--Aardappeltjes met rozemarijn
Omschrijving Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.
Ingrediënten :
600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm zeezout en zwarte peper uit de molen een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes olijfolie 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.
Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereidingswijze :
Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook. Laat ze meteen in een vergoiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorsel de rozemarijn blaadjes in een vijzel. Verhit een beetje olie in een braadslee Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 - 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.
Serveertips Serveer hieer een frisse salade bij.
--Aardappelen met groene kruiden :
Ingrediënten 750g geschilde aardappelen zout 30g boter 1 e zonnenbloemolie 50g groene kruiden(gemeng) uit de diepvries of vers 1/4 t citroenmelissenpoeder - 1/2 t aromat - zout 1/4 t peper uit de molen
Bereidingswijze :
1. Kook aardappelen met weinig water met zout voor 15 min. 2. Giet ze af en laat ze even uitdampen. 3. Verwarm olie met boter en laat groene kruiden ontdooien in boter/olie mengsel. 4. Voeg daaraan toe citroenmilisse. 5. Snijd aardappelen in stukken van gelijke groten. 6. Schud de aardappelen door de boter en olie/kruiden mengsel en laat aardappelen verder gaar worden door af en toe te keren. 7. Kort voor opdienen de aromat zout en peper toevoegen.
--Knoflook aardappelen :
Omschrijving Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken
Ingrediënten :
750 g grote aardappelen - 5 el olijfolie - 5 el citroensap - 3-4 tenen knoflook - 3/4 t zout - 2 t droge oregano - 150 ml water
Voorbereiding:
1.schil aardappelen en snijd ze in vieren in lengte. 2.maak knoflook fijn en meng met overige ingredienten.
Bereidingswijze : verhit oven tot 225 graden Celsius -doe aardappelen in die pan en giet oliemengsel en water over aardappelen en meng goed -bak aardappelen voor 45-60 min in oven terwyl de aardappelen regelmatig gekeerd worden.Tot goud-bruin en knapperig
Serveertips: Lekker met geroosterd vlees en een frisse salade, kan ook 45 min gebakken worden en later in oven opgewoarmed worden .
--Gekruide aardappelen in folie:
4 grote aardappelen 30g boter zout peper bieslook
Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze op de dikste kant kruislings in. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, leg er een klontje boter op en vouw het folie dicht. Leg de pakketjes 40 minuten op de barbecue. Maak dan de pakketjes open, duw bij de inkeping de schil opzij en strooi er zout, peper en bieslook in. Eet de aardappelen uit de schil.
--Aardappel in folie, met creme fraiche:
4 aardappelen, bloemig 2 el creme fraiche 1 tl citroensap bieslook, fijngeknipt zout en peper
De aardappelen in wat water en zout in 17 minuten (net niet gaar) koken. De aardappelen in aluminiumfolie (met de glimmende kant naar binnen) losjes inpakken en tot gebruik wegleggen. Sausje maken van de creme fraiche, citroensap, zout, peper en bieslook. De aardappelen op de rand van het bbq rooster leggen en warm laten worden. De folie voorzichtig een stukje openmaken en de aardappel kruislings insnijden. De creme fraiche op de aardappel scheppen en meteen serveren. Rommeke
|