Couscous van Kalfsvlees met amandelen
Voor 2 personen
Lekker mals kalfsvlees, bedekt met in wat olie goudbruin gebakken witte amandelen.....
nodig:
500 gram kalfsvlees; 2 uien; olijfolie; peper en zout naar smaak; mespunt komijnpoeder; mespunt saffraanpoeder; mespunt gemberpoeder; bosje fijngehakte verse koriander; witte amandelen.
Zo maak je het:
Doe in een kookpan het in stukken gesneden kalfsvlees, een scheut olijfolie, de in plakjes gesneden uien, de specerijen, peper en zout naar smaak en de fijngehakte koriander. Breng het geheel aan de kook, schep alles enkele minuten goed om en bedek met water. Breng weer aan de kook, zet het gas laag en doe het deksel op de pan. Laat zachtjes koken totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt.
Bak ondertussen de witte amandelen in wat hete olie tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de olie.
Schep het kalfsvlees met de saus op een mooie schaal en strooi de gebakken amandelen er overheen.
Heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood en lekkere salades.
|