Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn een deel van vlees gerechten

    Spareribs met tacokruiden:

    2 spareribs
    1,6 dl tomatensaus
    3 eetl mix voor tacosaus
    3 teentjes knoflook, geperst
    1 theel honing

    Tomatensaus, mix, knoflook en de honing goed mengen en over het vlees smeren.
    Rooster de spareribs langzaam boven niet te hete kolen.
    Regelmatig keren en insmeren met de saus totdat ze gaar zijn.
    Reken op 30-40 min.

    Spareribs, Chinese :

    2 tenen knoflook
    2 eetl. sojasaus
    200 ml zonnebloemolie
    3 eetl. chilisaus
    1 theel. gemberpoeder
    1 eetl. citroensap
    1 eetl. sesamolie
    2 kg spareribs

    Snijd de teentjes knoflook klein. Roer sojasaus, olie, chilisaus, knoflook, gemberpoeder,
    citroensap en sesamolie door elkaar. Smeer de spareribs aan beide kanten in met deze marinade.
    Leg de spareribs in een kom met de marinade. Laat het vlees enkele uren in de koelkast marineren.
    Schep de marinade van tijd tot tijd over het vlees.

    Bereiden:
    Leg de spareribs op de barbecue en rooster ze aan beide kanten ongeveer 8 minuten.

    Lamskoteletjes met paprika-kaassaus :

    12 enkele lamskoteletjes
    1 dl yoghurt
    100 gr. geraspte oude kaas

    Voor de marinade:
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    1 groene paprika
    5 el olijfolie
    2 el tomatenpuree
    1 el fijngeknipte dille (diepvries)
    1 tl paprikapoeder
    2 dl retsina (Griekse wijn met harsgeur)

    Snipper de uien en de knoflook.
    Snijd de schoongemaakte paprika in reepjes.
    Verhit de olie en bak hierin de ui, knoflook en paprika 3 minuten zachtjes.
    Roer de tomatenpuree, dille en het paprikapoeder erdoor en bak dan nog eens 3 minuten.
    Schep de helft van het uimengsel in een pan, voeg de retsina, peper en zout toe.
    Breng het geheel aan de kook en laat de marinade daarna weer afkoelen.
    Leg de koteletjes in een schaal, schenk de marinade erover en laat het geheel daarna afgedekt minstens 8 uur marineren.
    Roer de yoghurt en geraspte kaas door de rest van het uimengsel en breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
    Neem de koteletjes uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier.
    Rooster de koteletjes in 8 minuten rosé.
    Keer ze af en toe.
    Serveer met de paprika-kaassaus.

    Mexicaanse spareribs :

    1 dl azijn
    75 gr. bruine basterdsuiker
    1 zakje tacokruidenmix (a 35 gram)
    1,5 kilo krabbetjes (spareribs)
    5 el hete tacosaus

    Breng in een ruime pan 1 liter water met de krabbetjes, de azijn, basterdsuiker en kruidenmix aan de kook.
    Kook ze onder af en toe omscheppen in 25 minuten gaar.
    Laat de spareribs in het kookvocht afkoelen. (Laat ze vij voorkeur een nachtje zo staan, dan kunnen de smaken nog beter intrekken)
    Neem ze uit het kookvocht en dep ze droog met keukenpapier.
    Bestrijk de spareribs rondom met tacosaus en rooster ze in 10 minuten bruin.
    Keer ze regelmatig.

    Shish kebab :

    4 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel citroensap
    3 uien
    1 laurierblad
    1 theelepel gedroogde oregano
    peper
    500g lamsvlees
    1 groene paprika
    1 rode paprika
    3 tomaten

    Maak de uien schoon en snipper 1 ui fijn.
    Snijd de andere twee in grote stukken.
    Roer in een schaal een marinade van de olijfolie, citroensap, fijn gesnipperde ui, laurierblad, oregano en een beetje peper.
    Snijd het vlees in dobbelstenen, leg het in de marinade en schep het goed om.
    Dek de schaal af en laat het vlees 5-6 uur marineren.
    Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken.
    Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
    Rijg de stukjes vlees afgewisseld met stukken ui, paprika en tomaat aan lange metalen roosterpennen.
    Leg de spiesen ongeveer 10 minuten op de hete barbecue.

    Makreel op z'n Tunesisch :

    3/4 dl olijfolie
    1/2 dl citroensap
    2 uitgeperste teentjes knoflook
    1 tl sambal oelek
    1 tl komijn (djinten)
    1/2 tl paprikapoeder
    4 schoongemaakte makrelen a 250 gram

    Vermeng de olijfolie in een grote schaal met het citroensap, de uitgeperste knoflook, de sambal, de komijn,
    het paprikapoeder en peper en zout naar smaak. Maak een paar diepe insnijdingen in de makrelen,
    wentel ze door de marinade en laat de vissen er ca. 1 uur in marineren. Keer ze regelmatig om.
    Grill de makrelen op een ingeolied rooster ca. 10 minuten boven de barbecue.
    Keer ze regelmatig voorzichtig om en bestrijk ze daarbij steeds met de marinade.

    Lekker met Stokbrood of Rijst en een Salade.

    Lamsspiesjes, Marokkaanse :

    8 personen :

    1/2 citroen, geperst
    3 el olijfolie
    1 tl gemalen komijn (djinten)
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    1/2 tl gemalen koriander (ketoembar)
    400 gr. lamslapjes a la minute, in blokjes

    Laat de satéstokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue.
    Roer een marinade van het citroensap, de olijfolie, de komijn, de knoflook, de koriander en zout en peper naar smaak.
    Schep de blokjes lamsvlees door de marinade en laat het geheel minstens 30 minuten rusten.
    Rijg de blokjes lamsvlees aan een satéstokje of -spies.
    Gril ze in een hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten gaar en bruin.
    Lekker met Griekse tzatziki .

    Sorry maar kan hier niet alle vlees gerechten op plaatsen niet waar, Rommeke



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!