Roodbaarsfilet met rode wijn
Was en snijd de groenten in kleine blokjes. Fruit ze even in boter, voeg het kruidentuiltje toe, voeg de rode wijn eraan toe en kruid met peper en zout. Laat voor de helft inkoken op middelmatig vuur. Spoel de boschampignons kort onder lopend water of gewoon met doekje afvrijven is beter. Schik de roodbaarsfilets in een grote braadpan, overgiet met de wijnsaus en laat 10 minuten sudderen. Bak de champignons in wat boter, voeg peper en zout toe. Schik de roodbaarsfilets op warme borden. Filtreer de saus. Laat ze voor de helft inkoken, en werk op met boter. Overgiet de roodbaarsfilets met de saus, en serveer met de boschampignons en gekookte aardappeltjes.
Tip : U kunt de roodbaarsfilet vervangen door een andere vis; kies in dat geval voor een stevige vissoort zoals tonijn of zwaardvis.
Franse wijn : Rode wijn, Gamay de Touraine
Wijntips : Een lichte, fleurige rode wijn die een perfect duo vormt met dit subtiele visgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen kruidentuiltje 1 bosje look 1 teentje venkel 1 boter 150 gram wortels 2 bospaddestoelen 500 gram roodbaarsfilets 800 gram sjalotten 2 olijf olie 2 soeplepels peper en zout rode wijn 75 cl
|