1--Peterselie-ansjovisboter:
125 g zachte roomboter 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden 2 ansjovisfilets (uit blikje), fijngesneden 2 theelepels versgemalen peper plasticfolie
Kneed met koele handen alle ingrediënten goed door elkaar. Maak er een rol van en wikkel deze in plasticfolie. Leg hem tot gebruik in de koelkast.
2--Mosterd-citroenboter:
125 gr boter 2 eetl fijngehakte peterselie 1 eetl grove mosterd 1 eetl citroensap 1 eetl geraspte citroenschil
Meng alle ingredienten goed door elkaar. Maak er een rol van en snijd die in plakjes van 1 cm. Serveer de mosterd-citroen boter bij geroosterd rundvlees.
3--Provencaalse kruidenboter:
250g zachte boter 1 theelepel gehakte verse tijm 1 theelepel gehakte verse marjolein 1 theelepel gehakte verse basilicum 1 theelepel gehakte verse oregano
Doe de boter in een kom en meng er de tijm, marjolein, basilicum en oregano door. Vorm van het botermengsel een rol, pak de boterrol in een stuk folie en laat het opstijven in de koelkast
4--Koriander-sinaasappelboter:
250g zachte boter geraspte schil van 1 sinaasappel 2 eetlepels gehakte verse koriander
Doe de boter in een kom en meng er de geraspte sinaasappelschil en de koriander door. Vorm van het mengsel een rol, pak het in folie en laat het opstijven in de koelkast.
5--Citroen-venkelboter:
250g zachte boter 1 theelepel venkelzaadjes geraspte schil van 1 citroen 1 eetlepel gehakte verse venkel
Rooster in een droge koekenpan de venkelzaadjes ongeveer 1 minuut tot ze geur gaan afgeven. Doe de zaadjes dan in een vijzel en maal ze grof. Doe de boter in een kom en meng er de venkelzaadjes, geraspte citroenschil en de verse venkel door. Vorm van het botermengsel een rol, verpak het in een stuk folie en laat de boterrol in de koelkast opstijven.
|