Maandag 24 Maart 2003 zeer mooi weer 23° lichte bries
Veneretië ---> Dubrovnic-KROATIE
Na een uistekende nachtrust,vroeg wakker,onze wekker en eveneens mijn tandenborstel (op batterijen en in valies aangegaan) werkten niet meer en ik was bang te laat te komen voor het ontbijt. Ik eet namelijk zeer graag ,en was dan zeker niet teleugesteld als we om 6h30 de Tahili zaal binnenkwamen en het rijkelijk en versiert buffet aanschouwden,we hebben al redelijk wat afgereisd in ons korte bestaan hier op aarde,maar dit tart werkelijk alles, wat een breakfast en met kunstwerkjes van gesneden fruit en groenten,bloemen op tafel ,voor ons uniek,de grote varieteit van broodtjes en beleg,eieren enz. daar kan ik nog wel een tijdje mee doorgaan hoor,ik herhaal het nogmaals,dit is voor een simpele werkmens ongelooflijk !! Na de nodige tijd te nemen voor een grondige rondleiding van het schip (de detais zien we later wel in deze blog) en een rondleiding in de Bib,waar we dan ook een uurtje zijn gebleven om onze lectuur even bij te schaven was de tijd aangebroken om de eerste aanmeering mee te maken. Met veel getoeter en kabaal,wand z'oon schip meerdt niet zonder gestoot aan en het binnenvaren alleen al is zeker de mooite waard ,met al dat volk die je staat op te wachten,dat is terug kiekevlees hé.Uiteindelijk was het elf uur voor we aangemeert waren en na de nodige pascontrole de vrijleide hadden om DUBROVNIC te bezoeken ,we dienden wel om 16 uur stipt terug aan boord te zijn voor het uitvaren richting Griekenland. Na een grandioze kleedpartij stonden we in gala kostuum en dit was voor mijn Karintje en mij terug een zenuwslopend werk,gala dit was pas nieuw,de klederen hadden we natuurlijk mee in het valies ,mijn vrouwke zag er fantastich uit,ik was gewoon terug verliefd ,net zoals 30 jaar terug,er is nog niks veranderd; Voor het galadiner was er eerst nog de Cocktail van de Kapitein,een zeer vriendelijk man trouwens,en dit (dus de cocktail) was voor van- daag de Pina Colada, de coctails en selectwijnen die zal ik op het einde eens ui de doeken doen. Aan ons tafeltje gezeten kregen we bediening van drie obers en één wijnkelner, en dit voor drie tafels (één tafel van twee,één van vier en één van zes personen) dus de obers waren voor twaalf personen en juist voor ons. We leerden de jongens waarderen in deze elf dagen,ze liepen werkelijk de broek van hun gat voor ons,geen kruimeltje mochten we van ons broek vegen,geen seviët laten vallen of ze hadden het gezien een ware etiquette,iets dat we (ik en ons Karine toch) in het ware leven niet voor mogelijk houden en dit was gemeende vriendelijkheid ,geen valsheid van deze jongens. Het eten zelf was terug subliem,de dagwijn was een White Wine; Pouilly Fuissée en de Red Wine;Baronne Phillipe de Rothschild- Pomerol en respectivelijk 38 en 47 per fles(goddank dat we het packet genomen hebben) dit voor zeker 60°/° minder dan de vernoemde prijs,maar wel even lekker. Onze eerste galashow dat was nog zo iets,een gewoon toneel,een theaterstuk, alles wat je wilt,maar deze shows zijn subliem en per land die je aandoet komen er ander artiesten aan boord,niet alle dagen dezelfde mensen. De sittings waren in twee verdeeld,omdat de hoop te groot was,wij konden om 18h15 gaan dineren en de tweede sitting om20h30,je kunt je voorstellen,anders zo'n 500 man in eens aan tafel. De verdeeldheid van rassen zal ik later ook nog wel uitleggen,alleen er waren maar drie Belgen aan boord,maar laat je niet afschrikken, daar hebben we niet het minste last van ondervonden. Ik had nog een paar biljetten gewonnen voor de bingo van de avond alwaar we deelgenomen hebben en op één na de hoofdprijs verloren 1500 ,spijtig maar waar er juist naastgegrepen! Nog een half uurtje genieten van de sterren,de stilte,de zee,de romantiek en een goede nachtrust is verzekerd met alles erop en eraan. Tot soen
|