Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Receptje 6

    Couscous met schapenvlees
     
    Voor 2 personen

    olijfolie
    1 middelgrote rode ui, fijngehakt
    1 verse, rode Spaanse peper, fijngehakt
    8 gedroogde abrikozen, in dunne plakjes
    1 klontje boter
    gemalen komijn
    handje pijnboompitten
    3 rijpe tomaten, in grove stukken
    1 bosje verse peterselie, grofgehakt
    1 blik kikkererwten van 400 g
    200 g couscous
    1 citroen
    1 eetlepel balsamicoazijn
    250 g lamsnekfilet, in plakken van 2½ cm dik
    150 ml biologische yoghurt, om erbij te serveren
    bereidenZet een pan op hoog vuur en doe er een scheut olie in. Doe de ui, peper, abrikozen en boter erbij en laat alles bakken tot de uien een beetje zacht zijn. Doe er 2 theelepels gemalen komijn, een snuf zout en peper en de pijnboompitten bij en roer alles door elkaar.
    Doe dan de tomaten, het grootste deel van de peterselie en de kikkererwten met het vocht bij het mengsel en giet er 50 ml water bij. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. Doe terwijl de saus staat te koken de couscous in een kom en giet er niet meer kokend water
    bij dan nodig is om de couscous net onder te zetten. Doe er een snuf zout en peper, een kneepje citroensap en een scheutje olijfolie bij, dek de kom af met folie en zet hem 5 tot 8 minuten weg. Ga nu weer verder met de saus: prak met een lepel de ingrediënten een beetje fijn.
    Doe er als het er lekker 'sauzig' uitziet nog een snuf zout en peper en een scheutje balsamicoazijn bij. Zet een tweede pan op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Bestrooi een snijplank met een beetje komijn en een flinke snuf zout en peper.
    Haal het lamsvlees erdoor zodat er rondom een laagje op komt en druk de plakken vlees met de palm van je hand plat om een soort medaillons te maken. Doe een paar flinke scheuten olijfolie in de hete pan en leg de plakken lamsvlees erin.
    Bak het vlees ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het mooi goudbruin is. Haal het folie van de couscous, maak de korrels een beetje los met een vork en schep de borden vol. Leg er een paar lamsmedaillons naast en schep er een flinke lepel saus bij.
    Strooi er de rest van de peterselie over en serveer het gerecht met een klodder yoghurt, een scheutje olijfolie en het braadvocht uit de pan.
    opmerking'Dit is een heel leuk, snel gerecht. Lamsnekfilet wordt gewoonlijk niet op deze snelle wijze klaargemaakt, maar als je er een beetje aandacht aan besteedt, kan het echt verrukkelijk zijn. De truc is om het lamsvlees in een zeer hete pan krokant en goudbruin te bakken.
    De kikkererwten geven een heerlijke textuur aan de saus.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!