Groentewok met eieren
Ingrediënten voor 4 personen
Benodigheden:
tomaat 1 broccoli 200 gram Parijse champignon 150 gram bieslook 1 bosje koriander 1 bosje peultjes 150 gram harissa 1 koffielepel Gewone wok olie Maïzena 1 koffielepel eieren 4 sojasaus 1 soeplepel suiker 1 koffielepel bouillon van groenten 15 cl Chinese kool 100 gram Groentewok met eieren
Bereiding:
Was de broccoli en verdeel hem in kleine roosjes. Snijd de champignons en de Chinese kool in schijfjes. Snijd de bonen en de bieslook in stukken van 2 cm. Schil de tomaat en snijd ze in blokjes. Meng de bouillon met de maïzena, de suiker, de sojasaus en de harissa. Klop de eieren en voeg er peper en zout aan toe. Verwarm in de wok 2 eetlepels olie en giet er de geklopte eieren in. Laat de eieren bakken en snijd de omelet ruwweg in reepjes. Verwarm de olie in de wok en fruit er de broccoliroosjes in gedurende 3 minuten. Voeg de andere groenten - behalve de tomaten ? toe en laat 3 minuten bakken terwijl u voortdurend blijft roeren. Voeg de saus en de tomaten toe en laat 1 minuut bakken. Voeg de omeletreepjes toe en meng het geheel voorzichtig. Bestrooi met koriander en dien op met rijst.
Mag ik een Tip mee geven: De wokkeuken is heerlijk en bevat weinig calorieën omdat er weinig vetstof moet worden gebruikt.
Franse wijn Tip : Provence, Côteaux du Varois.
Wereldwijn : Zuid-Afrika, Pinotage.
|