Inhoud blog
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
  • KOKEN EN BAKKEN
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Koken en bakken

    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TIRAMISU

    Voor 12 personen::

    3 eieren
    3 eierdooiers
    150 gr fijne suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    750 gr mascarpone
    300 gr boudoirs
    2 dl koude sterke koffie
    1 borrelglaasje amaretto
    2 eetlepels cacaopoeder.

    - Splits de eieren. Klop de 6 eierdooiers los met de suiker, de vanillesuiker en 2 eetlepels water tot een schuimige crème.
    Gebruik eventueel de mixer-klopper.
    - Voeg de mascarpone toe en bewerk tot een luchtige, gladde crème. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de crème. 
    - Vermeng de koffie met de amaretto. Dompel de koekjes er een voor een in en schik ze in laagjes in een diepe, rechthoekige vorm.
    - Schep op elke laag koekjes een portie mascarponecrème. Eindig met een laag crème en strijk de bovenkant glad. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met gezeefd cacaopoeder.

    13-01-2009 om 20:56 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    IJS MET SABAYON

    Benodigheden voor 8 personen.

    1 liter vanilleroomijs                                       
    4 eierdooiers
    4 eetlepels poedersuiker
    4 eetlepels zoete witte wijn
    6 mandarijntjes
    1 pak koekjes

    Meng al de ingredienten in een kom en plaats in warmwaterbad.
    Klop goed tot het mengsel schuimig en licht wordt en begint
    te dikken. Neem van het vuur en klop nog gedurende een
    minuut verder. Giet de sabayon op het ijs en versier met wat mandarijntjes
    en een koekje.
    De sabayon wordt lauw of koud opgediend.
    Men rekent een halve eierdooier per persoon.

    12-01-2009 om 19:56 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Microgolf

    Macaroniesaus

    1 ajuin                                                            
    250 ml
    tomatensap
    1/2 klein blikje tomatenpuree
    200 gr gehakt
    100 gr groenten
    klein beetje knoflook
    peper, zout en azijn

    al de ingrediënten samen in een kom
    plaatsen en het deksel op de kom plaatsen en dan
    alles 6 min op volle kracht in de microgolf

    11-01-2009 om 18:15 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microgolf

    CAKE

    200 gr
    zelfrijzende bloem                  
    200 gr suiker
    200 gr boter
    1 pakje vanillesuiker
    4 eieren
    5 eetlepels melk
    hagelslag

    7 min in microgolf op maximum
    2 min laten rusten
    2 min op maximum

    11-01-2009 om 17:49 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de microgolf

    Videe vulling

    1 kg kippenwit                           
    1/2 kilo verse champignons
    200 à 300 ml volle melk
     300 gr. gemengd gehakt
    kruiden (peper en zout)
    bindmiddel.

    Kippenwet 10 min. laten stoven op maximum (700 watt)
    gehaktballetjes maken en bij het kippenwit voegen
    melk, peper, zout en bindmiddel + champignons 3 min
    op maximum (700 watt)

    11-01-2009 om 17:38 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KOKEN EN BAKKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de microgolf

    Paprika-Soep

    1,5 liter bouillon                   
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1/2 kilo tomaten
    1 ajuin
    1 wortel
    kruiden

    Groenten klein maken en zonder water 5
    minuten op maximum (700 watt)
    1 min laten rusten
    opnieuw 5 min. maximum
    2 min laten nagaren
    mixen en de bouillon bijgieten
    afwerken met room

    11-01-2009 om 17:32 geschreven door Rosalie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    09-01-2009 om 16:30 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!