Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier dan de verschillende Marinades voor de behandeling en smaak

    --Verschillende Marinades--

    -Marinade met limoen en dille :
    Deze marinade is heerlijk bij kip.

    Voor ruim 3 dl.
    1,25 dl olijfolie
    1,25 dl limoensap
    60 ml witte wijn
    2 eetl fijngehakte dille
    2 theel suiker
    2 theel sesamolie
    Roer alle ingredienten goed door elkaar.

    -Honing-gember marinade :
    Strijk deze marinade over varkensvlees, lamsvlees en kip tijdens het roosteren.

    Voor ruim 3,27 dl.
    1,25 dl ananassap
    1,25 dl sinaasappelsap
    60 ml honing
    2 eetl olie
    1 eetl geraspte gember
    Roer alle ingredienten goed door elkaar.

    -Honing-ketjap marinade :
    Deze marinade is heerlijk voor varkensvlees.

    Voor 3,75 dl
    1,25 dl honing
    1,25 dl witte wijn
    60 ml ketjap
    60 ml olie
    2 teentjes knoflook , geperst
    zout / peper
    Roer alle ingredienten goed door elkaar.
    Voeg ook eens 2 theel sesamolie toe.

    -Citroen-knoflook marinade :
    Deze marinade is heel geschikt voor kip en vis.

    Voor 3,75 dl.
    Citroensap en schil van 6 citroenen
    1,25 ml witte wijn
    1,25 ml olie
    4 teentjes knoflook, geperst
    ½ kop peterselie, gehakt
    peper en zout naar smaak
    Roer alle ingredienten goed door elkaar.

    -Voor vis en schaaldieren :
    1 dl warme rijstwijn met ½ visbouillontablet (afgekoeld),
    1 eetlepel zoete chilisaus,
    1 cm geraspte verse gember,
    1 eetlepel gembersiroop,
    2 teentjes knoflook uit de pers,
    1 bosuitje in ringen.

    -Voor wild en gevogelte :
    2 dl volle rode wijn, ½ dl rode port,
    2 eetlepels honing,
    1 ui in ringen,
    1 theelepel geplette peperkorrels,
    10 geplette jeneverbessen,
    1 wortel in reepjes.

    -Voor kip en kalkoen :
    2 dl droge witte wijn,
    1 eetlepel honing, sap van ½ citroen,
    1 kaneelstokje, een takje munt.

    -Voor varkensvlees en kip :
    3 eetlepels rijstwijn,
    1 eetlepel Japanse sojasaus,
    1 eetlepel zoete sherry,
    1 zomeruitje in ringen

    -Voor lamsvlees:
    ½ fles rode wijn,
    3 tenen knoflook in plakjes,
    1 ui in schijven,
    6 kruidnageltjes, ½ dl olijfolie,
    1 tomaat in blokjes, een takje tijm.

    -Voor vis:
    ½ citroen en limoen in plakjes,
    1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille,
    geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui.

    -Voor rundvlees en wild:
    3 dl rode wijn,
    1 eetlepel rode wijnazijn,
    ½ eetlepel olie,
    1 sjalotje in vieren,
    theelepel peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier
    (opkoken en laten afkoelen).

    -Yoghurtmarinade :
    Vermeng 1/2 liter dikke yoghurt,
    4 el olijfolie,
    2 teentjes fijngehakte knoflook,
    2 tl gehakte muntblaadjes, zout en peper.

    -Franse marinade:
    Vermeng 4 el olijfolie,
    2 teentjes fijngehakte knoflook,
    2 tl fijngehakte verse tijm,
    2 el fijngehakte peterselie,
    3 gesnipperde sjalotjes,
    2 el geraspte sinaasappelschil, zout en peper.   Rommeke






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!