Kalkoen met chocolade
Ingrediënten - voor 4 personen
1 kalkoen van 4 kg, in stukken gesneden 1 kruidentuiltje 1 prei, 1 1 wortel 2 uien 5 rode Spaanse pepers 2 sjalotten 3 à 4 lookteentjes 60 g pure chocolade 70 cl tomatencoulis 100 g kleine rozijnen 100 g amandelpoeder 1 tl kaneelpoeder 1 tl korianderpoeder 4 kruidnagels 5 el olijfolie 2 klontjes Solo platte peterselie zout en peper
Bereidingswijze :
Breng 2 liter water aan de kook met zout, peper en het kruidentuiltje. Voeg er de wortel, seldertak, prei en een ui bij. Leg de stukken kalkoen in de bouillon, zet het deksel op de pot en laat 1 uur koken op laag vuur. Haal de stukken kalkoen eruit en filter de bouillon. Hou 1,2 l apart. Doe 3 el olie in een grote pot en fruit hierin de sjalotten en een ui. Voeg de ontpitte Spaanse pepers, de geperste lookteentjes, het amandelpoeder, de rozijntjes, kaneel, koriander en kruidnagels toe. Roer 2 minuten en giet er dan de tomatencoulis bij. Laat een kwartiertje sudderen. Smelt een klontje Solo in een pan en voeg een eetlepel olie toe. Bak hierin de helft van de kalkoenstukken goudgeel. Doe hetzelfde met de andere helft. Giet de apart gehouden bouillon bij de saus. Breng aan de kook en laat nog wat sudderen. Voeg de geraspte chocolade toe en laat smelten. Leg vervolgens de stukken kalkoen in de saus. Laat dit nog 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi dit gerecht met peterselie en dien warm op met rijst.
Geniet van Kalkoen met chocolade
|