Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbeceu sausen naar eigen smaak

    1--Tuinkruiden dip:

    1 ui
    1 bosje kervel
    1 bosje peterselie
    1/2 bosje bieslook
    250 ml creme fraiche
    500 ml volle yoghurt
    zout en peper

    Pel en snipper de ui.
    Was de kruiden.
    Hak de peterselie en de kervel en snijd de bieslook in ringetjes.
    Meng de kruiden op 1 el na, met de creme fraiche en de yoghurt.
    Breng op smaak met zout.

    2--Zoetzure saus:

    1 3/4 dl water
    3 el suiker
    3 el azijn
    2 el ketjap manis
    2 el ketchup
    1 el maizena
    1 kleine tomaat, in stukjes gesneden
    1 el zoete stukjes augurk
    1 tl gemberpoeder

    Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maïzena, en roer tot de saus dik wordt.
    Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken.
    Met deze saus kunt u alle kanten op. De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen.


    3--Zoetzure barbecuesaus:

    boter
    3 fijngehakte uien
    4 el azijn
    200 gr. tomatenpuree
    2 dl witte wijn
    1 dl worcestershiresauce
    4 takjes verse tijm
    1 blaadje laurier
    2 geperste teentjes knoflook
    4 el honing
    1 tl mosterd
    peper en zout
    tabasco

    Verhit de boter in een pannetje en fruit hierin de fijngehakte ui tot ze lichtjes begint te kleuren.
    Verdun de tomatenpuree met de ciderazijn en breng dit samen met de uien aan de kook.
    Voeg na ongeveer 2 minuten koken de wijn en de worcestershiresauce toe en breng de saus weer aan de kook.
    Doe er tenslotte de afgeplukte tijmblaadjes, de laurier, de knoflook, de honing en de mosterd bij.
    Breng op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco.
    Deze saus kunt u warm of koud serveren bij vlees, gevogelte of vis en kan vrij lang in de koelkast worden bewaard.


    4--Hete barbecuesaus:

    2 el zonnebloemolie
    1 fijngesnipperde ui
    1 dl ketchup
    1 blikje tomatenpuree
    1 dl water
    2 el bruine suiker
    3 el azijn
    1 1/2 tl worcestershiresauce
    3 tl mosterd
    2-3 el chilipoeder
    zout en peper

    Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg alle ingrediënten toe en
    laat 15 minuten zachtjes doorkoken.


    5--Muntsaus:

    1 el verse muntblaadjes
    3 el olijfolie
    1 el citroensap
    1/2 tl zout
    1/2 tl versgemalen zwarte peper
    1/2 el suiker

    Maak de blaadjes van de munt met een vijzel zeer fijn. Doe ze samen met de overige ingrediënten i
    n een afgesloten potje en schud alles goed door elkaar. Laat de saus voor het serveren tenminste
    een half uurtje in de koelkast staan.
    Deze muntsaus is bijzonder geschikt bij geroosterd lamsvlees of als dressing voor een aardappel of tomatensalade.


    6--Satésaus:

    200 g pindakaas
    400 ml water
    2 teentjes knoflook uit de knijper
    4 tl bruine suiker
    4 el sojasaus
    3 el citroensap
    2 el kokosmelk ongezoet
    4 tl sambal

    Doe pindakaas en water in een pan en laat zachtjes warm worden tot het goed gemengd is.
    Haal van het vuur af en voeg de andere ingrediënten toe.
    Voeg eventueel nog wat water toe als het te dik is.


    7--Klassieke barbecuesaus

    1 theelepel zout
    125g kristalsuiker
    125g lichtbruine basterdsuiker
    750ml vleesbouillon
    120ml dijonmosterd
    90ml witte wijnazijn
    120ml worcestersaus
    250ml tomatenpuree
    ½ theelepel chilivlokken
    1 eetlepel chilipoeder

    Doe alle ingrediënten in een pan met een dikke bodem en breng alles aan de kook.
    Draai dan de hittebron wat lager en laat de saus 1 ½ uur zachtjes sudderen en inkoken, roer regelmatig.


    8--Indiase saus:

    2 eetlepels zilveruitjes
    4 eetlepels kwark
    1 eetlepel Cognac
    1 theelepel kerriepoeder
    2 eetlepels koffieroom
    zout

    Snijd de zilveruitjes heel fijn.
    Doe de kwark in een schaaltje en roer er de zilveruitjes, Cognac, kerriepoeder en koffieroom door.
    Breng het sausje op smaak met wat zout.


