veel restanten van hun verblijf terug te vinden. In het centrum zijn vele drukke winkelgalerijen waar mooie waren, vooral kleding worden aangeboden.

  Op het centrale marktplein kunnen we bij het toeristenbureau inlichtingen bekomen. Enkele mooie vakwerkhuizen trekken de aandacht.

  De kathedraal, de enige in Cumbria, opgetrokken in rode zandsteen is indrukwekkend met zijn massieve toren.

  Het interieur is rijkelijk versierd met mooi gebeeldhouwd houtwerk, vooral in het koor met zijn prachtig gestoelte met mooi bewerkte misericordes. We treffen er ook een mooie triptiek aan met taferelen uit het leven van Christus, gemaakt in een Antwerps atelier. Na een pauze in caffé Nero rijden we terug naar de camping.

  17-06-2017 om 17:44 geschreven door Zwerfsteen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 25/07-31/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 21/09-27/09 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 01/09-07/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/10-21/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 09/08-15/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 28/04-04/05 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!