Appelflappen op bladerdeeg in oven :Ingredienten
50 g suiker 2 el bloem 1 mespunt kaneel 1 mespunt nootmuskaat 12 plakjes diepvriesbladerdeeg grote, lichtzure appel (bijv. Boskoop) 1 el citroensap En verder bakpapier
Variaties :
In plaats van met appel kunt u het bladerdeeg ook met peer vullen. Een snelle variant maakt u door een jam naar keuze te gebruiken Kooktips. Appelrondjes: de bladerdeegplakjes iets overlappend naast elkaar leggen en tot een plak uitrollen. Hier rondjes uitsteken en deze met de mengsel vullen. Een leuk patroon op de rand van de flappen maakt u door de vochtige deegrand met de rug van een vork goed aan te drukken
Bereidingswijze: De suiker, de gezeefde bloem, de kaneel en de nootmuskaat in een schaal doen en goed door elkaar mengen. De bevroren bladerdeegplakjes naast elkaar laten ontdooien. De appel wassen, in vieren snijden en het klokhuis verwijderen. De partjes grof raspen. Mengen met het citroensap en aan het bloem suikermengsel toevoegen. Goed mengen. De oven voorverwarmen op 180 C. Een bakplaat met bakpapier bedekken. 1 el appelvulling op het midden van ieder plakje leggen. De randen bestrijken met een beetje water. Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek en hierbij de randen goed aandrukken. De appelflappen op de bakplaat leggen. In de oven (gas 2-3 ; hete lucht 180C) in |1 20-25 min. goudbruin bakken. Laten afkoelen op een keukenrooster.
|