3 eieren 3 eierdooiers 150 gr fijne suiker 2 zakjes vanillesuiker 750 gr mascarpone 300 gr boudoirs 2 dl koude sterke koffie 1 borrelglaasje amaretto 2 eetlepels cacaopoeder.
- Splits de eieren. Klop de 6 eierdooiers los met de suiker, de vanillesuiker en 2 eetlepels water tot een schuimige crème. Gebruik eventueel de mixer-klopper. - Voeg de mascarpone toe en bewerk tot een luchtige, gladde crème. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de crème. - Vermeng de koffie met de amaretto. Dompel de koekjes er een voor een in en schik ze in laagjes in een diepe, rechthoekige vorm. - Schep op elke laag koekjes een portie mascarponecrème. Eindig met een laag crème en strijk de bovenkant glad. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met gezeefd cacaopoeder.
Meng al de ingredienten in een kom en plaats in warmwaterbad. Klop goed tot het mengsel schuimig en licht wordt en begint te dikken. Neem van het vuur en klop nog gedurende een minuut verder. Giet de sabayon op het ijs en versier met wat mandarijntjes en een koekje. De sabayon wordt lauw of koud opgediend. Men rekent een halve eierdooier per persoon.
1 kg kippenwit 1/2 kilo verse champignons 200 à 300 ml volle melk 300 gr. gemengd gehakt kruiden (peper en zout) bindmiddel.
Kippenwet 10 min. laten stoven op maximum (700 watt) gehaktballetjes maken en bij het kippenwit voegen melk, peper, zout en bindmiddel + champignons 3 min op maximum (700 watt)
Groenten klein maken en zonder water 5 minuten op maximum (700 watt) 1 min laten rusten opnieuw 5 min. maximum 2 min laten nagaren mixen en de bouillon bijgieten afwerken met room