Inhoud blog
  • Mijn huis voorkant 2007
  • Huis zijzicht
  • Salon met eetplaats
  • Mijn Huis in Tienen 2007
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    onze reis
    hoe geweldig kan dat zijn
    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis en schaaldieren op barbeceu

    --Scampi-spek spiesjes :
    12 scampi (gepeld)
    12 grote blaadjes basilicum
    12 plakjes ontbijtspek
    4 houten spiesjes

    Bereidingswijze:

    Wikkel om elke scampi een blaadje basilicum en een plakje ontbijtspek.
    Rijg de scampi per 3 aan een houten spies.
    Bak de spiesjes aan alle kanten op de grill of op de barbecue.

    --Madrileense kabeljauw :
    Voor 6 pers.
    6 kabeljauwmoten

    Marinade :
    1,6 dl sinaasappelsap
    80 ml limoensap
    2 eetl olijfolie
    2 teentjes knoflook, geperst
    1 eetl gekneusde groene peperkorrels
    ½ theel gedroogde oregano
    ¼ theel komijnpoeder

    Het sap van de citrusvruchten, olie, knoflook, peperkorrels, oregano en komijn goed door elkaar mengen.
    De vis in een schaal leggen.
    De marinade erover schenken en enkele uren afgedekt laten staan.
    De vis op een goed ingevette barbeceu 3-4 min. per kant roosteren.
    Geregeld insmeren met marinade.
    Opdienen met een schijfje citroen.

    --Pittige zalmmoten met honing :
    Voor 6 pers.

    Voorbereidingstijd : 30 min. + 3 uur in de koelkast.
    Baktijd : 4 minuten.

    6 zalmmoten
    geraspte schil en sap van 2 limoenen
    2 eetl honing
    2 eetl ketjap
    2 eetl chilisaus
    2 eetl grove mosterd
    ½ theel sesamolie
    versgemalen zwarte peper

    Alle ingredienten mengen behalve de zalm.
    De moten zalm aan beide zijden door de marinade halen en erin laten liggen.
    Afdekken met huishoudfolie en 2-3 uur in de koelkast zetten.
    Regelmatig de zalm met de marinade besprenkelen.
    Rooster elke zijde 2 minuten.
    Af en toe insmeren met de marinade.
    Serveren met extra ketjap, limoensap en sesamolie naar keuze.

    --Scampi’s en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus :
    Ingrediënten - voor 4 personen :

    500 g kippenfilet, in blokjes gesneden
    2 el Solo
    1 sjalot 2
    5 middelgrote scampi’s
    1 teentje look
    1/2 glaasje Pernod room saffraanpoeder
    1 tomaat
    2 el bieslook, fijngesneden rijst

    Bereidingswijze :

    Bak in een beetje Solo de kippenblokjes met het fijngesneden sjalotje bruin.
    Haal ze uit de pan en voeg de scampi’s met een fijngeplet teentje look toe.
    Laat de scampi’s een minuut of twee sudderen, giet vervolgens de Pernod
    in de pan en flambeer de scampi’s. Wanneer de vlam gedoofd is,
    haal je de scampi’s uit de pan. Leg ze samen met de kippenblokjes in een schaal en houd warm.
    Maak de saus door in dezelfde pan de room en de saffraan toe te voegen. Laat even opkoken.
    Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg die bij de saus samen met de bieslook.
    Laat nog een minuut sudderen. Giet de saus over de scampi’s en de kippenblokjes en dien op met rijst.
    Geniet van Scampi’s en kippenblokjes geflambeerd met Pernod en saffraansaus

    --Scampis met asperges en sinaasappelsaus :
    Ingrediënten - voor 4 personen :

    200 g scampi’s zout
    3 eetlepels Solo Vloeibaar
    1 sinaasappel 1 kg groene
    of witte asperges
    1 knoflookteen peper
    2 eetlepels amandelnootjes

    Bereidingswijze:

    Pers de sinaasappel en spoel de scampi’s af onder stromend water.
    Goed drogen. Voeg het sinaasappelsap in een kom bij de garnalen.
    Toast de amandelnoten in een hete anti-aanbakpan, tot ze hun aroma
    vrij geven en goudbruin worden. Dit gaat het best zonder olie.
    Was de asperges grondig en zet ze in hoge kom kokend water.
    Kook ze 10 tot 15 minuten. Bak de knoflook heel eventjes in een pan met 2 eetlepels Solo.
    Voeg er de garnalen aan toe samen met het sap en bak het geheel op een hoog
    vuur gedurende 1 minuut. Zeef het braadvocht van de garnalen in een fijne zeef,
    doe het in een sauspannetje en voeg er de resterende Solo en een flinke scheut peper aan toe.
    Pel de garnalen en voeg ze toe aan de saus. Giet de asperges af en schik ze op de borden,
    verdeel de garnalen gelijkmatig en strooi er vervolgens de geroosterde amandelen over.
    Dien onmiddellijk op.

    Geniet van Aspergesalade met scampi en sinaasappel, Rommeke









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • De beste wensen voor 2011
  • Lieve groetjes dikke knuffel
  • wat is er hier met mijn mateke
  • hoi
  • hoi

    Hier mag je een knuffel geven ze


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
     Wil je ook lid worden !
    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Categorieën

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!