    9--Tirolersaus

    1 klein ui
    1 zachtzure appel
    2 theelepels kerriepoeder
    10g boter
    50g rozijnen
    250g kwark
    1 eetlepel mayonaise
    1 eetlepel basterdsuiker
    zout
    peper

    Wel de rozijnen in een kommetje water en laat ze dan uitlekken.
    Maak de ui schoon en snipper deze.
    Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in kleine blokjes.
    Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, appel en kerriepoeder 5 minuten.
    Voeg de rozijnen toe, haal dan de pan van de hittebron en laat het mengsel afkoelen.
    Roer in een kom de kwark los met de mayonaise, suiker, wat zout en wat peper.
    Schep dan het ui - appel - rozijnen mengsel erdoor.


    10--Zigeunersaus:

    1 bekertje zure room
    2 eetlepels chilisaus
    1 theelepel paprikapoeder
    1 theelepel suiker
    1 eetlepel sherry
    zout peper

    Doe de zure room in een schaaltje en meng er de chilisaus, paprikapoeder, suiker en sherry door.
    Breng het sausje op smaak met wat peper en zout.


    11--Zoet-pikante vruchtensaus:

    200g abrikozen op sap uit blik
    200g perziken op sap uit blik
    3 eetlepels limoensap
    2 eetlepels olie
    1 ui
    1 teentje knoflook
    5cm verse gember
    1 rode chilipeper
    50g bruine basterdsuiker
    2 eetlepels donkere sojasaus
    75ml witte wijnazijn
    2 eetlepels tomatenpuree

    Laat de abrikozen en perziken uitlekken en vang het sap op.
    Doe de abrikozen en perziken met 3 eetlepels sap in de keukenmachine en maal dit tot een gladde puree.
    Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze fijn.
    Schil de gember en rasp deze.
    Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
    Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
    Voeg dan de gember en chilipeper toe en laat deze 4 - 5 minuten mee sudderen.
    Giet er dan de vruchtenpuree bij en roer de suiker, sojasaus, azijn en tomatenpuree erdoor.
    Breng het op smaak met peper en zout.
    Breng de saus aan de kook en laat de saus 20 minuten zachtjes koken tot de saus wat dikker word.
    Laat dan de saus afkoelen.
    Deze saus is lekker bij kip, varkensvlees of lamsvlees.


    12--Pepersaus:

    1 tl komijnzaad
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    3 el jalapeno pepers (potje)
    1 tl citroensap
    1 tl suiker
    1/8 ltr. zure room
    2 el fijngeknipte koriander

    Rooster de komijnzaadjes een paar minuten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
    Wrijf ze dan met een vijzel, deegroller of fles fijn.
    Snipper de ui en knoflook.
    Snijd de jalapeno pepers in smalle reepjes.
    Roer de suiker door het citroensap tot de suiker is opgelost.
    Roer dan de zure room, ui- en knoflooksnippers, de jalapeno peper, de koriander en de komijn erdoor.
    Breng de saus op smaak met wat zout.


    13--Tomatensaus met perzik:

    1 blikje tomatenpuree
    1 blikje perziken
    een paar druppels aroma
    bieslook

    Roer de inhoud van het blikje tomatenpuree met het sap van de perziken tot een vloeibare saus.
    Snijd de perziken in kleine blokjes en meng deze met peper, zout, aroma en fijngeknipte bieslook door de saus.


    14--Knoflooksausjes:

    Variant 1--

    1 bekertje Bulgaarse yoghurt
    1 teentje knoflook
    2 tl paprikapoeder
    1 el gehakte peterselie

    Roer de Bulgaarse yoghurt los met het paprikapoeder, wat zout en peper.
    Pers het teentje knoflook erboven uit en maak het geheel op smaak met de peterselie.

    Variant 2--

    3 el mayonaise
    1 el melk
    1 el azijn
    2 grote tenen knoflook
    mespunt peper

    Roer in een kommetje de ingredienten door elkaar en pers de knoflook erboven uit.
    Roer nog even goed door elkaar.

    Variant 3--

    2 dl mayonaise
    1/2 bekertje creme fraiche
    2 teentjes knoflook
    peterselie

    Roer de mayonaise, de creme fraiche, de uitgeperste knoflook en peper en zout door elkaar.
    Schep de saus in een schaaltje en garneer met wat peterselie.












    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!