Gegratineerde Hongaarse shoarmaschotel
Dit supergezonde gerecht met paprika en shoarmavlees ziet er vrolijk uit en smaakt beslist naar meer. Voor 4 personen, maken duurt 30 minuten.
Ingrediënten 400 gram paprikamix 500 gram shoarmavlees 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie 5 eetlepels tomatenketchup 1/2 theelepel paprikapoeder 1 bekertje (125 ml) zure room 100 gram geraspte jong belegen kaas
Bereidingswijze Maak de paprikas schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprikas in blokjes of smalle reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten. Voeg de paprikas toe en bak alles nog 5 minuten. Meng de tomatenketchup en paprikapoeder erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de geraspte kaas over het gerecht. Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!
|