Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als bijgerecht er is keuze

    --Aardappeltjes met rozemarijn

    Omschrijving
    Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar.
    Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie.
    Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.

    Ingrediënten :

    600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm
    zeezout en zwarte peper uit de molen
    een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
    olijfolie
    5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.

    Voorbereiding :
    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Bereidingswijze :

    Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook.
    Laat ze meteen in een vergoiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
    Vermorsel de rozemarijn blaadjes in een vijzel.
    Verhit een beetje olie in een braadslee
    Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin.
    Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
    Zet de braadslee 20 - 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven
    wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

    Serveertips
    Serveer hieer een frisse salade bij.

    --Aardappelen met groene kruiden :

    Ingrediënten
    750g geschilde aardappelen
    zout
    30g boter
    1 e zonnenbloemolie
    50g groene kruiden(gemeng) uit de diepvries of vers
    1/4 t citroenmelissenpoeder - 1/2 t aromat - zout
    1/4 t peper uit de molen

    Bereidingswijze :

    1. Kook aardappelen met weinig water met zout voor 15 min.
    2. Giet ze af en laat ze even uitdampen.
    3. Verwarm olie met boter en laat groene kruiden ontdooien in boter/olie mengsel.
    4. Voeg daaraan toe citroenmilisse.
    5. Snijd aardappelen in stukken van gelijke groten.
    6. Schud de aardappelen door de boter en olie/kruiden mengsel en laat aardappelen verder gaar worden door af en toe te keren.
    7. Kort voor opdienen de aromat zout en peper toevoegen.

    --Knoflook aardappelen :

    Omschrijving
    Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken

    Ingrediënten :

    750 g grote aardappelen -
    5 el olijfolie -
    5 el citroensap -
    3-4 tenen knoflook -
    3/4 t zout -
    2 t droge oregano -
    150 ml water

    Voorbereiding:

    1.schil aardappelen en snijd ze in vieren in lengte.
    2.maak knoflook fijn en meng met overige ingredienten.

    Bereidingswijze :
    verhit oven tot 225 graden Celsius -doe aardappelen in die pan en giet oliemengsel
    en water over aardappelen en meng goed -bak aardappelen voor 45-60 min
    in oven terwyl de aardappelen regelmatig gekeerd worden.Tot goud-bruin en knapperig

    Serveertips:
    Lekker met geroosterd vlees en een frisse salade, kan ook
    45 min gebakken worden en later in oven opgewoarmed worden .

    --Gekruide aardappelen in folie:

    4 grote aardappelen
    30g boter
    zout
    peper
    bieslook

    Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze op de dikste kant kruislings in.
    Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, leg er een klontje boter op en vouw het folie dicht.
    Leg de pakketjes 40 minuten op de barbecue.
    Maak dan de pakketjes open, duw bij de inkeping de schil opzij en strooi er zout, peper en bieslook in.
    Eet de aardappelen uit de schil.

    --Aardappel in folie, met creme fraiche:

    4 aardappelen, bloemig
    2 el creme fraiche
    1 tl citroensap
    bieslook, fijngeknipt
    zout en peper

    De aardappelen in wat water en zout in 17 minuten (net niet gaar) koken.
    De aardappelen in aluminiumfolie (met de glimmende kant naar binnen) losjes inpakken en tot gebruik wegleggen.
    Sausje maken van de creme fraiche, citroensap, zout, peper en bieslook.
    De aardappelen op de rand van het bbq rooster leggen en warm laten worden.
    De folie voorzichtig een stukje openmaken en de aardappel kruislings insnijden.
    De creme fraiche op de aardappel scheppen en meteen serveren. Rommeke



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!