Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    17-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Appelflappen RECEPT VOOR: circa 32 stuks

    INFO:
    Snel even appelflappen bakken bestaat niet, maar op deze manier gaat het wel een
    stuk vlugger dan met gistbeslag.

    Appelflappen zijn warm het lekkerst maar je kan ze ook koud eten.

    Benodigdheden Ingredienten

    Appelboor

    Klopper

    Friyuurpan of een grote pan (liefst met passende dichte deksel)
    met minimaal 2 liter olie.
    Zie: Tip onder aan de pagina

    1 kilo goudrenetten (appels)
    suiker, kaneel
    250 gram zelfrijzend bakmeel
    snufje zout, zakje vanille suiker
    3 deciliter melk
    poedersuiker

    BEREIDINGSTIJD: 2 - 3 uur.
    BEREIDEN:

    Schil de appels, boor de klokhuizen er uit en snijd ze in plakken van een centimeter dik.

    Tegelijkertijd:

    Leg een laag appelplakken op een bord en bestrooi ze royaal met suiker en kaneel.

    Leg er een volgende laag appelplakken boven op, bestrooi ze ook met suiker en kaneel
    en stapel op deze manier verder tot alle appels op zijn.
    Het zelfrijzend bakmeel in een schaal doen en er een snufje zout en de vanillesuiker door roeren.

    Voeg al roerend met een klopper langzaam circa 1/3 deel van de melk toe er roer tot een glad
    en klontvrij beslag ontstaat.

    Doe er beetje bij beetje de rest van de melk bij en roer tot het beslag goed gemengd is.

    Verhit de olie.

    (In een frituurpan tot 185 graden Celsius - Laat in een gewone pan met olie een druppel beslag vallen,
    als het er op lijkt dat de olie heet genoeg is. Als het beslag meteen boven komt drijven en snel bruin
    wordt is de olie heet genoeg.)

    Zet de kom met beslag dicht naast de pan met olie.

    Doop met twee vorken een plak appel in het beslag, wentel om tot de plak met beslag bedekt is, til op,
    laat even iets uitlekken en hup ..... laat 'm in de hete olie glijden.

    Als je de handigheid te pakken hebt kan je steeds 2 tot 3 plakken tegelijk bakken.

    Draai de appelflappen in de olie met een schone vork om als de onderkant lichtbruin is.
    Haal de appelflappen uit de pan als beide kanten bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Klaar met bakken? Zet het vuur uit en laat de olie afkoelen.

    Controleer nog een keer of het vuur echt uit is voordat de deksel op de pan met olie gelegd wordt.

    Bestrooi de appelflappen vlak voor het serveren met poedersuiker (Tip: Geen strooibus?
    Doe wat poedersuiker in een theezeefje en schud er mee boven de appelflappen).

    Tip:

    Als er tijdens het bakken gaten in het deeg ontstaan is het beslag te dun (geworden).

    Oplossing: Een beetje bakmeel dun over het beslag strooien en er door roeren, zo nodig een paar
    keer herhalen (niet te dik doen, dan krijg je klontjes).

    Tip:
    Appelflappen kunnen niet in een frituurpan met een 'koude zone' gebakken worden (ze zakken
    eerst naar beneden en plakken dan meteen vast aan het warmte-element).
    De overige frituurpannen zijn meestal te klein voor dit werk, de olie koelt tijdens het bakken
    te snel af en de appelflappen worden erg vet.
    Het beste resultaat wordt bereikt in een grote gewone pan of een grote braadpan met minstens 2,
    maar liever nog 3 liter olie. Doe de pan met niet meer dan tot 2/3 vol olie ( reden spatten, brandgevaar).



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!