Ballekes in tomatensaus met spiegelei
Voor 4 personen :
600 gr gehakt. 2 witte boterhammen zonder korst. 1 eetl. milde currypasta. zout. 1 kleine ui, geraspt. 1 verse groen peper,zonder zaadjes en fijngehakt. bosje koriander. 4 eetl. olijfolie. 1 blik gepelde tomatenblokjes. 4 eieren. 1 ei, losgeklopt.
Voorbereiding Laat het brood weken in water en knijp het dan uit.
Bereidingswijze Doe het gehakt in een kom met de currypasta, brood,zout, ui,groene peper, de helft van de koriander en het losgeklopte ei en kneed het snel tot een homogeen gehakt. Vorm er acht balletjes van. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan. Giet er de tomatenblokjes bij en nog een snufje zout. Laat staan zonder deksel en 5 min. laten pruttelen zodat de saus een beetje indikt. Breek de eieren in een kommetje, laat de dooiers heel. Giet nu de eieren voorzichtig tussen de balletjes in de saus en doe het deksel op de pan. Laat dit in 5 min. gaar stoven. Leg op ieder bord 2 balletjes en een ei met wat saus en bestrooi de rest met wat koriander.
Serveertips Lekker met basmatirijst.
De in de saus gestolde eieren, zorgen voor een milde tegenhanger van de pittige gehaktballetjes. Je kunt de eieren vervangen door yoghurt. Dit levert een frisse Indiase tomatensaus op.
|