--Verschillende Marinades--
-Marinade met limoen en dille : Deze marinade is heerlijk bij kip.
Voor ruim 3 dl. 1,25 dl olijfolie 1,25 dl limoensap 60 ml witte wijn 2 eetl fijngehakte dille 2 theel suiker 2 theel sesamolie Roer alle ingredienten goed door elkaar.
-Honing-gember marinade : Strijk deze marinade over varkensvlees, lamsvlees en kip tijdens het roosteren.
Voor ruim 3,27 dl. 1,25 dl ananassap 1,25 dl sinaasappelsap 60 ml honing 2 eetl olie 1 eetl geraspte gember Roer alle ingredienten goed door elkaar.
-Honing-ketjap marinade : Deze marinade is heerlijk voor varkensvlees.
Voor 3,75 dl 1,25 dl honing 1,25 dl witte wijn 60 ml ketjap 60 ml olie 2 teentjes knoflook , geperst zout / peper Roer alle ingredienten goed door elkaar. Voeg ook eens 2 theel sesamolie toe.
-Citroen-knoflook marinade : Deze marinade is heel geschikt voor kip en vis.
Voor 3,75 dl. Citroensap en schil van 6 citroenen 1,25 ml witte wijn 1,25 ml olie 4 teentjes knoflook, geperst ½ kop peterselie, gehakt peper en zout naar smaak Roer alle ingredienten goed door elkaar.
-Voor vis en schaaldieren : 1 dl warme rijstwijn met ½ visbouillontablet (afgekoeld), 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 cm geraspte verse gember, 1 eetlepel gembersiroop, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 bosuitje in ringen.
-Voor wild en gevogelte : 2 dl volle rode wijn, ½ dl rode port, 2 eetlepels honing, 1 ui in ringen, 1 theelepel geplette peperkorrels, 10 geplette jeneverbessen, 1 wortel in reepjes.
-Voor kip en kalkoen : 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel honing, sap van ½ citroen, 1 kaneelstokje, een takje munt.
-Voor varkensvlees en kip : 3 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel zoete sherry, 1 zomeruitje in ringen
-Voor lamsvlees: ½ fles rode wijn, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 ui in schijven, 6 kruidnageltjes, ½ dl olijfolie, 1 tomaat in blokjes, een takje tijm.
-Voor vis: ½ citroen en limoen in plakjes, 1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille, geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui.
-Voor rundvlees en wild: 3 dl rode wijn, 1 eetlepel rode wijnazijn, ½ eetlepel olie, 1 sjalotje in vieren, theelepel peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier (opkoken en laten afkoelen).
-Yoghurtmarinade : Vermeng 1/2 liter dikke yoghurt, 4 el olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 tl gehakte muntblaadjes, zout en peper.
-Franse marinade: Vermeng 4 el olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 tl fijngehakte verse tijm, 2 el fijngehakte peterselie, 3 gesnipperde sjalotjes, 2 el geraspte sinaasappelschil, zout en peper. Rommeke
|